Ε είναι φαγανοί, θα φάνε καμιά 100 και τα άλλα θα τα φυλάξουν για το γάμο.. Εγώ στο γάμο της αδερφής μου έφαγα 17 κεφτεδάκια. Τα είχε κάνει η πεθερά της και ήταν πεντανόστιμα. Κυκλοφορούσα με ένα σουβλάκι και τα σουβλάκωνα από τη γαβάθα.stergiosbik έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:11Ποιο γαμο;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:08 Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
5 νοματαιοι ακριβως θα ειναι.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαγειρική και οικονομία.
- Cecily Anne
Re: Μαγειρική και οικονομία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
τοσες υπαρχουν .....perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:12και αυτα βαρετα ειναι ρε αδερφε ,ολο το θεμα εχει βαλτωσει.waldorf έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:36Πόσο βαρετό ρε γμτ...Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:55 Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
η γυναικα βρηκε τροπο να της πετυχαινει η μπεαρνεζ παντα - 50-50 ηταν πρωτα στην καλυτερη
ειναι τοσες που δεν βαριεσαι ποτε - σε πικατα ποσες εχεις δοκιμασει περα απο την κλασσικη με βοδινο κ τις παραλλαγες της ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Η μερίδα τα ντολμαδάκια είναι 10 αν είναι μεγάλα.Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:08 Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
Άρα αν τα θέλεις λίγο πιό ευγενικά τότε και τα κάνεις μικρότερα για ομορφιά να μπορείς να διακοσμήσεις όμορφα το τραπέζι σου βγαίνουν 20 το άτομο.
Εγώ μπορεί να μην τρω τόσα αλλά ο πατέρας μου τα τσακίζει.
Σήμερα μεσημέρι φάγώθηκαν τουλάχιστον καμία τριανταριά από τον πατέρα μου καμιά 15 αριά από την μητέρα μου και καμιά δεκαριά από μένα σύνολο να πώ 50?
Απόψε πάλι άλλα τόσα άσε που ο πατέρας μου ανοίγει συνέχεια της κατσαρόλες και κτυπάει.
τέλος πάντων ελπίζω να μείνω με καμιά 300 αριά αύριο για το μεσημεριανό.
Να φάμε πέντε άτομα και αν αρέσουν που σίγουρα θα αρέσουν να βάλω και κάποια για την κουνιάδα μου και για τα πιτσιρίκια που δεν μπόρεσε να έρθει να τις τα πάνε.
Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντηση μου.
Πάντως ερώτηση μαγειρικής μόνο μία είχα μέχρι τώρα.
Πολύ κουτσομπόληδες είστε.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Δεν μπορω καθολου τις σαλτσες στα φαγητα τις θεωρω καταλοιπα ,μπορει να ειναι βασικη αρχη τη μαγειρικης αλλα...
απο τα τρεχαντηρια που πανε ανα εικοσι ετη λες κ γραφει ο δουμας στα ντολμαδακια
καθε μερα γιορτη
καθε μερα γιορτη
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Μπορείς να γράψεις κάτι για μαγειρική;Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:25 απο τα τρεχαντηρια που πανε ανα εικοσι ετη λες κ γραφει ο δουμας στα ντολμαδακια
καθε μερα γιορτη
Σε ένα νήμα για μαγειρική με θέμα την μαγειρική;
Κάτι για μαγειρική;
Η είσαι ο ξερόλας της παρέας;
καποιες ειναι καλεςperseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:22 Δεν μπορω καθολου τις σαλτσες στα φαγητα τις θεωρω καταλοιπα ,μπορει να ειναι βασικη αρχη τη μαγειρικης αλλα...
καταλοιπο ναι ειναι οπως κ οι μαριναδες
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εντάξει όλο και κάπου θα χρειαστεί να βάλουμε μία σάλτσα όπως σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα.perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:22 Δεν μπορω καθολου τις σαλτσες στα φαγητα τις θεωρω καταλοιπα ,μπορει να ειναι βασικη αρχη τη μαγειρικης αλλα...
Ο γάμος θα γίνει του χρόνου θα τα φυλάξουμε έως τότες ε;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:13Ε είναι φαγανοί, θα φάνε καμιά 100 και τα άλλα θα τα φυλάξουν για το γάμο.. Εγώ στο γάμο της αδερφής μου έφαγα 17 κεφτεδάκια. Τα είχε κάνει η πεθερά της και ήταν πεντανόστιμα. Κυκλοφορούσα με ένα σουβλάκι και τα σουβλάκωνα από τη γαβάθα.stergiosbik έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:11Ποιο γαμο;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:08 Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
5 νοματαιοι ακριβως θα ειναι.
Πολύ ειρωνεία έπεσε εδώ μέσα .
Δεν ξέρω τι γίνετε αλλά κάποιοι ενοχλούνται που μια κοπέλα που ξέρει να μαγειρεύει γράφει για μαγειρική σε ένα νήμα μαγειρικής.
- Cecily Anne
A δεν πήρα χαμπάρι ότι είναι του χρόνου, είδα ότι το συζητάγατε και νόμιζα κάνετε προετοιμασίες. Επίσης όταν είδα το νούμερο (500) υπέθεσα ότι πρόκειται για γάμο, εφόσον είπες στο άλλο νήμα ότι δεν έχετε εστιατόριο. Από εκεί και πέρα, μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος τρώει 100 ντολμαδάκια, γιατί όπως έγραψα έχω φάει 17 κεφτέδες.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:31Ο γάμος θα γίνει του χρόνου θα τα φυλάξουμε έως τότες ε;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:13Ε είναι φαγανοί, θα φάνε καμιά 100 και τα άλλα θα τα φυλάξουν για το γάμο.. Εγώ στο γάμο της αδερφής μου έφαγα 17 κεφτεδάκια. Τα είχε κάνει η πεθερά της και ήταν πεντανόστιμα. Κυκλοφορούσα με ένα σουβλάκι και τα σουβλάκωνα από τη γαβάθα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
να τον συντομευσετεNiki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:31Ο γάμος θα γίνει του χρόνου θα τα φυλάξουμε έως τότες ε;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:13Ε είναι φαγανοί, θα φάνε καμιά 100 και τα άλλα θα τα φυλάξουν για το γάμο.. Εγώ στο γάμο της αδερφής μου έφαγα 17 κεφτεδάκια. Τα είχε κάνει η πεθερά της και ήταν πεντανόστιμα. Κυκλοφορούσα με ένα σουβλάκι και τα σουβλάκωνα από τη γαβάθα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Σε γάμο ντολμαδάκια και να τα τυλίξω μόνη μου;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:33A δεν πήρα χαμπάρι ότι είναι του χρόνου, είδα ότι το συζητάγατε και νόμιζα κάνετε προετοιμασίες. Επίσης όταν είδα το νούμερο (500) υπέθεσα ότι πρόκειται για γάμο, εφόσον είπες στο άλλο νήμα ότι δεν έχετε εστιατόριο. Από εκεί και πέρα, μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος τρώει 100 ντολμαδάκια, γιατί όπως έγραψα έχω φάει 17 κεφτέδες.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:31Ο γάμος θα γίνει του χρόνου θα τα φυλάξουμε έως τότες ε;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:13
Ε είναι φαγανοί, θα φάνε καμιά 100 και τα άλλα θα τα φυλάξουν για το γάμο.. Εγώ στο γάμο της αδερφής μου έφαγα 17 κεφτεδάκια. Τα είχε κάνει η πεθερά της και ήταν πεντανόστιμα. Κυκλοφορούσα με ένα σουβλάκι και τα σουβλάκωνα από τη γαβάθα.
Σε γάμο χρειάζονται 4000 - 5000 ντολμαδάκια για αυτό δεν τα βάζουμε στο μενού του γάμου.
500 ντολμαδάκια τι θα πάρουνε από μισό η ένα τρίτο ο καθένας;
- Cecily Anne
Τα βάζουνε στο κέντρο με τα σαλατικά τα ντολμαδάκια ανά τραπέζι ρε συ, πιστεύω μπαίνει μια δεκαριά ανά πιάτο. 500 τραπέζια; Πολύ μεγάλο νούμερο, εκτός αν κατεβαίνεις στην β' Χανίων.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:35
Σε γάμο ντολμαδάκια και να τα τυλίξω μόνη μου;
Σε γάμο χρειάζονται 4000 - 5000 ντολμαδάκια για αυτό δεν τα βάζουμε στο μενού του γάμου.
500 ντολμαδάκια τι θα πάρουνε από μισό η ένα τρίτο ο καθένας;
Την είπες την εξυπνάδα σου.Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:33να τον συντομευσετεNiki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:31Ο γάμος θα γίνει του χρόνου θα τα φυλάξουμε έως τότες ε;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:13
Ε είναι φαγανοί, θα φάνε καμιά 100 και τα άλλα θα τα φυλάξουν για το γάμο.. Εγώ στο γάμο της αδερφής μου έφαγα 17 κεφτεδάκια. Τα είχε κάνει η πεθερά της και ήταν πεντανόστιμα. Κυκλοφορούσα με ένα σουβλάκι και τα σουβλάκωνα από τη γαβάθα.
Άφησες το υπονοούμενο σου σαν ένας έξυπνος βλάκας.
Τι να σου πω έχε χάρη που σέβομαι τον χώρο που γράφω αλλιώς θα σού την έλεγα πολύ Κρητικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man