foscilis έγραψε: 15 Μάιος 2020, 10:25
vatraxos έγραψε: 15 Μάιος 2020, 03:08
Δε σταματάει να με εκπλήσσει ποτέ το φόρουμ.
Κι εγώ δοκίμασα μηδέν έκπληξη από τη συζήτησή μας. Μου είπες ότι περιττεύει κάθε συζήτηση για τα 77 θύματα του Μπρέιβικ που χρεώθηκαν 3.5 μήνες το καθένα, επειδή "το σύστημα έχει χαμηλή υποτροπή". Είσαι από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο με εκείνη την κοπέλα πριν 20 χρόνια που μου είχε πει ότι "μπορεί να σκότωσε μερικά εκατομμύρια ο Στάλιν αλλά διπλασίασε την παραγωγή ατσαλιού". Λίγο πιο φλώρος είναι η αλήθεια, πιστεύω από τα διακόσιες χιλιάδες θύματα και πάνω εσύ θα λύγιζες.
Ευτυχώς που στην περίπτωση της λογικής, ο βιασμός δεν περιλαμβάνεται στα αδικήματα του ΠΚ.
Δε μπορώ να παρακολουθήσω τα νοητικά σου άλματα. Αν ο Μπρέιβικ σκότωνε ένα άτομο το ποσοστό υποτροπής θα ήταν χαμηλότερο κατά τη γνώμη σου.
Μόνο που η υποτροπή προϋποθέτει αδίκημα, ποινή, έκτιση ποινής, νέο αδίκημα. Τουλάχιστον. Διότι άλλοι μετράνε την υποτροπή με την εκ νέου παραπομπή σε δίκη για νέα αδικήματα κι άλλοι με την εκ νέου επιβολή ποινής για νέα αδικήματα, εξετάζουν δηλαδή και την έκβαση της νέας δίκης.
Κανείς δε μετράει την επιτυχία του σωφρονιστικού συστήματος με βάση τον αριθμό των νεκρών ενός serial killer. Για να ακριβολογώ δηλαδή, κανείς εκτός από εσένα.