!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαγειρική και οικονομία.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Τώρα θα σας πω δύο κολπάκια.
Όταν πήγα σήμερα για αμπελόφυλλα έκοψα πιο πολλά έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.
Το ξινό πρέπει να είναι σε σκόνη και κάθε λίτρο αλατόνερου θέλει ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Δηλαδή βράζουμε τα φύλλα τα κρυώνουμε τα βάζουμε στο πλαστικό δοχείο και μετά αλατόνερο με ξινό να τα σκεπάζει με αυτόν τον τρόπο αν τα έχεις και έξω από το ψυγείο διατηρούνται πάνω από μήνα.
Θα μου πεις γιατί όχι στην κατάψυξη .
Για δύο λόγους έτσι τα έχω ίσια έτοιμα για τύλιγμα σε σειρές και δεύτερον έτσι δεν σπάνε.
Το δεύτερο είναι η χτεσινή σαλάτα.
Σαλάτα όταν σερβίρουμε κανονίζουμε να είναι σε σαλατιέρα έτσι με το κουτάλι της σαλάτας βάζει ο καθένας στο πιάτο του όταν έχουμε καλεσμένους.
Αν μείνει σαλάτα που αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές κάνουμε κάποια πράγματα και δεν πετάμε τίποτα.
Θα σας τα γράψω σε λίγο αναλυτικά.
Όταν πήγα σήμερα για αμπελόφυλλα έκοψα πιο πολλά έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.
Το ξινό πρέπει να είναι σε σκόνη και κάθε λίτρο αλατόνερου θέλει ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Δηλαδή βράζουμε τα φύλλα τα κρυώνουμε τα βάζουμε στο πλαστικό δοχείο και μετά αλατόνερο με ξινό να τα σκεπάζει με αυτόν τον τρόπο αν τα έχεις και έξω από το ψυγείο διατηρούνται πάνω από μήνα.
Θα μου πεις γιατί όχι στην κατάψυξη .
Για δύο λόγους έτσι τα έχω ίσια έτοιμα για τύλιγμα σε σειρές και δεύτερον έτσι δεν σπάνε.
Το δεύτερο είναι η χτεσινή σαλάτα.
Σαλάτα όταν σερβίρουμε κανονίζουμε να είναι σε σαλατιέρα έτσι με το κουτάλι της σαλάτας βάζει ο καθένας στο πιάτο του όταν έχουμε καλεσμένους.
Αν μείνει σαλάτα που αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές κάνουμε κάποια πράγματα και δεν πετάμε τίποτα.
Θα σας τα γράψω σε λίγο αναλυτικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Τί έχει από αυτά μία χωριάτικη.
Μία χωριάτικη έχει όλα τα συστατικά της σάλτσας εκτός από το σκόρδο αλλά έχει επι πλέον αγγουράκι και πιπεριές.
Τί κάνουμε.
Σουρώνουμε όλη την σαλάτα κρατάμε το λαδόξυδο και τα λαχανικά χώρια.
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
Βγάζουμε αυτά που δεν ανήκουν στην σάλτσα.
Τα αγγουράκια και τις πιπεριές.
Τίς πιπεριές τις βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη στο σακουλάκι που βάζουμε τις πιπεριές.
Τα αγγουράκια τα βράζουμε με ξύδι σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε στο βάζο με τα αγγουράκια τουρσί που έχουμε φτιάξει.(θα πώ πως το φτιάχνουμε κάποια μέρα)
Τωρα έχουμε τα υλικά όλα όσα μπαίνουν σε μία σάλτσα.
Κοιτάμε οπτικά λίγες οι ντομάτες προσθέτουμε ντομάτα όλες μαζί στο πολυκόφτη και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε κρεμμύδι τα παίρνουμε όλα μαζί και τα ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη.
Δεν βάζουμε μυρωδικά εμέις φτιάχνουμε τον σκελετό.
Βάζουμε ένα τηγανάκι σωτάρουμε σκόρδο ,λίγο πελτέ το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα που πολτοποιήσαμε ρίχνουμε το λαδόξυδο της σαλάτας και αφήνουμε να γίνει σάλτσα.
Δεν χρειάζεται να την γευτούμε τώρα στο αλάτι και αν χρειάζεται ζάχαρη αυτό θα το κάνουμε με το ζέσταμα και τα μυρωδικά.
Είπαμε φτιάχνουμε μια ουδέτερη σάλτσα.
Μετά την βάζουμε σε ένα βαζάκι (δεν χρειάζεται να την σφραγίσετε αεροστεγώς) απλά την βάζετε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι με μία κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω.
Διατηρείται τουλάχιστον για 15 μέρες στο ψυγείο στην συντήρηση φτάνει να την καλύπτει το λάδι.
Με τα κατάλληλα μυρωδικά στο ζέσταμα έχετε μία σάλτσα για μακαρόνια ή για πίτσα.
Παράλληλα έχετε πιπεριές στην κατάψυξη πάντα και έχετε και αγγουράκι τουρσί πάντα.
Τί έχει από αυτά μία χωριάτικη.
Μία χωριάτικη έχει όλα τα συστατικά της σάλτσας εκτός από το σκόρδο αλλά έχει επι πλέον αγγουράκι και πιπεριές.
Τί κάνουμε.
Σουρώνουμε όλη την σαλάτα κρατάμε το λαδόξυδο και τα λαχανικά χώρια.
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
Βγάζουμε αυτά που δεν ανήκουν στην σάλτσα.
Τα αγγουράκια και τις πιπεριές.
Τίς πιπεριές τις βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη στο σακουλάκι που βάζουμε τις πιπεριές.
Τα αγγουράκια τα βράζουμε με ξύδι σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε στο βάζο με τα αγγουράκια τουρσί που έχουμε φτιάξει.(θα πώ πως το φτιάχνουμε κάποια μέρα)
Τωρα έχουμε τα υλικά όλα όσα μπαίνουν σε μία σάλτσα.
Κοιτάμε οπτικά λίγες οι ντομάτες προσθέτουμε ντομάτα όλες μαζί στο πολυκόφτη και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε κρεμμύδι τα παίρνουμε όλα μαζί και τα ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη.
Δεν βάζουμε μυρωδικά εμέις φτιάχνουμε τον σκελετό.
Βάζουμε ένα τηγανάκι σωτάρουμε σκόρδο ,λίγο πελτέ το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα που πολτοποιήσαμε ρίχνουμε το λαδόξυδο της σαλάτας και αφήνουμε να γίνει σάλτσα.
Δεν χρειάζεται να την γευτούμε τώρα στο αλάτι και αν χρειάζεται ζάχαρη αυτό θα το κάνουμε με το ζέσταμα και τα μυρωδικά.
Είπαμε φτιάχνουμε μια ουδέτερη σάλτσα.
Μετά την βάζουμε σε ένα βαζάκι (δεν χρειάζεται να την σφραγίσετε αεροστεγώς) απλά την βάζετε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι με μία κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω.
Διατηρείται τουλάχιστον για 15 μέρες στο ψυγείο στην συντήρηση φτάνει να την καλύπτει το λάδι.
Με τα κατάλληλα μυρωδικά στο ζέσταμα έχετε μία σάλτσα για μακαρόνια ή για πίτσα.
Παράλληλα έχετε πιπεριές στην κατάψυξη πάντα και έχετε και αγγουράκι τουρσί πάντα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δεν θέλω να την φάω ξανά σαν σαλάτα αλλά να την κάνω σάλτσα.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:18αν είχε κρεμμύδι μέσα και δεν το αφαίρεσες εγκαίρως, θεωρώ πως θα βρώμισε λίγο.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 12:45
Παράλληλα μας έμεινε μία χωριάτικη σαλάτα από χτες θα σας δείξω και για αυτήν τι κάνω.
![]()
Αντιθέτως δεν θα χρειαστώ ζωμό λαχανικών γιατί όλα τα λαχανικά έβγαλαν πολύτιμα ζουμιά μέσα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:10Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.
το γελιο για τις πανσετες - εμαθα τις καλες τις σπιτικες τις αποπανω τις ακριβες ...
ρωταω επειδη εφτιαξες 500 ντολμαδακια κολυμβητικα πατ κιουτ+ 500 καβατζα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Ε τί είναι 1000 αμπελόφυλλα ? Το κόψιμο η κούραση ή το βράσιμο?Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:17Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:10Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.![]()
![]()
![]()
το γελιο για τις πανσετες - εμαθα τις καλες τις σπιτικες τις αποπανω τις ακριβες ...
ρωταω επειδη εφτιαξες 500 ντολμαδακια κολυμβητικα πατ κιουτ+ 500 καβατζα
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Το παλικάρι νηστικό θα μείνει; Ή ακόμα δεν βλέπεστε;Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:10Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.
Ordem e Progresso.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Τελευταία ερώτηση που απαντώ επί προσωπικού ερωτήσεις θα απαντώ μόνο για την μαγειρική.Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:20Το παλικάρι νηστικό θα μείνει; Ή ακόμα δεν βλέπεστε;Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:10Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.
Ο αρραβωνιαστικός μου σπουδάζει τελειώνει φέτος κάνει διδακτορικό στο εξωτερικό.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Ωραία, η ώρα η καλή, μπράβο.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:21Τελευταία ερώτηση που απαντώ επί προσωπικού ερωτήσεις θα απαντώ μόνο για την μαγειρική.Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:20Το παλικάρι νηστικό θα μείνει; Ή ακόμα δεν βλέπεστε;Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:10
Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.
Ο αρραβωνιαστικός μου σπουδάζει τελειώνει φέτος κάνει διδακτορικό στο εξωτερικό.
Ordem e Progresso.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
αμπελοφυλλα ;Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:18Ε τί είναι 1000 αμπελόφυλλα ? Το κόψιμο η κούραση ή το βράσιμο?Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:17Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:10
Αν και είπα να μην σου απαντώ γιατί το παίζεις ξερόλας και συνέχεια ειρωνεύεσαι από τον καιρό που σε έπιασα λάθος με τις πανσέτες.
Θα σου γράψω τρεις εμείς και δύο καλεσμένοι τα πεθερικά μου γιατί ρωτάς;
Για να δούμε τι θα γράψεις.![]()
![]()
![]()
το γελιο για τις πανσετες - εμαθα τις καλες τις σπιτικες τις αποπανω τις ακριβες ...
ρωταω επειδη εφτιαξες 500 ντολμαδακια κολυμβητικα πατ κιουτ+ 500 καβατζα
διαβασα αυτο που εγραψες κ τρομαξα - λεω θα επεστρεψε ο αγαθος γιγαντας φαγανοταναλιας
''έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.''
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Άλλα τόσα αμπελόφυλλα.Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:23αμπελοφυλλα ;
διαβασα αυτο που εγραψες κ τρομαξα - λεω θα επεστρεψε ο αγαθος γιγαντας φαγανοταναλιας
''έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.''
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Πάλι με το ξινό αν θέλεις να τα συντηρήσεις πολλές μέρες αλλά τα κάνει λίγο ξινά.
Δηλαδή τα καλύπτεις με την σάλτσα τους βάζεις λάδι να τα καλύψει και προσθέτεις ξινό σε σκόνη.
Μετά τα βάζεις συντήρηση.
Το ξινό δεν το ρίχνεις έτσι σκέτο κρατάς λίγο από το λάδι που θα βάλεις και το διαλύεις μέσα σε αυτό μετά το ρίχνεις μέσα στο δοχείο με τα ντολμαδάκια.
Υ.Γ
Όμως πάλι θέλουν ψυγείο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
παλι με μπερδευειςNiki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:25Άλλα τόσα αμπελόφυλλα.Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:23αμπελοφυλλα ;
διαβασα αυτο που εγραψες κ τρομαξα - λεω θα επεστρεψε ο αγαθος γιγαντας φαγανοταναλιας
''έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.''
προετοιμασες 500 αμπελοφυλλα κ ειχες αλλα 500 αμπελοφυλλα κανατζα ;
εφτιαξες 500 ντολμαδακια κ εχεις 500 αμπελοφυλλα καβατζα ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
-
- 28 Απαντήσεις
- 633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 22 Απαντήσεις
- 800 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
-
- 2 Απαντήσεις
- 415 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός