δεν εχω ιδεα μονο οτι ηταν χωριατικο αρχικα κ μετα καραγκουρμεδια κ πανακριβο λογω τρουφας - το δοκιμασα πριν 20+ χρονια - ΘΕΙΚΟ .Cavaliere έγραψε: 18 Απρ 2020, 20:27Όχι, δεν το έχω φάει. Μόνο το sòma d'aj ξέρω στο Πιεμόντε. Ρώτα τον Biggus Diggus, αυτός ζούσε εκεί, εγώ ήμουν nordest. Έχεις καμιά φωτό να το δω;Αγις έγραψε: 18 Απρ 2020, 19:27Mηπως θυμασαι πως λενε το τρομερο κ φοβεροφρυγανισμενο ψωμι κ πανω του αυγο κ πανω του τρουφα στα λομβαρδοπιεμοντεζικα ;
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Eτοιμο το Λαμπριατικο ψωμι - καθυστερησαν το φρικασε 
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Λοιπόν επικοινώνησα με τα φιλαράκια. Αύριο ή τη Δευτέρα θα πάμε να μαζέψουμε. Έχουν δει λένε εδώ κοντά μας κι έχει μπόλικα. θα σας βάλω φωτό.
καλό θα ήταν να είχαμε αύριο αλλά του ματς. θα έχουμε κοντοσούβλι, μπαστουρμάδες τέτοια πράγματα.
Υ.Γ. Το μπαστουρμά τον βάζω σε πατάτα που έχω σκάψει (όπως κάνεις τις ντομάτες γεμιστά). Την γεμίζω με γκούντα (βάλε και μερικά κυβάκια κεφαλοτύρι ή ότιδήποτε σαγανοειδές), κομματάκια πιπερίτσα και κυβάκια ντομάτας. Πέντε έξι δηλαδή όχι να υπερβάλεις. Περίπου μία φέτα μπαστουρμά κομμένη σε 6-7 κομμάτια μέσα στη γέμιση. Τύλιγμα με ααλουμινόχαρτο και στα κάρβουνα. Θα με θυμηθείς.
Ελπίζω να έχετε καλές οικογένειες και όχι σαν τα δικά μου τα μαλακισμένα (γυναίκα και κόρες) που δεν με έχουν αφήσει ποτέ να κάνω κοκορέτσι. Απλά θα πάρω απέξω μια μερίδα για μένα μόνο. Τι είν' αυτές ρε; !
καλό θα ήταν να είχαμε αύριο αλλά του ματς. θα έχουμε κοντοσούβλι, μπαστουρμάδες τέτοια πράγματα.
Υ.Γ. Το μπαστουρμά τον βάζω σε πατάτα που έχω σκάψει (όπως κάνεις τις ντομάτες γεμιστά). Την γεμίζω με γκούντα (βάλε και μερικά κυβάκια κεφαλοτύρι ή ότιδήποτε σαγανοειδές), κομματάκια πιπερίτσα και κυβάκια ντομάτας. Πέντε έξι δηλαδή όχι να υπερβάλεις. Περίπου μία φέτα μπαστουρμά κομμένη σε 6-7 κομμάτια μέσα στη γέμιση. Τύλιγμα με ααλουμινόχαρτο και στα κάρβουνα. Θα με θυμηθείς.
Ελπίζω να έχετε καλές οικογένειες και όχι σαν τα δικά μου τα μαλακισμένα (γυναίκα και κόρες) που δεν με έχουν αφήσει ποτέ να κάνω κοκορέτσι. Απλά θα πάρω απέξω μια μερίδα για μένα μόνο. Τι είν' αυτές ρε; !
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Λευτεριά στον χαοτικό.Χαοτικός έγραψε: 18 Απρ 2020, 20:47Ελπίζω να έχετε καλές οικογένειες και όχι σαν τα δικά μου τα μαλακισμένα (γυναίκα και κόρες) που δεν με έχουν αφήσει ποτέ να κάνω κοκορέτσι. Απλά θα πάρω απέξω μια μερίδα για μένα μόνο. Τι είν' αυτές ρε; !
Ordem e Progresso.
Μια φορά μόνο έκανα το 2007. Είχα κάνει τη μαλακία να πλύνω τα άντερα στην κουζίνα μέσα στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι βρώμαγε για τρεις μέρες μετά. Είχαν ποτίσει οι τοίχοι, ποιος ξέρει.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
ετσι εισαστε οι πγοοδευτικοι - με σβερκο κατακοκκινο απο τις φαπες - δεν σε λυπαμαι Χαοτικε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ordem e Progresso.
Με το χειροποίητο τσουρέκι που έμεινε, έκανε εκμεκ. Χειροποίητη σαντιγί ελαφρώς αρωματισμενη με μαστίχα και κρεμ πατισερι παλαιού τύπου(βραστη) επίσης αρωματισμενη με μαστίχα, μαχλεπι και κάρδαμο.
Και επειδή ξέμειναν κάτι ασπραδια, έκανε μπεζεδες
Αν με πετύχαινε σε περίοδο που ψιλοβαριομουν γυμναστικές και κόλπα, τώρα θα ήμουν 100 κιλά.
Και επειδή ξέμειναν κάτι ασπραδια, έκανε μπεζεδες
Αν με πετύχαινε σε περίοδο που ψιλοβαριομουν γυμναστικές και κόλπα, τώρα θα ήμουν 100 κιλά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Μου έκανε κοτόπουλο φρικασέ και πλιγούρι.
Ordem e Progresso.
Η Γυναίκα μου κάνει λαζάνια με κρέας, και για αύριο έχει αρνάκι.
Ordem e Progresso.
Τελικά έκανε παστίτσο με λαζάνια, αλά vincigrassi. Ωραία.
Ordem e Progresso.
Η ιταλική μαγειρική της Κυρίας.
Πώς κάνουμε λαζάνια στην Αγκώνα.

Μαθήματα καραμπαμπισμού.
Kαι δεύτερο primo.

H συνταγή έχει ραγού με κιμά και μυαλά.
Πώς κάνουμε λαζάνια στην Αγκώνα.

Μαθήματα καραμπαμπισμού.
Kαι δεύτερο primo.

H συνταγή έχει ραγού με κιμά και μυαλά.
Ordem e Progresso.
Ετοιμάζεται τζελατο σοκολάτα και ναμελακα
Πήρα υλικά και αύριο θα ετοιμαστεί το γεύμα των Θεών, ο λόγος ύπαρξης γεύσης για να το απολαύσεις και μονο. Η Μπουγιαμπες της συζύγου.
Η ναμελακα τελειωσε μέσα σε λίγες ώρες από την ετοιμασία της και σήμερα θα εχει ξανά.
Η ναμελακα τελειωσε μέσα σε λίγες ώρες από την ετοιμασία της και σήμερα θα εχει ξανά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 317 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-