Αρίστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 16:42 Τι να κανουμε;
Εγω ειμαι παλαιομοδιτης boomer πετρελαιολαγνος.
.
Και όταν το πετρέλαιο τελειώσει;
Αρίστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 16:42 Τι να κανουμε;
.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Δεν θα τελειώσει.Οταν σταματήσει να χρησιμοποιείται,το υπόλοιπο θα μείνει όπως ηταν πριν το 1850.Gewponos90 έγραψε: 20 Μάιος 2020, 17:53Αρίστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 16:42 Τι να κανουμε;
.
Και όταν το πετρέλαιο τελειώσει;
Awesomatic έγραψε: 20 Μάιος 2020, 17:41Η Γερμανία έχει την πιο ηλίθια πολιτική σε όλο τον πλανήτη σε αυτό. Ακόμα θυμάμαι πως ενώ ήταν σε εξέλιξη το γεγονός στη Φουκουσίμα έβγαιναν και ανακοίνωναν το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων τους σε βάθος 20ετιας.Αρίστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 17:02 Η Γερμανια (και γενικοτερα η Δυτικη Ευρωπη) δεν συμφωνει:
Αυτό το πυρηνικό εργοστάσιο στα βόρεια του Αμβούργου παράγει ηλεκτρική ενέργεια εδώ και 35 χρόνια περίπου. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει από την 31η Δεκεμβρίου του 2021, καθώς θα σταματήσει τη λειτουργία του και θα παροπλιστεί. Είναι στο πλαίσιο των σχεδίων της γερμανικής κυβέρνησης να κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το τέλος του 2022.
https://energypress.gr/news/germania-te ... -tithentai
Εκεί θα γυρίσουν αργά ή γρήγορα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να είναι ταυτόχρονα και αξιόπιστο, και φθηνό, και καθαρό. Χώρες με το μέγεθος, τη βιομηχανία και τις προσβάσεις της Γερμανίας μπορούν εύκολα να αλλάξουν πορεία. Η μπανανία δίπλα στη δικιά μας όμως είναι άλλο θέμα.
Οι ΑΠΕ είναι το μέλλον επειδή δεν είναι απλώς εξόρυξη κάποιου υλικού αλλά τεχνολογία.Ο ήλιος και ο αέρας είναι ανεξάντλητοι και το ζήτημα είναι η τεχνολογία εκμετάλλευσης.Ο άνθρωπος έχει αποδείξει ότι βελτιωνει διαρκώς την τεχνολογία παντού.Θα έλθει η ώρα που η απόδοσή τους θα είναι μεγαλύτερη των συμβατικών πηγών ενέργειας.Και το θέμα της αποθήκευσης και αυτό θέμα τεχνολογίας είναι.Αρίστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 20:09 Δεν διαφωνω. Εσυ πως βλεπεις τις πρασινες πηγες ενεργειας που προτιμαει η Γερμανια;
Αρίστος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:19 Μπορει να ειναι το μελλον σε 100 χρονια. Προς το παρον οι συμβατικες μορφες ενεργειας ειναι αναντικαταστατες.
.
Μη ρεαλιστική προσέγγιση που δεν μπορείς να βασιστείς πάνω της (ειδικά σε χώρα με την ηλιοφάνεια της Γερμανίας) και απλά έχει αυτό το "feel good" που πουλάει σαν ιδέα.Αρίστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 20:09 Δεν διαφωνω. Εσυ πως βλεπεις τις πρασινες πηγες ενεργειας που προτιμαει η Γερμανια;
.