!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η φιλοζωία είναι πράγμα άρρωστο και ακραίο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Η φιλοζωία είναι πράγμα άρρωστο και ακραίο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Antigeist έγραψε: 11 Μάιος 2020, 17:20
Δεν μπορείς ούτε να με κοιτάξεις ούτε να με προσεγγίσεις. Αυτό απαιτεί να έχεις ικανότητα αντιπαράθεσης μαζί μου που όπως εμμέσως πλην σαφώς δείχνει το σχόλιο σου δεν έχεις.
Το πρόβλημα με τις γάτες αντικάτι μου, είναι ότι από τη στιγμή που θα αντικρύσεις το βλέμμα τους, το βλέμμα των κανονικών ανθρώπων μοιάζει σχεδόν κενό. Εσύ παίζεις στη φάση ελαττωματικού ρομπότ, οπότε δεν τίθεται καν θέμα αντιπαράθεσης. :lol:

Εικόνα

Εικόνα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist »

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 17:42
Antigeist έγραψε: 11 Μάιος 2020, 17:20
Δεν μπορείς ούτε να με κοιτάξεις ούτε να με προσεγγίσεις. Αυτό απαιτεί να έχεις ικανότητα αντιπαράθεσης μαζί μου που όπως εμμέσως πλην σαφώς δείχνει το σχόλιο σου δεν έχεις.
Το πρόβλημα με τις γάτες αντικάτι μου, είναι ότι από τη στιγμή που θα αντικρύσεις το βλέμμα τους, το βλέμμα των κανονικών ανθρώπων μοιάζει σχεδόν κενό. Εσύ παίζεις στη φάση ελαττωματικού ρομπότ, οπότε δεν τίθεται καν θέμα αντιπαράθεσης. :lol:

Εικόνα

Εικόνα
Κοίτα εδώ το αριστοκρατικό βλέμμα τους σε αγορά της Ασίας. Μιλάμε χέστηκα πάνω μου https://gr.pinterest.com/pin/3648620072 ... vYqu0eFWtz
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Antigeist έγραψε: 11 Μάιος 2020, 17:55 Κοίτα εδώ το αριστοκρατικό βλέμμα τους σε αγορά της Ασίας. Μιλάμε χέστηκα πάνω μου
Είσαι τελείως αρρωστάκι έτσι;

Και πάω ό,τι στοίχημα θες ότι είσαι από τους τύπους που θα έβρεχαν το βρακάκι τους και θα έγλυφαν παπούτσια, αν τα έβρισκες σκούρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Antigeist

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 18:01
Antigeist έγραψε: 11 Μάιος 2020, 17:55 Κοίτα εδώ το αριστοκρατικό βλέμμα τους σε αγορά της Ασίας. Μιλάμε χέστηκα πάνω μου
Είσαι τελείως αρρωστάκι έτσι;

Και πάω ό,τι στοίχημα θες ότι είσαι από τους τύπους που θα έβρεχαν το βρακάκι τους και θα έγλυφαν παπούτσια, αν τα έβρισκες σκούρα.
Τα εκατομμύρια Κινέζων και άλλων Ασιατών που τα τρώνε δεν είναι αρρωστάκια και είμαι εγώ που στα δείχνω; Έλεος.
Antigeist

Θα μου απαντήσεις; Είναι τα εκατομμύρια ανθρώπων που τρώνε κρέας από γάτες στην Ασία όλοι "άρρωστοι" και "ψυχάκηδες" ή όχι;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Antigeist έγραψε: 11 Μάιος 2020, 18:11 Θα μου απαντήσεις; Είναι τα εκατομμύρια ανθρώπων που τρώνε κρέας από γάτες στην Ασία όλοι "άρρωστοι" και "ψυχάκηδες" ή όχι;
Είναι άλλο να σκοτώνεις ζώα για να τα φας και άλλο να τα βασανίζεις για να διασκεδάσεις.
Το δεύτερο είναι ξεκάθαρη ένδειξη ψυχοπάθειας και στις περισσότερες περιπτώσεις ξέσπασμα οργής για την υποτίμηση που έχουν δεχθεί οι ίδιοι.

Αναφορικά δε με τα εκατομμύρια που τρώνε κρέας από γάτες, σκύλους, ακρίδες, αράχνες, ακόμα και μέδουσες, δεν είναι άρρωστοι, είναι απλώς πολύ φτωχοί, που τρώνε από ανάγκη το πιο φτηνό κρέας.
Φτωχοί και πεινασμένοι άνθρωποι δεν υπάρχουν μόνον στην Κίνα.

Ένδειξη ανώτερου πολιτισμού πάντως, δεν είναι με τίποτα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Antigeist

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 18:40
Antigeist έγραψε: 11 Μάιος 2020, 18:11 Θα μου απαντήσεις; Είναι τα εκατομμύρια ανθρώπων που τρώνε κρέας από γάτες στην Ασία όλοι "άρρωστοι" και "ψυχάκηδες" ή όχι;
Είναι άλλο να σκοτώνεις ζώα για να τα φας και άλλο να τα βασανίζεις για να διασκεδάσεις.
Το δεύτερο είναι ξεκάθαρη ένδειξη ψυχοπάθειας και στις περισσότερες περιπτώσεις ξέσπασμα οργής για την υποτίμηση που έχουν δεχθεί οι ίδιοι.

Αναφορικά δε με τα εκατομμύρια που τρώνε κρέας από γάτες, σκύλους, ακρίδες, αράχνες, ακόμα και μέδουσες, δεν είναι άρρωστοι, είναι απλώς πολύ φτωχοί, που τρώνε από ανάγκη το πιο φτηνό κρέας.
Φτωχοί και πεινασμένοι άνθρωποι δεν υπάρχουν μόνον στην Κίνα.

Ένδειξη ανώτερου πολιτισμού πάντως, δεν είναι με τίποτα. :lol:
Αυτό που δυσκολεύεσαι να συλλάβεις είναι ότι κανένα ζώο μα κανένα που γίνεται αντικείμενο της βιομηχανίας φαγητού δεν είναι δυνατόν να μην υποστεί de facto βασανισμό. Από τη στιγμή που τρώμε κρέας αναγκαστικά αυτά τα ζώα βασανίζονται. Σε αυτό το σημείο οι βέγκαν έχουν απόλυτο δίκιο, βασικά το μόνο πράγμα στο οποίο έχουν δίκιο.

Και όμως δεν ισχύει αυτό που λες. Σε περιοχές της Αφρικής που παραδοσιακό κρέας είναι διαφορά άγρια ζώα όπως μαϊμούδες οι ντόπιοι ακόμα προτιμούν τα παραδοσιακά από κοτόπουλα και βόδια. Δεν είναι η "φτώχεια". Γαστρονομική παράδοση αυτών των τόπων είναι.

Ξέρεις που αλλού τρώγανε παραδοσιακά κρέας γατιού μέχρι πρόσφατα; Βόρεια Ιταλία. Μια περιοχή της οποίας πολιτισμικά (ακόμα και πολιτικά αφού οι Βενετσάνοι έχουν μεγάλη παράδοση εξουσίας στα μέρη μας) εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε μια τρίχα από τα τέτοια της.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Bazoomba έγραψε: 11 Μάιος 2020, 17:29
- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 16:42 Ούτε εγώ κατάλαβα.

Πάντως όταν το έγραφα αυτό με τους ψυχοπαθείς, δεν είχα στο μυαλό μου τους ψαράδες αλλά ανθρώπους που χτυπάνε ζώα, τα βασανίζουν και χαζοχαίρονται. Ε αυτό είναι διαστροφή.
:oops:
Αναφερομουν στην απουσια βασης του χαρακτηρισμου.
Μπορεις να μιλησεις για ψυχοπαθεια σε ζωο το οποιο βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον?
Εαν ναι τοτε αρκετες ορκες ειναι ψυχοπαθεις.
Εαν οχι τοτε χμμμ γιατι η ορκα παιζει με.το.φαι της?
Αρκετοι βιολογοι λενε οτι ειναι προνομιο των κυριαρχων θηλαστικων σε ενα οικοσυστημα. Εαν δεν υπαρχουν θηρευτες και υπαρχουν θηραματα τοτε δεν.σε πιεζει η αναγκη να εξοικονομησεις ενεργεια, αφιερωνεις χρονο στην ψυχαγωγια σου. Και μιας και η ορκα δεν εχει συνδρομη σε νετφλιξ...το ενα φερνει το αλλο.

Δεν ταυτιζομαι με αυτα που γραφω αλλα κανουμε ενα βημα παραπερα, παραλειποντας την ηθικολογηση. Το ηθικο του ζωικου βασιλειου ειναι το.φυσικο, δηλαδη αυτο που εκπτυσσεται λογω αναγκης. Εαν η αναγκη απουσιαζει φαινεται (οπως ειπα δεν μιλαω γνωριζοντας) οτι ο φραγμος (που στα ματια μας μοιαζει ηθικολογικος ) σπαει
Άρα καλά κατάλαβα στην αρχή και σου είπα πως είναι άλλη φάση στη θάλασσα και στην ζούγκλα. Δεν είμαι βιολόγος ούτε καμιά ερευνήτρια θαλάσσιας ζωής για να σου πω πως λειτουργούν τα ζώα της θάλασσας και γιατί, αλλά στη φύση υπάρχουν ένστικτα. Και ακριβώς, δεν υπάρχει η έννοια της ψυχοπάθειας στα ζώα, οπότε είναι άτοπη η σύγκριση. Υποτίθεται πως σαν άνθρωποι με ανώτερη νοημοσύνη μπορούμε να κοντρολάρουμε τα ένστικτά μας. Ε όποιος δεν μπορεί να το κάνει και ηδονίζεται με τον βασανισμό των ζώων, έχει χοντρό θέμα...
Antigeist

Απόγονοι του Τζένγκις δίνουν πόνο στους βίγκαν

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antigeist την 12 Μάιος 2020, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Antigeist

- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 20:41
- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 16:42 Ούτε εγώ κατάλαβα.

Πάντως όταν το έγραφα αυτό με τους ψυχοπαθείς, δεν είχα στο μυαλό μου τους ψαράδες αλλά ανθρώπους που χτυπάνε ζώα, τα βασανίζουν και χαζοχαίρονται. Ε αυτό είναι διαστροφή.
Μπορεις να μιλησεις για ψυχοπαθεια σε ζωο το οποιο βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον?
Αρκετοι βιολογοι λενε οτι ειναι προνομιο των κυριαρχων θηλαστικων σε ενα οικοσυστημα. Εαν δεν υπαρχουν θηρευτες και υπαρχουν θηραματα τοτε δεν.σε πιεζει η αναγκη να εξοικονομησεις ενεργεια, αφιερωνεις χρονο στην ψυχαγωγια σου. Και μιας και η ορκα δεν εχει συνδρομη σε νετφλιξ...το ενα φερνει το αλλο.

Δεν ταυτιζομαι με αυτα που γραφω αλλα κανουμε ενα βημα παραπερα, παραλειποντας την ηθικολογηση. Το ηθικο του ζωικου βασιλειου ειναι το.φυσικο, δηλαδη αυτο που εκπτυσσεται λογω αναγκης. Εαν η αναγκη απουσιαζει φαινεται (οπως ειπα δεν μιλαω γνωριζοντας) οτι ο φραγμος (που στα ματια μας μοιαζει ηθικολογικος ) σπαει
Άρα καλά κατάλαβα στην αρχή και σου είπα πως είναι άλλη φάση στη θάλασσα και στην ζούγκλα. Δεν είμαι βιολόγος ούτε καμιά ερευνήτρια θαλάσσιας ζωής για να σου πω πως λειτουργούν τα ζώα της θάλασσας και γιατί, αλλά στη φύση υπάρχουν ένστικτα. Και ακριβώς, δεν υπάρχει η έννοια της ψυχοπάθειας στα ζώα, οπότε είναι άτοπη η σύγκριση. Υποτίθεται πως σαν άνθρωποι με ανώτερη νοημοσύνη μπορούμε να κοντρολάρουμε τα ένστικτά μας. Ε όποιος δεν μπορεί να το κάνει και ηδονίζεται με τον βασανισμό των ζώων, έχει χοντρό θέμα...
Αν μας έχει διδάξει κάτι ή ιστορία είναι η πικρή αλήθεια ότι σχεδόν κάθε άνθρωπος είναι ικανός να ηδονιστεί με τον βασανισμό ζώων (ανθρώπων) όταν τον κυριεύει το μίσος ή το πάθος. Για παράδειγμα όλη η ιστορία του εθνικισμού παντού τι είναι;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Antigeist έγραψε: 12 Μάιος 2020, 17:34 Απόγονοι του Τζένγκις δίνουν πόνο στους βίγκαν

Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλιασε η καρδγιά του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Antigeist

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 21:23
Antigeist έγραψε: 12 Μάιος 2020, 17:34 Απόγονοι του Τζένγκις δίνουν πόνο στους βίγκαν

Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλιασε η καρδγιά του.
Αφού δεν είσαι βίγκαν τι δικαιολογία έχεις να πετάγεσαι σαν πορδή να αμολήσεις την ρατσιστική βλακεία σου; Και για να ξέρεις την ώρα που οι γραικύλοι ήταν ήδη προτεκτοράτο των τίποτα ακόμα Οθωμανών οι Μογγόλοι ήταν κοσμοκράτορες.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Antigeist έγραψε: 12 Μάιος 2020, 21:12

Αν μας έχει διδάξει κάτι ή ιστορία είναι η πικρή αλήθεια ότι σχεδόν κάθε άνθρωπος είναι ικανός να ηδονιστεί με τον βασανισμό ζώων (ανθρώπων) όταν τον κυριεύει το μίσος ή το πάθος. Για παράδειγμα όλη η ιστορία του εθνικισμού παντού τι είναι;
Έχω δει ντοκιμαντέρ που λέει πως ο άνθρωπος σε συγκεκριμένες συνθήκες/βασανισμούς και χρόνο μπορεί να καταλήξει ο χειρότερος βασανιστής. Παλιά θα σου' λεγά "άσε μας μωρέ τώρα που θα μας εξισώσεις με φονιάδες και ψυχοπαθείς" αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Το μυαλό μας μια μηχανή είναι. Δεν θέλει και πολύ για να σου στρίψει.

Είδα κι' άλλο ντοκιμαντέρ με έναν ερευνητή νευρολόγο που έκανε συνεντεύξεις σε διάφορους serial killers στη φυλακή για να τους κατατάξει στην "κλίμακα του κακού". Ήθελε λέει να καταλάβει αν μια ψύχωση ή άλλη ψυχική διαταραχή ευθυνόταν για έναν φόνο ή αν ήταν αποτέλεσμα μόνο του χαρακτήρα τους ή του παρελθόντος. Οι περισσότεροι περιέγραφαν τραυματικά γεγονότα στην παιδική ηλικία, γονική παραμέληση και βία και φυσικά αρκετοί ξεκινούσαν με βασανισμό των ζώων πριν καταλήξουν στον άνθρωπο.

Τα λέει πάνω κάτω κι' εδώ:

https://www.google.com/amp/s/www.indepe ... html%3famp
Antigeist

- Casper - έγραψε: 12 Μάιος 2020, 23:35
Antigeist έγραψε: 12 Μάιος 2020, 21:12

Έχω δει ντοκιμαντέρ που λέει πως ο άνθρωπος σε συγκεκριμένες συνθήκες/βασανισμούς και χρόνο μπορεί να καταλήξει ο χειρότερος βασανιστής. Παλιά θα σου' λεγά "άσε μας μωρέ τώρα που θα μας εξισώσεις με φονιάδες και ψυχοπαθείς" αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Το μυαλό μας μια μηχανή είναι. Δεν θέλει και πολύ για να σου στρίψει.

Είδα κι' άλλο ντοκιμαντέρ με έναν ερευνητή νευρολόγο που έκανε συνεντεύξεις σε διάφορους serial killers στη φυλακή για να τους κατατάξει στην "κλίμακα του κακού". Ήθελε λέει να καταλάβει αν μια ψύχωση ή άλλη ψυχική διαταραχή ευθυνόταν για έναν φόνο ή αν ήταν αποτέλεσμα μόνο του χαρακτήρα τους ή του παρελθόντος. Οι περισσότεροι περιέγραφαν τραυματικά γεγονότα στην παιδική ηλικία, γονική παραμέληση και βία και φυσικά αρκετοί ξεκινούσαν με βασανισμό των ζώων πριν καταλήξουν στον άνθρωπο.

Τα λέει πάνω κάτω κι' εδώ:

https://www.google.com/amp/s/www.indepe ... html%3famp
Ψάξε τα ονόματα Kurt Franz, Franz Stangl, Amon Göth αυτοί και πολλοί άλλοι σαν αυτούς ήταν κανονικοί ανθρώποι που δεν είχαν δώσει δικαιώματα ούτε υποστεί κακοποιήσεις αλλά εξελίχθηκαν σε μανιώδεις σαδιστές επειδή ένα σύστημα τους έδωσε αυτή την εξουσία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Antigeist έγραψε: 12 Μάιος 2020, 23:14
Αφού δεν είσαι βίγκαν τι δικαιολογία έχεις να πετάγεσαι σαν πορδή να αμολήσεις την ρατσιστική βλακεία σου; Και για να ξέρεις την ώρα που οι γραικύλοι ήταν ήδη προτεκτοράτο των τίποτα ακόμα Οθωμανών οι Μογγόλοι ήταν κοσμοκράτορες.
Ρε άντε να φας κανένα ταρτάρ από πτώμα γάτας που το' βαλες κάτω από τη σέλα για να σιτέψει και μην ξεχάσεις και γάλα αρουραίου με ούζο για συμπλήρωμα.

Μπορεί να τη δεις και παντοκράτορας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”