Βλήμα έγραψε: 06 Μάιος 2020, 09:51
Νομίζω ότι το μένος των δεξιών εναντίων των αριστερών που τονίζουν της ευθύνες της τράπεζας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται στην παρανόηση ότι δεν θέλουμε να τιμωρηθούν οι εμπρηστές, δεν είναι όμως έτσι. Κι εγώ είμαι μαζί σας στο να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Το να σκοτώνεις εργαζόμενους την ώρα της εργασίας τους επειδή ο τσαμπουκάς εργοδότης τους δεν τους επέτρεψε να αμυνθούν δεν έχει τίποτα το αριστερό, αντιθέτως κάνεις τον ήδη απάνθρωπο καπιταλισμό ακόμα πιο απάνθρωπο.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Είναι διάχυτη η αντίληψη στην αριστερά ότι οι απεργοσπάστες αξίζουν κάποιου είδους τιμωρία.Μπορεί να μη συφωνούν ότι η τιμωρία είναι ο θάνατος αλλά κάποια τιμωρία χρειάζεται.
Ο λόγος που κάποιοι εξτρεμιστές εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά να φθάσουν εκεί ή τα χαιρέκακα τουητ του Πιτσιρίκου ήταν αυτός : δεν μας νοιάζει τι θα απογίνουν οι απεργοσπάστες.
Τα περί ευθυνών της εργοδοσίας για ελλιπείς οδούς διαφυγής εφευρέθηκαν μετά.Στο κάτω κάτω εάν ήθελαν να τους σώσουν δεν θα φωναζαν αφηστε τους να καούν την ώρα που υπήρχαν ελλιπείς οδοί διαφυγής.
Για τον ίδιο λόγο όμως ο Μητσοτάκης εν αντιθέσει με άλλα θύματα τρομοκρατίας που θα ήθελε η μάζα των δεξιών γενικά να τιμώνται θα επιλέξει αυτούς και θα τους ανυψώσει σε μάρτυρες : επειδή πήγαν να δουλέψουν ενώ είχε κηρυχθεί γενική απεργία και τους έκαψαν για τον λόγο αυτό.
Νομίζω ότι το μένος των δεξιών εναντίων των αριστερών που τονίζουν της ευθύνες της τράπεζας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται στην παρανόηση ότι δεν θέλουμε να τιμωρηθούν οι εμπρηστές, δεν είναι όμως έτσι. Κι εγώ είμαι μαζί σας στο να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Το να σκοτώνεις εργαζόμενους την ώρα της εργασίας τους επειδή ο τσαμπουκάς εργοδότης τους δεν τους επέτρεψε να αμυνθούν δεν έχει τίποτα το αριστερό, αντιθέτως κάνεις τον ήδη απάνθρωπο καπιταλισμό ακόμα πιο απάνθρωπο. Ακόμα και ταξικά να το δεις, δεν έχουμε καμία σχέση με τους γόνους των αστών που χρησιμοποιούν πολιτικά ιδεολογήματα ώστε να εκτονώσουν την αρρωστημένη αδρεναλίνη τους λίγο πριν αντιληφθούν πού είναι τα συμφέροντά τους και καταλήξουν δεξιότερα των δεξιών.
Όμως το παραμύθι "δεν τους έχουμε βρει" είναι κάπως πιστευτό. Μέσα στην αναμπουμπούλα της πορείας δεν είναι δύσκολο να χάσεις τον ένοχο του εμπρησμού. Ακόμα κι εγώ που έχω βρεθεί σε πολλές πορείες, αν μου ζητούσαν να καταδείξω ως μάρτυρας τον ένοχο σε ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα, δεν θα έδειχνα κανέναν εκτός κι αν ήμουν 100% σίγουρος ότι δεν καίω κάποιον αθώο, κάτι που γίνεται σχεδόν αδύνατο αν φορούσε κουκούλα.
Αντιθέτως, οι ένοχοι που αμέλησαν την εργασιακή ασφάλεια, που δεν έφτιαξαν την έξοδο κινδύνου κι επέβαλλαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν κάτω από τις πολύ δύσκολες αυτές συνθήκες, είναι δεδομένοι. Έχουν νομική υπόσταση και ονοματεπώνυμο. Η ατιμωρησία της πλειονότητάς τους είναι ο πιο επίσημος τρόπος που το σύστημα δηλώνει "Μπροστά στα συμφέροντα των τραπεζών θεωρείς ότι έχει την παραμικρή αξία η ζωή των εργαζομένων τους;"
Νομίζω ότι το μένος των δεξιών εναντίων των αριστερών που τονίζουν της ευθύνες της τράπεζας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται στην παρανόηση ότι δεν θέλουμε να τιμωρηθούν οι εμπρηστές, δεν είναι όμως έτσι. Κι εγώ είμαι μαζί σας στο να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Το να σκοτώνεις εργαζόμενους την ώρα της εργασίας τους επειδή ο τσαμπουκάς εργοδότης τους δεν τους επέτρεψε να αμυνθούν δεν έχει τίποτα το αριστερό, αντιθέτως κάνεις τον ήδη απάνθρωπο καπιταλισμό ακόμα πιο απάνθρωπο.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Είναι διάχυτη η αντίληψη στην αριστερά ότι οι απεργοσπάστες αξίζουν κάποιου είδους τιμωρία.Μπορεί να μη συφωνούν ότι η τιμωρία είναι ο θάνατος αλλά κάποια τιμωρία χρειάζεται.
Ο λόγος που κάποιοι εξτρεμιστές εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά να φθάσουν εκεί ή τα χαιρέκακα τουητ του Πιτσιρίκου ήταν αυτός : δεν μας νοιάζει τι θα απογίνουν οι απεργοσπάστες.
Τα περί ευθυνών της εργοδοσίας για ελλιπείς οδούς διαφυγής εφευρέθηκαν μετά.Στο κάτω κάτω εάν ήθελαν να τους σώσουν δεν θα φωναζαν αφηστε τους να καούν την ώρα που υπήρχαν ελλιπείς οδοί διαφυγής.
Για τον ίδιο λόγο όμως ο Μητσοτάκης εν αντιθέσει με άλλα θύματα τρομοκρατίας που θα ήθελε η μάζα των δεξιών γενικά να τιμώνται θα επιλέξει αυτούς και θα τους ανυψώσει σε μάρτυρες : επειδή πήγαν να δουλέψουν ενώ είχε κηρυχθεί γενική απεργία και τους έκαψαν για τον λόγο αυτό.
Το ΚΚΕ δεν είχε καμία σχέση με την κατάσταση μπροστά στην Μαρφίν. Σε ό,τι αφορά τον σύριζα δεν θα τον υπερασπιστώ, ας το κάνουν αυτό οι νεοπασόκοι χρήστες.
Οι "δεξιοί" γενικώς δηλαδή μπορεί να θέλουν να τιμώνται και οι δολοφονημένοι χρυσαυγίτες ή διάφορα άλλοι που εκτελέσθηκαν στην κατοχή.Η ηγεσία όμως δεν πρόκειται να το κάνει αυτό και έχει ξεπεράσει τα περί την κατοχή ή και μεταγενέστερα.
Αλλά το θέμα εάν ένας εργαζόμενος σήμερα έχει δικαίωμα να παρακούσει την εντολή του συνδικάτου και να μην απεργήσει την ενδιαφέρει και αυτοί ήσαν οι υπάλληλοι της Μάρφιν.
Βλήμα έγραψε: 06 Μάιος 2020, 10:19
Το ΚΚΕ δεν είχε καμία σχέση με την κατάσταση μπροστά στην Μαρφίν. Σε ό,τι αφορά τον σύριζα δεν θα τον υπερασπιστώ, ας το κάνουν αυτό οι νεοπασόκοι χρήστες.
Δεν ενδιαφέρει το ΚΚΕ ειδικώς αλλά η γενικότερη αντίληψη για ότι η βία εναντίον όσων δεν απεργούν είναι δικαιολογημένη.Αυτή η αντίληψη τίθεται στο εδώλιο με την αφορμή της Μάρφιν.
Βλήμα έγραψε: 06 Μάιος 2020, 10:28
Το να εξισώνεις κάποια δημόσια καταδικαστική δήλωση, ποτέ ονομαστικά, με τον εμπρησμό τεσσάρων ανθρώπων δεν είναι λίγο υπεργενίκευση;
Δεν εξισώνω κάτι.Εξηγώ γιατί ενώ π.χ. δεν θα μπει καμμιά πλακέτα για τον Φουντούλη και τον άλλο που δολοφονήθηκαν κανονικά με πιστόλι,θα μπει πλακέτα για αυτούς της Μάρφιν παρουσία πρωθυπουργού και προέδρου δημοκρατίας.Καλεσμένα είναι όλα τα κόμματα αλλά μάλλον μερικά δεν θα πάνε.
Την εποχή εκείνη κυβέρνηση ήταν το Πασόκ που είχε ιδεολογική συγγένεια με τους μπαχαλάκηδες, έστω και απομακρυσμένη πλέον. Επομένως πήγε να τα συγκαλύψει.
Η δε Νέα Δημοκρατία έβλεπε ακόμα τον ΓΑΠ σαν κύριο αντίπαλο της και όχι τον Σύριζα.
Επομένως το μόρφωμα-Σύριζα έπεσε στα μαλακά και το έπαιζαν και ήρωες οι συριζαίοι με τον λουκάνικο.
πατησιωτης έγραψε: 06 Μάιος 2020, 10:44
Δεν εξισώνω κάτι.Εξηγώ γιατί ενώ π.χ. δεν θα μπει καμμιά πλακέτα για τον Φουντούλη και τον άλλο που δολοφονήθηκαν κανονικά με πιστόλι,θα μπει πλακέτα για αυτούς της Μάρφιν παρουσία πρωθυπουργού και προέδρου δημοκρατίας.Καλεσμένα είναι όλα τα κόμματα αλλά μάλλον μερικά δεν θα πάνε.
Δεν ενδιαφέρει το ΚΚΕ ειδικώς αλλά η γενικότερη αντίληψη για ότι η βία εναντίον όσων δεν απεργούν είναι δικαιολογημένη.Αυτή η αντίληψη τίθεται στο εδώλιο με την αφορμή της Μάρφιν.
Εξισώνεις. Αυτό είναι ο ορισμός του "εξισώνω".
Παίρνεις ως αφορμή τον εμπρησμό των ανθρώπων για να καταδικάσεις όλους όσους λένε ότι το να σπας απεργία είναι κακό.
Παίρνεις ως αφορμή τον εμπρησμό των ανθρώπων για να καταδικάσεις όλους όσους λένε ότι το να σπας απεργία είναι κακό.
Μα δεν το κανω εγώ αυτό.Αυτό το κάνει έμμεσα η τελετή.Μάλιστα το κάνει ακόμη πιο έμμεσα απ ότι οι συνήθεις τελετές της αριστεράς γιατί δεν αποκαλύπτει καν τον λόγο που από όλους τους δολοφονημένους της μεταπολίτευσης επιλέγονται οι μαρφινικοί για προβολή.Εγώ απλώς αποκαλύπτω τον λόγο,οι επίσημες ομιλίες μιλάνε για εξτρεμισμό ή μίσος ή βία χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.Αλλά η ίδια βία ασκήθηκε εναντίον δεκάδων ανθρώπων που έχουν ξεχασθεί.
Οταν καταδικάζεται μια ορισμένη βία που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί αδικαιολόγητη έμμεσα ενσπείρονται ενοχές σε όσους αισθάνονται έστω και απομακρυσμένα παρεμφερη αισθήματα με τους ασκήσαντες τη βία.Αυτή είναι μια πολύ παλιά τεχνική.
Οταν ας πούμε ηρωοποιείται ο Φύσσας δεν ενοχοποιούνται μόνο οι χρυσαυγίτες αλλά και πολλοί άλλοι που έχουν εθνικιστικά αισθηματα αλλά ποτέ δεν θα έπαιρναν ένα μαχαίρι για να χτυπήσουν κάποιον.Αυτό δεν λέγεται συνήθως επίσημα αλλά προκύπτει από τα συμφραζόμενα.
Το ίδιο ισχύει και για τη Μάρφιν.Δεν θα σου πει ποτέ κανείς ότι πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα εάν αντιπαθείς τους απεργοσπάστες.Αυτό προκύπτει έμμεσα ως νόημα από το όλο σκηνικό.
https://www.newsit.gr/politikh/Marfin-o ... n/3024933/ Το Σάββατο στις 9 Μαΐου στις 12.00 θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin. Ο Πρωθυπουργός καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στην τελετή.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Πατησιωτη σε θεωρω ως εναν απο τους καλυτερους χρηστες του φορουμ και θελω να σου πω οτι δεν ειναι ετσι οπως το παρουσιαζεις, τουλαχιστον οσο αναφορα το Παμε.Στο συγκεκριμενο καταστημα οταν ειχαμε απεργια λεγαμε στους συναδελφους που δεν απεργουσαν να ερθουν απεναντι στη στοα να πιουμε καφε και οταν περασει η φουρια να πανε πισω και ας κατσουν 1-2 ωρες παραπανω να βγαλουν την δουλεια.Εχω περασει 35 χρονια σε 5 τραπεζες μεταξυ αυτων και στην Mαρφιν και μαλιστα καποια χρονια στο γαμοκαταστημα, που δεν πληρουσε τις προυποθεσεις ασφαλειας, που δεν ειχε αλλη πορτα απο την κεντρικη αν μπλοκαρε η μοναδικη πορτα ενιωθες εγκλωβισμενος ,αυτα και αλλα τα δεχτηκε το δικαστηριο ,μην λες οτι αυτα εφευρεθηκαν μετα, και αναφορες ειχαν γινει και ευτυχως που 1 υπηρεσια ειχε φυγει σε αλλο καταστημα αλλιως θα ειχαμε περισσοτερους νεκρους.