hellegennes έγραψε: 20 Μάιος 2020, 13:42Με την ώρα πληρώνεται. Απλά έχουμε συμφωνήσει σε έναν στάνταρ αριθμό ωρών που χρειάζεται για να βγει ένα συγκεκριμένο έργο. Κι εγώ με την ώρα πληρώνομαι. Αν κρατήσω το μαγαζί κλειστό δεν παίρνω τίποτα.stavmanr έγραψε: 20 Μάιος 2020, 13:05Εφαρμοσμένος ακραίος υλιστικός μαρξισμός;hellegennes έγραψε: 20 Μάιος 2020, 12:57
Ναι, μη σκεπτόμενε φίλε μου, έχει κόστος τον χρόνο του. Πληρώνεται για τις ώρες που δουλεύει, όταν δουλεύει.![]()
Σιγά σιγά θα μας πεις ότι ο ιδιοκτήτης ακινήτων δεν πρέπει να παίρνει ενοίκια, αφού δεν δουλεύει στο σπίτι που εκμισθώνει!
Έχει γούστο που παριστάνετε τους νεοφιλελεύθερους στην αγορά...
Επιπλέον, ποιος σου είπε ότι ο λογιστής σου, ο επιχειρηματίας, πληρώνεται με την ώρα εργασίας (ωρομίσθιο);
Αν δεν τρολάρεις, υπάρχει σοβαρό θέμα...
Επιπλέον, όταν βλέπεις ότι υπάρχει υψηλή κατανάλωση σε ένα προϊόν, να μην κοιμάσαι, ώστε να ανεβαίνει η τιμή του και να κερδίζεις. Αν πάλι δεις ότι πρέπει να κάνεις εκπτώσεις, κλείσε το μαγαζί τις μισές ώρες για να πέσουν οι τιμές στο μισό...
Ας πάμε και παρακάτω: ο λόγος για τον οποίο ο Κούγιας χρεώνει 1000 πλάσια από τον μέσο δικηγοράκο δεν είναι κάποιος άλλος εκτός από το λόγο ότι για την ίδια υπόθεση ο Κούγιας θα κάνει 1000 φορές περισσότερες εργατοώρες! Οι άλλοι θα κοιμούνται και θα τρών, αλλά ο Αλέξης θα είναι άυπνος και άσιτος επί μήνες...
Ο Μέσι, από την άλλη, απολαμβάνει 1.000 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον Μπακασέτα, επειδή εργάζεται 1.000 ώρες περισσότερο από τον πρώτο! Απλό κατά τον Hellegennes! Αν ο Μπακασέτας εργάζεται τη βδομάδα 60 ώρες, ο Μέσι εργάζεται περίπου 60.000 ώρες κι έτσι είναι απόλυτα φυσικό να απολαμβάνει και μεγαλύτερους μισθούς!
Ανακάλυψη Hellegennes που μας έλυσε το μαρξιστικό πρόβλημα σε τρεις γραμμές!
Ο ιδιοκτήτης ακινήτων δουλεύει ΓΙΑ το σπίτι που εκμισθώνει. Δεν εμφανίζεται ξαφνικά στα χέρια του, έχει ένα κόστος, το οποίο κόστος αντικατοπτρίζει τις ώρες δουλειάς που εργάστηκε για να αποκτήσει το ακίνητο. Αν πρόκειται για κληρονομιά, αντικατοπτρίζονται οι ώρες εργασίες του κληροδότη.
Ξετρελαμένος! Ειδικά στο σημείο στο οποίο το ενοίκιο εκμίσθωσης του σπιτιού αντικατοπτρίζει τις εργατοώρες του ιδιοκτήτη στον καναπέ του, έχω μείνει άναυδος.Ευχαριστημένος;