!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διαγγελμα δημιουργιας νεου κασιδιαροκομματος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Διαγγελμα δημιουργιας νεου κασιδιαροκομματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Apergos8 έγραψε: 24 Μάιος 2020, 00:38
Golden Age έγραψε: 23 Μάιος 2020, 22:33
vatraxos έγραψε: 23 Μάιος 2020, 22:14 Γκόλντεν, το γεγονός ότι ο τύπος με το συγκεκριμένο τατουάζ αποκηρύσσει το ναζισμό, δε σε προβληματίζει; Εμένα μου δείχνει άτομο με βαθύ πολιτικό καιροσκοπισμό, εντελώς αναξιόπιστο.
Το τατουάζ είναι αρχαιοελληνικών χαρακτηριστικών.
Αν δεν κάνω λάθος είχες αρνηθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα αλλά ο Κασιδιάρης μέσω των προτάσεων του για αναδιοργάνωση του κόμματος σε διέψευσε.
Η ΧΑ δεν δημιουργήθηκε το 2012, υπάρχει απο το 1980 και έχει την ιστορία της. Υπήρξαν μεν αλλαγές μέσα στο χρόνο. Απλά ο Κας ζητρά κάτι διαφορετικό.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Η κουβεντα καταληγει στο πως η χα βρεθηκε αντιμετωπη με τα αδιεξοδα που η ιδια δημιουργησε . αυτο φυσικα ειναι καπως απλουστευμενο συμπερασμα μεν , καλυτερο ομως απ το να παιζουμε τον χρυσαυγιτη πρόεδρο του εδεσσαϊκού δε . μυ 2 c
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 24 Μάιος 2020, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Apergos8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 »

Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2020, 15:45
Golden Age έγραψε: 23 Μάιος 2020, 22:33

Το τατουάζ είναι αρχαιοελληνικών χαρακτηριστικών.
Αν δεν κάνω λάθος είχες αρνηθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα αλλά ο Κασιδιάρης μέσω των προτάσεων του για αναδιοργάνωση του κόμματος σε διέψευσε.
Η ΧΑ δεν δημιουργήθηκε το 2012, υπάρχει απο το 1980 και έχει την ιστορία της. Υπήρξαν μεν αλλαγές μέσα στο χρόνο. Απλά ο Κας ζητρά κάτι διαφορετικό.
Με βάση όσα λέει ο Κασιδιάρης στις προτάσεις που έκανε η Χρυσή Αυγή ΑΚΟΜΑ δεν έχει αποκυρηξει τον ναζισμό ως ιδεολογία. Εγώ είμαι πατριώτης αλλά έχω και προγόνους πατριώτες που τους δολοφόνησαν οι ναζί στην Κατοχή. Και ναζιστικό κόμμα δεν θα ψηφίσω ποτέ μου.Μην ξεχνάς πως την Χρυσή Αυγή δεν την ήθελε κανένα εθνικιστικο κόμμα της ΕΕ επειδή ήταν ναζιστικό κόμμα.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2020, 15:43
Λευκός Λύκος έγραψε: 24 Μάιος 2020, 11:24 Η χα δεν θα έπαιρνε ποτέ τα ποσοστά και τους ψηφους που είχε αν δεν έκανε μαλακία και κωλοτούμπα ο ΛΑΟΣ.
Το πολύ πολύ να επιανε κάποια στιγμή τα σημερινά ποσοστά του Βελόπουλου.
Αυτό το ξέρουν οι πάντες.
Την χα την ευνοησαν πολλές συνθήκες για να φτασει εκεί που έφτασε.
Η μεγαλομανία και τα φραγκα όμως την οδήγησαν στον αφανισμό.
Δεν μιλώ για 6% και τη θραύση που έκανε. Αλλά χωρίς κρίση ένα 3% θα το έπιανε οριακά κάπου στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 2010. Ήταν η επιρρολή της στη νεοαλαία, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες τέτοιες (Ακόμη ακι χωρίς την οικονομική κρίση που θα το ευνοούσαν αυτό).
Το ανάλογο του ΣΥΡΙΖΑ ως προς επιρροή ήταν το ΛΑΟΣ (και πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ευρύτερη επιρροή απ' ότι το ΛΑΟΣ), όχι η χρυσή αυγή.
Η χρυσή αυγή βρισκόταν στο απόλυτο περιθώριο.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Apergos8 έγραψε: 24 Μάιος 2020, 15:53

Με βάση όσα λέει ο Κασιδιάρης στις προτάσεις που έκανε η Χρυσή Αυγή ΑΚΟΜΑ δεν έχει αποκυρηξει τον ναζισμό ως ιδεολογία. Εγώ είμαι πατριώτης αλλά έχω και προγόνους πατριώτες που τους δολοφόνησαν οι ναζί στην Κατοχή. Και ναζιστικό κόμμα δεν θα ψηφίσω ποτέ μου.Μην ξεχνάς πως την Χρυσή Αυγή δεν την ήθελε κανένα εθνικιστικο κόμμα της ΕΕ επειδή ήταν ναζιστικό κόμμα.
Το ότι δνε αποκύρηξε είναι γνωστό. Πάντα έλεγε ότι δνε αποκυρήσσουμε τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν αλλαγές. Ο Κας απλά μιλά για πλήρη αναδιάρθρωση.

Αυτό για τα κόμματα της ΕΕ είναι ένας μεγάλος μύθος. Κατ' αρχήν, υπήρχαν σε χώρες της ΕΕ κόμματα ανάλογα με τη ΧΑ που είχαν συνεργασία μαζί της, κάποια είχνα εκλέξει και ευρωβουλευτές και κάποια άλλα εξέλεξαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και η ΧΑ συμμετείχε σε ευρωπαϊκό κόμμα με ευρωβουλευτές (απλά δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό για ευρωομάδα). Αλλά και στα μέινστριμ ακροδεξιά κόμματα (για τα οποία κάνεις λόγο), τα πράγματα επίσης δεν ήταν όπως περιγράφονται. Πχ η Λέγκα δεν είχε πρόβλημα συνεργασίας με τη ΧΑ, μάλιστα έκανε κι επίσημες επαφές με στελέχη της. Αλλά ακόμη και στα κόμαμτα που αρνούνταν τη συνεργασία, υπήρχαν στελέχη και ευρωβουλευτές που είχαν επαφές μαζί της. Στο Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας πχ (το κόμματα της Λεπέν) παρά την απόλυτη άρνησ της Λεπέν για συνεργασία με ΧΑ, η πτέρυγα του πατέρα της (κι ο ίδιος ο πατέρας της) ήταν υπερ της συνεργασίας με ΧΑ. Ακόμη και μετά την αποχώρηση του πατέρα της υπήρχαν στελέχη που είχαν επαφές με ΧΑ και υπσοτήριζαν τη συνεργασία. Στο Φλαμανδικό Μπλοκ επίσης δεν υπήρχε πρόβλημα συνεργασίας. Μάλιστα είχε έρθει και αντιπροσωπεία του στην Ελλάδα κι έκαναν κοινή εκδήλωση με τη ΧΑ. Μόνο μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε άλλαξαν θέση και άδειασαν τα στελέχη τους που ήλθαν.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Philip Mortimer έγραψε: 24 Μάιος 2020, 15:54
Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2020, 15:43
Λευκός Λύκος έγραψε: 24 Μάιος 2020, 11:24 Η χα δεν θα έπαιρνε ποτέ τα ποσοστά και τους ψηφους που είχε αν δεν έκανε μαλακία και κωλοτούμπα ο ΛΑΟΣ.
Το πολύ πολύ να επιανε κάποια στιγμή τα σημερινά ποσοστά του Βελόπουλου.
Αυτό το ξέρουν οι πάντες.
Την χα την ευνοησαν πολλές συνθήκες για να φτασει εκεί που έφτασε.
Η μεγαλομανία και τα φραγκα όμως την οδήγησαν στον αφανισμό.
Δεν μιλώ για 6% και τη θραύση που έκανε. Αλλά χωρίς κρίση ένα 3% θα το έπιανε οριακά κάπου στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 2010. Ήταν η επιρρολή της στη νεοαλαία, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες τέτοιες (Ακόμη ακι χωρίς την οικονομική κρίση που θα το ευνοούσαν αυτό).
Το ανάλογο του ΣΥΡΙΖΑ ως προς επιρροή ήταν το ΛΑΟΣ (και πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ευρύτερη επιρροή απ' ότι το ΛΑΟΣ), όχι η χρυσή αυγή.
Η χρυσή αυγή βρισκόταν στο απόλυτο περιθώριο.
Εξηγώ πως σταδιακά αποκτούσε και ανέπτυσσε την επιρροή της στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία απο τη δεκαετία του '80 μέχρι το 2010. Θα μπαινε στη βουλή με μαθηματική ακρίβεια, ακόμη κι αν δεν υπήρχε οικονομική κρίση, τόσο γιατί διεύρυνε την επιρροή της στην κοινωνία όσο και γιατί υπήρχαν εκείνες οι πολιτικές συνθήκες που θα το ευνοούσαν. Δεν θα έκανε βέβαια τη θραύση του 6% και δεν θα έμπαινε το 2012, αλλά απο το 2014 και μετά θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση, για να πιάσει κάποια στιγμή ένα οριακό 3% ή ακόμη και 4%.
Άβαταρ μέλους
Apergos8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 »

Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2020, 16:05
Apergos8 έγραψε: 24 Μάιος 2020, 15:53

Το ότι δνε αποκύρηξε είναι γνωστό. Πάντα έλεγε ότι δνε αποκυρήσσουμε τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν αλλαγές. Ο Κας απλά μιλά για πλήρη αναδιάρθρωση.

Αυτό για τα κόμματα της ΕΕ είναι ένας μεγάλος μύθος. Κατ' αρχήν, υπήρχαν σε χώρες της ΕΕ κόμματα ανάλογα με τη ΧΑ που είχαν συνεργασία μαζί της, κάποια είχνα εκλέξει και ευρωβουλευτές και κάποια άλλα εξέλεξαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και η ΧΑ συμμετείχε σε ευρωπαϊκό κόμμα με ευρωβουλευτές (απλά δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό για ευρωομάδα). Αλλά και στα μέινστριμ ακροδεξιά κόμματα (για τα οποία κάνεις λόγο), τα πράγματα επίσης δεν ήταν όπως περιγράφονται. Πχ η Λέγκα δεν είχε πρόβλημα συνεργασίας με τη ΧΑ, μάλιστα έκανε κι επίσημες επαφές με στελέχη της. Αλλά ακόμη και στα κόμαμτα που αρνούνταν τη συνεργασία, υπήρχαν στελέχη και ευρωβουλευτές που είχαν επαφές μαζί της. Στο Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας πχ (το κόμματα της Λεπέν) παρά την απόλυτη άρνησ της Λεπέν για συνεργασία με ΧΑ, η πτέρυγα του πατέρα της (κι ο ίδιος ο πατέρας της) ήταν υπερ της συνεργασίας με ΧΑ. Ακόμη και μετά την αποχώρηση του πατέρα της υπήρχαν στελέχη που είχαν επαφές με ΧΑ και υπσοτήριζαν τη συνεργασία. Στο Φλαμανδικό Μπλοκ επίσης δεν υπήρχε πρόβλημα συνεργασίας. Μάλιστα είχε έρθει και αντιπροσωπεία του στην Ελλάδα κι έκαναν κοινή εκδήλωση με τη ΧΑ. Μόνο μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε άλλαξαν θέση και άδειασαν τα στελέχη τους που ήλθαν.
Επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου.Ούτε ενα μεγαλο ακροδεξιό κόμμα της ΕΕ(εννοώ μεγάλο) δεν συνεργαζόταν σε επίπεδο κομμάτων με την ΧΑ.Δεν αναρωτήθηκες γιατί;
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να αναλωθείτε σε αυτήν την συζήτηση ..το είναι ή δεν είναι ναζί
η χρυσή αυγή σαν όνομα και συμβολισμό είχε τελειώσει πολιτικα με τον ρουπάκια
τώρα μέσου του κας θα δούμε το δεύτερο μέρος
anax81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από anax81 »

Apergos8 έγραψε: 24 Μάιος 2020, 10:45
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ελάγχιστη σχέση έχει με τον κομμουνισμό.Ούτε κομμουνιστικό πρόγραμμα έχει ούτε κομμουνιστικές απόψεις*θυμίζω π.χ στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας ότι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ομοφυλοφιλία διαφέρουν χαωδώς απο τις απόψεις του ΚΚΕ,των κομμουνιστικών καθεστώτων,του Τσε Γκεβάρα κτλ.Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του 1980.Ο Κασιδιάρης δημόσια απέδειξε πως η Χρυσή Αυγή είναι όντως νεοναζιστικό κόμμα παρόλο που οι χρυσαυγίτες του φορουμ(και γενικότερα οι χρυσαυγίτες) αρνιούνταν.Προσωπικά πιστεύω πως όσοι ήταν μέσα στα κόλπα του κόμματος ξέρανε για την αληθινή ταυτότητα του αλλά είχαν οδηγίες να θολώνουν τα νερά και να λένε ψέμματα.Ένα κόμμα που δεν λέει την αληθινή του ταυτότητα δεν είναι κόμμα εμπιστοσύνης.Και επειδή αναφέρθηκες σε εβραιοπροσκυνημένους να σε ενημερώσω ότι ο αντισημιτισμός που δεν πουλά πια στο στρατόπεδο απο το κέντρο και δεξιότερα λόγω της μεγάλης βελτίωσης της εικόνας του Ισραήλ στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.
Ωραία αυτό είναι το σχήμα που έκανα. όση σχέση έχει ο σύριζα με τον κομμουνισμό τόση έχει και ο κασιδιάρης με το ναζισμό. Το σύμβολο στο μπράτσο του και οι ιστορικές αναφορές του στο Χίτλερ παραλληλίζονται με τις αναφορές του σύριζα στις νίκες της σοβιετικής ένωσης, την ανάρτηση πορτρέτων σοβιετικών στα γραφεία των υπουργών του και ουτω καθεξής.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

οι ζαιοι ειναι τοσο κομμουνιστες στα της οικονομιας οσο πατριωτες οι των "πατριωτικων" κομματων :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Azuka

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Azuka »

Golden Age έγραψε: 23 Μάιος 2020, 12:59 Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μιλά για εθνικιστικό φορέα. Ο εθνικισμός είναι η ουσία της ιδεολογίας ενός τέτοιου φορέα. Εαν δεν είναι εθνικιστικός, δεν έχει νόημα υπάρξεως. Και δεν τίθεται λόγος για..."ακραίο" (που και η αποφυγή του για αυτό θα ήταν λάθος). Ζούμε στην εποχή που εθνικιστής δηλώνει μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο εθνικισμός σύμφωνα με την Χριστιανικη πίστη είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα. Το έθνος δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την πίστη. Εγώ για παράδειγμα έχω καταγωγή από την Γκάνα αλλά πέρασα σχεδόν όλη νου τη ζωή στην Ελλάδα. Ομως πάνω και από την Ελλάδα και από την Γκάνα και από όλες τις χώρες του κόσμου βάζω την πίστη μου και είμαι πρώτα από όλα χριστιανός της Πεντηκοστής.
Ένας Γκανέζος Πεντηκοστιανός στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Νon4me έγραψε: 22 Μάιος 2020, 16:38 Ο χελωνος που ειναι ? θελω να ακουσω αναλυση για το σχηματισμο του κασ . :bored:
Ακριβώς από πίσω σου (δηλαδή σε στηρίζω).

Επί του θέματος, μ' ενδιαφέρει να υπάρξει κάποια στιγμή (σύντομα, ελπίζω) προοπτική δημιουργίας ισχυρού ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ μετώπου, μακάρι και κυβέρνησης. Δε μ' ενδιαφέρει ποιός θα είναι εκείνος που θα προωθήσει εθνικιστικές θέσεις. Ο Κασιδιάρης είναι νέος, μ' επιχειρηματολογία και με λόγο που πλέον δείχνει και έχει ωριμάσει Τεράστιο ατού οτι δεν είναι απατεώνας. Συνεπώς είναι η καλύτερη επιλογή που έχει ο εθνικιστικός χώρος, για να μην πώ και γενικώς είναι η καλύτερη πολιτική επιλογή, με επιπλέον δεδομένο οτι όσο δείκτη νοημοσύνης έχουν όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί του δημοπραττικού τόξου, τον έχει εκείνος μόνος του.
Ελπίζω να σε ικανοποίησα με την απάντησή μου.
Εδώ τελείωσα, ελπίζω να τελείωσες κι εσύ (δηλαδή να μην έχουμε αντιδικίες).
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
nemo

Azuka έγραψε: 24 Μάιος 2020, 17:23
Golden Age έγραψε: 23 Μάιος 2020, 12:59 Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μιλά για εθνικιστικό φορέα. Ο εθνικισμός είναι η ουσία της ιδεολογίας ενός τέτοιου φορέα. Εαν δεν είναι εθνικιστικός, δεν έχει νόημα υπάρξεως. Και δεν τίθεται λόγος για..."ακραίο" (που και η αποφυγή του για αυτό θα ήταν λάθος). Ζούμε στην εποχή που εθνικιστής δηλώνει μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο εθνικισμός σύμφωνα με την Χριστιανικη πίστη είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα. Το έθνος δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την πίστη. Εγώ για παράδειγμα έχω καταγωγή από την Γκάνα αλλά πέρασα σχεδόν όλη νου τη ζωή στην Ελλάδα. Ομως πάνω και από την Ελλάδα και από την Γκάνα και από όλες τις χώρες του κόσμου βάζω την πίστη μου και είμαι πρώτα από όλα χριστιανός της Πεντηκοστής.
Αρα υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος :c020:
Άβαταρ μέλους
Azuka

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Azuka »

Kauldron έγραψε: 24 Μάιος 2020, 17:37
Νon4me έγραψε: 22 Μάιος 2020, 16:38 Ο χελωνος που ειναι ? θελω να ακουσω αναλυση για το σχηματισμο του κασ . :bored:

Επί του θέματος, μ' ενδιαφέρει να υπάρξει κάποια στιγμή (σύντομα, ελπίζω) προοπτική δημιουργίας ισχυρού ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ μετώπου, μακάρι και κυβέρνησης. Δε μ' ενδιαφέρει ποιός θα είναι εκείνος που θα προωθήσει εθνικιστικές θέσεις. Ο Κασιδιάρης είναι νέος, μ' επιχειρηματολογία και με λόγο που πλέον δείχνει και έχει ωριμάσει Τεράστιο ατού οτι δεν είναι απατεώνας. Συνεπώς είναι η καλύτερη επιλογή που έχει ο εθνικιστικός χώρος, για να μην πώ και γενικώς είναι η καλύτερη πολιτική επιλογή, με επιπλέον δεδομένο οτι όσο δείκτη νοημοσύνης έχουν όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί του δημοπραττικού τόξου, τον έχει εκείνος μόνος του.
Μάλλον δεν διαβασες τι είπα για το γιατί η αληθινή χριστιανικη πίστη και ο εθνικισμός είναι ασυμβίβαστα.
Ένας Γκανέζος Πεντηκοστιανός στην Ελλάδα
nemo

Azuka έγραψε: 24 Μάιος 2020, 17:39
Kauldron έγραψε: 24 Μάιος 2020, 17:37

Μάλλον δεν διαβασες τι είπα για το γιατί η αληθινή χριστιανικη πίστη και ο εθνικισμός είναι ασυμβίβαστα.
Ελπίζω να μην το συνεχίσεις και άλλο με τους ισμους γιατί καταντάει κουραστικό και χαζό
και γιατί χωρίς τους ισμούς δεν υπάρχει ισχυρο πλαίσιο προστασίας για πολίτες
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”