Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Ιουν 2020, 11:00
Ξέρεις κάτι, ποια είναι η διαφορά μας; Εγώ όντως είμαι κατά της βίας, αλλά αν ο όχλος στραφεί εναντίον μας, εγώ ξέρω και παραδέχομαι ότι μας αξίζει, γιατί προφανώς και οι Δημοκρατικοί έχουν συμμετέχει στην οικοδόμηση του συστήματος που ο κόσμος μισεί και τώρα ο Τραμπ υπερασπίζεται με λύσσα.
Οχι έχουν συμμετάσχει αλλά το έχουν φτιάξει αυτοί αποκλειστικά.Και δεν αναφέρομαι στη Μιννεάπολη που ήταν δημοκρατική τα τελευταία 48 χρόνια και όλη η αστυνομία έχει προσληφθεί από αυτούς.
Ολα όσα έγιναν ιστορικά με τους μαύρους στην Αμερική έγιναν από αυτό το κόμμα.Αυτοί μαζικοποίησαν τη δουλεία,αυτοί έφτιαξαν τους ρατσιστικούς νόμους και οι ίδιοι έκαναν τη στροφή τη δεκαετία του 60 και μετέτρεψαν τους μαύρους από δεύτερης κατηγορίας πολίτες σε επιδοτούμενους αποδέκτες κοινωνικής πρόνοιας.Ο Τζόνσον που ήταν στα νιάτα του ρατσιστής - κλασικός Νότιος Δημοκρατικός - είπε όταν ψήφιζε το νόμο των πολιτικών δικαιωμάτων ότι τους δίνω ψήφο αλλά θα ψηφίζουν εμάς για τα επόμενα 200 χρόνια.
Μαζί με την ψήφο πήγαιναν και τα επιδόματα.Και εγγύηση για τα επιδόματα είναι το τέως δουλοκτητικό και ρατσιστικό κόμμα.Ολη λοιπόν η διαχείριση με οποιαδήποτε έννοια των μαύρων είναι δική τους.
Για τους ρεπουμπλικάνους δεν υπάρχει θέμα μαύρων.Ο Λίνκολν που ίδρυσε το κόμμα έλεγε ότι καθένας δικαιούται να πληρώνεται για την εργασία του στην τιμή που συμφώνησε ελεύθερα με αυτόν που τον προσέλαβε.Υποσχέθηκε και έκανε εμφύλιο πόλεμο για ελευθερία και όχι επιδόματα ή προνομιακές θέσεις.
Αυτό βέβαια είναι ο καπιταλισμός.Ειδικούς νόμους για μαύρους είτε για να τους περιορίσουν είτε για να τους προσλάβουν κάνουν οι Δημοκρατικοί εδώ και 200 χρόνια.
Οπότε ποιά είναι τώρα τα "αιτήματα";Δεν έχουν μορφοποιηθεί ίσως επειδή φοβούνται ότι δεν τους συμφέρει να τα πουν αλλά μπορεί να φαντασθεί κανείς : μια από τα ίδια - περισσότερες ποσοστώσεις στις προσλήψεις.