!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πχόρουμ lockdown και άλλα πχόρουμ

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Re: Πχόρουμ lockdown και άλλα πχόρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Πάντως με την πτώση του phorum μου δόθηκε αφορμή να ψάξω τι εναλλακτικό υπάρχει στον τομέα. Δυστυχώς επιβεβαίωσα αυτό που φοβόμουν: την φτώχεια και την παρακμή των ελληνικών forums. Απελπιστικά μικρός αριθμός και με πολύ χαμηλή συμμετοχή. Βρήκα forums με τελευταίο μήνυμα πριν από 2 χρόνια σε κάποιες κατηγορίες! Προφανώς βρισκόμαστε σε εποχή υποβάθμισης των forums λόγω ανόδου των social media. Αλλά η εικόνα που είδα είναι αποκαρδιωτική. Αυτό το elefhtero.net φαίνεται να κρατάει κάπως απ'όσο είδα. Αλλά γενικά το θέμα forums δεν τραβάει. Κάποτε ορισμένα πιο ειδικά forums που παρακολουθούσα (π.χ. με θέματα εναλλακτικών επιστημών, εναλλακτικής αρχαιολογίας-ιστορίας, παράξενου-ανεξήγητου-μεταφυσικού κλπ) έσφυζαν από ζωή και συμμετοχή. Τώρα έχουν βαλτώσει και ζήτημα είναι αν κινείται άνθρωπος εκεί μέσα. Το τραγικό είναι ότι κάποια στιγμη δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν με αποτέλεσμα η κατάθεση ψυχής και χρόνου ορισμένων μελών με πλούσια και ουσιώδη συμμετοχή να πάει στο βρόντο.

Αναλογιζόμενος τα παραπάνω, το παρόν phorum μοιάζει με προσωρινό παράδεισο.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Αθλητικά-οπαδικά φόρουμ επίσης έχουν τεράστια κινητικότητα. Αρκετά έχουν και θεματολογία πολιτικής, μουσικής, τεχνολογίας κλπ.
Γράφω και σε αυτά και μάλιστα πιο τακτικά και διαθέτουν σίγουρα όλες οι μεγάλες ομάδες.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Zhukov

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zhukov »

Τα forum τεχνολογίας είναι τα μόνα που αντέχουν στον χρόνο.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Jimmy81 έγραψε: 31 Μάιος 2020, 10:16 Πάντως με την πτώση του phorum μου δόθηκε αφορμή να ψάξω τι εναλλακτικό υπάρχει στον τομέα. Δυστυχώς επιβεβαίωσα αυτό που φοβόμουν: την φτώχεια και την παρακμή των ελληνικών forums. Απελπιστικά μικρός αριθμός και με πολύ χαμηλή συμμετοχή. Βρήκα forums με τελευταίο μήνυμα πριν από 2 χρόνια σε κάποιες κατηγορίες! Προφανώς βρισκόμαστε σε εποχή υποβάθμισης των forums λόγω ανόδου των social media. Αλλά η εικόνα που είδα είναι αποκαρδιωτική. Αυτό το elefhtero.net φαίνεται να κρατάει κάπως απ'όσο είδα. Αλλά γενικά το θέμα forums δεν τραβάει. Κάποτε ορισμένα πιο ειδικά forums που παρακολουθούσα (π.χ. με θέματα εναλλακτικών επιστημών, εναλλακτικής αρχαιολογίας-ιστορίας, παράξενου-ανεξήγητου-μεταφυσικού κλπ) έσφυζαν από ζωή και συμμετοχή. Τώρα έχουν βαλτώσει και ζήτημα είναι αν κινείται άνθρωπος εκεί μέσα. Το τραγικό είναι ότι κάποια στιγμη δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν με αποτέλεσμα η κατάθεση ψυχής και χρόνου ορισμένων μελών με πλούσια και ουσιώδη συμμετοχή να πάει στο βρόντο.

Αναλογιζόμενος τα παραπάνω, το παρόν phorum μοιάζει με προσωρινό παράδεισο.
Για να φτιαχτεί ένα φόρουμ -πιστεύω εγώ- χρειάζεται ένας αρχικός πυρήνας 20-25 μουτζαχεντίν που να γράφουν.
Μπορώ να ξεκινήσω εγώ ένα σήμερα, δουλειά ενός απογεύματος είναι. Θα γράψω και μερικά ποστ -π.χ. στη διεθνή πολιτική "νέο γραφικό τουϊτ του εκκεντρικού Ντόναλντ Τραμπ" και άλλα παρόμοια.
Αλλά δεν παίρνει φωτιά, θέλω 20-25 μουτζαχεντίν.
Άλλος τρόπος είναι με αβάντα από τον Μελισσανίδη π.χ. ή τον Σαββίδη, ή τον Τσίπρα. Αυτό θα δουλέψει.
Τα άλλα social media δεν με εκφράζουν. Έχω συμμετάσχει σε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά όλες αυτές οι συζητήσεις πεθαίνουν μέσα σε μισή ώρα. Το design φταίει αλλά δεν με εκφράζουν.
Όσο δε πιό θεματικό είναι το φόρουμ, τόσο χειρότερα.
Αν έφτιαχνα εγώ ένα ιπποδρομιακό, απευθύνομαι σε 15,000-20,000 (όλοι, μαζί και οι παππούδες που δεν έχουν ίντερνετ, μαζί και οι άλλοι που έχουν αλλά είναι αντι-φορουμικοί). Το πχόρουμ απευθύνεται -θεωρητικά- σε 10,000,000.
Τώρα πως βγαίνουν φράγκα από την υπόθεση, είναι κι αυτό ένα μυστήριο.
Εγώ κάτι ψιλά από διαφημίσεις έχω πάρει (στη διάρκεια του μουντιάλ του 2010 της Νοτίου Αφρικής τα περισσότερα) αλλά από φόρουμ ποτέ.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Zhukov έγραψε: 31 Μάιος 2020, 10:51 Τα forum τεχνολογίας είναι τα μόνα που αντέχουν στον χρόνο.
Πράγμα εντελώς αντιφατικό βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι η τεχνολογία είναι αυτή που προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, καθιστώντας τα φορα παρωχημένα :)
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Zhukov

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zhukov »

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2020, 08:46 Η ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας του PHORUM βλέπω ότι τροφοδότησε αυτομάτως κάποιες δίκοπες διεργασίες και βγήκαν διαφορουμικές αντιπαλότητες στην επιφάνεια (το ιστορικό των οποίων αγνοώ). Πολύ κακή πάντως εντύπωση μου έκαναν τα σχόλια που διάβασα στο ELEFTHERO, το οποίο ψιλοαγνοούσα.

Ίσως έχει ενδιαφέρον να ξεκαθαριστούν αρμοδίως κάποια πράγματα ή να ανοίξουν οι υπεύθυνοι του PHORUM κάποιο νήμα σχετικό, δεν ξέρω... πάντως κάπως μου ήρθε να διαβάζω ότι εδώ που γράφω συχνάζουν «ποινικοί»...

«Περσέα, αν ποτέ ασχοληθεί εισαγγελέας με το εν λόγω σάιτ, έχει πολλά και διάφορα να δει. Ειλικρινά σου το λέω. Κι εμένα δεν με ενδιαφέρει να κλείσει, όπως διαδίδουν κάποιοι μαζί με άλλα ψευδή που βγάζουν από τον κώλο τους (αν το ήθελα πραγματικά, θα είχα κάνει προ πολλού ενέργειες και γνωρίζω πολύ καλά τί είδους ενέργειες), αλλά πάντα αργά ή γρήγορα βρίσκεται κάποιος θιγόμενος που θα τους κυνηγήσει.

Και στο παλιό έγραφαν τέρατα, τα οποία οι διαχειριστές δεν τα εσβηναν (πιθανόν να είχαν ειδοποιηθει και από τις αρχές και να μην έκαναν τίποτα) και είδες την κατάληξη. Εσύ νομίζεις ότι κάποιος, που πχ απειλείται διαρκώς η σωματική του ακεραιότητα ή καθυβρίζεται η οικογένεια του, είναι απίθανο να πάρει την απόφαση να κινηθεί νομικά κατά των δραστών;

Για μένα καλό είναι να υπάρχει χώρος όπου μαζεύονται οι ποινικοί και δεν τρώμε τη φρίκη να σπαταλάμε όλο το χρόνο μας να σβήνουμε και να μπανάρουμε εδώ, όπως συνέβη πριν 2 χρόνια. Αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα φόρουμ που είχα, από το 2003 μέχρι σήμερα. Να μην προλαβαίνεις δηλαδή να σβηνεις και να μπαναρεις από το πλήθος των παράνομων ποστ.»

https://elefthero.net/viewtopic.php?f=2 ... &start=490
Επειδή αυτό αφορά εμένα, πράγματι ένας μαλάκας απ' το προηγούμενο είχε πεί κάποιες παπαριές στο ανοιχτό φόρουμ και σε ΠΜ. Ο εν λόγω τσογλανάκος απ' όσο γνωρίζω δε βρίσκεται εδώ. Στο παλιό είχε πέσει στα μαλακά, και ήταν και ο λόγος που έφυγα από 'κει. Αλλά το παλιό είχε άτομα σαν τον talaipwros και κάτι άλλα λουλούδια για συντονιστές, οπότε καταλαβαίνεις πόσο αντικειμενικοί ήταν. Ποινικός δε νομίζω να ήταν ο συγκεκριμένος, απλά κωλοπαιδάκι που την είδε μάγκας απ' το πληκτρολόγιο.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Αγις έγραψε: 30 Μάιος 2020, 23:17
Kauldron έγραψε: 30 Μάιος 2020, 23:09
Αγις έγραψε: 30 Μάιος 2020, 19:02

σημαινει πως υπαρχει πιθανοτητα να αναδυθουν ;
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. :giggle:
διασκεδαστικα ολα αυτα
εχω κανει μια σχετικη ερευνα - για τα στατιστικα μου - κ ειχαν πολυ ενδιαφερον οι απαντησεις - για ποιο λογο πιστευουν αι γυναικαι πως καποιοι θα ηθελαν πολυ να εχουν γκομενα πχορουμιτισα
Θα βλέπονται συχνά.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2020, 08:46 Η ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας του PHORUM βλέπω ότι τροφοδότησε αυτομάτως κάποιες δίκοπες διεργασίες και βγήκαν διαφορουμικές αντιπαλότητες στην επιφάνεια (το ιστορικό των οποίων αγνοώ). Πολύ κακή πάντως εντύπωση μου έκαναν τα σχόλια που διάβασα στο ELEFTHERO, το οποίο ψιλοαγνοούσα.

Ίσως έχει ενδιαφέρον να ξεκαθαριστούν αρμοδίως κάποια πράγματα ή να ανοίξουν οι υπεύθυνοι του PHORUM κάποιο νήμα σχετικό, δεν ξέρω... πάντως κάπως μου ήρθε να διαβάζω ότι εδώ που γράφω συχνάζουν «ποινικοί»...

«Περσέα, αν ποτέ ασχοληθεί εισαγγελέας με το εν λόγω σάιτ, έχει πολλά και διάφορα να δει. Ειλικρινά σου το λέω. Κι εμένα δεν με ενδιαφέρει να κλείσει, όπως διαδίδουν κάποιοι μαζί με άλλα ψευδή που βγάζουν από τον κώλο τους (αν το ήθελα πραγματικά, θα είχα κάνει προ πολλού ενέργειες και γνωρίζω πολύ καλά τί είδους ενέργειες), αλλά πάντα αργά ή γρήγορα βρίσκεται κάποιος θιγόμενος που θα τους κυνηγήσει.

Και στο παλιό έγραφαν τέρατα, τα οποία οι διαχειριστές δεν τα εσβηναν (πιθανόν να είχαν ειδοποιηθει και από τις αρχές και να μην έκαναν τίποτα) και είδες την κατάληξη. Εσύ νομίζεις ότι κάποιος, που πχ απειλείται διαρκώς η σωματική του ακεραιότητα ή καθυβρίζεται η οικογένεια του, είναι απίθανο να πάρει την απόφαση να κινηθεί νομικά κατά των δραστών;

Για μένα καλό είναι να υπάρχει χώρος όπου μαζεύονται οι ποινικοί και δεν τρώμε τη φρίκη να σπαταλάμε όλο το χρόνο μας να σβήνουμε και να μπανάρουμε εδώ, όπως συνέβη πριν 2 χρόνια. Αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα φόρουμ που είχα, από το 2003 μέχρι σήμερα. Να μην προλαβαίνεις δηλαδή να σβηνεις και να μπαναρεις από το πλήθος των παράνομων ποστ.»

https://elefthero.net/viewtopic.php?f=2 ... &start=490
Πρόκειται για καθυστερημένους. Μην ασχολείσαι. Πραγματικά νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό ψυχολογικο/ψυχιατρικό θέμα σε μερικούς από αυτούς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Ερμής έγραψε: 30 Μάιος 2020, 13:34
Namrail έγραψε: 30 Μάιος 2020, 13:31
Ερμής έγραψε: 30 Μάιος 2020, 13:30 Από τότε που είπαν ψεματα ότι διαδιδω ιό μέσω των πμ και αυτός ήταν ο λόγος που με μπανιαραν
Lol. Αλήθεια το είχαν γράψει αυτό;
Ναι, αφού ειναι καθυστερημένοι ή πουστηδες. Η και τα δύο, δεν είμαι απόλυτος.
Ναι ρε οκ είναι λίγο* σκατόπουστες τα χρυσά μου αλλά εκεί απολαμβάνεις διάδοχο στην πιο πιούρ μορφή του. Αν δεν είχα φάει πέρμα από εκεί θα έμπαινα πάντως που και πω να τα λέμε με το Γκέοργκ, μόνο εκεί μπορεί και εκφράζεται πλέον το πουλί μου.
Και το πέρμα προσπάθησε να το καταλάβεις λίγο Ασέβαστος, είναι οι παρατημένες γκόμενες μας που όταν χρειάστηκε μας βοήθησαν, μας βάλανε μέσα στο σπίτι τους μέχρι να ορθοποδήσουμε και μετά τις φτύσαμε και τις παρατήσαμε στα κρύα του λουτρού. Εμένα μου λείπουν πάντως, θα ήθελα να μπαίνω μιά στο τόσο να ρίχνω από κανέναν αλλά μόνο με το κάζουαλ νικ μου, για ένα όνομα ζούμε, πως θα κατακτήσουμε το σεβασμό που μας αρμόζει διαφορετικά;

*συνήθως αποφεύγω τους πλεονασμούς με τις αριστεράντζες - γουόναμπη κομθούνια.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Αυτό που κάνετε νομίζω είναι λίγο λάθος αλλά μεγάλα παιδιά είστε ξέρετε απο μόνοι σας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

sys3x έγραψε: 31 Μάιος 2020, 11:58
Ερμής έγραψε: 30 Μάιος 2020, 13:34
Namrail έγραψε: 30 Μάιος 2020, 13:31

Lol. Αλήθεια το είχαν γράψει αυτό;
Ναι, αφού ειναι καθυστερημένοι ή πουστηδες. Η και τα δύο, δεν είμαι απόλυτος.
Ναι ρε οκ είναι λίγο* σκατόπουστες τα χρυσά μου αλλά εκεί απολαμβάνεις διάδοχο στην πιο πιούρ μορφή του. Αν δεν είχα φάει πέρμα από εκεί θα έμπαινα πάντως που και πω να τα λέμε με το Γκέοργκ, μόνο εκεί μπορεί και εκφράζεται πλέον το πουλί μου.
Και το πέρμα προσπάθησε να το καταλάβεις λίγο Ασέβαστος, είναι οι παρατημένες γκόμενες μας που όταν χρειάστηκε μας βοήθησαν, μας βάλανε μέσα στο σπίτι τους μέχρι να ορθοποδήσουμε και μετά τις φτύσαμε και τις παρατήσαμε στα κρύα του λουτρού. Εμένα μου λείπουν πάντως, θα ήθελα να μπαίνω μιά στο τόσο να ρίχνω από κανέναν αλλά μόνο με το κάζουαλ νικ μου, για ένα όνομα ζούμε, πως θα κατακτήσουμε το σεβασμό που μας αρμόζει διαφορετικά;

*συνήθως αποφεύγω τους πλεονασμούς με τις αριστεράντζες - γουόναμπη κομθούνια.
Δεν ήταν ότι τους παρατησαμε. Προσωρινό ήταν και αυτό ήταν γνωστό από την αρχή.
Btw Διάδοχο απολαμβάνω και εγώ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Naida έγραψε: 31 Μάιος 2020, 12:00 Αυτό που κάνετε νομίζω είναι λίγο λάθος αλλά μεγάλα παιδιά είστε ξέρετε απο μόνοι σας.
Naida, γιατί δεν γράφεις πια εκεί;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

vagabondo έγραψε: 31 Μάιος 2020, 12:07
Naida έγραψε: 31 Μάιος 2020, 12:00 Αυτό που κάνετε νομίζω είναι λίγο λάθος αλλά μεγάλα παιδιά είστε ξέρετε απο μόνοι σας.
Naida, γιατί δεν γράφεις πια εκεί;
Γιατί πότε έγραφα; 2-3 ποστ πρέπει να έχω γράψει μια μέρα που ήθελα να γράψω εκεί.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Ερμής έγραψε: 31 Μάιος 2020, 12:03 Δεν ήταν ότι τους παρατησαμε. Προσωρινό ήταν και αυτό ήταν γνωστό από την αρχή.
Φάνηκαν και μια φορά χρήσιμοι, οι αποστάτες του Phorum. :003:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”