!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα με βάση το IQ: Οι Έλληνες είναι από τους χαζοτερους Ευρωπαίους!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Έρευνα με βάση το IQ: Οι Έλληνες είναι από τους χαζοτερους Ευρωπαίους!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

:smt005:

Ωραίο νήμα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Σενέκας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 09:44
Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 09:41 Με βάση τον πληθυσμό. Η κόκκινη φυλή γεννοκτονήθηκε και πλέον αριθμεί πολύ μικρούς πληθυσμούς.
Πως ορίζεις τις "ανθρώπινες φυλές" θα ήθελα να μάθω
Δεν έχεις ακούσει ν' αναφέρεται η κίτρινη φυλή για παράδειγμα;
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 10:40
Σενέκας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 09:44
Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 09:41 Με βάση τον πληθυσμό. Η κόκκινη φυλή γεννοκτονήθηκε και πλέον αριθμεί πολύ μικρούς πληθυσμούς.
Πως ορίζεις τις "ανθρώπινες φυλές" θα ήθελα να μάθω
Δεν έχεις ακούσει ν' αναφέρεται η κίτρινη φυλή για παράδειγμα;
βρε το χω ακούσει. Το πως τις ορίζεις δε μου είπες
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Εγώ λέω να αφήσουμε το σκάκι και να πιάσουμε το Starcraft.

Εκεί βγαίνουμε εγκεφαλικά νεκροί και οι Ασιάτες type III Civilization.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Πάρε και ένα κείμενο που αναφέρει την απαράδεκτη ανάμειξη της πολιτικής στην επιστήμη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αυτό σαν μέσο προπαγάνδας.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ “ΦΥΛΕΣ”;

Η χρήση του όρου “φυλή”, ως οριοθετημένου βιολογικού τύπου, θα πρέπει να αποφεύγεται ή να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη περίσκεψη, μια και ανθρωπολόγοι και γενετιστές αμφισβητούν την ύπαρξη “ανθρώπινων φυλών”. Ο όρος “φυλή” δεν αποτελεί συνώνυμο για τον όρο “έθνος”.

΄Ολοι οι σημερινοί άνθρωποι πάνω στη γη ανήκουμε στο ίδιο είδος, τον Homo sapiens. Ο “σοφός άνθρωπος” όμως παρουσιάζει μεγάλη φαινοτυπική, πολιτισμική, κοινωνική, γλωσσική, μορφολογική, φυσιολογική, βιοχημική και γενετική ποικιλότητα, π.χ. στο χρώμα του δέρματος, των ματιών, κλπ. Εξαιτίας αυτού, ήδη από τον 18ο αιώνα, έγινε η πρώτη απόπειρα χωρισμού των ανθρώπινων πληθυσμών σε τρεις “φυλές”, την Καυκάσια, τη Μογγολική και τους Νέγρους, στις οποίες αργότερα έγινε προσθήκη της Αμερικανικής ‘φυλής’. Ο πρώτος βιολογικός διαχωρισμός των ανθρώπων σε “φυλές” στηριζόταν σε μορφολογικά δεδομένα ορατά δια γυμνού οφθαλμού, όπως χρώμα επιδερμίδας, σχήμα των ματιών, υφή και χρώμα των μαλλιών, κτλ. Βέβαια υπάρχουν και άλλες χαρακτηριστικές υποομάδες ανθρώπων, όπως είναι οι ιθαγενείς της Αυστραλίας και της Πολυνησίας. Αυτές οι υποκειμενικές ταξινομήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να διακρίνουν οι ειδικοί από 5 έως 50 περίπου ανθρώπινες “φυλές”. Παλιότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, γίνεται επιπλέον σύγχυση ανάμεσα στη φυλή, η οποία υποδηλώνει γενετικά διαφοροποιημένους ανθρώπινους πληθυσμούς που μπορεί να χαρακτηρίζονται από κοινά φαινοτυπικά χαρακτηριστικά και το έθνος, δηλαδή σύνολο ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη μιας κοινής πληθυσμιακής ομάδας που καθορίζεται με βάση τη γλώσσα, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία.
Η ανάλυση του γενετικού υλικού χιλιάδων ατόμων, τα τελευταία 30 χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η ύπαρξη ανθρώπινων “φυλών”. ΄Ετσι, στο τέλος του 20ου αιώνα η χρήση του όρου “φυλή”, ως βιολογική κατηγορία, εγκαταλείφτηκε από τους γενετιστές και σιγά-σιγά η εγκατάλειψη εξαπλώθηκε και στην Ανθρωπολογία.
Ειδικότερα, σε πρόσφατο άρθρο (Am. J. Physical Anthropology 2016: 1-11) υπήρξε συναίνεση ανάμεσα σε 3.286 ανθρωπολόγους ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες “φυλές”. Στο δημοσίευμα, επίσης, προτείνετε: Οι ανθρωπολόγοι να φροντίσουν να μετριαστούν οι φυλετικές προκαταλήψεις στην κοινωνία, ώστε να περιοριστεί η ρατσιστική ρητορική και συμπεριφορά.

Πηγή: https://blogs.sch.gr/vasgeorgia/archives/223
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Ζενίθεδρος έγραψε: 02 Ιουν 2020, 10:32 :smt005:

Ωραίο νήμα.
Αυτού του τύπου τα νήματα είναι τα καλύτερα για το phorum :smt005:
Σενέκας

Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 10:47 Πάρε και ένα κείμενο που αναφέρει την απαράδεκτη ανάμειξη της πολιτικής στην επιστήμη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αυτό σαν μέσο προπαγάνδας.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ “ΦΥΛΕΣ”;

Η χρήση του όρου “φυλή”, ως οριοθετημένου βιολογικού τύπου, θα πρέπει να αποφεύγεται ή να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη περίσκεψη, μια και ανθρωπολόγοι και γενετιστές αμφισβητούν την ύπαρξη “ανθρώπινων φυλών”. Ο όρος “φυλή” δεν αποτελεί συνώνυμο για τον όρο “έθνος”.

΄Ολοι οι σημερινοί άνθρωποι πάνω στη γη ανήκουμε στο ίδιο είδος, τον Homo sapiens. Ο “σοφός άνθρωπος” όμως παρουσιάζει μεγάλη φαινοτυπική, πολιτισμική, κοινωνική, γλωσσική, μορφολογική, φυσιολογική, βιοχημική και γενετική ποικιλότητα, π.χ. στο χρώμα του δέρματος, των ματιών, κλπ. Εξαιτίας αυτού, ήδη από τον 18ο αιώνα, έγινε η πρώτη απόπειρα χωρισμού των ανθρώπινων πληθυσμών σε τρεις “φυλές”, την Καυκάσια, τη Μογγολική και τους Νέγρους, στις οποίες αργότερα έγινε προσθήκη της Αμερικανικής ‘φυλής’. Ο πρώτος βιολογικός διαχωρισμός των ανθρώπων σε “φυλές” στηριζόταν σε μορφολογικά δεδομένα ορατά δια γυμνού οφθαλμού, όπως χρώμα επιδερμίδας, σχήμα των ματιών, υφή και χρώμα των μαλλιών, κτλ. Βέβαια υπάρχουν και άλλες χαρακτηριστικές υποομάδες ανθρώπων, όπως είναι οι ιθαγενείς της Αυστραλίας και της Πολυνησίας. Αυτές οι υποκειμενικές ταξινομήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να διακρίνουν οι ειδικοί από 5 έως 50 περίπου ανθρώπινες “φυλές”. Παλιότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, γίνεται επιπλέον σύγχυση ανάμεσα στη φυλή, η οποία υποδηλώνει γενετικά διαφοροποιημένους ανθρώπινους πληθυσμούς που μπορεί να χαρακτηρίζονται από κοινά φαινοτυπικά χαρακτηριστικά και το έθνος, δηλαδή σύνολο ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη μιας κοινής πληθυσμιακής ομάδας που καθορίζεται με βάση τη γλώσσα, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία.
Η ανάλυση του γενετικού υλικού χιλιάδων ατόμων, τα τελευταία 30 χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η ύπαρξη ανθρώπινων “φυλών”. ΄Ετσι, στο τέλος του 20ου αιώνα η χρήση του όρου “φυλή”, ως βιολογική κατηγορία, εγκαταλείφτηκε από τους γενετιστές και σιγά-σιγά η εγκατάλειψη εξαπλώθηκε και στην Ανθρωπολογία.
Ειδικότερα, σε πρόσφατο άρθρο (Am. J. Physical Anthropology 2016: 1-11) υπήρξε συναίνεση ανάμεσα σε 3.286 ανθρωπολόγους ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες “φυλές”. Στο δημοσίευμα, επίσης, προτείνετε: Οι ανθρωπολόγοι να φροντίσουν να μετριαστούν οι φυλετικές προκαταλήψεις στην κοινωνία, ώστε να περιοριστεί η ρατσιστική ρητορική και συμπεριφορά.

Πηγή: https://blogs.sch.gr/vasgeorgia/archives/223
αυτό είναι απάντηση στο πως ορίζονται οι φυλές;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Δεν με ρώτησες πως ορίζονται αλλά πως τις ορίζω εγώ. Χρησιμοποιώ τον παλιό τρόπο ορισμού (αν έχεις αχρωματοψία ζητώ συγγνώμη και πες το μου για να μεγαλώσω τα γράμματα) που εξοβελίστηκε εξαιτίας της πολιτικής $%@&#ορθότητας.

Επίσης το κείμενο που έβαλα αναφέρει ότι δεν υπάρχει επίσημος ορισμός για τον λόγο που προανέφερα. Ποσώς μ' ενδιαφέρει, εγώ βλέπω ότι οι μαύροι κερδίζουν συνέχεια στο κατοστάρι και οι ασιάτες είναι φοβεροί στα video games, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.
Σενέκας

Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 10:53 Δεν με ρώτησες πως ορίζονται αλλά πως τις ορίζω εγώ. Χρησιμοποιώ τον παλιό τρόπο ορισμού (αν έχεις αχρωματοψία ζητώ συγγνώμη και πες το μου για να μεγαλώσω τα γράμματα) που εξοβελίστηκε εξαιτίας της πολιτικής $%@&#ορθότητας.

Επίσης το κείμενο που έβαλα αναφέρει ότι δεν υπάρχει επίσημος ορισμός για τον λόγο που προανέφερα. Ποσώς μ' ενδιαφέρει, εγώ βλέπω ότι οι μαύροι κερδίζουν συνέχεια στο κατοστάρι και οι ασιάτες είναι φοβεροί στα video games, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.
Ευχαριστώ. Αυτό ήθελα
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Απάντησέ μου τώρα κι εσύ. Είναι όλες οι φυλές (όπως οριζόντουσαν στο παρελθόν) ίδιες;
Σενέκας

Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 10:58 Απάντησέ μου τώρα κι εσύ. Είναι όλες οι φυλές (όπως οριζόντουσαν στο παρελθόν) ίδιες;
Δε μ'απασχολεί ιδιαίτερα ο όρος. Δε νομίζω ότι έχει νόημα ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε φυλές, "σαν τις γάτες" που λέει και και ο φίλος παραπάνω.

όσον αφορά τον ορισμό που έφερες τώρα, μου φαίνεται ύποπτα γνωστός. Μου θυμίζει κάτι κείμενα Ιησουιτών ιεραποστόλων του 17ου αιώνα που είχα διαβάσει παλιότερα. Αυτοί βλέπεις ήταν οι πρώτοι δυτικοί απεσταλμένοι στην αυλή του Κινέζου αυτοκράτορα, και στις πραγματείες τους χρησιμοποιούν λίγο πολύ την ίδια πυραμίδα που χρησιμοποιείς κι εσύ: Οι Κινέζοι έλεγαν, είναι πολιτισμένοι αλλά όχι όσο οι χριστιανοί Ευρωπαίοι. Δεν ήταν στη βάση της πυραμίδας αλλά αξιόλογος πολιτισμός τους ήταν λίγο παρακάτω απο τον χριστιανικό.

Στη βάση ήταν βέβαια οι μαύροι αφρικανοί και οι αυτόχθονες της Αμερικής
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Σενέκας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 11:09 Δε μ'απασχολεί ιδιαίτερα ο όρος. Δε νομίζω ότι έχει νόημα ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε φυλές, "σαν τις γάτες" που λέει και και ο φίλος παραπάνω.

όσον αφορά τον ορισμό που έφερες τώρα, μου φαίνεται ύποπτα γνωστός. Μου θυμίζει κάτι κείμενα Ιησουιτών ιεραποστόλων του 17ου αιώνα που είχα διαβάσει παλιότερα. Αυτοί βλέπεις ήταν οι πρώτοι δυτικοί απεσταλμένοι στην αυλή του Κινέζου αυτοκράτορα, και στις πραγματείες τους χρησιμοποιούν λίγο πολύ την ίδια πυραμίδα που χρησιμοποιείς κι εσύ: Οι Κινέζοι έλεγαν, είναι πολιτισμένοι αλλά όχι όσο οι χριστιανοί Ευρωπαίοι. Δεν ήταν στη βάση της πυραμίδας αλλά αξιόλογος πολιτισμός τους ήταν λίγο παρακάτω απο τον χριστιανικό.

Ο διαχωρισμός έχει νόημα και ενδιαφέρον από επιστημονικής απόψεως γιατί υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν διαφορετικές ιδιότητες.

Δεν χρησιμοποίησα κάποια πυραμίδα.
Σενέκας

Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 11:11
Σενέκας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 11:09 Δε μ'απασχολεί ιδιαίτερα ο όρος. Δε νομίζω ότι έχει νόημα ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε φυλές, "σαν τις γάτες" που λέει και και ο φίλος παραπάνω.

Ο διαχωρισμός έχει νόημα και ενδιαφέρον από επιστημονικής απόψεως γιατί υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν διαφορετικές ιδιότητες.

Δεν χρησιμοποίησα κάποια πυραμίδα.
Και οι Ιησουίτες επιστημονικό διαχωρισμό έκαναν, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είχαν υπόψη τους
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Σενέκας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 11:14 Και οι Ιησουίτες επιστημονικό διαχωρισμό έκαναν, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είχαν υπόψη τους
Μπορεί, δεν το έχω υπόψιν μου. Το κακό που είναι δεν καταλαβαίνω.
Σενέκας

Green Dragon έγραψε: 02 Ιουν 2020, 11:18
Σενέκας έγραψε: 02 Ιουν 2020, 11:14 Και οι Ιησουίτες επιστημονικό διαχωρισμό έκαναν, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είχαν υπόψη τους
Μπορεί, δεν το έχω υπόψιν μου. Το κακό που είναι δεν καταλαβαίνω.
Κανένα κακό. Απλά παρατηρώ τη σύμπτωση
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”