!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαγειρική και οικονομία.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Το θέμα είναι σημαντικό, οικιακή οικονομία.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

το θεμα ειναι σημαντικο - αλλα δεν εχουν την παραμικρη ιδεα τι ειναι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
νύχτα
Δημοσιεύσεις: 9592
Εγγραφή: 03 Μαρ 2019, 12:18

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα :oops:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

νύχτα έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:08 με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα :oops:
:smt126

με υψηλη αισθηση μαγειρικης οικονομιας το μνμ :smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
the comet the course the tail

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 12:45
Παράλληλα μας έμεινε μία χωριάτικη σαλάτα από χτες θα σας δείξω και για αυτήν τι κάνω.
αν είχε κρεμμύδι μέσα και δεν το αφαίρεσες εγκαίρως, θεωρώ πως θα βρώμισε λίγο. :102:
Άβαταρ μέλους
νύχτα
Δημοσιεύσεις: 9592
Εγγραφή: 03 Μαρ 2019, 12:18

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:14
νύχτα έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:08 με το ψωμί έχω κι εγώ ψυχαναγκασμό, δε θέλω με τίποτε
να το πετάω, χίλιες φορές να πετάξω ψάρι ή μπριζόλα :oops:
:smt126

με υψηλη αισθηση μαγειρικης οικονομιας το μνμ :smt005:
:smt005:
αφού αγαπάω τα ζυμαράκια


πολύ πολύ
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 39996
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Niki έγραψε: 14 Μάιος 2020, 22:03
Myrsini έγραψε: 14 Μάιος 2020, 21:55 Νικάρα μου εξαιρετικό θέμα! Μπράβο! :smt023

Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!

Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.

Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς. :D

Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται! :smt038
Eυτυχώς μου δίνεις θάρρος, :lol: είχα αρχίσει να πιστεύω ότι εδώ μαζεύτηκε όλη η μπουρζουαζία και το θέμα ήτανε ξινό και πολύ χωριάτικο για τα γούστα τους. :oops:
Για μένα πάλι δεν είναι αρκετά χωριάτικο.
:102:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25 παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ

Εικόνα
:smt005:
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Σήμερα έφτιαξα ντολμαδάκια ορφανά δηλαδή με ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κρεμμύδι και κιμά , και κολοκύθια γεμιστά αλλά με συνταγή για ντολμαδάκια έτσι έχω τα πρώτα είδη έτοιμα από αυτά θα φάμε εμείς σήμερα με γιαούρτι και φέτα και αύριο για το μεσημεριανό θα προσθέσω ντομάτες γεμιστές με ρύζι ,πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά και μελιτζάνες με ρύζι .

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ατσαααα γκουρμεδοπαρουσιασεις η Νικι
οκ αποτυχημενες αποπειρες πιατοστολισματος

σαν φαγητο δεν μπορω παρα να βαθμολογησω με

98/100
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:12 Σήμερα έφτιαξα ντολμαδάκια ορφανά δηλαδή με ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι με αμπελόφυλλα , ντολμαδάκια με κρεμμύδι και κιμά , και κολοκύθια γεμιστά αλλά με συνταγή για ντολμαδάκια έτσι έχω τα πρώτα είδη έτοιμα από αυτά θα φάμε εμείς σήμερα με γιαούρτι και φέτα και αύριο για το μεσημεριανό θα προσθέσω ντομάτες γεμιστές με ρύζι ,πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά και μελιτζάνες με ρύζι .

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
:smt023
Ordem e Progresso.
Στύγιος
Δημοσιεύσεις: 22168
Εγγραφή: 09 Μαρ 2019, 22:58
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Γω χτες πήρα 4 κιλά ψωμί με προζύμι από παραδοσιακό φούρνο μικρασιατικής καταγωγής,τα 2 στην γκαταψυξ ,τα άλλα 2 τα περιλάβανε τα τέκνα και τα μοσκοφάγανε χτες και σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Τώρα θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με την οικονομία έχει μεγάλη σχέση.
Σήμερα έφτιαξα τα ντολμαδάκια τέσσερα είδη επιλεγμένα αυτά που θέλουν μία μέρα για να δώσουν τα αρώματα τους και αύριο θα φτιάξω άλλα τρία είδη γεμιστά τις ντομάτες , πιπεριές , μελιτζάνες.
Έτσι στο τραπέζι θα έχουμε 7 είδη γεμιστά.
1.Με αμπελόφυλλα και ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο ,2 με αμπελόφυλλα ρύζι κιμά με σάλτσα ντομάτας,3 κρεμμύδια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας,4 φούρνου κολοκύθάκια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας ,5 φούρνου ντομάτες γεμιστές με ρύζι σάλτσα λαδολέμονο ,6 πιπεριές γεμιστές με κιμά ρύζι σάλτσα ντομάτας και 7 μελιτζάνες γεμιστές ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο.
Η οικονομία είναι στο γεγονός ότι το σημερινό φαγητό είναι και αυριανό τίποτα δεν θα πεταχτεί.
Θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο σήμερα και αύριο να κάνω τα κλασικά γεμιστά και να έχω ένα τραπέζι για μένα φτωχό.
Όμως η επιλογή δημιουργεί το ανάποδο.
Συνήθως όλοι όταν κάνουμε ένα τραπέζι το κάνουμε βιαστικά χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό.
Τίς περισσότερες φορές πράγματα μένουν.
Εμείς ξεκινάμε ανάποδα αρχίζουμε να τρώμε από αυτά που θα μείνουν πριν κάνουμε το τραπέζι.
Το γεγονός ότι κάνουμε συνδυασμό των φαγητών να ταιριάζουν μεταξύ τους από πριν όταν κάποιοι είναι γνώστες τις κουζίνας το επικροτούν και σου δείχνουν εκτίμηση.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:25 Τώρα θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με την οικονομία έχει μεγάλη σχέση.
Σήμερα έφτιαξα τα ντολμαδάκια τέσσερα είδη επιλεγμένα αυτά που θέλουν μία μέρα για να δώσουν τα αρώματα τους και αύριο θα φτιάξω άλλα τρία είδη γεμιστά τις ντομάτες , πιπεριές , μελιτζάνες.
Έτσι στο τραπέζι θα έχουμε 7 είδη γεμιστά.
1.Με αμπελόφυλλα και ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο ,2 με αμπελόφυλλα ρύζι κιμά με σάλτσα ντομάτας,3 κρεμμύδια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας,4 φούρνου κολοκύθάκια με ρύζι κιμά σάλτσα ντομάτας ,5 φούρνου ντομάτες γεμιστές με ρύζι σάλτσα λαδολέμονο ,6 πιπεριές γεμιστές με κιμά ρύζι σάλτσα ντομάτας και 7 μελιτζάνες γεμιστές ρύζι μυρωδικά σάλτσα λαδολέμονο.
Η οικονομία είναι στο γεγονός ότι το σημερινό φαγητό είναι και αυριανό τίποτα δεν θα πεταχτεί.
Θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο σήμερα και αύριο να κάνω τα κλασικά γεμιστά και να έχω ένα τραπέζι για μένα φτωχό.
Όμως η επιλογή δημιουργεί το ανάποδο.
Συνήθως όλοι όταν κάνουμε ένα τραπέζι το κάνουμε βιαστικά χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό.
Τίς περισσότερες φορές πράγματα μένουν.
Εμείς ξεκινάμε ανάποδα αρχίζουμε να τρώμε από αυτά που θα μείνουν πριν κάνουμε το τραπέζι.
Το γεγονός ότι κάνουμε συνδυασμό των φαγητών να ταιριάζουν μεταξύ τους από πριν όταν κάποιοι είναι γνώστες τις κουζίνας το επικροτούν και σου δείχνουν εκτίμηση.
απλα τονισα τα πιο βασικα- τα σημεια κλειδια της φιλοσοφιας προετοιμασιας κ τα εκανα σειβ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”