Κάθε άλλο. Ο αλβανικός εθνικισμός υπήρχε και θα υπάρχει. Σύγκριση μεταξύ των οικονομικών αιτημάτων των μεν και των δε, έκανα.Στρακαστρουκας έγραψε: 17 Μάιος 2020, 14:29A τωρα οι Αλβανοι γινανε φιλοι μας ε? Σταματησαν να ειναι ο εχθρικος λαος που θελει να εποικισει την "τζαμουρια" και να κανει πολεμο στην Ελλαδα? Ενδιαφερουσα αποψη. Ειμαι αισιοδοξος οτι σε 20 χρονια θα εχεις συνηθισει και τους ΠακιστανουςΓΑΛΗ έγραψε: 17 Μάιος 2020, 14:26Μα ούτως ή άλλως υπάρχει δομική διαφορά μεταξύ Αλβανών και σημερινών "προσφύγων".Αρχέλαος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 14:22 Ο Στέφανος Μάνος υπουργός της τότε κυβέρνησης ομολογεί απροκάλυπτα ότι
Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο.
Οι πρώτοι ήθελαν δουλειά ακόμη και με πολύ φτηνά για τους Έλληνες μεροκάματα. Οι δεύτεροι απαιτούν επιδοτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, με "πακιστανούς" αποκλείεται να συνηθίσω.
Αν έρθουν αυτοί στη γειτονιά μου και θελήσουν να επιβάλλουν τους όρους τους, θα φύγω εγώ.
Όσοι γουστάρουν την πολιτισμική αναβάθμιση
Αναφορικά δε με τις εισροές από τις χώρες της Ευρώπης, ο βασικός λόγος που εγκατέλειψαν κάποιοι τα κράτη τους ήταν η ένδεια του ανατολικού μοντέλου και τίποτα παραπάνω.
Αν οι Αλβανοί ζούσαν όπως οι Έλληνες, δεν θα είχαν κανέναν λόγο να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Ή θα έκαναν αυτό που έκαναν και οι Έλληνες μετανάστες. Θα πήγαιναν Γερμανία, Αυστραλία, Σουηδία, ΗΠΑ κλπ με κανονικό διαβατήριο.
Είναι πολύ απλά τα πράγματα, αγαπητέ μου. Σε κάθε περίπτωση, αν γουστάρεις το πακιστανικό/αφγανικό/νιγηριανό κλπ μοντέλο συμβίωσης, ουδείς σου απαγορεύει να το βιώσεις, ακόμη και εντός Ελλάδας.
Από νησίδες πολυπολιτισμού που δίνουν ανάσες προοδευτικότητας σε όσους ασφυκτιούν από την ξενοφοβική νοοτροπία, άλλο τίποτα.