Befaios έγραψε: 01 Μάιος 2020, 10:56 Παιδιά μια στιγμή, άλλο είναι μια εξωτερική πολιτική μιας χώρας να στρέφεται εχθρικά ή φιλικά σε μια άλλη χώρα και άλλο αν οι πολίτες μιας χώρας είναι εχθρικοί ή φιλικοί με μια άλλη χώρα.
Η Γερμανία έχει συμφέροντα να ακολουθεί μια Α σχέση με την Τουρκία, αύριο αυτό μπορεί να αλλάξει.
Τα συμφέροντα μιας χώρας δεν έχουν συναίσθημα και βασίζονται σε μαθηματικά (ας το πούμε έτσι) δεδομένα.
Οι Γερμανοί αλλά και κάθε λαός δεν έχουν όλοι κοινή άποψη για κάθε άλλο έθνος.
Μια γενική τάση υπάρχει βέβαια.
Όλοι οι βόρειοι λαοί ενοχλούνται αρκετά με το άναρχο και υποκουλτουριάρικο πρόσωπο που υπάρχει γενικά στη Μεσόγειο.
Βέβαια δεν είναι όλα χρωματισμένα με ένα χρώμα, σε όποια χώρα και να πας υπάρχουν πολλά αξιόλογα πράγματα να δεις και να εκτιμήσεις.
Όσον αναφορά για την εικόνα των Ελλήνων, υπάρχουν θετικά, υπάρχουν αρνητικά, οπωσδήποτε κάθε λαός έχει ανάλογα.
Το σημαντικό είναι να μην θεωρείται η υποκουλτούρα αρετή γιατί έτσι ποτέ δεν πρόκειται να διορθωθεί κάτι.
Φίλε, αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό, αλλά δύσκολα ο Ελληνας τα αντιλαμβάνεται.
Προσωπικά, έχω πιει ούζα με Τούρκους, έχω μοιραστεί ανέκδοτα με Γερμανούς γύρω από φωτιά σε παραλία, έχω παίξει τάβλι με σκοπιανούς.
Ο μέσος Έλληνας, όταν κάνει κάτι από τα παραπάνω, θεωρεί ότι και η ηγεσία αυτών των κρατών είναι φιλικά προσκείμενη στο δικό μας κράτος.
Μέγα σφάλμα. Είναι άλλο πράγμα η γεωπολιτική σχέση των κρατών και άλλο οι αλλαξοκωλιές των λαών.