!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εγινε αποπειρα πραξικοπηματος τον Φεβρουαριο του 1983;
-
kingstonian
- Phorum.gr user: kingstonian
Εγινε αποπειρα πραξικοπηματος τον Φεβρουαριο του 1983;
Σε τυχαια συζητηση στο φεης το πετυχα.
Λαϊκές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ σύμφωνα με το αφηγημα μαζευτηκαν γυρω απο τα στρατοπεδα απέτρεψαν το γεγονος.
Λαϊκές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ σύμφωνα με το αφηγημα μαζευτηκαν γυρω απο τα στρατοπεδα απέτρεψαν το γεγονος.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Εγινε αποπειρα πραξικοπηματος τον Φεβρουαριο του 1983;
Εξω από το στρατόπεδο που ήμουν εγώ πάντως διότι τότε ήμουν στρατιώτης δεν εμφανίσθηκε κανείς.
Εγινε μια κινητοποίηση για υποτιθέμενο πραξικόπημα μέχρι που βγήκε ο Καραμανλής που τότε ήταν πρόεδρος δημοκρατίας και είπε "αυτά είναι βλακείες" και έληξε.
Εγινε μια κινητοποίηση για υποτιθέμενο πραξικόπημα μέχρι που βγήκε ο Καραμανλής που τότε ήταν πρόεδρος δημοκρατίας και είπε "αυτά είναι βλακείες" και έληξε.
Εξω από το ΚΕΤΘ στον Αυλώνα όπου υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν ο σουβλατζής, 2 αδέσποτοι σκύλοι, ένας ταξιτζής και ο ''ασπρούλης'' που τρόμαζε τους στρατιώτες στη σκοπιά!

- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Ηταν οι μαλακιες του δροσογιαννη εκανε ένα τέτοιο νουμερο στον αντρεα καθε χρονο
Η ιδέα περί σταγονιδίων κυκλοφορούσε ακόμα.
Την πουλούσε και το ΠΑΣΟΚ
Την πουλούσε και το ΠΑΣΟΚ
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- wooded glade
Τον Αύγουστο του 81 κάτι είχε γίνει.
Εγώ ήμουνα γραμματεία της ασκήσεως Παρμενίων και μας έβγαλαν όλη τη χουντική σύνθεση και έβαλαν άλλους.
Το είχαν γράψει και η εφημερίδες.
Μετά στις 18 Οκτώβρη τελευταίο περίπολο ήμουνα εγώ 10 με 12 και οι φτεράδες καθόντουσαν στη βεράντα και βλέπανε αποτελέσματα. Τους φώναξα λοιπόν από κάτω "άντε ρέεεεϊ, κουνηθείτε ρέεεεϊ" αλλά -δυστυχώς- δεν έγινε τίποτα.
Τον Φεβρουάριο του 83 κάτι πήρε το αυτί μου.
Έχω όμως την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Πασόκ-Καραμανλή ναι μεν πήρε μέτρα αλλά και το απέκρυψε μάλλον παρά το διέδωσε.
Ο Άντριου ήθελε να δώσει την εικόνα της σταθερότητος παρά να γίνουν φασαρίες.
Εγώ ήμουνα γραμματεία της ασκήσεως Παρμενίων και μας έβγαλαν όλη τη χουντική σύνθεση και έβαλαν άλλους.
Το είχαν γράψει και η εφημερίδες.
Μετά στις 18 Οκτώβρη τελευταίο περίπολο ήμουνα εγώ 10 με 12 και οι φτεράδες καθόντουσαν στη βεράντα και βλέπανε αποτελέσματα. Τους φώναξα λοιπόν από κάτω "άντε ρέεεεϊ, κουνηθείτε ρέεεεϊ" αλλά -δυστυχώς- δεν έγινε τίποτα.
Τον Φεβρουάριο του 83 κάτι πήρε το αυτί μου.
Έχω όμως την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Πασόκ-Καραμανλή ναι μεν πήρε μέτρα αλλά και το απέκρυψε μάλλον παρά το διέδωσε.
Ο Άντριου ήθελε να δώσει την εικόνα της σταθερότητος παρά να γίνουν φασαρίες.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Υδράργυρος
Όλα αυτά ήταν παραμύθι της χαλιμάς. Θα σας πω και γω την εμπειρία μου.
Ήμουν παιδί και εκείνο το απόγεμα κοιμόντουσαν οι γονείς μου και γω έβλεπα τηλεόραση χαμηλά κάποιο παιδικό και χάζευα κλεισμένος στο σαλόνι περιμένοντας να ξυπνήσουν. Στις 6 τελείωσε το παιδικό και έβαλε ειδήσεις. Στις ειδήσεις μεταξύ άλλων άκουσα οτι στις 8 το βράδυ θα γινόταν προγραμματισμένη άσκηση του στρατού στο σύνταγμα και τη βουλή με σενάριο αποτροπής πραξικοπήματος και κινήματος. Εκείνη την εποχή ελάχιστοι έβλεπαν ειδήσεις στο δεύτερο κανάλι στις 6. Γιαγιάδες και παιδιά κυρίως, πρέπει να ήμουν από τους λίγους στη χώρα που το ακούσαν.
Οι γονείς μου και οι συγγενείς μου ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Αργότερα αρχίσαν και χτυπάγαν τα τηλέφωνα. "Ήταν ο θείος τάδε στο κέντρο για ψώνια και είδε στρατό στο σύνταγμα, κάτι συμβάινει". Και δώστου και άλλα τηλέφωνα, και το βελόνι να γίνεται αλώνι, και ράδιο αρβύλα. Εγώ σε κάποια φάση τους είπα τι είχα ακούσει το απόγεμα αλλα μου είπαν είσαι μικρός και δεν ξέρεις.
Τα λαμόγια οι απατεώνες οι πασόκοι δε σπεύσανε να καθησυχάσουν τον κόσμο και να πούνε οτι ήταν προγραμματισμένη άσκηση όπως είχαν πει στις ειδήσεις των 6. Το αφήναν να σέρνεται και τον κόσμο να φοβάται. Και στο τέλος στις 11.30 βγήκε ο αρχιαπατεώνας αρχιψεύτης ο παπανδρέου και είπε οτι ήταν σταγονίδια που εξουδετερώθηκαν.
Πάντως εκείνη την εποχη ήταν νωπές οι μνήμες, είχε γίνει και το πραξικόπημα της πυτζάμας το 75, την προηγούμενη χρονιά είχε γίνει η απόπειρα πραξικοπήματος του στρατηγού Τεχέρο στην Ισπανία. Ο κόσμος φοβόταν οτι μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα κάτι.
Ήμουν παιδί και εκείνο το απόγεμα κοιμόντουσαν οι γονείς μου και γω έβλεπα τηλεόραση χαμηλά κάποιο παιδικό και χάζευα κλεισμένος στο σαλόνι περιμένοντας να ξυπνήσουν. Στις 6 τελείωσε το παιδικό και έβαλε ειδήσεις. Στις ειδήσεις μεταξύ άλλων άκουσα οτι στις 8 το βράδυ θα γινόταν προγραμματισμένη άσκηση του στρατού στο σύνταγμα και τη βουλή με σενάριο αποτροπής πραξικοπήματος και κινήματος. Εκείνη την εποχή ελάχιστοι έβλεπαν ειδήσεις στο δεύτερο κανάλι στις 6. Γιαγιάδες και παιδιά κυρίως, πρέπει να ήμουν από τους λίγους στη χώρα που το ακούσαν.
Οι γονείς μου και οι συγγενείς μου ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Αργότερα αρχίσαν και χτυπάγαν τα τηλέφωνα. "Ήταν ο θείος τάδε στο κέντρο για ψώνια και είδε στρατό στο σύνταγμα, κάτι συμβάινει". Και δώστου και άλλα τηλέφωνα, και το βελόνι να γίνεται αλώνι, και ράδιο αρβύλα. Εγώ σε κάποια φάση τους είπα τι είχα ακούσει το απόγεμα αλλα μου είπαν είσαι μικρός και δεν ξέρεις.
Τα λαμόγια οι απατεώνες οι πασόκοι δε σπεύσανε να καθησυχάσουν τον κόσμο και να πούνε οτι ήταν προγραμματισμένη άσκηση όπως είχαν πει στις ειδήσεις των 6. Το αφήναν να σέρνεται και τον κόσμο να φοβάται. Και στο τέλος στις 11.30 βγήκε ο αρχιαπατεώνας αρχιψεύτης ο παπανδρέου και είπε οτι ήταν σταγονίδια που εξουδετερώθηκαν.
Πάντως εκείνη την εποχη ήταν νωπές οι μνήμες, είχε γίνει και το πραξικόπημα της πυτζάμας το 75, την προηγούμενη χρονιά είχε γίνει η απόπειρα πραξικοπήματος του στρατηγού Τεχέρο στην Ισπανία. Ο κόσμος φοβόταν οτι μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα κάτι.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
απο λιγο που το εψαξα μου φαινεται οτι αυτο που ειχε γραψει η βραδυνη οτι η δουλεια ηταν στημενη απο τους πασοκους για να βρεθει αφορμη να αποστρατευθουν συμπαθουντες και να προαχθουν πασοκοι μου φαινεται πιο πιθανο απο ολα
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
έξω από το υποβρύχιο Τρίτων που υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν 16 σκυλιά, 3 παπαγλάλοι κι εγώBandit59 έγραψε: 20 Μάιος 2020, 08:10 Εξω από το ΚΕΤΘ στον Αυλώνα όπου υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν ο σουβλατζής, 2 αδέσποτοι σκύλοι, ένας ταξιτζής και ο ''ασπρούλης'' που τρόμαζε τους στρατιώτες στη σκοπιά!![]()
![]()
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Golden Age
Και το '89 νομίζω είχε διαδώσει η ΑΥΡΙΑΝΗ ένα σενάριο όπου ενέπλεκε τον βασιλιά. Μετά είχε βγει ο Γλέζος και δήλωνε για την απφοασιστηκότητα του ελληνικού λαού κλπ. 
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
ΕΚΑ δεν είστε εκεί;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μάιος 2020, 12:13έξω από το υποβρύχιο Τρίτων που υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν 16 σκυλιά, 3 παπαγλάλοι κι εγώBandit59 έγραψε: 20 Μάιος 2020, 08:10 Εξω από το ΚΕΤΘ στον Αυλώνα όπου υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν ο σουβλατζής, 2 αδέσποτοι σκύλοι, ένας ταξιτζής και ο ''ασπρούλης'' που τρόμαζε τους στρατιώτες στη σκοπιά!![]()
![]()
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ναι ΕΚΑ ήμαστανΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Μάιος 2020, 15:51ΕΚΑ δεν είστε εκεί;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μάιος 2020, 12:13έξω από το υποβρύχιο Τρίτων που υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν 16 σκυλιά, 3 παπαγλάλοι κι εγώBandit59 έγραψε: 20 Μάιος 2020, 08:10 Εξω από το ΚΕΤΘ στον Αυλώνα όπου υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν ο σουβλατζής, 2 αδέσποτοι σκύλοι, ένας ταξιτζής και ο ''ασπρούλης'' που τρόμαζε τους στρατιώτες στη σκοπιά!![]()
![]()
αλλά στέλναμε τριγωνικά ραντάρ στο Κ-ΠΡ.4 με υποθαλάσσωση 3,4 μμ. στα 104,5 fm
ωραίες εποχές
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
που;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μάιος 2020, 16:01ναι ΕΚΑ ήμαστανΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Μάιος 2020, 15:51ΕΚΑ δεν είστε εκεί;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μάιος 2020, 12:13
έξω από το υποβρύχιο Τρίτων που υπηρετούσα τότε, μαζεύτηκαν 16 σκυλιά, 3 παπαγλάλοι κι εγώ
αλλά στέλναμε τριγωνικά ραντάρ στο Κ-ΠΡ.4 με υποθαλάσσωση 3,4 μμ. στα 104,5 fm
ωραίες εποχές
φαντάζομαι Επιτελείο του Διαθαλασσέως
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- wooded glade
Πάντως βλέπω wave of nostalgia από όλους.
Αν η Ελλάδα του 1967 ήταν το πχόρουμ, σίγουρα ο μακαρίτης ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος θα έβγαζε τα τανκς στους δρόμους για να μην ποδοπατηθούν τα πλήθη οπαδών και όχι για την "κατάσταση πολιορκίας".
Αν η Ελλάδα του 1967 ήταν το πχόρουμ, σίγουρα ο μακαρίτης ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος θα έβγαζε τα τανκς στους δρόμους για να μην ποδοπατηθούν τα πλήθη οπαδών και όχι για την "κατάσταση πολιορκίας".
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Υδράργυρος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 09:01 Όλα αυτά ήταν παραμύθι της χαλιμάς. Θα σας πω και γω την εμπειρία μου.
Εκείνη την περιοδο δεν την εζησα αλλά ψαχνοντας σήμερα διάφορες αφηγησεις λένε πως οι πληροφορίες για πραξικόπημα κυκλοφορούσαν από το μεσημέρι και μετά όντως το έδειξαν οι ειδήσεις όπως είπες. Επίσης πει το 81 λέει για άλλη απόπειρα πραξικοπήματος που η κυβέρνηση την πρόλαβε όντως με διαταγή ασκησης (νομίζω παραθετει και χαρτιά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Δεν είμαι σίγουρος γιατί τα διάβαζα βιαστικα λόγ δουλειάς). Μάλιστα σε ερωτήσεις στην βουλή, η νΔ ούτε το παραδέχτηκε ούτε το διέψευσε. Για κάποιον λογο μαλιστα, ενώ ο Καραμανλής κάθε φορά που πιεζόταν πολιτικα επικαλούταν τον κίνδυνο πραξικοπήματος από δυσαρεστημένους στρατιωτικούς από το 83 και μετά δεν το ξαναέκανε.
Όπως και να εχει, είπα οτι δεν ξέρω αν ισχύουν όλα τα παραπνω, αλλά το ότι το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να σπρώξει δικούς του δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπήρξε όντως γεγονος
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 34 Απαντήσεις
- 976 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
-