!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οποιος δεν έχει λεφτά για μάσκες ή πρόστιμο να κάτσει σπίτι του

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Οποιος δεν έχει λεφτά για μάσκες ή πρόστιμο να κάτσει σπίτι του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:04
hellegennes έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:01
Εσένα, Ότο, ποια είναι η άποψή σου για το ότι το κράτος σε υποχρεώνει να φοράς μάσκα 10 ώρες την ημέρα, σε σημείο που συναλλάσσεσαι με κόσμο; Θέλω την επαγγελματική σου άποψη, γιατί την άποψη του υγειονομικού την ξέρω και είναι «το κράτος είναι μεγάλος μαλάκας και βάζει σε κίνδυνο την ζωή εργαζομένων».
Άσχετο αλλα πιστεύεις θα γινόταν στη δουλειά σου να τους εχεις απ εξω κ να τους φερνεις εσύ τα προϊόντα; στο φαρμακείο της γειτονιάς μου αυτο γινοταν τελευταία φορα που πηγα
Σε ένα ποσοστό των πελατών το κάνω είτε για να μην περιμένουν επειδή υπάρχουν ήδη δύο άτομα στο μαγαζί είτε γιατί προτιμούν να μην μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Μάιος 2020, 14:29 Νομίζω οτι εχει χαθει το μέτρο με τη γκρινια καπου. Μας κλείνουν μεσα, γκρινιάζουμε. Μας ξαμολανε, γκρινιάζουμε. Μας λένε οτι οι μασκες δεν προστατεύουν, γκρινιάζουμε. Μας λένε οτι πρεπει να φοράμε μασκες σε κλειστούς χώρους, παλι γκρινιάζουμε. Μας λένε οτι θα κανουμε ολοι τεστ, γκρινιάζουμε. Μας λενε οτι δε γίνονται αρκετα τεστ, γκρινιάζουμε. Καπου πρεπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε τυποι.
Ξέρουνε ακριβώς τι θέλουνε και κυρίως ποιους δεν θέλουνε, τύπε. :lol:

Και το ξέρουμε όλοι.

Οπότε, οτιδήποτε και να προτείνουν/αποφασίσουν αυτοί που δεν θέλουνε, θα είναι λάθος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εσείς οι νεοδημοκράτες από από αντιμασκικοί γίνατε πια ξαφνικά μασκοφόροι μου εξηγείτε το εξης? Πως στη Γαλλία και στην Ιταλία με τόσα κρούσματα η μάσκα από 4 Μαίου θα είναι υποχρεωτική μόνο σε ΜΜΜ και σε εμάς θα είναι και στο φούρνο που θα πας να πάρεις ψωμί? Επίσης γιατί στην Ιταλία πχ έβαλαν πλαφόν τιμής 0,50 ευρώ εδώ δεν βάζουν? Για να μην πω για την Τουρκία που δίνονται δωρεάν με απλή ιατρική συνταγή. Θέλω σοβαρές απαντήσεις.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

stergiosbik έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:08
Στύγιος έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:04 Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν από την επόμενη εβδομάδα να μεταβούν στις σχολικές μονάδες για την προετοιμασία της επαναλειτουργίας

Στην αποκάλυψη πως οι εκπαιδευτικοί, βάσει οδηγιών που θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας, θα επιστρέψουν από την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 4 Μαΐου) στις σχολικές μονάδες, προέβη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/3206 ... s-sholikes

Ρε την ηλίθια ,κι αυτοί που υπηρετούν σε άλλους νομούς ,πως θα πάνε μαρή κρετίνα αφού υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού μέχρι τις 18;
Κι όσοι κάνουν τηλεκπαίδευση ,θα τηλεμεταφερθούν αλά Σταρ Τρεκ ταυτόχρονα και στο σχολείο;
Θα πανε οσοι δεν ειναι στην τηλεκπαιδευση.Να κουνησουν λιγο τον κωλο τους.
Στο σχολείο μου είμαστε σχεδόν όλοι και πρωινές ώρες 8-12.
Ένα 30-40% των καθηγητών όμως μετακινείται σε διαφορετικούς νομούς σε σχέση με τον τόπο κατοικίας. Αυτοί πως θα πάνε με την απαγόρευση- ισχύει το πρόστιμο των 300 ευρώ + 60 μέρες αφαίρεση διπλώματος. :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 01 Μάιος 2020, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ομολογώ τα πάντα έχω ακούσει για τη μάσκα, ο ισχυρισμός του Χελληγενούς ότι στο δεκάωρο θα αναπτυχθούν βακτήρια που θα σου καταβροχθίσουν τη μούρη παίρνει πραγματικά τα σκήπτρα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:09
Otto Weininger έγραψε: 01 Μάιος 2020, 12:06

Αν λένε τόσα ψέματα ή/και παραποιούν το κάθε τι σήμερα, που υπάρχει η τεχνολογία, βίντεο κλπ φαντάσου τι ψέματα έχουν πει και έχουν γράψει παλαιότερες εποχές.
Εσένα, Ότο, ποια είναι η άποψή σου για το ότι το κράτος σε υποχρεώνει να φοράς μάσκα 10 ώρες την ημέρα, σε σημείο που συναλλάσσεσαι με κόσμο; Θέλω την επαγγελματική σου άποψη, γιατί την άποψη του υγειονομικού την ξέρω και είναι «το κράτος είναι μεγάλος μαλάκας και βάζει σε κίνδυνο την ζωή εργαζομένων».
Οι μάσκες πρέπει να φοριούνται 4-5ωρες το πολύ. Αν χρειάζεται να την φοράς παραπάνω, βγάλε την, πλύνε καλά την μούρη σου και βάλε άλλη.
Δεν σε ρώτησα αυτό όμως.

Επίσης, υπάρχει ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που δεν θίγει κανείς και είναι το ότι οι μάσκες πρέπει να πλένονται στο χέρι. Το 90% των ατόμων ΔΕΝ ξέρουν να πλύνουν σωστά ένα ρούχο στο χέρι και το μόνο που θα καταφέρουν, εφόσον η μάσκα είναι μολυσμένη, είναι να μολύνουν το άπαν σύμπαν γύρω τους και να μην απολυμάνουν και την μάσκα, τελικά.

Άλλο η μάσκα μίας χρήσης που την πετάς. Αν υπήρχε δυνατότητα για μάσκες μιας χρήσης με την τιμή που είχαν πριν την κρίση (5-10 λεπτά η μία), δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με το μέτρο. Που και μ' αυτό είναι αντίθετο το υγειονομικό για εργαζόμενους σε χώρους εξυπηρέτησης. Αλλά άσ' το αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:12
EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Μάιος 2020, 14:29 Νομίζω οτι εχει χαθει το μέτρο με τη γκρινια καπου. Μας κλείνουν μεσα, γκρινιάζουμε. Μας ξαμολανε, γκρινιάζουμε. Μας λένε οτι οι μασκες δεν προστατεύουν, γκρινιάζουμε. Μας λένε οτι πρεπει να φοράμε μασκες σε κλειστούς χώρους, παλι γκρινιάζουμε. Μας λένε οτι θα κανουμε ολοι τεστ, γκρινιάζουμε. Μας λενε οτι δε γίνονται αρκετα τεστ, γκρινιάζουμε. Καπου πρεπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε τυποι.

Και το ξέρουμε όλοι.

Οπότε, οτιδήποτε και να προτείνουν/αποφασίσουν αυτοί που δεν θέλουνε, θα είναι λάθος.
μια μικρή λεπτομέρεια.αυτά "μας τα λένε" οι ίδιοι τύποι
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

foscilis έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:16 Ομολογώ τα πάντα έχω ακούσει για τη μάσκα, ο ισχυρισμός του Χελληγενούς ότι στο δεκάωρο θα αναπτυχθούν βακτήρια που θα σου καταβροχθίσουν τη μούρη παίρνει πραγματικά τα σκήπτρα.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει όριο στο ποσο την φοράς.
Για τις χειρουργικές είναι 3-8 ώρες ανάλογα με το τι κάνεις, θερμοκρασία κλπ

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:16 Ομολογώ τα πάντα έχω ακούσει για τη μάσκα, ο ισχυρισμός του Χελληγενούς ότι στο δεκάωρο θα αναπτυχθούν βακτήρια που θα σου καταβροχθίσουν τη μούρη παίρνει πραγματικά τα σκήπτρα.
Λογικό είναι άμα είσαι ηλίθιος και δεν ξέρεις πώς λειτουργούν οι μικροοργανισμοί και πόσο εύκολο είναι να μολυνθείς αν πιάνεις 15.000 αντικείμενα την ημέρα, που τα έχουν πιάσει κι άλλοι 1000 και μετά ακουμπάς ασυναίσθητα ένα βρόμικο πανί που έχεις στην μάπα σου όλην την ημέρα. Που έχει μαζέψει σκόνη (που επίσης περιέχει μικροοργανισμούς) και υγρασία και φυσικά ιούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:18
Otto Weininger έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:09

Οι μάσκες πρέπει να φοριούνται 4-5ωρες το πολύ. Αν χρειάζεται να την φοράς παραπάνω, βγάλε την, πλύνε καλά την μούρη σου και βάλε άλλη.
Δεν σε ρώτησα αυτό όμως.

Επίσης, υπάρχει ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που δεν θίγει κανείς και είναι το ότι οι μάσκες πρέπει να πλένονται στο χέρι. Το 90% των ατόμων ΔΕΝ ξέρουν να πλύνουν σωστά ένα ρούχο στο χέρι και το μόνο που θα καταφέρουν, εφόσον η μάσκα είναι μολυσμένη, είναι να μολύνουν το άπαν σύμπαν γύρω τους και να μην απολυμάνουν και την μάσκα, τελικά.
Δηλαδή τι τεχνική θέλει για να πλύνεις την μάσκα που το 90% δεν μπορεί;

Και γιατί να μολυνεις το σύμπαν;
Επίσης μετά την σιδερώνεις. Τι σκατά να μείνει πάνω;

Δεν μου τα λες και πολύ καλά. :-?

Εκτός και αν δεν κατάλαβα κάτι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nowhere έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:12

Και το ξέρουμε όλοι.

μια μικρή λεπτομέρεια.αυτά "μας τα λένε" οι ίδιοι τύποι
Σ' αυτήν την "μικρή" λεπτομέρεια αναφέρεται και ο EKPLIKTIKOS. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Arisvilla έγραψε: 01 Μάιος 2020, 15:15 Εσείς οι νεοδημοκράτες από από αντιμασκικοί γίνατε πια ξαφνικά μασκοφόροι μου εξηγείτε το εξης? Πως στη Γαλλία και στην Ιταλία με τόσα κρούσματα η μάσκα από 4 Μαίου θα είναι υποχρεωτική μόνο σε ΜΜΜ και σε εμάς θα είναι και στο φούρνο που θα πας να πάρεις ψωμί?
Ενδιαφέρον ερώτημα γιατί αναφέρεται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σημειώνω τις κυρίοτερες διαφορές από το δικό μας:
1) Η Ιταλία σε αυτό το σύμπαν δεν κάνει υποχρεωτική τη μάσκα και για τα μαγαζιά, ενώ στο δικό μας την κάνει. Επίσης την κάνει υποχρεωτική και στο δρόμο αν υπάρχει πολυκοσμία ή είναι στενό το πεζοδρόμιο. Βασικά η Ιταλία από Δευτέρα έχει την πιο αυστηρή πολιτική για μάσκα που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και στο Ισλαμικό Κράτος για τις γυναίκες. Στο δικό μας σύμπαν πάντα.
2) Η Γαλλία σε αυτό το σύμπαν δεν δίνει το δικαίωμα στον κάθε μαγαζάτορα να ορίσει ως υποχρεωτική τη μάσκα για τους πελάτες (αναλαμβάνοντας προφανώς ο ίδιος την ευθύνη αν δεν το κάνει). Στο δικό μας το δίνει.
3) Τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία σε αυτό το παράλληλο σύμπαν τα έχουν κάνει όλα υπεργαμώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν χάσει 50 φορές περισσότερα άτομα ανά εκατομμύριο σε σχέση με εμάς, και άρα μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τις βλέπουμε σαν πρότυπο.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

εγώ έχω ψηθεί από τον τσιόδρα της εποχής "η μάσκα σου δίνει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να γίνει επικίνδυνη".ήταν πειστικός ο μπαγάσας
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Είναι πιθανό.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”