!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

παιζει μεγαλο θεμα με την αξιοπιστια των τεστ ...
May 4, 2020 / 7:51 PM / 7 days ago
Tanzania suspends laboratory head after president questions coronavirus tests
https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN22G295
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Σουβλίτσα έγραψε: 11 Μάιος 2020, 22:56
Συγγνώμη τώρα, αλλά εαν αυτά αληθεύουν, κάντε καμιά λίστα τί συμπεράσματα μπορεί να βγαίνουν

(klaiw)
1. Τα τεστ ειναι γτπ

Ή

Πιο πιθανό 2. Του νιγκα δεν του ειπαν οτι πρεπει να πλύνει τα χεράκια του για το τεστ
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

αυξηση κρουσμάτων στην Κίνα, 5 νέα στη Wuhan

https://twitter.com/SCMPNews/status/1259738136780787714
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

και σε μια ακομη περιοχη ...
Shulan, a small city in Jilin province, which neighbors North Korea and Russia, has been put under a partial lockdown since Saturday, with all non-essential transportation banned for its over 630,000 citizens. The city has reported 13 locally transmitted cases as of today, ending Jilin’s more than two-month streak of reporting no new cases, according to Shulan’s mayor (link in Chinese), who said the city is in “wartime” mode. The source of the infections are still under investigation, according to the Shulan government.
https://qz.com/1855154/china-re-imposes ... northeast/
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Το πρόβλημα με τα διαγνωστικά τεστ
είναι πως δεν κατανοούμε το θεώρημα του bayes στην ιατρική.

Απλό παράδειγμα:
Ένα τεστ που έχει 80% ευαισθησία, τι μας λέει.
Πως από τους 100 που κάνουν το τεστ ΚΑΙ έχουν covid19, οι 80 θα βγουν θετικοί. Αληθως θετικοί δλδη.

80% ειδικότητα:
Από τους 100 που κάνουν το τεστ ΚΑΙ δεν έχουν Covid19, οι 80 θα βγουν αρνητικοί. Αληθως αρνητικοί δλδη.
Αυτό αφορά την αξιοπιστία του τεστ.

Έμας, δεν μας νοιάζει το τεστ, αλλά ψάχνουμε άλλη πιθανότητα.

Με βάση το θετικό ή το αρνητικό του τεστ,τι πιθανότητα έχω να είμαι θετικός ή αρνητικός στην ασθένεια. Καμία σχέση δλδη με ευαισθησία, ειδικότητα. Το τελευταίο εξαρτάται και από την συχνότητα της ασθενείας στον πληθυσμό.

Δλδη ψάχνουμε την θετική κ αρνητική προγνωστικη αξία κάθε τεστ.

Εάν έχω θετικό τεστ, τι πιθανότητα να έχω κορονοιο,? Κάπου στο 3% μόνο... με βάση το αποτέλεσμα ενός τεστ κ τπτα αλλο.
Εάν έχω όμως κ πυρετό, που είναι ένα ακόμα τεστ? 50%. Εάν έχω και βηχα 95%. Εάν εχω κ λεμφοπενια… 98%. Κλπ.

Το να πάρεις το τεστ κ να το κάνεις σε ζώα, δείχνει άγνοια του πως δουλεύουν τα τεστ. Κανένα δεν έχει=100% θετική/ αρνητικη προγνωστικη αξία.

“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
freak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από freak »

Στα 25 ευρώ οι μάσκες, το κουτί των 50.. πέφτουν σιγά σιγά..
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Στην Δανια μετα την χαλαρωση των μετρων επεσε σημαντικα και ο θαθμος εξαπλωσης το ιου, το ανοιγμα της οικονομιας δεν χειροτερεψε την κατασταση αλλα την βελτιωσε..

Ενδιαφερον.

https://www.bloomberg.com/europe
Covid Infection Rate Drops in Denmark After Lockdown Relaxed
By Christian Wienberg
12 May 2020, 06:38 BST

Sign up here for our daily coronavirus newsletter on what you need to know, and subscribe to our Covid-19 podcast for the latest news and analysis.

Several weeks after Denmark first started rolling back its lockdown, the country says its Covid-19 infection rate has dropped.

According to Denmark’s state institute for monitoring infectious diseases, Statens Serum Institut, the contagion rate fell to 0.7 in the first week of May, compared with 1.0 on April 22-24. That means that someone with Covid-19 now only infects 0.7 other people. At its peak in mid-March, the figure was close to 2.0.

Denmark opened large swathes of its economy in mid-April, including primary schools and hairdressing salons, after Prime Minister Mette Frederiksen said her government’s swift and tough lockdown had managed to control the spread of Covid-19. This week, Danish shops opened for the first time in two months, with museums and cinemas set to follow.

Since the pandemic first appeared in Denmark, the country of roughly 5.5 million has registered 533 deaths. Its universal health care system has had excess capacity throughout, and the Danish authorities have dramatically stepped up testing as sections of the economy continue to open.

“The fact that the infection rate has been stable at below 1 in the past week is a sign that the first phase of the reopening hasn’t yet meant an increase in the contagion rate,” said Tyra Grove Krause, a director at Statens Serum Institut. “That’s likely due to the huge efforts made at schools to maintain physical distancing and to ensure good hygiene levels. But it also indicates that people in general are continuing to be careful.”
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εγώ απορώ με κάποια πράγματα οσον αφορά τα τέστ:
Από οτι καταλαβαίνω αν κάποιος δεν έχει συμπτώματα και είναι θετικός στο τεστ υπάρχουν πιθανότητες και αρκετές να μην έχει τον ιο και να είναι ψευδώς θετικό το τεστ. Αυτό σημαίνει οτι οι "ασυμπτωματικοί" θετικοί στα τεστ μπορεί σε ένα μεγάλο ποσοστό να μην έχουν τον ιό και να μην τον μεταδίδουν. Από την άλλη όμως πως στο διάολο μεταδίδεται τόσο εύκολα ο ιος? Μήπως ο ιος μεταδίδεται εύκολα γιατί τον μεταδίδουν άτομα προ- συμπτωματικά δηλαδή πριν εμφανίσουν συμπτώματα? Μήπως οι λεγόμενοι ασυμπτωματικοί φορείς δεν είναι τόσοι όσοι νομίζουμε και είναι false positive τα τεστ? Αυτό βέβαια θα σημαίνει οτι η θνητότητα είναι μεγαλύτερη και μεταδοτικότητα μικρότερη.
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

Εγώ νομίζω πως τα τεστ θα είναι ένα παγκόσμιο φιάσκο.

Εδώ https://www.sciencedirect.com/science/a ... 3220301013 μια σχετική έρευνα
If the initial nucleic acid test acts as a diagnostic indicator, numerous confirmed patients will be missed
However, in numerous patients, the initial nucleic acid test was identified to be negative, and some patients were positive after repeating the test for 5 times. Before the nucleic acid was positive, the changes of CT has occurred in lung.
και για τα καμάρια μας στον ΣΚΑΙ
If with the positivity of initial nucleic acid acts as the gold standard, the sensitivity of characteristic lung CT changes will be only 12 %, which will cause huge interference or even misleading to clinical work; as a result, diagnosis and treatment will be delayed, and even the potential patient will not be isolated in time, thereby causing the spread of the virus. If the characteristic lung CT changes are adopted as the gold standard, the sensitivity of the initial nucleic acid test will be 30.16 %, which is still low. The cause of this situation is still related to the low positive rate of initial nucleic acid test.

This study considers that the causes of the low sensitivity of the initial nucleic acid test include the method of sample acquisition, the time of acquisition, as well as the reagents used for test, which will adversely affect the test results and decrease the positive rate.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
bullet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bullet »

Arisvilla έγραψε: 12 Μάιος 2020, 09:44 Εγώ απορώ με κάποια πράγματα οσον αφορά τα τέστ:
Από οτι καταλαβαίνω αν κάποιος δεν έχει συμπτώματα και είναι θετικός στο τεστ υπάρχουν πιθανότητες και αρκετές να μην έχει τον ιο και να είναι ψευδώς θετικό το τεστ. Αυτό σημαίνει οτι οι "ασυμπτωματικοί" θετικοί στα τεστ μπορεί σε ένα μεγάλο ποσοστό να μην έχουν τον ιό και να μην τον μεταδίδουν. Από την άλλη όμως πως στο διάολο μεταδίδεται τόσο εύκολα ο ιος? Μήπως ο ιος μεταδίδεται εύκολα γιατί τον μεταδίδουν άτομα προ- συμπτωματικά δηλαδή πριν εμφανίσουν συμπτώματα? Μήπως οι λεγόμενοι ασυμπτωματικοί φορείς δεν είναι τόσοι όσοι νομίζουμε και είναι false positive τα τεστ? Αυτό βέβαια θα σημαίνει οτι η θνητότητα είναι μεγαλύτερη και μεταδοτικότητα μικρότερη.
Έχω βαρεθεί να το γράφω.
Υπάρχουν δύο ειδών τεστ, αυτά με τα γρήγορα αποτελέσματα και αυτά που χρειάζονται γύρω στις 7 μέρες σε εργαστήριο. Τα τεστ με τα γρήγορα αποτελέσματα ανιχνεύουν κορονοιούς γενικά, υπάρχουν πάρα πολλά είδη κορονοιών που κολλάμε και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα ή τους περνάμε ελαφριά δεν είναι convid-19.
Τα test test test που έλεγε ο ΠΟΥ είναι τα γρήγορα και γιαυτό υπάρχει αυτή η εικόνα. Η οποία κατά την γνώμη μου επιδεινώνει την εικόνα της κατάστασης και έφερε τα λοκντάουν.
Να ξέρεις ότι υπάρχει κάτι πολύ βρωμερό πίσω από αυτή την ιστορία.
Άβαταρ μέλους
esu

bullet έγραψε: 12 Μάιος 2020, 11:31
Υπάρχουν δύο ειδών τεστ, αυτά με τα γρήγορα αποτελέσματα και αυτά που χρειάζονται γύρω στις 7 μέρες σε εργαστήριο.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν νομίζω ότι ισχύει.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
bullet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bullet »

esu έγραψε: 12 Μάιος 2020, 11:39
Υπάρχουν δύο ειδών τεστ, αυτά με τα γρήγορα αποτελέσματα και αυτά που χρειάζονται γύρω στις 7 μέρες σε εργαστήριο.
Τα τεστ Τεστ RT-PCR ή μοριακά τεστ είναι γρήγορα και έχουν αυτό το πρόβλημα που αναφέρω όμως, το έχουν πει πολλοί βιολόγοι.
https://www.news247.gr/ygeia/test-gia-k ... 32300.html
https://www.loimoxeis.gr/wp-content/upl ... sson-1.pdf

Σε αυτό το έγγραφο φαίνεται ότι τα μοριακά τεστ είναι γενικά

https://www.mednet.gr/archives/2014-1/pdf/23.pdf

Ναι είναι αξιόπιστα αλλά γενικά!
Άβαταρ μέλους
esu

bullet έγραψε: 12 Μάιος 2020, 11:53
esu έγραψε: 12 Μάιος 2020, 11:39
Τα τεστ Τεστ RT-PCR ή μοριακά τεστ είναι γρήγορα και έχουν αυτό το πρόβλημα που αναφέρω όμως, το έχουν πει πολλοί βιολόγοι.
https://www.news247.gr/ygeia/test-gia-k ... 32300.html
https://www.loimoxeis.gr/wp-content/upl ... sson-1.pdf

Σε αυτό το έγγραφο φαίνεται ότι τα μοριακά τεστ είναι γενικά

https://www.mednet.gr/archives/2014-1/pdf/23.pdf

Ναι είναι αξιόπιστα αλλά γενικά!
Δεν είναι απάντηση η ανάρτηση 80 σελίδων. Βρες αυτό που δείχνει αυτό που λες, συγκεκριμένα, και βαλτο. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που λες για την διάγνωση με τις "7 μέρες σε εργαστήριο"
.
Άβαταρ μέλους
esu

όχι ότι αν υπήρχε θα είχε κάποια χρησιμότητα
.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Τα τεστ που ανιχνεύουν οχι μόνο τον covid αλλά και άλλους κορωνοιους είναι αυτά των αντισωμάτων. Δηλαδή αυτά που δείχνουν αν έχεις εκτεθεί στο παρελθόν στον covid. Τα άλλα PCR για covid που γίνονται σε ασθενείς και πιθανούς φορείς είναι ειδικά για covid 19. Απλώς υπάρχει η περίπτωση να υπάρχουν πολλά false positives και πολλά false negatives. Εγώ από οτι έχω καταλάβει τα false positives είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν σε χώρες που δεν έχει προχωρήσει και πολύ ο ιός. Αντίθετα σε άλλες υπάρχει περισσότερο ο κίνδυνος του false negative. Εδώ στη χώρα μας δηλαδή υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα σε περιοχές που δεν έχουμε εισαγωγές σε νοσοκομεία αν κάνουν μαζικά τεστ στον κόσμο να βρεθούν κάποιοι θετικοί χωρίς συμπτώματα. Αυτοί το πιο πιθανόν είναι να μην είναι φορείς αλλά να είναι false positives.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”