Πουθενά στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν πλέον σοβαρές διεκδικήσεις. Και δεν είναι περίεργο. Οφείλεται στον φόβο και στον ώμο εκβιασμό που οι περισσότεροι εργοδότες ασκούν στους υπαλλήλους τους. Έμμεσα ή άμεσα. Ξέρεις, "Τόσα δίνουμε και άμα σας αρέσει. Ουρές κάνουν απ' έξω για τα 500€ που πληρώνεσαι". Και βασικά είναι αλήθεια ότι κάνουν ουρές. Αυτός, όμως, είναι ο καπιταλισμός.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:45Aυτό δεν είναι καθόλου περίεργο.mao mao έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:20θα απευθυνθώ σε σένα αλογομούρη που είσαι ο λογικός της παρέας.
Οι δουλείες που μπορεί να κάνει ένας νέος στην Ελλάδα ο οποίος δεν έχει διασυνδέσεις είναι εξαιρετικά κακοπληρωμένες και συνήθως τους βάζουν να δουλεύουν πέραν του ωραρίου. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Που το περίεργο να διαμαρτύρεται κάποιος για αυτό;
Περίεργο είναι το ότι μεγαλύτερη κινητοποίηση στις διεκδικήσεις παίζει κυρίως στους χώρους όπου τόσο οι μισθοί όσο και οι ώρες εργασίας είναι σαφώς καλύτερα από τις κακοπληρωμένες δουλειές που αναφέρεις.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παρασιτισμος και αριστερα
Re: Παρασιτισμος και αριστερα
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
κανεις εργοδοτης δεν ειναι τοσο μαλακας που να μην εχει στα πουπουλα οποιον οποια αποδιδει - εκτος αν ειναι κομθουνιστηςstella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:47Απλά ήσουν τυχερός και οι υπερωρίες σου πληρώνονταν. Εύγε στον εργοδότη σου, αγορίνα.Αγις έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:40παραξενο - οσο περισσοτερο εργαζομουν τοσο πιο πολλα χρηματα κ παροχες κερδιζα - τι ειχα κανει λαθοςstella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:37
Στηρίζεσαι σε κάποιες στατιστικές μελέτες γι' αυτό, σε κάποια στοιχεία που αντλείς από τους πιο δουλευταράδες, που κάνουν υπερωρίες και ως εκ τούτου έχουν κάνει καβάτζα δυο τρεις μεζονέτες και κάνα δυο μύρια ευρώ, έτσι να κάθονται για μια rainy day;![]()
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Otto Weininger
Άναψε κάνα κεράκι στον Μεταξά και άσε τα άλλα.περαστικος έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:50Χαρις στους αγωνες της τιμημενης αριστερας μπορεις και απολαμβανεις εργασιακα δικαιωματα!
Let them make the first mistake. We make the last move.
Να μην ζητάτε για να σας δώσουμε.
Fuck logic.
Fuck logic.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Όχι βέβαια. Κι εγώ έχω επιχείρηση και ξέρω, φίλε, δεν είμαστε όλοι πλούσιοι. Αλλά αν έχω κεσάτια, δεν θα στραφώ ενάντια στον εργαζόμενο. Ούτε θα υποστηρίξω ότι πρέπει να εργάζεται χωρίς να αμείβεται. Στην αγορά εργασίας παίζουν πολλές αδικίες, δε φταίει ο αδικημένος γι' αυτές.under έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:51Η βλαμμενη δεν μιλα για απληρωτες υπερωριες.stella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:47 Γιατί τη λες βλαμμένη; Εκ προοιμίου γνωρίζεις τη δουλειά της, το background της, την ποιότητα του εργοδότη της κτλ;
Αν παίρνει τον κατώτατο μισθό και ο Βρούτσης της τον αυξήσει, τότε η αύξηση είναι πολύ καλή, σωστά; Αν δεν της τον αυξήσει τον μισθό, όμως, τότε η αύξηση είναι δείγμα τεμπελιάς. Και πάλι σωστά;
Και κάτι άλλο, οι απλήρωτες υπερωρίες πού ανήκουν; Να διεκδικεί κάποιος να λάβει χρηματικά αυτές τις υπερωρίες πώς χαρακτηρίζεται; Η αδήλωτη εργασία πού αφήνει τον εργαζόμενο;
Πραγματικά, πού ζείτε ρε μαλάκα;;; Αλλά ξέρω, λεφτόδεντρο.![]()
Θελει να κερδιζει περισσοτερα και να δουλευει λιγοτερο.
Το ερωτημα ειναι : νομιζεις οτι οι εργοδοτες που θα κληθουν να πληρωσουν,ειναι Ωνασηδες και κρατανε και ενα μαγαζι για χομπι ;
Με λιγα λογια,νομιζεις οτι ο μεσος καταστηματαρχης ειναι απαραιτητα πλουσιος και δεν τον πνιγουν χρεη,επιταγες,εφορια,ενοικια,δεκο ;
ΥΓ: Και για το ωράριο, αν σε 7 ώρες αποδίδεις καλύτερα από τις 8, τότε ποιος ο λόγος να μην αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα; Ή με ευέλικτη εργασία; Στο εξωτερικό το freelancing, remote work, οι λιγότερες ώρες εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία. Εδώ γιατί να αποτελούν ταμπού;
Υποθέτω πως, αν δουλεύει ας πούμε στα Τζάμπο η κοπέλα, το αφεντικό της δουλεύει περίπου χίλιες φορές περισσότερο από την ίδια, γι' αυτό και βγάζει χίλιες φορές περισσότερα. Είναι παρασιτισμός το να θέλει μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη κι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Ναι μάλιστα, όπως και κανείς εργοδότης δεν απασχολεί αδήλωτο προσωπικό. Seems legit.Αγις έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:52κανεις εργοδοτης δεν ειναι τοσο μαλακας που να μην εχει στα πουπουλα οποιον οποια αποδιδει - εκτος αν ειναι κομθουνιστης
ΥΓ: Πόσοι νομίζεις είναι οι γνήσιοι Κομμουνιστές; Too few, δυστυχώς.
Επαναλαμβανω : η απαιτηση ειναι περισσοτερα λεφτα με λιγοτερη δουλεια.stella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:56 Όχι βέβαια. Κι εγώ έχω επιχείρηση και ξέρω, φίλε, δεν είμαστε όλοι πλούσιοι. Αλλά αν έχω κεσάτια, δεν θα στραφώ ενάντια στον εργαζόμενο. Ούτε θα υποστηρίξω ότι πρέπει να εργάζεται χωρίς να αμείβεται. Στην αγορά εργασίας παίζουν πολλές αδικίες, δε φταίει ο αδικημένος γι' αυτές.
ΥΓ: Και για το ωράριο, αν σε 7 ώρες αποδίδεις καλύτερα από τις 8, τότε ποιος ο λόγος να μην αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα; Ή με ευέλικτη εργασία; Στο εξωτερικό το freelancing, remote work, οι λιγότερες ώρες εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία. Εδώ γιατί να αποτελούν ταμπού;
Οχι για διορθωση των αδικιων,οχι για πληρωμη των υπερωριων.
Εφοσον συμφωνεις με την συντροφισα,δωσε αυξηση στον υπαλληλο σου και μειωσε του τις ωρες δουλειας.
Αν δεν εχεις υπαλληλο,πηγαινε σε αυτον που πληρωνει τις οποιες υπηρεσιες σου και πες του να σε πληρωνει περισσοτερο και εσυ να του παρεχεις λιγοτερες υπηρεσιες.
Κατι μου λεει οτι δεν θα κανεις τιποτα απο τα δυο γιατι αλλο πραγμα το πχορουμ και αλλο η πραγματικη ζωη.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
under έγραψε: 12 Μάιος 2020, 12:49 Απο την συγκεντρωση διαμαρτυριας της νεολαιας του συριζα στο υπουργειο εργασιας.
Η κλασσικη συνταγη της αριστερας: λεφτοδεντρο,καθολου μοχθος,πλουσια ζωη χωρις κοπο.
Αυτη ειναι η νοοτροπια που εφερε τα μνημονια.
Ειναι η αντιθετη νοοτροπια αυτων που ξαναεφτιαξαν τη χωρα απο το μηδεν μετα απο δεκα χρονια πολεμου τη δεκαετια του 40.

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Πολλές φορές υπάρχει μια στοιχειώδης αναλογία ανάμεσα στη δουλειά και τις αποδοχές, είναι η μοιρασιά που είναι fucked up, κάτι που έχουν εμπεδώσει οι γενιές μετά τα 80ς.talaipwros έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:39 τρια ενδεχομενα υπαρχουν
Περισσοτερα λεφτα βγαινουν με λιγοτερη δουλεια
Περισσοτερα λεφτα βγαινουν με περισσοτερη δουλεια
Λεφτα και ποσοτητα δουλειας δεν συσχετιζονται (οποτε και δεν υπαρχει λογος να δουλευει κανεις )
Ποια απο τα 3 ενδεχομενα ειναι το σωστο;
Εννοώ, σε κάποιο βαθμό ο Gates πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος που τον κράζουν ότι είναι λαγός του αντίχριστου και όχι επειδή διπλασίασε το επενδυτικό του κεφάλαιο από τότε που έφυγε από την microsoft, δηλαδή την τελευταία φορά που είχε day job.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Δύσκολο να αποδεχτούν κάποιοι ότι έχουν αποτύχει επαγγελματικά στη ζωή τους ενώ υπάρχουν άλλοι αντίστοιχα και έχουν πετύχει με το σπαθί τους.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
δλδ περιμενεις απο εργασιες μηδενικης δυσκολιας και εξειδικευσης + αποδοσης σε αυτην να παιρνεις 1400 ευρω μισθο με 8 ωρο ;stella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:57Ναι μάλιστα, όπως και κανείς εργοδότης δεν απασχολεί αδήλωτο προσωπικό. Seems legit.
ΥΓ: Πόσοι νομίζεις είναι οι γνήσιοι Κομμουνιστές; Too few, δυστυχώς.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Οι αποτυχημένοι επαγγελματικά έχουν τουλάχιστον χρόνο. Αν χτυπάς δεκάωρα για εφτακόσια και κάτω, το αφεντικό σου δεν έχει πετύχει με το σπαθί του, με το δικό σου σπαθί έχει πετύχει. Στο έχει πάρει και σε έχει αφήσει άοπλο.Μηχανικός έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:02 Δύσκολο να αποδεχτούν κάποιοι ότι έχουν αποτύχει επαγγελματικά στη ζωή τους ενώ υπάρχουν άλλοι αντίστοιχα και έχουν πετύχει με το σπαθί τους.
Το βρήκες, βλήτο.Μηχανικός έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:02 Δύσκολο να αποδεχτούν κάποιοι ότι έχουν αποτύχει επαγγελματικά στη ζωή τους ενώ υπάρχουν άλλοι αντίστοιχα και έχουν πετύχει με το σπαθί τους.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 482 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
-
- 35 Απαντήσεις