!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν υπάρχει κάτοικος στη Τήνο που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Δεν υπάρχει κάτοικος στη Τήνο που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

elchav έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:19
Υδράργυρος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 09:53 Γεμίζουν τη χώρα ανεμογεννήτριες χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Σε 20 χρόνια όλες αυτές οι ανεμογεννήτριες θα είναι σκουριασμένα κουφάρια που θα θυμίζουν την εποχή των κούλη-χατζηδάκη. Ο Χατζηδάκης γέρος θα λέει στα εγγόνια του "ο παππούς τα έκανε όλα αυτά" (όπως έλεγε για τα εμπορικά κέντρα)
Έχουν υποχρέωση να τις αποσύρουν ζαιοβλακα και να επωμιστούν το κόστος

Άλλο επιχείρημα του ζαιοκαφενέ
Καμμια πηγουλα τσαβακο?
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Δεν υπάρχει κάτοικος στη Τήνο που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Maspoli έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:15
Ασέβαστος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 09:34
Maspoli έγραψε: 20 Μάιος 2020, 17:45 Σε τουριστικό μέρος, δε μπορεί ο σχεδιασμός να μη λαμβάνει υπόψη την αισθητική.
η αισθητικη ειναι στο ματι του παρατηρητη. οι ανεμογεννητριες ειναι πανεμορφες. ειναι οπτικη αποδειξη οτι ειμαστε στον 21 αιωνα, δεν καιμε πλεον καρβουνο. ειναι εξισου ομορφες με τους ανεμομυλους.
Θεωρώ ότι ξενοδοχειακά συμφέροντα λόγου χάρη, δε συμμερίζονται τη προσωπική σου άποψη και δεν το κάνουν επειδή έτσι τους κάπνισε.
το 90% των ξενοδοχειων, ειναι κατα πολυ ασχημοτερο απο τις ανεμογεννητριες, και φυσικα κανουν πολυ μεγαλυτερο κακο στο περιβαλλον.

οποτε, οι ξενοδοχοι, οταν ειναι για τη δικη τους κονομα, δε νοιαζονται και τοσο για το περιβαλλον και την αισθητικη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:28
Cecily Anne έγραψε: 21 Μάιος 2020, 09:36
Ασέβαστος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 09:31

ενα λογικο κρατος, θα προστατευε με ματ, στρατο και πυροβολικο και υποβρυχια και τανκ, το αναφαιρετο δικαιωμα ενος, να βαλει σε χωρο που του εχει παραχωρηθει νομιμα η του ανηκει, γεννητρια η οτιδηποτε αλλο (νομιμο) του καπνισει.

δεν θα αναγνωριζε δικαιωμα στο γειτονα να απαγορεψει την ανεγερση με οποιοδηποτε σκεπτικο, ποσο μαλλον με το "δε μου αρεσει να το βλεπω"
Παντως αυτα που λες δεν ισχύουν. Δεν μπορεις να βαλεις ο,τι θες στην ιδιοκτησία σου. Εχω γράψει παραπάνω το σχόλιο στα φωτοβολταϊκά που συχνα επεμβαίνει αρχαιολογία και δασαρχείο. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες υποτίθεται και θα πρεπει να τηρούνται.
υπαρχουν. γραπτοι κανονες, νομοι του κρατους. αν ειναι ενταξει με αυτους, δεν πεφτει λογος στο γειτονα και στο τι του αρεσει να βλεπει.
Ναι και λεμε εκκρεμεί η προσφυγή για τα 4 νησιά για καποιες απο αυτές τις ζώνες, οχι για όλες. Και κυρίως αφορούν την ιδια εταιρια. Τα εχω γράψει παραπάνω ξανα. Βαριεμαι να τα ξαναλεω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Το μέλλον
Εικόνα
Εγκαταλελειμμένα κουφάρια σε ανενεργό αιολικό πάρκο ήταν οι τρείς ανεμογεννήτριες στο Κατσαρώνι Καρύστου Ευβοίας, που λύγισαν από την επίθεση του «Ηφαιστίωνα», δίνοντας ωστόσο αφορμή να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζήτησης για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων και τη λειτουργία τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Παράγοντες από τον κλάδο της αιολικής ενέργειας, μιλώντας στο ecopress φωτίζουν το γεγονός και παρουσιάζουν δέκα αλήθειες για τις ανεμογεννήτριες σημειώνοντας αναλυτικά ότι:

Το συγκεκριμένο αιολικό ήταν ανενεργό, χωρίς οι ανεμογεννήτριες να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.
Οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες ήταν παλαιές και ξεπερασμένες πλήρως από τις τεχνολογικές εξελίξεις θεμελίωσης και λειτουργίας νέων αιολικών πάρκων.
Τοποθετήθηκαν στην Εύβοια με το πρώτο κύμα αιολικών στη χώρα μας , την περίοδο- 1998- 99 και έχει λήξει το εικοσαετές συμβόλαιο εγγυημένης λειτουργίας τους (PPA).
Η επίδραση του ισχυρού ανέμου είναι σημαντική και ενίοτε καταλυτική σε μηχανές που δεν λειτουργούν, όπως συνέβαινε με αυτές της Εύβοιας, συγκριτικά με εν λειτουργία, ώστε να τροφοδοτούν το ηλεκτρικό δίκτυο, ακόμη και παλαιού τύπου μηχανές, που έχουν για αυτό το λόγο μεγάλες αντοχές.
Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τις πραγματικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι ανεμογεννήτριες κατέρρευσαν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η επέλαση του «Ηφαιστίωνα» ξήλωσε και τα ανεμόμετρα. Τα ανεμόμετρα είναι πιστοποιημένα να μετρούν εντός ορισμένου εύρους την ταχύτητα του ανέμου. Δεδομένου ότι δεν μετρήθηκε η ταχύτητα του ανέμου τη στιγμή του περιστατικού είναι επισφαλείς και ατεκμηρίωτες οι αναφορές, που είδαν το φως τις δημοσιότητας ότι «οι ανεμογεννήτριες της Εύβοιας κατέρρευσαν από ταχύτητα ανέμου άνω των 160 χλμ. ώρα». Στην περίπτωση που λειτουργούσαν τα ανεμόμετρα και αυτές οι ταχύτητες ήταν πραγματικές πάλι δεν θα μπορούσαν να μετρηθούν, καθώς είναι εκτός του εύρους λειτουργίας τους.
Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι οι ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο οι νέες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών εξασφαλίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ασφαλούς λειτουργίας τους και ειδικότερα σημειώνουν ότι:
Βάση αναφοράς για τις μελέτες που αφορούν στις θεμελιώσεις και τη λειτουργία ανεμογεννητριών αποτελούν σενάρια, που λαμβάνουν υπόψη ακόμη και τις ακραίες συνθήκες που επικράτησαν στην μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε την 11η Μαρτίου 2011 στη Φουκουσίμα, όπου έγινε σεισμός 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, διακοπή ηλεκτροδότησης και εκδηλώθηκαν σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, που σάρωσαν την περιοχή.
Οι νέες ανεμογεννήτριες είναι ικανές να σταθούν όρθιες σε ακραίες περιπτώσεις που συμβούν τέτοιες συνθήκες, διακοπής ρεύματος, μεγάλου σεισμού και πανίσχυρων ανέμων ταυτοχρόνως.
Η τεχνολογία των αιολικών πάρκων προβλέπει σε περιοχές που επικρατούν συχνά ακραία φαινόμενα, όπως πχ στην Καραϊβική, που συχνά εκδηλώνονται τυφώνες, οι ανεμογεννήτριες αυτομάτως να μαζεύουν τα φτερά τους, εν συνεχεία να σταματά η λειτουργία τους και να περιμένουν «στωικά» να περάσει η φάση του ακραίου καιρικού φαινομένου, ενώ εάν οι ταχύτητες του αέρα είναι πολύ μεγάλες οι ανεμογεννήτριες πέφτουν κιόλας παράλληλα με την επιφάνεια του εδάφους, ώστε να είναι μηδαμινή η αντίσταση τους στον αέρα.
Στην Ελλάδα έχουμε 3000 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 2.500 εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες . Το περιστατικό της Εύβοιας για 3 ανεμογεννήτριες ασφαλώς είναι ιδιαίτερο και μεμονωμένο τονίζουν οι παράγοντες της αιολικής ενέργειας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημειώνουν ότι οι αιτιάσεις, που καταγράφονται μετά την κατάρρευση των τριών ανεμογεννητριών στην Εύβοια «είναι υπερβολές, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο».

Κλιματική αλλαγή

«Οι υπερβολές, όπως αυτές που διαδίδονται με αφορμή το περιστατικό της Εύβοιας και γενικότερα η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας των ανεμογεννητριών αποδίδονται σε άγνοια είτε σκοπιμότητες » υποστηρίζουν οι ίδιοι παράγοντες και υπογραμμίζουν ότι :

«Oι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, την οποία προκαλούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά κύριο λόγο από την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα . Οι τεχνολογίες των ΑΠΕ είναι η λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για αυτό προωθούνται παγκοσμίως και από την ΕΕ, ως αποτελεσματική λύση παραγωγής καθαρής ενέργειας».
https://ecopress.gr/anemogennitries-10- ... eta-tin-k/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Υδράργυρος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:28
elchav έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:24 Μπορείς απλά να πεις "ευχαριστώ που μου έμαθες κάτι και σήμερα, elchav"
Το ξέρω οτι έχουν τέτοια υποχρέωση, αλλά το θεωρώ δεδομένο οτι σε 20-25 χρόνια θα έχει γίνει μύλος το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και δε θα αναλαμβάνει κανένας το κόστος αποκατάστασης (που είναι υψηλό). Εσύ είσαι αγαθούλης βέβαια :c020: και πιστεύεις οτι ...
....θα θελουν να βαλουν στη θεση τους καινουρια οποτε φυσικα και θα παρουν την παλια. οχι και τοσο αγαθουλης.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:34
elchav έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:24 Μπορείς απλά να πεις "ευχαριστώ που μου έμαθες κάτι και σήμερα, elchav"
Το ξέρω οτι έχουν τέτοια υποχρέωση, αλλά το θεωρώ δεδομένο οτι σε 20-25 χρόνια θα έχει γίνει μύλος το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και δε θα αναλαμβάνει κανένας το κόστος αποκατάστασης (που είναι υψηλό). Εσύ είσαι αγαθούλης βέβαια :c020: και πιστεύεις οτι ...
....θα θελουν να βαλουν στη θεση τους καινουρια οποτε φυσικα και θα παρουν την παλια. οχι και τοσο αγαθουλης.
Θα επιδοτούνται τότε ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον; :c020: Άστα σου λέω κουφάρια θα μέινουν
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

το κόστος αποκατάστασης μένει υψηλό ενώ κάνουν κρα να ανακυκλώσουν τις ανεμογεννήτριες;
αυτό είναι άλλο ένα συμπέρασμα που έβγαλες από τον κώλο σου;

επίσης, μην αγχώνεσαι οι θέσεις που είναι εγκατεστημένες ήδη ανεμογεννήτριες δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλειφθούν, είναι βεβαιωμένες πηγές ενέργειας

αλλά είσαι ασχετούλης :c020:

παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
elchav

perseus έγραψε: 21 Μάιος 2020, 10:29
Υδράργυρος έγραψε: 21 Μάιος 2020, 09:53 Γεμίζουν τη χώρα ανεμογεννήτριες χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Σε 20 χρόνια όλες αυτές οι ανεμογεννήτριες θα είναι σκουριασμένα κουφάρια που θα θυμίζουν την εποχή των κούλη-χατζηδάκη. Ο Χατζηδάκης γέρος θα λέει στα εγγόνια του "ο παππούς τα έκανε όλα αυτά" (όπως έλεγε για τα εμπορικά κέντρα)

Καμμια πηγουλα τσαβακο?
κοίτα τι θα κάνω για σένα
θα μπω διαύγεια
θα βρω την πρώτη και πιο πρόσφατη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για αιολικό πάρκο
θα σου κάνω πριντ σκριν και θα το ανεβάσω
μετά, θα πας καφενείο και θα πιεις ένα τσίπουρο στην υγειά μου
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

elchav έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:12

Καμμια πηγουλα τσαβακο?
θα μπω διαύγεια
θα βρω την πρώτη και πιο πρόσφατη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για αιολικό πάρκο
Θα το πιω εδω το τσιπουρο ,εσυ να φερεις τα στοιχεια ,μην ξεχασεις να μας πεις τι κανουν τις γεννητριες
jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin »

Ο χρήστης "Υδράργυρος" είναι σεβαστός ως προς τις αντιρρήσεις του, αλλά δεν λέει τι αντί προτείνει στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας, εκτός και αν μου έχει διαφύγει κάτι από τις σελίδες του νήματος.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

jimdenin έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:14 Ο χρήστης "Υδράργυρος" είναι σεβαστός ως προς τις αντιρρήσεις του, αλλά δεν λέει τι αντί προτείνει στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας, εκτός και αν μου έχει διαφύγει κάτι από τις σελίδες του νήματος.
Προτείνει Σύριζα, να γίνει η ενέργεια καθαρή
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas »

jimdenin έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:14 Ο χρήστης "Υδράργυρος" είναι σεβαστός ως προς τις αντιρρήσεις του, αλλά δεν λέει τι αντί προτείνει στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας, εκτός και αν μου έχει διαφύγει κάτι από τις σελίδες του νήματος.
Τι ακριβώς φαντάζεσαι πως θα μπορούσε να προτείνει ενα ιδεοληπτικό trabant?
jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin »

Hector Buas έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:33
Έκτορα δεν είναι κακό, θέλω να ακούσω την αντιπρόταση, την άλλη πλευρά. Δεν θα το πάω πολιτικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Απλά έχω την περιέργεια να δω τι ακριβώς αντίπροτείνεται, γιατί το ενεργειακό ζήτημα της χώρας είναι σοβαρή ιστορία.
Άβαταρ μέλους
elchav

perseus έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:14
elchav έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:12

Καμμια πηγουλα τσαβακο?
θα μπω διαύγεια
Θα το πιω εδω το τσιπουρο ,εσυ να φερεις τα στοιχεια ,μην ξεχασεις να μας πεις τι κανουν τις γεννητριες

Εικόνα

έχω επισημάνει τους όρους που συζητούσαμε με κόκκινο για να τα δει και ο Υδράργυρος

και το λινκ στη διαύγεια, σελ. 31, όροι 18 και 19
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6 ... %A19%CE%A6
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas »

jimdenin έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:37
Hector Buas έγραψε: 21 Μάιος 2020, 11:33
Έκτορα δεν είναι κακό, θέλω να ακούσω την αντιπρόταση, την άλλη πλευρά. Δεν θα το πάω πολιτικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Απλά έχω την περιέργεια να δω τι ακριβώς αντίπροτείνεται, γιατί το ενεργειακό ζήτημα της χώρας είναι σοβαρή ιστορία.
Μην ελπίζεις. Αυτό που θα ακούσεις είναι κατι επιχειρηματα του τύπου: "οι κορμοράνοι... μπλα.. μπλα ... μπλα...", "τα αρχαία... μπλα.. μπλα ... μπλα...", " το δάσος... μπλα.. μπλα ... μπλα..." κτλ. Έχουν σταματήσει η καθυστερήσει δεκάδες πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Κέρκυρα, ΕΛαιώνας, Ελληνικό κτλ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”