ευτυχως - χαρη στην προτιμηση τους κ στον τουρισμο δεν καταληξαμε 100 φορες πιο μουνοδουλη χωρα απο οτι ειμαστε - αποκτησαμε κ μετρο συγκρισης - αισθηση του ωραιουAntigeist έγραψε: 14 Μάιος 2020, 00:03Δεν χρειάζεται να τις πηδήξει απλά να τις γνωρίσει. Αυτές γενικά βλέπουν τους Südländer (αυτό περιλαμβάνει από Αφρικανούς και Μαροκινούς μέχρι Τούρκους και Αφγανούς) όπως βλέπουμε εμείς τα φυσικόξανθα πιπίνια του βορρά.περαστικος έγραψε: 13 Μάιος 2020, 22:39Και που ξερεις οτι ειναι ετεροφυλοφιλος; Μπορει να ειναι ομοφυλοφιλος και να μην θελει να σου δωσει λογαριασμο.Antigeist έγραψε: 13 Μάιος 2020, 22:26
Νταλαβερίσου με γερμανίδες και θα το διαπιστώσεις και εσύ. Σοβαρά μιλάω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Που ειναι καλυτερα να ζει καποιος;Ελλαδα η Γερμανια;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Που ειναι καλυτερα να ζει καποιος;Ελλαδα η Γερμανια;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Η Ελλάδα είναι πραγματικά μια ωραία χώρα για να ζει ένας φτωχός και όχι ένας πλούσιος. Αν είσαι πλούσιος, παντού ωραία είναι.
Στην Ελλάδα μπορεί να είσαι φτωχός, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει ένα κεραμίδι να βάλεις από κάτω το κεφάλι σου. Πιθανότατα, θα έχεις έναν συγγενή που θα σε στηρίζει και δεν θα πεινάς με την έννοια της πείνας που σαρώνει αλλού στον κόσμο, ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες. Ή θα βρίσκεις την άκρη σε κάποιο συσσίτιο της Εκκλησίας ή του Δήμου. Ή θα ψωνίζεις από κάποιο κοινωνικό παντοπωλείο.
Έχεις μια δομή υγείας, έστω στοιχειώδη, που θα σου παράσχει φροντίδα και νοσηλεία και δεν θα πεθάνεις στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, επειδή είσαι ανασφάλιστος.
Το παιδί σου θα πάει στο ίδιο πάνω κάτω σχολείο με το παιδί της μεσαίας τάξης και θα λάβει την ίδια εκπαίδευση. Δεν θα μπορέσεις να το στείλεις φροντιστήριο, ίσως, αλλά και πάλι θα έχει καλές ελπίδες να εισέλθει και να φοιτήσει σε μια σχολή, έστω και της κακιάς ώρας.
Τέλος, η εγκληματικότητα για χώρα του Δυτικού κόσμου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν φοβάσαι ότι θα βρεθείς εν μέσω πυρών αντίπαλων συμμοριών πηγαίνοντας στο φούρνο να αγοράσεις ψωμί.
Στην Ελλάδα μπορεί να είσαι φτωχός, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει ένα κεραμίδι να βάλεις από κάτω το κεφάλι σου. Πιθανότατα, θα έχεις έναν συγγενή που θα σε στηρίζει και δεν θα πεινάς με την έννοια της πείνας που σαρώνει αλλού στον κόσμο, ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες. Ή θα βρίσκεις την άκρη σε κάποιο συσσίτιο της Εκκλησίας ή του Δήμου. Ή θα ψωνίζεις από κάποιο κοινωνικό παντοπωλείο.
Έχεις μια δομή υγείας, έστω στοιχειώδη, που θα σου παράσχει φροντίδα και νοσηλεία και δεν θα πεθάνεις στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, επειδή είσαι ανασφάλιστος.
Το παιδί σου θα πάει στο ίδιο πάνω κάτω σχολείο με το παιδί της μεσαίας τάξης και θα λάβει την ίδια εκπαίδευση. Δεν θα μπορέσεις να το στείλεις φροντιστήριο, ίσως, αλλά και πάλι θα έχει καλές ελπίδες να εισέλθει και να φοιτήσει σε μια σχολή, έστω και της κακιάς ώρας.
Τέλος, η εγκληματικότητα για χώρα του Δυτικού κόσμου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν φοβάσαι ότι θα βρεθείς εν μέσω πυρών αντίπαλων συμμοριών πηγαίνοντας στο φούρνο να αγοράσεις ψωμί.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Γιατί δεν ρωτάς τους Γερμανούς που αγοράζουν σπίτια σε όλη την Ελλάδα και έχουν φτιάξει και δικό τους χωριό στην Φοινικούντα;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 20:39 Τελικα που ειναι καλυτερη η ζωη στην Ελλαδα η στην Γερμανια;
Για ένα Έλληνα (και όχι μόνο) σίγουρα τα χρήματα είναι το κίνητρο που πηγαίνουν στην Γερμανία, αυτοί γιατί έρχονται εδώ και μένουν και μόνιμα;
Εγώ πχ δεν θα πήγαινα γερμάνια αν είχα χρήματα, θα έπαιρνα ένα σπίτι σε κάποιο νησί (μάλλον Κρήτη) και θα άραζα εκεί.
-
talaipwros
στη βρετανια υπαρχει πολυ μεγαλυτερο κρατικο διχτυ προστασιας απο την ελλαδα, καμια συγκριση ακομα και τωρα.Αν πας σε καμια Σκωτια δε, μη το συζητας ( οκ, οικογενειακο διχτυ δεν υπαρχει)ΟΥΤΙΣ έγραψε: 14 Μάιος 2020, 01:15 Η Ελλάδα είναι πραγματικά μια ωραία χώρα για να ζει ένας φτωχός και όχι ένας πλούσιος. Αν είσαι πλούσιος, παντού ωραία είναι.
- hellegennes
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Μάιος 2020, 20:54Έλα, σ'έφτιαξα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 20:39 Ακολουθει ακαταληπτο σχολιοviewtopic.php?f=40&t=21851&start=240από sys3x » 23 λεπτά πριν
Σαφώς, γι αυτό λέω ότι στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη η ζωή, αν δεν έχεις λεφτά-δουλειά κτλ πας Γερμανία πχ, φυσιολογικό, σχεδόν φυσιολογικό βρίσκω ακόμη κι αν έχεις τα παραπάνω αλλά θες κάτι καλύτερο και δεν το βρίσκεις εδώ οπότε οκ πας για λίγο καιρό, για μόνιμα νομίζω παίζει προμπλέμα φιλαράκο, το νομίζω το λέω ευγενικά ε.
Eπειδη στα Ελληνικα δεν το καταλαβα
![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τα δυο τελευταία είναι πολύ σημαντικά. Η εξαιρετικά χαμηλή -σε γελοία επίπεδα- εγκληματικότητα και η ισότητα στην εκπαίδευση που ίσως παίζει μόνο στην Φινλανδία. Στις άλλες χώρες αν έχεις γεννηθεί παιδί υπαλληλίσκου, άντε γεια.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 14 Μάιος 2020, 01:15 Η Ελλάδα είναι πραγματικά μια ωραία χώρα για να ζει ένας φτωχός και όχι ένας πλούσιος. Αν είσαι πλούσιος, παντού ωραία είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, αλλά αυτό δεν είναι λίγο. Γνώρισα άνθρωπο ο οποίος ήταν και μορφωμένος και εύστροφος αλλά οι κακές παρέες του διέλυσαν την ζωή. Δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα. Λέω ότι αν κάτι πάει λάθος στα πρώτα μετεφηβικά χρόνια που ο νεαρός Άγγλος φεύγει από το σπίτι, δεν υπάρχει κάποιος να του πει δυο κουβέντες ή να του "τραβήξει και μια σφαλιάρα" να συνέλθει. Ωριμάζει νωρίτερα, πολύ περισσότερο από τον μέσο μαμάκια. Αλλά αν πάρει το στραβό το δρόμο (ναρκωτικά, τζόγος, χουλιγκανισμός, ρατσιστοπαρέες, πορνεία, συμμορίες κλπ κλπ), έχασε.talaipwros έγραψε: 14 Μάιος 2020, 01:30 στη βρετανια υπαρχει πολυ μεγαλυτερο κρατικο διχτυ προστασιας απο την ελλαδα, καμια συγκριση ακομα και τωρα.Αν πας σε καμια Σκωτια δε, μη το συζητας ( οκ, οικογενειακο διχτυ δεν υπαρχει)
Εμένα πιο πολύ μου άρεσε και πέρασα καλά στην Ιταλία.
Ordem e Progresso.
μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες απαντάν στο ερώτημά σουperseus έγραψε: 13 Μάιος 2020, 21:57και ποιο θεωρεις εσυ καλυτερο?zoltan έγραψε: 13 Μάιος 2020, 21:54Δεν χρειάζεται να είσαι εκατομμυριούχος. Απλά άνετος. Και δεν είναι το "καλύτερο μέρος της γης" αλλά είναι αρκετά καλό.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 20:48 η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος της γης για να ζεις
αλλά μόνο εάν είσαι εκατομμυριούχος
Για την πλειοψηφία φυσικά του πληθυσμού, που δεν είναι άνετοι, δεν υπάρχει ερώτημα.
- hellegennes
Πόσο σίγουρος είσαι ότι το απαντάνε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
κανείς δεν φεύγει εύκολα, και κανείς δεν μένει αν δεν θέλει
Ordem e Progresso.
- hellegennes
Εγώ το αντίθετο ξέρω. Ότι είναι πανεύκολο να φύγεις και πολύ δύσκολο να γυρίσεις. Πανεύκολο γιατί μέσα στην ΕΕ δεν χρειάζεσαι καμμιά τυπική διαδικασία, απλά μαζεύεις τα πράγματά σου και μετακομίζεις και γιατί όλοι πιστεύουν ότι θα βγάζουν λεφτά. Ακούνε μεγαλύτερους μισθούς και δεν αντιλαμβάνονται το κόστος ζωής.
Δύσκολο είναι να γυρίσεις αν έχεις προσπαθήσει 2-3 χρόνια και χρειάζεται πάλι να φεύγεις. Επίσης εγωισμός.
Επί προσωπικού, γνωρίζω πολύ κόσμο που είναι έξω, κυρίως Αγγλία και Γερμανία. Φίλους, γνωστούς και αρκετούς συγγενείς. Μέχρι τώρα δεν έχω πέσει σε περίπτωση που χαίρονται που έφυγαν και δεν ξέρω κανέναν που να μην ψάχνει ευκαιρία να γυρίσει. Αλλά δεν είναι στατιστικό δείγμα ο κύκλος μου, οπότε αυτό το επισημαίνω επικουρικά μόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί να γυρίσεις, αν βγάζεις τα τριπλάσια ή πολλαπλάσια και έρχεσαι Ελλάδα για μπάνια;hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2020, 03:21Εγώ το αντίθετο ξέρω. Ότι είναι πανεύκολο να φύγεις και πολύ δύσκολο να γυρίσεις. Πανεύκολο γιατί μέσα στην ΕΕ δεν χρειάζεσαι καμμιά τυπική διαδικασία, απλά μαζεύεις τα πράγματά σου και μετακομίζεις και γιατί όλοι πιστεύουν ότι θα βγάζουν λεφτά. Ακούνε μεγαλύτερους μισθούς και δεν αντιλαμβάνονται το κόστος ζωής.
Δύσκολο είναι να γυρίσεις αν έχεις προσπαθήσει 2-3 χρόνια και χρειάζεται πάλι να φεύγεις. Επίσης εγωισμός.
Επί προσωπικού, γνωρίζω πολύ κόσμο που είναι έξω, κυρίως Αγγλία και Γερμανία. Φίλους, γνωστούς και αρκετούς συγγενείς. Μέχρι τώρα δεν έχω πέσει σε περίπτωση που χαίρονται που έφυγαν και δεν ξέρω κανέναν που να μην ψάχνει ευκαιρία να γυρίσει. Αλλά δεν είναι στατιστικό δείγμα ο κύκλος μου, οπότε αυτό το επισημαίνω επικουρικά μόνο.
Ordem e Progresso.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
μπα μην το λες, είναι πολύς κόσμος που νιώθει απομονωμένος στο εξωτερικό και τρώει κλείσιμο στο σπίτι και μιζέρια. Όχι γιατί δεν ξέρει τη γλώσσα αλλά γιατί άλλοι οι ρυθμοί του νοτιοευρωπαίου, και δε λέω για μπουζούκια 4 η ώρα πρωί τετάρτης αλλά το απλό μετά τη δουλειά καθημερινή να πιείς έναν καφέ με κάποιον ή (Θεός φυλάξοι) να του την πέσεις σπίτι του πχ να δειτε τσάμπιονς λιγκ με πίτσα. Βασικά τηλέφωνο να πάρεις κάποιον βόρειο βράδυ καθημερινής τρομάζει. Βέβαια υπάρχουν και έλληνες γεννημένοι βόρειοι, αυτούς δεν τους πειράζει, αντίθετα απολαμβάνουν την τάξη και μπαίνουν στο ρυθμό μια χαρά, βγαίνουν 2 φορές το μήνα ("βγαίνουν" εννοώ μαζί με άλλους χόμο σάπιενς, όχι σουπερμάρκετ και τέτοια) και το'χουν κανονίσει 2 μήνες πριν. Οι υπόλοιποι έλληνες περνάνε ένα στάδιο κατάθλιψης εκεί στα 2-3 χρόνια συνήθως. Τόσο τους παίρνει για να συνειδητοποιήσουν ότι απλά δεν παίζει ΤΣ-Λ με φραπέ/σουβλάκι/μεγάλο τασάκι/ξαπλώστρα-ομπρέλα/καβάλημα στο πεζοδρόμιο με το αμάξι/καφετέρια κοντά που είναι ανοιχτή καθημερινές/μπαράκι που δεν καπνίζουμε αλλά καπνίζουμε μωρέ/στενάκια για να μη μας πιάσουνε όταν οδηγάμε ψιλοπιωμένοι/ποικιλία από κωλοβάρες φίλους που είναι 24/7 διαθέσιμοι για κωλοβάρεμα κλπ. Μέχρι τα 2-3 χρόνια νομίζουν ότι παίζει, απλά δεν το έχουν βρει γιατί δεν έχουν οργανωθεί καλά ακόμαCavaliere έγραψε: 14 Μάιος 2020, 03:34Γιατί να γυρίσεις, αν βγάζεις τα τριπλάσια ή πολλαπλάσια και έρχεσαι Ελλάδα για μπάνια;hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2020, 03:21Εγώ το αντίθετο ξέρω. Ότι είναι πανεύκολο να φύγεις και πολύ δύσκολο να γυρίσεις. Πανεύκολο γιατί μέσα στην ΕΕ δεν χρειάζεσαι καμμιά τυπική διαδικασία, απλά μαζεύεις τα πράγματά σου και μετακομίζεις και γιατί όλοι πιστεύουν ότι θα βγάζουν λεφτά. Ακούνε μεγαλύτερους μισθούς και δεν αντιλαμβάνονται το κόστος ζωής.
Επί προσωπικού, γνωρίζω πολύ κόσμο που είναι έξω, κυρίως Αγγλία και Γερμανία. Φίλους, γνωστούς και αρκετούς συγγενείς. Μέχρι τώρα δεν έχω πέσει σε περίπτωση που χαίρονται που έφυγαν και δεν ξέρω κανέναν που να μην ψάχνει ευκαιρία να γυρίσει. Αλλά δεν είναι στατιστικό δείγμα ο κύκλος μου, οπότε αυτό το επισημαίνω επικουρικά μόνο.Σε οποιοδήποτε επάγγελμα, ακόμα και στον Τουρισμό. Αν δεν δουλεύεις σε καμιά λαζοντόιτς ταβέρνα ως σκλάβος, γιατί να γυρίσεις; Δεν λέω για μένα που έπρεπε να αποφασίσω λόγω οικογενειακού διχασμού.Αλλά, κακά τα ψέμματα, ένας οποιοσδήποτε εργαζόμενος που μιλάει τη γλώσσα μητρική και δεν είναι alien, θα ερχόταν Ελλάδα μόνο για διακοπές.
(Συγκεκριμένα υποδομή/κουλτούρα ΤΣ-Λ σίγουρα θα υπάρχει στη Γερμανία, λέω γενικά)
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 956 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 1 Απαντήσεις