Naida έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:16Δεν είπε κανείς όλα αυτά που λες.Αγις έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:14Εχασα ευκαιρια να σου προτεινω- αν χασεις- να μου εξασφαλισεις για 3 μηνες κρεας απο αμερικανικο ραντσο χωρις φονικη τοχινη γιατι ειναι το μονο κρεας στον πλανητη που μπορουμε να κανουμε μπιφτεκι χωρις κρεμμυδι κ μαιντανο να τα πηγαινω στην Naida μαζι με καλες- σπιτικες κ ακριβες πανσετες που εχω παραγγείλει στην φαρμα της Niki να τις κανει βραστες .
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εγώ δεν είμαι ούτε επαγγελματίας farmer ούτε σφαγέας. Αλλά ξέρω, πως οι πανσέττες αυτές που συζητήθηκαν, υπάρχουν, αλλά αυτές με το κοκκαλάκι τις κάνουμε εδώ πιο πολύ καπνιστό μπέικον, και τις άλλες τις βάζουμε στη θράκα. Σέβομαι την ιδιότητα της Κρητικοπούλας, αλλά λέω τι ξέρω. Για την τοξίνη, τι να πω. Μπορώ να καταλάβω αν ένα αρνί είναι χαλάλι, επειδή είναι πιο στεγνό, ή κασσέρ, επειδή είναι πιο αρμυρό. Τίποτε άλλο.Αγις έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:14Εχασα ευκαιρια να σου προτεινω- αν χασεις- να μου εξασφαλισεις για 3 μηνες κρεας απο αμερικανικο ραντσο χωρις φονικη τοχινη γιατι ειναι το μονο κρεας στον πλανητη που μπορουμε να κανουμε μπιφτεκι χωρις κρεμμυδι κ μαιντανο να τα πηγαινω στην Naida μαζι με καλες- σπιτικες κ ακριβες πανσετες που εχω παραγγείλει στην φαρμα της Niki να τις κανει βραστες .
Ordem e Progresso.
δλδ πρεπει να ειναι καποιος επαγγελματιας για να καταλαβει οτι ειναι ασχετη ;Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 22:44Εγώ δεν είμαι ούτε επαγγελματίας farmer ούτε σφαγέας. Αλλά ξέρω, πως οι πανσέττες αυτές που συζητήθηκαν, υπάρχουν, αλλά αυτές με το κοκκαλάκι τις κάνουμε εδώ πιο πολύ καπνιστό μπέικον, και τις άλλες τις βάζουμε στη θράκα. Σέβομαι την ιδιότητα της Κρητικοπούλας, αλλά λέω τι ξέρω. Για την τοξίνη, τι να πω. Μπορώ να καταλάβω αν ένα αρνί είναι χαλάλι, επειδή είναι πιο στεγνό, ή κασσέρ, επειδή είναι πιο αρμυρό. Τίποτε άλλο.Αγις έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:14Εχασα ευκαιρια να σου προτεινω- αν χασεις- να μου εξασφαλισεις για 3 μηνες κρεας απο αμερικανικο ραντσο χωρις φονικη τοχινη γιατι ειναι το μονο κρεας στον πλανητη που μπορουμε να κανουμε μπιφτεκι χωρις κρεμμυδι κ μαιντανο να τα πηγαινω στην Naida μαζι με καλες- σπιτικες κ ακριβες πανσετες που εχω παραγγείλει στην φαρμα της Niki να τις κανει βραστες .
η φονικη τοχινη +βρωμουσα ειναι κλασσικη παπαρια την πιστευαν καποτε και οι κυνηγοι αγριογουρουνου - ετρεχαν να κοψουν τα αρχιδια των καπρων
πριν χρονια ειχα γραψει πως ο πιο νοστιμος λαγος ειναι αυτος που θηρευουμε στο ξεφωλιασμα η μετα απο πολυ μικρη καταδιωξη - μεταξυ αλλων.
λογικο να γινεται του γαλακτικου++++ οσα ανεβασα στο επιστημονικο λινκ μετα απο πολυωρη καταδιωξη - παντως κανεις δεν πεθανε
σοβαροι ανθρωποι εισθε κ τσιμπατε σε μπαρουφες ;
οσοι τρωμε ταρταρ η ελαφια - ζαρκαδια κ οι αμερικανοι τα μπεργκερ χωρις κρεμμυδια κ μαιντανο -που δεν υπηρχε κινητο χειρουργειο την ωρα θανατου τους
''Στα σπίτια αγοράζουμε πάντα την πάνω που είναι λίγο πιό ακριβή ή αν την έχει στην ίδια τιμή ο χασάπης μας και μας δώσει από την πάνω του χρωστάμε χάρη.
Κακή αγορά πανσέτας αυτό φαίνεται γιατί η πανσέτα σου δεν έχει ούτε μικρό κοκαλάκι ούτε το άσπρο το τραγανό.
Άρα κοιλιά.''
''Κάποτε σε ένα σεμινάριο μας έκαναν προβολή με κάποιον που έιχε βούβαλους στην Αμερική.
Το κάθε ζώο όταν πεθαίνει αποβάλει τοξίνες ο μοναδικός τρόπος για να μην έχει τοξίνες το κρέας είναι να υπάρχει μια κινητή μονάδα χειρουργείου να το πυροβολήσουν και να τρέξουν με το βαν να του αφαιρέσουν γρήγορα συκώτι καρδιά και άιμα πρίν προλάβει να στείλει τις τοξίνες στο κρέας.
Ένα μόνο ράντσο στον κόσμο το κάνει αυτό και το κρέας του είναι πανάκριβο.
Έτσι ναι τότε μπορείς να φας το κρέας χωρίς μαϊντανό και κρεμμύδι.
Αν σου το φέρνουν αεροπορικώς από την Αμερική από το συγκεκριμένο ράντσο πάσο τότε κάνε τα μπιφτέκια σου σκέτα''
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Υπερβολή ακούγεται. Και νομίζω υπάρχει διαφορά κουλτούρας, μπιφτέκια λέει τους κεφτέδες.Αγις έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:09δλδ πρεπει να ειναι καποιος επαγγελματιας για να καταλαβει οτι ειναι ασχετη ;Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 22:44Εγώ δεν είμαι ούτε επαγγελματίας farmer ούτε σφαγέας. Αλλά ξέρω, πως οι πανσέττες αυτές που συζητήθηκαν, υπάρχουν, αλλά αυτές με το κοκκαλάκι τις κάνουμε εδώ πιο πολύ καπνιστό μπέικον, και τις άλλες τις βάζουμε στη θράκα. Σέβομαι την ιδιότητα της Κρητικοπούλας, αλλά λέω τι ξέρω. Για την τοξίνη, τι να πω. Μπορώ να καταλάβω αν ένα αρνί είναι χαλάλι, επειδή είναι πιο στεγνό, ή κασσέρ, επειδή είναι πιο αρμυρό. Τίποτε άλλο.Αγις έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:14
Εχασα ευκαιρια να σου προτεινω- αν χασεις- να μου εξασφαλισεις για 3 μηνες κρεας απο αμερικανικο ραντσο χωρις φονικη τοχινη γιατι ειναι το μονο κρεας στον πλανητη που μπορουμε να κανουμε μπιφτεκι χωρις κρεμμυδι κ μαιντανο να τα πηγαινω στην Naida μαζι με καλες- σπιτικες κ ακριβες πανσετες που εχω παραγγείλει στην φαρμα της Niki να τις κανει βραστες .![]()
η φονικη τοχινη +βρωμουσα ειναι κλασσικη παπαρια την πιστευαν καποτε και οι κυνηγοι αγριογουρουνου - ετρεχαν να κοψουν τα αρχιδια των καπρων
πριν χρονια ειχα γραψει πως ο πιο νοστιμος λαγος ειναι αυτος που θηρευουμε στο ξεφωλιασμα η μετα απο πολυ μικρη καταδιωξη - μεταξυ αλλων.
λογικο να γινεται του γαλακτικου++++ οσα ανεβασα στο επιστημονικο λινκ μετα απο πολυωρη καταδιωξη - παντως κανεις δεν πεθανεακομα και αν ο λαγος εκανε 5 μαραθωνιους
κ αλλαξε 3 νομους
πριν χτυπηθει.
σοβαροι ανθρωποι εισθε κ τσιμπατε σε μπαρουφες ;
οσοι τρωμε ταρταρ η ελαφια - ζαρκαδια κ οι αμερικανοι τα μπεργκερ χωρις κρεμμυδια κ μαιντανο -που δεν υπηρχε κινητο χειρουργειο την ωρα θανατου τουςθα επρεπε να ειμαστε μακαριτες
![]()
''Στα σπίτια αγοράζουμε πάντα την πάνω που είναι λίγο πιό ακριβή ή αν την έχει στην ίδια τιμή ο χασάπης μας και μας δώσει από την πάνω του χρωστάμε χάρη.
Κακή αγορά πανσέτας αυτό φαίνεται γιατί η πανσέτα σου δεν έχει ούτε μικρό κοκαλάκι ούτε το άσπρο το τραγανό.
Άρα κοιλιά.''
''Κάποτε σε ένα σεμινάριο μας έκαναν προβολή με κάποιον που έιχε βούβαλους στην Αμερική.
Το κάθε ζώο όταν πεθαίνει αποβάλει τοξίνες ο μοναδικός τρόπος για να μην έχει τοξίνες το κρέας είναι να υπάρχει μια κινητή μονάδα χειρουργείου να το πυροβολήσουν και να τρέξουν με το βαν να του αφαιρέσουν γρήγορα συκώτι καρδιά και άιμα πρίν προλάβει να στείλει τις τοξίνες στο κρέας.
Ένα μόνο ράντσο στον κόσμο το κάνει αυτό και το κρέας του είναι πανάκριβο.
Έτσι ναι τότε μπορείς να φας το κρέας χωρίς μαϊντανό και κρεμμύδι.
Αν σου το φέρνουν αεροπορικώς από την Αμερική από το συγκεκριμένο ράντσο πάσο τότε κάνε τα μπιφτέκια σου σκέτα''
Ordem e Progresso.
Το ότι απελευθερώνουν τοξίνες κατά τη σφαγη(περισσότερες όσο πιο πολύ ώρα βασανίζεται το ζωο) ισχύει. Αυτό που δεν ισχύει είναι πως σε αυτές τις ποσότητες είναι επικίνδυνη. Κανεις Δε θα έγραφε εδώ τώρα και πρώτος εγώ που στα κρέατα και ειδικά στα ψητά δεν ανέχομαι τπτ περισσότερο από αλατοπίπερο αφού ψηθεί.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Εγώ κάνω μαρινάδα, αλλά ξέρω και τη διαφορά του ελληνικού κεφτέ, από το μπιφτέκι. Κι αυτό γιατί η Μάνα μου δεν ξέρει να κάνει κεφτέ, τον κάνει πολύ αλλοδαπό. Επειδή έμαθε να μαγειρεύει γαλλικά και γερμανικά, όχι ρωμέικα.Της βγαίνει μπιφτέκι. Ενώ η Γιαγιά και οι Θείες τον κάνανε με κομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο.Ερμής έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:35 Το ότι απελευθερώνουν τοξίνες κατά τη σφαγη(περισσότερες όσο πιο πολύ ώρα βασανίζεται το ζωο) ισχύει. Αυτό που δεν ισχύει είναι πως σε αυτές τις ποσότητες είναι επικίνδυνη. Κανεις Δε θα έγραφε εδώ τώρα και πρώτος εγώ που στα κρέατα και ειδικά στα ψητά δεν ανέχομαι τπτ περισσότερο από αλατοπίπερο αφού ψηθεί.
Ordem e Progresso.
Δηλαδή εσύ όταν κάνεις μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, τους λες κιοφτεδες με πατάτες στι φούρνο;Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:32
Υπερβολή ακούγεται. Και νομίζω υπάρχει διαφορά κουλτούρας, μπιφτέκια λέει τους κεφτέδες.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
ε ναιΕρμής έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:35 Το ότι απελευθερώνουν τοξίνες κατά τη σφαγη(περισσότερες όσο πιο πολύ ώρα βασανίζεται το ζωο) ισχύει. Αυτό που δεν ισχύει είναι πως σε αυτές τις ποσότητες είναι επικίνδυνη. Κανεις Δε θα έγραφε εδώ τώρα και πρώτος εγώ που στα κρέατα και ειδικά στα ψητά δεν ανέχομαι τπτ περισσότερο από αλατοπίπερο αφού ψηθεί.
Απορω πραγματικα για την ελλειψη κοινης λογικης
Δεν με ενδιαφερουν τα μπιφτεκια - με ενδιαφερει οτι μπορω να τα φαω χωρις μαιντανο και κρεμμυδι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 03 Μάιος 2020, 23:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Η λέξη κεφτές είναι από τα ινδικά και σημαίνει κιμάς σχηματοποιημένος, ψημένος οπωσδήποτε, στο τηγάνι, ή στη θράκα. Αλλά στην ελληνική κουζίνα είναι συνήθως τηγανητός και με μείγμα μυρωδικών και κομμένο κρεμμύδι. Το μπιφτέκι είναι ψητό, όχι με κύμινο σαν το σουτζουκάκι, και πιο σκέτο. Αυτό ξέρω. Ναι, στο φούρνο κάνω μπιφτέκια, στο τηγάνι κιφτέδες.
Ordem e Progresso.
Στα μπιφτέκια που κάνουμε στον φούρνο λοιπόν προσθέτουμε μυρωδικά και κρεμμύδι, αυγό κτλ.Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:45Η λέξη κεφτές είναι από τα ινδικά και σημαίνει κιμάς σχηματοποιημένος, ψημένος οπωσδήποτε, στο τηγάνι, ή στη θράκα. Αλλά στην ελληνική κουζίνα είναι συνήθως τηγανητός και με μείγμα μυρωδικών και κομμένο κρεμμύδι. Το μπιφτέκι είναι ψητό, όχι με κύμινο σαν το σουτζουκάκι, και πιο σκέτο. Αυτό ξέρω. Ναι, στο φούρνο κάνω μπιφτέκια, στο τηγάνι κιφτέδες.
Στα μπιφτέκια που θα ψήσουμε στο κάρβουνο πχ ή για μπέργκερ θα βάλουμε μόνο αλάτι πιπέρι.
Σωστά ως εδώ;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
οχιNaida έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:47Στα μπιφτέκια που κάνουμε στον φούρνο λοιπόν προσθέτουμε μυρωδικά και κρεμμύδι, αυγό κτλ.Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:45Η λέξη κεφτές είναι από τα ινδικά και σημαίνει κιμάς σχηματοποιημένος, ψημένος οπωσδήποτε, στο τηγάνι, ή στη θράκα. Αλλά στην ελληνική κουζίνα είναι συνήθως τηγανητός και με μείγμα μυρωδικών και κομμένο κρεμμύδι. Το μπιφτέκι είναι ψητό, όχι με κύμινο σαν το σουτζουκάκι, και πιο σκέτο. Αυτό ξέρω. Ναι, στο φούρνο κάνω μπιφτέκια, στο τηγάνι κιφτέδες.Naida έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:41
Δηλαδή εσύ όταν κάνεις μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, τους λες κιοφτεδες με πατάτες στι φούρνο;
Στα μπιφτέκια που θα ψήσουμε στο κάρβουνο πχ ή για μπέργκερ θα βάλουμε μόνο αλάτι πιπέρι.
Σωστά ως εδώ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Όχι απόλυτα. Νόμιζα πως το χάμπουργκερ στέικ έχει μόνο κρεμμύδι κι αλάτι, πιπέρι, αλλά έκανα λάθος, μπαίνουν μπαχαρικά. Όποιος θέλει. Αλλά η υφή είναι αλλιώς, δεν έχει το δαγκωτό, επαναλαμβάνω, το κομμένο χοντρά τραγανό κρεμμύδι και ο δυόσμος κάνουν διαφορά, με το τηγάνισμα. Το τηγάνι το τσιτσιρίζει, δεν το ψήνει.Naida έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:47Στα μπιφτέκια που κάνουμε στον φούρνο λοιπόν προσθέτουμε μυρωδικά και κρεμμύδι, αυγό κτλ.Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:45Η λέξη κεφτές είναι από τα ινδικά και σημαίνει κιμάς σχηματοποιημένος, ψημένος οπωσδήποτε, στο τηγάνι, ή στη θράκα. Αλλά στην ελληνική κουζίνα είναι συνήθως τηγανητός και με μείγμα μυρωδικών και κομμένο κρεμμύδι. Το μπιφτέκι είναι ψητό, όχι με κύμινο σαν το σουτζουκάκι, και πιο σκέτο. Αυτό ξέρω. Ναι, στο φούρνο κάνω μπιφτέκια, στο τηγάνι κιφτέδες.Naida έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:41
Δηλαδή εσύ όταν κάνεις μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, τους λες κιοφτεδες με πατάτες στι φούρνο;
Σωστά ως εδώ;
Ordem e Progresso.
Ακούω διαφωνίες.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
-