Οι Κρητικοί είναι μάγοι στην μαγειρική. Μπορεί να πρόσθεταν κάτι και να έπηζε. Εντυπωσιαστηκα και εγώ για αυτό ρώτησα.
Βαζουν αλλα ειναι μυστικο να μην το κλεψουν.
Θα στο πω εγω ομως.
Βαλε ζελατινη ζαχαροπλαστικης και θα πηξει μια χαρα.
Δεν θα ειναι πουρές θα είναι ζελέ. Άλλη ιδέα; εγώ σκέφτηκα κάτι αλλά δε θα το πω γιατί μπορεί να μου κλέψετε την ιδέα και μια μέρα να γίνω διάσημη και να μου ζητάτε αυτόγραφο και να λέω με ξινισμένο ύφος ποιος είσαι εσύ είπαμε;
Εγώ φτιάχνω δύο παραλλαγές. Στην πρώτη χρησιμοποιώ πατάτες (έκπληξη!), μαϊντανό, λάδι, λεμόνι αλάτι, κρεμμύδι ξερό. Στην δεύτερη απλώς αντικαθιστώ το λεμόνι με ξύδι.
Μια φορά είχα αλλάξει τον μαϊντανό με άνηθο και είχε βγει επίσης πολύ νόστιμο.
Green Dragon έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:01
Εγώ φτιάχνω δύο παραλλαγές. Στην πρώτη χρησιμοποιώ πατάτες (έκπληξη!), μαϊντανό, λάδι, λεμόνι αλάτι, κρεμμύδι ξερό. Στην δεύτερη απλώς αντικαθιστώ το λεμόνι με ξύδι.
Προτιμώ τον άνιθο, επίσης βάζω και κρεμμυδάκι φρέσκο. Μπορεί να βάλω ελιές ή κάπαρη,ντομάτα ,πιπεριές. Γενικά διάφορα.
Green Dragon έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:01
Μπορείς να προσθέσεις και ,αυγό βραστό ,παντζάρι βραστό , κρεμμυδάκι φρέσκο καρότο βραστό , ραπανάκι πολύ ψιλοκομμένο ,πιπέρι άσπρο,ελαιόλαδο κατά προτίμηση αγουρέλαιο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Naida έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:04
Προτιμώ τον άνιθο, επίσης βάζω και κρεμμυδάκι φρέσκο. Μπορεί να βάλω ελιές ή κάπαρη,ντομάτα ,πιπεριές. Γενικά διάφορα.
Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όταν συνδυάσεις ντομάτα με κάπαρη προκύπτει αμβροσία!
Cavaliere έγραψε: 05 Μάιος 2020, 20:52
Κι εμένα μου αρέσει πουρές πατάτας, κι έχουμε καιρό να κάνουμε. Η Γυναίκα σήμερα αγόρασε λουκάνικα χοντροκομμένα.
Τα κοκκινωπά είναι τα αραβικά merquez, έντονα καρυκευμένα με κύμινο, πιπέρι και άλλα.
Αγις έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:09
εσυ θα με στειλεις .......
Γιατί Αγις μου; η Κριτική κουζίνα είναι θεϊκή. Εξαιρετική πρώτες ύλες, αγάπη και μεράκι για το καλό φαγητό δίνουν εξαιρετικές συνταγές και κάνουν διάσημη την Κρητική κουζίνα που όμοια της δεν υπάρχει. Αντίστοιχη της λεβεντιας και της αυθεντικοτητας των Κρητικών Μοναδική/οί.
Naida έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:04
Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όταν συνδυάσεις ντομάτα με κάπαρη προκύπτει αμβροσία!
Cavaliere έγραψε: 05 Μάιος 2020, 20:52
Κι εμένα μου αρέσει πουρές πατάτας, κι έχουμε καιρό να κάνουμε. Η Γυναίκα σήμερα αγόρασε λουκάνικα χοντροκομμένα.
Τα κοκκινωπά είναι τα αραβικά merquez, έντονα καρυκευμένα με κύμινο, πιπέρι και άλλα.
Naida, πόση ώρα θα τα έβραζες εσύ;
Τα δεξιά τα ανοιχτόχρωμα δεν θα τα πλησίαζα. Δεν θα μου άρεσαν. Τα άλλα τα κοκκινωπά στο φούρνο. Δεν τα βράζω εγώ τα λουκάνικα καλέ.