Otto Weininger έγραψε: 20 Μάιος 2020, 11:12
Ασέβαστος έγραψε: 20 Μάιος 2020, 11:08
ομως, οτι μεχρι ωρας μου εχει παρουσιαστει ως υπερφυσικο, που εχει καποια επιδραση στον φυσικο κοσμο, ηταν ψεμμα. απατη. καραγκιοζιλικι. για γελια.
να τολμήσω να ρωτήσω ;
σαν τι να ρωτησεις; ολα. απο τα θρησκευτικα του δημοτικου μεχρι το τελευταιο ποστ στο πχορουμ. κοντα μισο αιωνα σε τουτη τη γη, οτι κατα τυχη βρεθηκε μπροστα μου, απατη ηταν. οτι ετυχε να δω, να ακουσω η να συναντησω περι υπερφυσικου, ηταν καραμπινατο ψεμμα, τα περισσοτερα σε επιπεδο χοντρης γελοιοτητας. τι να πρωτοπουμε, για περπατημα στο νερο, νεκρους που ανασταινονται, παρθενες που γεννανε, ολη η χριστιανικη διδασκαλια, φιδια ειναι. και εκτος χριστιανισμου τα ιδια, μαγιολικια, ουφο, ματιασματα, ζωδια, χαρτοριχτρες ταπανταολα.
οτι μοστραρεται ως υπερφυσικο, δεν ειναι απλως παραμυθι, ειναι χοντραδα που απευθυνεται σε πανιβλακες. τωρα, αν πισω απο ολα αυτα, κρυμμενη σε καποια μικρη γωνιτσα βρισκεται μια πραγματικη αληθεια περι υπερφυσικου, που απλως δεν ετυχε ακομη να βρεθει στη ροτα μου, δεν μπορω να το ξερω. αν βρεθει, εχω ανοιχτο μυαλο. μεχρι τοτε, δεν μπορω να μην κοροιδευω τον τιτανοτεραστιο ογκο χοντρομαλακιας που μοστραρεται μπροστα στα ματια μου ως "υπερφυσικο"