!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έρευνα με βάση το IQ: Οι Έλληνες είναι από τους χαζοτερους Ευρωπαίους!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Έρευνα με βάση το IQ: Οι Έλληνες είναι από τους χαζοτερους Ευρωπαίους!
Δεν έχω δει τι έχει γραφτεί. Πάντως από βιβλίο του Κλεισούρα, οι Αφρικανοί της Δυτικής Αφρικής (Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Καμερούν) έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκών ινών ταχύας συστολής, άρα καλύτερη αναερόβια ικανότητα, ταχύτητα, ταχυδύναμη (ισχύ), έκρηξη και δύναμη. Ενώ της Ανατολικής Αφρικής (Κένυα, Αιθιοπία) μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκών ινών βραδύας συστολής, δηλαδή καλύτερη αερόβια ικανότητα (αντοχή).
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
- hellegennes
Ένα άλλο πράγμα που θα έπρεπε να σκεφτείς βέβαια, είναι το αναλογικό κόστος τους* και το γεγονός ότι, ξέρω 'γώ, δεν σε κάνει εξυπνότερο το να διαβάζεις εφημερίδες, ειδικά αν είναι κίτρινος τύπος, που είναι μακράν αυτός με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Θα πρέπει δηλαδή να εξετάσεις το ζήτημα ποιοτικά και όχι ποσοτικά.foscilis έγραψε: 01 Ιουν 2020, 20:08Δεν είναι γενετικό το θέμα. Οι Έλληνες απλά γουστάρουν να είναι αμόρφωτοι και ηλίθιοι:
vs
είναι απίστευτο αλλά ούτε η καφετέρια ούτε το ρακομελάδικο σε βγάζουν στ' αλήθεια πιο έξυπνο.
Ένα άλλο πράγμα που έχει σημασία για την σύγκριση που επιχειρείς είναι ότι το μέγεθος του νοικοκυριού παίζει ελάχιστο ως μηδενικό ρόλο στο κόστος βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών που θα αγοραστούν, αφού δεν υπάρχει λόγος να τα αγοράσουν ο καθένας ξεχωριστά. Άρα είτε το μέγεθος του νοικοκυριού είναι 1 είτε 3, το στατιστικό αυτό θα είναι συγκρίσιμο σε όλες τις χώρες. Ξέρεις πού παίζει ρόλο το μέγεθος του νοικοκυριού; Στο τι θα φάνε και θα πιούνε. Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα έχει 2,7 άτομα ανά νοικοκυριό αντί π.χ. 2 που έχει η Γερμανία. Οπότε το στατιστικό αυτό είναι μη συγκρίσιμο, δηλαδή δεν έχει γίνει προσαρμογή για το μέγεθος του νοικοκυριού. Επίσης το κόστος είναι αναλογικά μεγαλύτερο για τους Έλληνες από άλλους Ευρωπαίους, όσον αφορά τα ξενοδοχεία. Σημασία έχει πόσες διανυκτερεύσεις έχουν ανά άτομο, όχι πόσο κοστίζει στο νοικοκυριό τους.
Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας πω ότι θα μπορούσες να βρεις την έρευνα της Eurostat που δείχνει τον αριθμό αναγνωσμένων βιβλίων κατ' άτομο ανά χώρο. Εκεί θα έβλεπες ότι η Ελλάδα είναι πράγματι χαμηλά. Π.χ. 25% των Γερμανών δηλώνουν ότι δεν διαβάζουν καθόλου βιβλία, σε σύγκριση με το 50% των Ελλήνων. Αν δεις όμως όλο τον πίνακα, θα παρατηρήσεις ότι η τάση έχει άμεση συσχέτιση με τις κλιματικές συνθήκες. Και είναι λογικό. Αν ο καιρός έξω είναι για τον πούτσο, είναι πιο πιθανό να κάτσεις μέσα να διαβάσεις ένα βιβλίο αντί να κόβεις βόλτες. Life's a bitch.
* δηλαδή αν οι εφημερίδες κοστίζουν 2-3 φορές παραπάνω από ό,τι στην Ελλάδα (που κοστίζουν), οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες από ό,τι νομίζεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 03 Ιουν 2020, 05:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Σιγά την στρατηγική. Για κάθε θέση και ζαριά είναι πολύ συγκεκριμένες οι κινήσεις που είναι συμφέρουσες και απ' την στιγμή που ξέρεις να τις αναλύεις σωστά (πράγμα διόλου δύσκολο αν εντρυφήσεις), το μόνο που απομένει να παίζει ρόλο είναι το ζάρι.EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Ιουν 2020, 20:15 Οσο για το τάβλι δεν ειναι τοσο απλο παιχνίδι οσο νομίζετε. Θελει στρατηγική. Δεν κερδίζει ο τυχερος, αλλα ο καλύτερος. Η ζαριά θα σε παει μεχρι ενα σημειο, άντε να παρεις κανα παιχνιδι. επειδή ομως ποτε δεν παιζεται 1 ή 2 παιχνίδια αλλα αρκετά παραπάνω, αρχίζει και παίζει η στρατηγική ρολο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Για το ότι δεν διακρίνονται οι Κολομβιανοί οφείλεται είτε στο ότι δεν ασχολούνται αρκετοί με το άθλημα είτε στο ότι δεν έχουν τις υποδομές των ΗΠΑ είτε στον συνδυασμό αυτών των δύο.Leporello έγραψε: 02 Ιουν 2020, 23:17 Ξανά στο γήπεδό σου η μπάλα να εξηγήσεις τι φταίει που δεν διακρίνεται κανένας μαύρος Κολομβιανός, Περουβιανός κ.λ.π. στα 100 μέτρα. Το γιατί δεν διακρίνεται λευκός από τις ΗΠΑ στα 100 μέτρα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ας πούμε ένα παράλληλο: το μποξ ήταν μέχρι το '60 άθλημα των λευκών, μετά έγινε των μαύρων και τα τελευταία χρόνια ξανά των λευκών.
Από την άλλη πλευρά οι λευκοί αθλητές των 100 από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη όχι μόνο έχουν τις υποδομές που έχουν οι μαύροι από τις ΗΠΑ αλλά είναι και αριθμητικά περισσότεροι από τους μαύρους των ΗΠΑ, ωστόσο δεν μπορούν ν' ανταγωνιστούν τους μαύρους αθλητές στο συγκεκριμένο άθλημα. Πώς το εξηγείς αυτό;
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Νομίζω είχα ακούσει για Κενυάτες πως το υψηλό υψόμετρο που προπονούνται βοηθάει στην αντοχή.esu έγραψε: 03 Ιουν 2020, 04:27 Δεν έχω δει τι έχει γραφτεί. Πάντως από βιβλίο του Κλεισούρα, οι Αφρικανοί της Δυτικής Αφρικής (Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Καμερούν) έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκών ινών ταχύας συστολής, άρα καλύτερη αναερόβια ικανότητα, ταχύτητα, ταχυδύναμη (ισχύ), έκρηξη και δύναμη. Ενώ της Ανατολικής Αφρικής (Κένυα, Αιθιοπία) μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκών ινών βραδύας συστολής, δηλαδή καλύτερη αερόβια ικανότητα (αντοχή).
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Μαλακίες φυσικά λέει ο εκπληκτικός ως συνήθως. Μόνο το σκάκι είναι παιχνίδι ικανότητας. Από την μικρή μου εμπειρία μπορώ να κατατάξω τους παίκτες σε δύο κατά βάση ομάδες που δεν αφορούν μόνο στην νοητική τους ικανότητα μα και στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση. Παρατηρώ πως οι παίχτες με χαμηλή βαθμολογία φθίνουν τακτικά καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται ενώ όταν φαίνεται να το χάνουν, αποσύρονται χωρίς να έχουν καν τους καλούς τρόπους να παραιτηθούν. Σαν να σε τιμωρούν για τη δική τους έλλειψη.hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2020, 05:21Σιγά την στρατηγική. Για κάθε θέση και ζαριά είναι πολύ συγκεκριμένες οι κινήσεις που είναι συμφέρουσες και απ' την στιγμή που ξέρεις να τις αναλύεις σωστά (πράγμα διόλου δύσκολο αν εντρυφήσεις), το μόνο που απομένει να παίζει ρόλο είναι το ζάρι.EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Ιουν 2020, 20:15 Οσο για το τάβλι δεν ειναι τοσο απλο παιχνίδι οσο νομίζετε. Θελει στρατηγική. Δεν κερδίζει ο τυχερος, αλλα ο καλύτερος. Η ζαριά θα σε παει μεχρι ενα σημειο, άντε να παρεις κανα παιχνιδι. επειδή ομως ποτε δεν παιζεται 1 ή 2 παιχνίδια αλλα αρκετά παραπάνω, αρχίζει και παίζει η στρατηγική ρολο.
Όσο οι παίκτες γίνονται καλύτεροι, το παιχνίδι πιο βαθύ, η ώρα συγκέντρωσης μεγαλώνει και ο τρόπος συμπεριφοράς βελτιώνεται. Ενώ παλαιότερα πίστευα το αντίθετο τώρα εκτιμώ πως η υψηλή νοημοσύνη έρχεται με εγχειρίδιο χρήσης το σαβουάρ βιβρ.
Το κορεάτικο αλφάβητο είναι όντως αλφάβητο πάντως, δηλαδή τα (μόλις 24) σύμβολά του αντιστοιχούν σε ήχους και όχι σε concept.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 02 Ιουν 2020, 15:50 Νομίζω ότι αυτοί οι λαοί, πάντοτε, προωθούσαν την σκληρή εκπαίδευση και την άτεγκτη πειθαρχία. Κάποιοι λένε ότι αυτά τα δύο προέκυψαν σχεδόν αναγκαστικά από την φύση της γραφής τους, η εκμάθηση της οποίας απαιτεί όντως σκληρή προσπάθεια και τρομερή πειθαρχία.
Επίσης η ασιατική εκπαιδευτική υπεραπόδοση παίζει να υπερβάλλεται κάπως, δεδομένου π.χ. της ξέφρενης κομπίνας που είναι η βιομηχανία κινέζικων επιστημονικών συγγραμμάτων, ή με βάση τι δείχνουν περιστατικά σαν αυτό όπου αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων με σκοπό να γίνει δυσκολότερο το cheating αντιμετωπίστηκαν από τους γονείς σαν σπάσιμο του κοινωνικού συμβολαίου με αποτέλεσμα διαδηλώσεις.
Το στερεότυπο του ασιάτη overachiever είναι αρκετά πρόσφατο γενικά, πριν μερικές δεκαετίες κι αυτοί μια χαρά υπάνθρωποι θεωρούνταν από τους γνωστούς κύκλους ιδιοφυιών.
Επίσης η ιδέα ότι διαφορετικοί πληθυσμοί πρόλαβαν να αναπτύξουν γονίδια που να εστιάζουν στην ακαδημαϊκή απόδοση, δεν στέκει και πάρα πολύ με βάση όσα ξέρουμε για το πως λειτουργεί το ζήτημα.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Πρόσεξε ότι έγραψα για "επίπεδο master".Κόκκορας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 22:04stavmanr έγραψε: 02 Ιουν 2020, 14:58 Στο σκάκι μετρά περισσότερο να είσαι 'αυτιστικός' παρά να έχεις γενικότερη ευφυΐα.
Στις πρώτες 50.000-100.000 παρτίδες είσαι σε επίπεδο CM ακόμα κι αν είσαι καθυστερημένος.
Η εμπειρία του παιχνιδιού λειτουργεί σχεδόν αυτόματα.
Ο Nakamura που αναφέρατε πιο πριν παίζει περίπου 50-100 παρτίδες την ημέρα, τη στιγμή που βρίσκεται ήδη στο top10 του FIDE.
Μιλάμε για περίπου 18000-36000 παρτίδες το χρόνο online.
είναι μαλλον επιπόλαιο να μιλάμε με αριθμούς,οτι στις τοσες παρτιδες θα ανατειλει ο ηλιος κ.λπ
η πραγματικότητα είναι πως το σκάκι επειδή είναι ιδιαίτερα απαιτητικό απαιτεί και σοβαρή προσπάθεια και όσο μεγαλύτερος στόχος τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια που απαιτεί,χωρις να είναι προφανές πως θα πραγματοποιηθεί η φιλοδοξια,πάντως σίγουρα η παρατεταμενη εξασκηση οδηγει σε βελτίωση.
η εμπειρια που αποκτα καποιος απο τις παρτιδες δεν ειναι βεβαιο πως θα μετατρέψει κάποιον σε master
Το να πάρει κανείς τον τίτλο master θέλει συν των άλλων ευτυχείς συγκυρίες στα τουρνουά.
Μία ατυχής ημέρα ή ένα ατυχές αποτέλεσμα μπορεί να σε ρίξει πίσω έναν ολόκληρο χρόνο στην διεκδίκηση του τίτλου.
Η διαφορά ενός "τελειόφοιτου" IM από έναν νεοβαφτισμένο GM μπορεί να είναι μηδαμινή παρότι ο ένας είναι IM κι ο άλλος GM.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Ιουν 2020, 10:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
karadeniz1
αλλο ενα ρατσιστικο νημα με ρητορικη μισους κατα του ελληνικου λαου απο τον bolgar-tatar giorgos
μαζι του και οι ντοπιοι συνηδειτοι προδοτες και μισελληνες ρατσιστες αναρχοκομουνιστες νεο-εαμοβουλγαροι
τι καθεστε και απολογειστε παλι ρε αστουληδες?????
μαζι του και οι ντοπιοι συνηδειτοι προδοτες και μισελληνες ρατσιστες αναρχοκομουνιστες νεο-εαμοβουλγαροι
τι καθεστε και απολογειστε παλι ρε αστουληδες?????
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
και οι δυο περιπτωσεις ειναι πιθανοτατα οψεις του εγωισμουΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Ιουν 2020, 09:47Μαλακίες φυσικά λέει ο εκπληκτικός ως συνήθως. Μόνο το σκάκι είναι παιχνίδι ικανότητας. Από την μικρή μου εμπειρία μπορώ να κατατάξω τους παίκτες σε δύο κατά βάση ομάδες που δεν αφορούν μόνο στην νοητική τους ικανότητα μα και στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση. Παρατηρώ πως οι παίχτες με χαμηλή βαθμολογία φθίνουν τακτικά καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται ενώ όταν φαίνεται να το χάνουν, αποσύρονται χωρίς να έχουν καν τους καλούς τρόπους να παραιτηθούν. Σαν να σε τιμωρούν για τη δική τους έλλειψη.hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2020, 05:21Σιγά την στρατηγική. Για κάθε θέση και ζαριά είναι πολύ συγκεκριμένες οι κινήσεις που είναι συμφέρουσες και απ' την στιγμή που ξέρεις να τις αναλύεις σωστά (πράγμα διόλου δύσκολο αν εντρυφήσεις), το μόνο που απομένει να παίζει ρόλο είναι το ζάρι.EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Ιουν 2020, 20:15 Οσο για το τάβλι δεν ειναι τοσο απλο παιχνίδι οσο νομίζετε. Θελει στρατηγική. Δεν κερδίζει ο τυχερος, αλλα ο καλύτερος. Η ζαριά θα σε παει μεχρι ενα σημειο, άντε να παρεις κανα παιχνιδι. επειδή ομως ποτε δεν παιζεται 1 ή 2 παιχνίδια αλλα αρκετά παραπάνω, αρχίζει και παίζει η στρατηγική ρολο.
Όσο οι παίκτες γίνονται καλύτεροι, το παιχνίδι πιο βαθύ, η ώρα συγκέντρωσης μεγαλώνει και ο τρόπος συμπεριφοράς βελτιώνεται. Ενώ παλαιότερα πίστευα το αντίθετο τώρα εκτιμώ πως η υψηλή νοημοσύνη έρχεται με εγχειρίδιο χρήσης το σαβουάρ βιβρ.
στην μια απλα δεν δεχεται ο ανθρωπος την καταρρευση της εικονας που εχει για τον εαυτο του(πιθανον η επωδυνη στιγμη να αποτελεσει το εφαλτηριο για βελτιωση παντως ή απλα το ατομο οδηγειται σε αρνηση)
στην αλλη περιπτωση υπαρχει μια ανταποκριση,ικανοποιειται ο εγωισμος(Ειμαι εξυπνος) (προφανως βοηθουν και οι αντιδρασεις του αντιπαλου) ενω στην διαρκεια του ματς υπαρχει η πεποιθηση της νικης,στον βαθμο που δεν εχει τρωθει το εγω ακομα και σε περιπτωση ηττας παντοτε θα υπαρχει και η επομενη φορα για επικρατηση.
ψυχολογια απο τα λιντλ,αλλα μου φαινεται ολα αυτα αφορουν το εγω!ακομα και το σαβουαρ βιβρ,τις εξωτερικες εκδηλωσεις δηλαδη γαλατικης ευγενειας,δεν ειναι να τις δινεις σημασια ιδιαιτερη(Δεν βλαπτουν μια φορα!).
ο ανθρωπος εχει χιλια και δυο προσωπα,ακομα και οι αυθεντικες του στιγμες δεν ειναι απολυτως βεβαιο πως ειναι τετοιες,δεν το γνωριζει ουτε ο ιδιος και ας νιωθει βεβαιοτητα,δεν υφισταται πραγματικο γνωθι σ αυτον στην πνευματικη κατασταση που βρισκομαστε οντας αποκομμενοι απο την πηγη της ζωης και της αληθειας.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Αν μπεις στο chess com μπορείς εκτός από το να παίξεις, να παρακολουθήσεις αγώνα μεταξύ παικτών σε επίπεδο grandmaster. Όλοι μα όλοι παίζουν 3λεπτα ματς. Ο χρόνος κίνησής τους περιορίζεται σε μερικά δευτερόλεπτα. Κατά κανόνα ο μέσος παίκτης, όσο περισσότερο χρόνο έχει τόσο καλύτερα τα πάει. Χρειάζεται χρόνο για να ανιχνεύσει συγκεκριμένα μοτίβα. Ο καλός παίκτης το κάνει αυτόματα.stavmanr έγραψε: 03 Ιουν 2020, 10:11Πρόσεξε ότι έγραψα για "επίπεδο master".Κόκκορας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 22:04stavmanr έγραψε: 02 Ιουν 2020, 14:58 Στο σκάκι μετρά περισσότερο να είσαι 'αυτιστικός' παρά να έχεις γενικότερη ευφυΐα.
Στις πρώτες 50.000-100.000 παρτίδες είσαι σε επίπεδο CM ακόμα κι αν είσαι καθυστερημένος.
Η εμπειρία του παιχνιδιού λειτουργεί σχεδόν αυτόματα.
Ο Nakamura που αναφέρατε πιο πριν παίζει περίπου 50-100 παρτίδες την ημέρα, τη στιγμή που βρίσκεται ήδη στο top10 του FIDE.
Μιλάμε για περίπου 18000-36000 παρτίδες το χρόνο online.
είναι μαλλον επιπόλαιο να μιλάμε με αριθμούς,οτι στις τοσες παρτιδες θα ανατειλει ο ηλιος κ.λπ
η πραγματικότητα είναι πως το σκάκι επειδή είναι ιδιαίτερα απαιτητικό απαιτεί και σοβαρή προσπάθεια και όσο μεγαλύτερος στόχος τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια που απαιτεί,χωρις να είναι προφανές πως θα πραγματοποιηθεί η φιλοδοξια,πάντως σίγουρα η παρατεταμενη εξασκηση οδηγει σε βελτίωση.
η εμπειρια που αποκτα καποιος απο τις παρτιδες δεν ειναι βεβαιο πως θα μετατρέψει κάποιον σε master
Το να πάρει κανείς τον τίτλο master θέλει συν των άλλων ευτυχείς συγκυρίες στα τουρνουά.
Μία ατυχής ημέρα ή ένα ατυχές αποτέλεσμα μπορεί να σε ρίξει πίσω έναν ολόκληρο χρόνο στην διεκδίκηση του τίτλου.
Το σκάκι είναι 100% παιχνίδι ικανότητας, όμως υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια όπως π.χ. το πόκερ στο οποίο ναί μεν έχει σημασία και η ικανότητα και η τύχη αλλά σε βάθος χρόνου ο παράγοντας τύχη εκμηδενίζεται και ο καλύτερος παίκτης θα είναι νικητής στο 100% των περιπτώσεων.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Ιουν 2020, 09:47 Μαλακίες φυσικά λέει ο εκπληκτικός ως συνήθως. Μόνο το σκάκι είναι παιχνίδι ικανότητας.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Δεν διαφωνώ ακριβώς μα πρέπει να γίνει διαχωρισμός ενός πρακτικού κι έξυπνου εγωισμού που λειτουργεί στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας κι ενός τεμπέλικου κι ανώφελου εγωισμού που έχει σκοπό ζωής την αποφυγή και την παραίτηση. Προβάλλοντας το παραπάνω σε μια ανώτερη κλίμακα νομίζω σχηματίζεται μια εμπεριστατωμένη θέση όχι μόνο αξιολόγησης της νοημοσύνης (αφού αυτή αξιολογείται σε ειδικά στεγανά πλαίσια που αφορούν την ανέλιξη, τη φιλοδοξία, την επιμονή στην προσπάθεια, την προσαρμογή σε νέα δεδομένα καθώς και την αλληλεπίδραση και ικανότητα συνεργασίας με άλλους) αλλά και ταυτοποίηση αντικοινωνικών συμπεριφορών. Π.χ. όσο μικρότερη είναι η βαθμολογία κάποιου τόσο πιθανότερο να αρχίσουν τα γαμωσταυρίδια χωρίς λόγο και τα "τράβα γάμα τη μάνα σου".Κόκκορας έγραψε: 03 Ιουν 2020, 10:36και οι δυο περιπτωσεις ειναι πιθανοτατα οψεις του εγωισμουΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Ιουν 2020, 09:47Μαλακίες φυσικά λέει ο εκπληκτικός ως συνήθως. Μόνο το σκάκι είναι παιχνίδι ικανότητας. Από την μικρή μου εμπειρία μπορώ να κατατάξω τους παίκτες σε δύο κατά βάση ομάδες που δεν αφορούν μόνο στην νοητική τους ικανότητα μα και στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση. Παρατηρώ πως οι παίχτες με χαμηλή βαθμολογία φθίνουν τακτικά καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται ενώ όταν φαίνεται να το χάνουν, αποσύρονται χωρίς να έχουν καν τους καλούς τρόπους να παραιτηθούν. Σαν να σε τιμωρούν για τη δική τους έλλειψη.hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2020, 05:21
Σιγά την στρατηγική. Για κάθε θέση και ζαριά είναι πολύ συγκεκριμένες οι κινήσεις που είναι συμφέρουσες και απ' την στιγμή που ξέρεις να τις αναλύεις σωστά (πράγμα διόλου δύσκολο αν εντρυφήσεις), το μόνο που απομένει να παίζει ρόλο είναι το ζάρι.
στην μια απλα δεν δεχεται ο ανθρωπος την καταρρευση της εικονας που εχει για τον εαυτο του(πιθανον η επωδυνη στιγμη να αποτελεσει το εφαλτηριο για βελτιωση παντως ή απλα το ατομο οδηγειται σε αρνηση)
στην αλλη περιπτωση υπαρχει μια ανταποκριση,ικανοποιειται ο εγωισμος(Ειμαι εξυπνος) (προφανως βοηθουν και οι αντιδρασεις του αντιπαλου) ενω στην διαρκεια του ματς υπαρχει η πεποιθηση της νικης,στον βαθμο που δεν εχει τρωθει το εγω ακομα και σε περιπτωση ηττας παντοτε θα υπαρχει και η επομενη φορα για επικρατηση.
ψυχολογια απο τα λιντλ,αλλα μου φαινεται ολα αυτα αφορουν το εγω!ακομα και το σαβουαρ βιβρ,τις εξωτερικες εκδηλωσεις δηλαδη γαλατικης ευγενειας,δεν ειναι να τις δινεις σημασια ιδιαιτερη(Δεν βλαπτουν μια φορα!).
ο ανθρωπος εχει χιλια και δυο προσωπα,ακομα και οι αυθεντικες του στιγμες δεν ειναι απολυτως βεβαιο πως ειναι τετοιες,δεν το γνωριζει ουτε ο ιδιος και ας νιωθει βεβαιοτητα,δεν υφισταται πραγματικο γνωθι σ αυτον στην πνευματικη κατασταση που βρισκομαστε οντας αποκομμενοι απο την πηγη της ζωης και της αληθειας.![]()
Διαφωνώ σίγουρα με τη σημασία που δίνεις στους καλούς τρόπους γιατί πιστεύω ότι είναι το άλφα κάθε υγιούς κοινωνικής σχέσης. Πρώτα ζητούμε κοσμιότητα από τους άλλους και αργότερα δελτίο ηθικών αξιών. Ίσως και ποτέ.
Το γνώθι σ' αυτόν φυσικά υφίσταται ανεξάρτητα από πίστη κι είναι μια εσωτερική διεργασία που δεν προυποθέτει ουράνιες δυνάμεις.
Γι' αυτό αν δεν κάνω λάθος, όπως και στο σκάκι, οι μεγάλοι παίχτες είναι συγκεκριμένοι. Δεν θα ακούσεις ποτέ για επαγγελματία ταβλαδόρο φερειπείν.Γάταρος έγραψε: 03 Ιουν 2020, 11:08Το σκάκι είναι 100% παιχνίδι ικανότητας, όμως υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια όπως π.χ. το πόκερ στο οποίο ναί μεν έχει σημασία και η ικανότητα και η τύχη αλλά σε βάθος χρόνου ο παράγοντας τύχη εκμηδενίζεται και ο καλύτερος παίκτης θα είναι νικητής στο 100% των περιπτώσεων.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Ιουν 2020, 09:47 Μαλακίες φυσικά λέει ο εκπληκτικός ως συνήθως. Μόνο το σκάκι είναι παιχνίδι ικανότητας.
Το ποσοστό των παικτών που παίζουν πόκερ κερδοφόρα είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτούς που χάνουν και το ποσοστό όσων είναι επαγγελματίες από αυτούς που κερδίζουν είναι ακόμα μικρότερο. Και στο τάβλι υπάρχουν επαγγελματίες παίκτες. Ένας γνωστός μου που τώρα είναι επαγγελματίας παίκτης πόκερ (ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο) πιο πριν έπαιζε τάβλι επαγγελματικά.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Ιουν 2020, 11:13 Γι' αυτό αν δεν κάνω λάθος, όπως και στο σκάκι, οι μεγάλοι παίχτες είναι συγκεκριμένοι. Δεν θα ακούσεις ποτέ για επαγγελματία ταβλαδόρο φερειπείν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 138 Απαντήσεις
- 3071 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
-
- 293 Απαντήσεις