!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατι την πεφτουν ολοι στον Χρήστο Λούλη για το σεξιστικό σποτ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Γιατι την πεφτουν ολοι στον Χρήστο Λούλη για το σεξιστικό σποτ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Θύμισε μου κιόλας λίγο ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα γελάσουν και θα απαξιωσουν τον ανδρισμό ενός άνδρα αν πει οτι τρώει ξύλο από τη γυναίκα του;
Eίναι που είναι τόσο "πατριαρχική" η κοινωνία μας, που απαγορεέυται να σηκώσει άνδρας χέρι σε γυναίκα.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Naida έγραψε: 10 Μάιος 2020, 21:55
Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2020, 21:53
Naida έγραψε: 10 Μάιος 2020, 20:43

Αυτοί δεν είναι σποτ της κυβέρνησης για να κρατάει ο πολίτης αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Είναι μια ομάδα που καλώς ή κακώς έχει κάποιες απόψεις και της εκθέτει. Έχετε πρόβλημα με το να λένε δημόσια την γνώμη τους οι πολίτες;
Συνειδητοποιείς, βέβαια οτι για να εφαρμοστούν οι "απόψεις" τους, θα πέθαιναν χιλιάδες άνθρωποι, ε?
Εχεις καταλαβει ποιες είναι οι απόψεις τους ας πούμε;
Έχουν καταλάβει αυτοί/αυτές/αυτά?
Είναι τόσο μαλακισμένα που δεν ξέρουν τί θέλουν.
Μιλάνε για πατριαρχία, και ταυτόχρονα είναι υπέρ του ισλάμ, που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πατριαρχία και καταπίεση. Η μαλακία που τα δέρνει δε μπορεί να μετρηθεί. Ούτε ξέρουν τί θέλουν ή τί τους γίνεται. Φυσική βλακεία ενισχυμένη από άφθονες δόσεις σκατοχασίς.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2020, 22:02
Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2020, 21:53

Συνειδητοποιείς, βέβαια οτι για να εφαρμοστούν οι "απόψεις" τους, θα πέθαιναν χιλιάδες άνθρωποι, ε?
Μιλάνε για πατριαρχία, και ταυτόχρονα είναι υπέρ του ισλάμ, που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πατριαρχία και καταπίεση. Η μαλακία που τα δέρνει δε μπορεί να μετρηθεί. Ούτε ξέρουν τί θέλουν ή τί τους γίνεται. Φυσική βλακεία ενισχυμένη από άφθονες δόσεις σκατοχασίς.
Είναι υπέρ του ισλάμ; οι συγκεκριμένες της φωτο;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

aljawn έγραψε: 10 Μάιος 2020, 13:43 Τελικά, ούτε ένα σποτ της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν οι τσιρκολάνοι;
Δεν υπάρχει ούτε καν η υποψία μεμπτού σε οποιοδήποτε από τα σποτάκια, αλλά άμα έχει λυσσάξει η σούφρα σου από την ήττα του αρχιτσίρκου σου, λογικό είναι να βρίσκεις ακόμη και την καλημέρα των κατακτητών της σούφρας σου προσβλητική.

Θα πούμε πάντως σε επόμενο σποτ να ζητήσουν την επιστημονική σου άποψη. :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μάιος 2020, 15:33 Να το πάρουμε λίγο σιγά-σιγά γιατί οι μεγάλες λέξεις μας τρομάζουν και νιώθουμε σε άμυνα.

Κάνει το σποτ χρήση στερεοτύπων; Νομίζω η απάντηση είναι ναι, είναι ευδιάκριτο ποια στερεότυπα είναι αυτά.
Τι είδους στερεότυπα; Νομίζω η απάντηση είναι "σχετικά με το φύλο".
Άρα πως λέγονται; Νομίζω σεξιστικά στερεότυπα.

Θα μπορούσε ο πλατειολάγνος χαρακτήρας να είναι κάτι άσχετο με στερεότυπα; Κολλητός, λεσβία, σκύλος, κλπ;
Νομίζω θα μπορούσε. Άρα η χρήση του στερεότυπου είναι εσκεμμένη.

Εδώ είμαστε, καταλήξαμε σε ένα σποτ που κάνει εσκεμμένη χρήση σεξιστικών στερεοτύπων. Εν συντομία αν και τα σποτ δεν έχουν ανθρώπινα χαρακτηρηστικά, μπορείς κανείς να το πει σεξιστικό σποτ.

Με χαρά θα ακούσω ποιο σημείο του συλλογισμού πάσχει.
Σε όλα τα σημεία πάσχει.

Αρχικά στην έννοια «στερεότυπα» που είναι κακόσημη λέξη και σε δεύτερο βαθμό στο «σεξιστικό» που είναι επίσης κακόσημο και δεν σημαίνει «σχετικά με το φύλο» αλλά «σχετικά με τον σεξισμό», όπου σεξισμός είναι ένα σύνολο συμπεριφορών και νοοτροπίας μειωτικά για το ένα απ' τα δύο φύλα.

Στο σποτάκι δεν διακρίνεται τίποτα μειωτικό για κάποιο φύλο. Άρα δεν υπάρχει σεξισμός.
Επίσης δεν υπάρχει κανένα στερεότυπο, υπάρχει μια πραγματική συμπεριφορά.

Εν ολίγοις, αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων σημαίνει να αναπαράγεις μειωτικά για το φύλο πράγματα που εν πολλοίς δεν ισχύουν.

Αν κάνω χρήση των εννοιών που επινόησες, θα καταλήξω να πω ότι η φράση «ο άντρας μου είναι πολύ δυνατός» είναι σεξιστικό στερεότυπο, αφού αφορά ένα στερεοτυπικό χαρακτηριστικό που αφορά το ένα φύλο (άρα σεξιστικό).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Naida έγραψε: 10 Μάιος 2020, 22:05
Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2020, 22:02

Είναι υπέρ του ισλάμ; οι συγκεκριμένες της φωτο;
Δεν έχεις ακούσει τις θέσεις που έχουν οι συγκεκριμένες ομάδες για τους "πρόσφυγες"?
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2020, 22:40
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μάιος 2020, 15:33 Να το πάρουμε λίγο σιγά-σιγά γιατί οι μεγάλες λέξεις μας τρομάζουν και νιώθουμε σε άμυνα.

Κάνει το σποτ χρήση στερεοτύπων; Νομίζω η απάντηση είναι ναι, είναι ευδιάκριτο ποια στερεότυπα είναι αυτά.
Τι είδους στερεότυπα; Νομίζω η απάντηση είναι "σχετικά με το φύλο".
Άρα πως λέγονται; Νομίζω σεξιστικά στερεότυπα.

Θα μπορούσε ο πλατειολάγνος χαρακτήρας να είναι κάτι άσχετο με στερεότυπα; Κολλητός, λεσβία, σκύλος, κλπ;
Νομίζω θα μπορούσε. Άρα η χρήση του στερεότυπου είναι εσκεμμένη.

Εδώ είμαστε, καταλήξαμε σε ένα σποτ που κάνει εσκεμμένη χρήση σεξιστικών στερεοτύπων. Εν συντομία αν και τα σποτ δεν έχουν ανθρώπινα χαρακτηρηστικά, μπορείς κανείς να το πει σεξιστικό σποτ.

Με χαρά θα ακούσω ποιο σημείο του συλλογισμού πάσχει.
Σε όλα τα σημεία πάσχει.

Αρχικά στην έννοια «στερεότυπα» που είναι κακόσημη λέξη και σε δεύτερο βαθμό στο «σεξιστικό» που είναι επίσης κακόσημο και δεν σημαίνει «σχετικά με το φύλο» αλλά «σχετικά με τον σεξισμό», όπου σεξισμός είναι ένα σύνολο συμπεριφορών και νοοτροπίας μειωτικά για το ένα απ' τα δύο φύλα.

Στο σποτάκι δεν διακρίνεται τίποτα μειωτικό για κάποιο φύλο. Άρα δεν υπάρχει σεξισμός.
Επίσης δεν υπάρχει κανένα στερεότυπο, υπάρχει μια πραγματική συμπεριφορά.

Εν ολίγοις, αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων σημαίνει να αναπαράγεις μειωτικά για το φύλο πράγματα που εν πολλοίς δεν ισχύουν.

Αν κάνω χρήση των εννοιών που επινόησες, θα καταλήξω να πω ότι η φράση «ο άντρας μου είναι πολύ δυνατός» είναι σεξιστικό στερεότυπο, αφού αφορά ένα στερεοτυπικό χαρακτηριστικό που αφορά το ένα φύλο (άρα σεξιστικό).
Με τη δική σου λογική όμως μπορώ να έχω ένα φιλοχρήματο Εβραίο με γαμψή μύτη σε κάθε σποτ μου, και μετά να πω, τι λέτε ρε παιδιά, που είπα εγώ ότι οι Εβραίοι είναι έτσι, εγώ λέω ότι ο Σεκελμπεργκ, ο Ισραελστάιν και ο Τζουμπεργκ είναι έτσι. Εφόσον κάνεις χρήση του στερεοτύπου δεν έχει σημασία αν υπάρχει "κάτι μειωτικό για όλους". Αυτόματα μεταφράζεται έτσι γιατί δεν στέκεται στο κενό, αλλά σε όλο το υπάρχον κοινωνικό υπόβαθρο.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
mpiftekopoiimeno burger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mpiftekopoiimeno burger »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μάιος 2020, 23:03
hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2020, 22:40...
....
Εικόνα
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 23:04ο πελάτης είναι παθητικός και ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάποια εργαλεία της δουλειάς, τα οποία μπορούν πανεύκολα να απολυμανθούν μετά τη χρήση
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Τουλάχιστον ο σύριζα όταν έβαζε σεξιστικα σποτάκια, βλέπαμε και καμιά μουναρα που λέει και ο daje. Τώρα και μαλακιές βλέπουμε, και φτηνιάρικες, με τον λουλη να κάνει πως μιλάει με μια χαζογκομενα σε ένα φόντο ασπρο ξεξασπρο λες και το χυσανε όσοι νέοδημοκράτες αντί να πάνε για πηδημα μετά την καραντίνα, τους κάλεσε το κόμμα να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Μάιος 2020, 19:58
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μάιος 2020, 19:28
Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2020, 19:02 Όταν έγινε εκείνο το "χάπενινγκ" "Ο βιαστής είσαι 'συ", που ουσιαστικά χαρακτήριζαν όλους τους άνδρες βιαστές, αυτό ήταν στερεότυπο ή οχι? Ποιά ήταν τότε η στάση σου?
Το στερεότυπο είναι κάτι που προϋπάρχει. Δεν το εφευρίσκεις εκείνη την ώρα. Το βρίσκεις έτοιμο και το ενσαρκώνεις, συνειδητά ή ασυνείδητα.
Γι αυτό και τα στερεότυπα δεν υπάρχουν στο κενό, το ίδιο πράγμα σε μια κοινωνία μπορεί να αποτελεί στερεότυπο και σε μια άλλη όχι.

Το ίδιο σποτάκι με το Λουλη αν το παίξεις σε μια κοινωνία όπου δεν υπήρξε ποτέ σεξισμός, κανείς δεν θα το εκλάβει ως στερεότυπο οπότε δεν θα θεωρηθεί σεξιστικό.
τα στερεότυπα αναπτύσσονται σταδιακά, δεν γεννήθηκαν εκ του μηδενός έτσι ώστε απλά να "προϋπάρχουν" και να τα βρούμε έτοιμα
στο πλαίσιο αυτό, οι ξύπνιες με το βιαστής είσαι εσύ δημιουργούν και προωθούν ένα νέο στερεότυπο το οποίο τα τελευταία χρόνια κερδίζει διαρκώς έδαφος και αναφέρει πως όλοι οι άντρες είναι εν δυνάμει βιαστές, εξ'ορισμού.

το σποτάκι με το Λούλη δεν αναπαράγει τίποτα
προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα μέσω ενός χιουμοριστικού σεναρίου
μόνο μυαλά που βλέπουν παντού φαντάσματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θέμα για αυτό
η κωμωδία ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ σε στερεότυπα και στη διακωμώδηση μειονεκτημάτων

όταν αύριο γυριστεί ένα σποτάκι με τους ρόλους να είναι αντίθετοι (ξύπνια γυναίκα, μπουνταλάς άντρας) πώς θα σου φανεί άμα ξεσηκωθούν μερικοί και φωνάζουν ότι το σποτάκι είναι σεξιστικό απέναντι στους άντρες;

μήπως να σταματήσουμε να μιλάμε γενικότερα, καλύτερα;
στην δυστοπία που δημιουργείτε, θα φοβόμαστε να πούμε καλημέρα, μήπως και προσβληθεί ο συναισθηματικός κόσμος κάποιου από τα 8 δις ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη
Αναπτύσσονται σταδιακά μεν αλλά πρέπει να έχουν κυρίαρχο στάτους για να μετρήσουν. Διαφορετικά αν κάθει εν δυνάμει μελλοντικό στερεότυπο θεωρείται ήδη στερεότυπο, η λέξη χάνει το νόημα της και καταλήγουμε όπως λες σε παράλογα πράγματα.

Το θέμα πάντως δεν είναι μην προσβληθεί κανένας, αλλά ότι το μήνυμα διαστρεβλώνεται. Ενώ αρχικά είχε σκοπό τη δημιουργία κοινωνικής πίεσης από ορθολογιστές σε πλατειολάγνους, βλέπεις να δημιουργούνται άσχετες πολώσεις, όχι μόνο άντρες-γυναίκες, φεμινιστές-αντιφεμινιστές αλλά επεκτάθηκε και σε ΝΔ-αντιΝΔ κ.ο.κ.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μάιος 2020, 23:03 Με τη δική σου λογική όμως μπορώ να έχω ένα φιλοχρήματο Εβραίο με γαμψή μύτη σε κάθε σποτ μου, και μετά να πω, τι λέτε ρε παιδιά, που είπα εγώ ότι οι Εβραίοι είναι έτσι, εγώ λέω ότι ο Σεκελμπεργκ, ο Ισραελστάιν και ο Τζουμπεργκ είναι έτσι. Εφόσον κάνεις χρήση του στερεοτύπου δεν έχει σημασία αν υπάρχει "κάτι μειωτικό για όλους". Αυτόματα μεταφράζεται έτσι γιατί δεν στέκεται στο κενό, αλλά σε όλο το υπάρχον κοινωνικό υπόβαθρο.
Δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς απαντάς.

Είναι πολύ απλά αυτά που είπα. Δεν είναι στερεότυπο με την αρνητική έννοια της λέξης «στερεότυπο» κάτι που είναι πραγματικό χαρακτηριστικό, ούτε είναι «σεξιστικό» κάτι που αφορά ένα απ' τα δυο φύλα, ειδικά όταν δεν μιλάς γενικά για το φύλο αλλά για ένα άτομο. Ειδάλλως ό,τι πούμε σε μη ουδέτερο γένος είναι σεξιστικό.

Εξήγησα ότι η χρήση που κάνεις στις λέξεις «σεξιστικό» και «στερεότυπο» δεν υφίσταται.

Το «έλα τώρα τζουτζούκο μου» δεν είναι στερεότυπο, είναι μια τυπική συμπεριφορά, όπως και το «δεν μπορώ τώρα, έχω δουλειά» ή το «δεν έχω σήμα, θα σε πάρω εγώ μετά» ή το «μετά, τώρα έχει Τσάμπιονς Λιγκ». Αντιθέτως, δεν υπάρχει τυπικό χαρακτηριστικό «φιλοχρήματος Εβραίος με γαμψή μύτη». Είναι μια μειωτική καρικατούρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Δεν το έχω δει :003:
Τι πηξιμο περί όνου σκιάς, ρε φίλε!
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Μάιος 2020, 23:17
Τουλάχιστον ο σύριζα όταν έβαζε σεξιστικα σποτάκια, βλέπαμε και καμιά μουναρα που λέει και ο daje. Τώρα και μαλακιές βλέπουμε, και φτηνιάρικες, με τον λουλη να κάνει πως μιλάει με μια χαζογκομενα σε ένα φόντο ασπρο ξεξασπρο λες και το χυσανε όσοι νέοδημοκράτες αντί να πάνε για πηδημα μετά την καραντίνα, τους κάλεσε το κόμμα να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.
Αισθητική 1980 VS αισθητική 2020. Προτιμώ το δεύτερο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Beria έγραψε: 10 Μάιος 2020, 23:30 Δεν το έχω δει :003:
Τι πηξιμο περί όνου σκιάς, ρε φίλε!
Ετσι είναι όλες οι συζητήσεις περί πολιτικής ορθότητος.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μάιος 2020, 23:27
Το θέμα πάντως δεν είναι μην προσβληθεί κανένας, αλλά ότι το μήνυμα διαστρεβλώνεται. Ενώ αρχικά είχε σκοπό τη δημιουργία κοινωνικής πίεσης από ορθολογιστές σε πλατειολάγνους, βλέπεις να δημιουργούνται άσχετες πολώσεις, όχι μόνο άντρες-γυναίκες, φεμινιστές-αντιφεμινιστές αλλά επεκτάθηκε και σε ΝΔ-αντιΝΔ κ.ο.κ.
μα ρε συ νάνε
αυτές οι πολώσεις δημιουργούνται από στρατευμένα άτομα που ψάχνουν αφορμή για να τις δημιουργήσουν
νιώθω ότι ζω σε μία κοινωνία όπου υπάρχουν ιερές αγελάδες και όποιος τολμήσει να τις αγγίξει πρέπει να υποστεί δολοφονία του χαρακτήρα του από τον όχλο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”