!!! DEVELOPMENT MODE !!!
To mask or not ;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: To mask or not ;
Hang on sloopy 
Χειρουργικες μάσκες ξέρετε αν τώρα έχουν τα φαρμακεία για εμάς τους θνητούς σε συσκευασία μιας κούτας;
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Περίμενε λιγο...Myrsini έγραψε: 29 Απρ 2020, 22:29 Χειρουργικες μάσκες ξέρετε αν τώρα έχουν τα φαρμακεία για εμάς τους θνητούς σε συσκευασία μιας κούτας;
Παρατηρητής...
Δυστυχώς την πλήρωσα ακριβά.Φοβήθηκα ότι επειδη την κατέστησαν υποχρεωτική δεν θα βρω μετά,αποτέλεσμα πήγα σήμερα στο φαρμακείο και πήρα ένα πακέτο των 50 μασκών ,60 ευρώ.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Myrsini έγραψε: 30 Απρ 2020, 14:46Δυστυχώς την πλήρωσα ακριβά.Φοβήθηκα ότι επειδη την κατέστησαν υποχρεωτική δεν θα βρω μετά,αποτέλεσμα πήγα σήμερα στο φαρμακείο και πήρα ένα πακέτο των 50 μασκών ,60 ευρώ.![]()
Παρατηρητής...
https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/42 ... ta-sxoleia

Μάσκες στα σχολεία: Προαιρετική η χρήση λόγω «ψευδαίσθησης ασφαλείας»
Εξήγησε πώς η χρήση της είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική και δεν συστήνεται από τους ειδικούς. «Αν κάποιος θέλει να φοράει μάσκα δεν υπάρχει θέμα» είπε ωστόσο επικαλέστηκε τα λεγόμενα του Σωτήρη Τσιόδρα πώς η μάσκα παρέχει μια «ψευδαίσθηση ασφαλείας».
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Μητέρα και θείες εραψαν μάσκες μόνες τους.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
αυτό με τις μάσκες πρέπει να το ξεκαθαρίσουν άμεσα
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Ενημερωτικά κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την προώθηση της μάσκας στην Νότια Κορέα:
1ον) Αν οι μάσκες δεν έκαναν δουλειά, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα που τις παράγουν αθρόα και τις υποστηρίζουν θα μοίραζαν κάμποσες στο εσωτερικό και τις υπόλοιπες θα τις εξήγαγαν αφειδώς.
Τουναντίον τις κρατούσαν για τους ίδιους.
2ον) Το 70% των κορεατών δεν είχε φορέσει μάσκα παλαιότερα, βλέπε σχετικό πίνακα που έχει μπει και εδω.

Άρα αυτό δείχνει ότι δεν ήταν θέμα μόνο κουλτούρας και εμπειρίας.
3ον) Στην Νότια Κορέα με εξαιρετικό και μπαρουτοκαπνισμένο υγειονομικό και επιστημονικό προσωπικό σε ιούς έχουμε το εξής από έρευνα:

Μάλιστα τα στοιχεία είναι ενάμιση πίσω, πιθανώς τα ποσοστά είναι αυξημένα.
Δηλαδή οι πολίτες της Κορέας σε μεγάλο ποσοστό φορούν τις KF94 που είναι οι αντίστοιχες των FFP2.
Επιπλέον κυρίως παιδιά φορούν τις KF80 που είναι οι αντίστοιχες FFP1.
Στον ίδιο πίνακα το 10% μόνο των πολιτών φοράει υφασμάτινη μάσκα. Καλύτερο και αυτό από το τίποτα ιδίως με κάποια πατέντα ενώ μπορεί να έχει με σωστό τρόπο και πολλαπλή χρήση.
4ον) Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας αρχικά απέσπασε το 50% της παραγωγής και μετά το 80% της παραγωγής από μάσκες και το διέθεσε στα φαρμακεία με τιμή 1,23 δολάρια παρακαλώ τις KF94=FFP2=Ν95.
Ουσιαστικά επιδοτεί τις μάσκες.
Το κράτος θεωρεί ότι δεν αρκεί η χρήση υφασμάτινης μάσκας, παρότι είναι για συχνή χρήση με προσοχή πάντα και σωστό πλύσιμο και καλύτερες από το τίποτα.
5ον) Πρόεδρος φαρμακοποιών(δεν κονομάνε από τις μάσκες) σε κορεάτικη περιοχή δηλώνει:
"Ήταν τρομερό να βλέπεις τι συμβαίνει στην Ευρώπη και την Αμερική. Ελπίζω πραγματικά ότι, στη Δύση, οι άνθρωποι να αναπτύξουν μια κουλτούρα μάσκας. Η μάσκα δεν είναι μόνο για όσους έχουν νοσήσει"
Πολλά φαρμακεία στην Νότια Κορέα έμεναν ανοικτά επτά μέρες την εβδομάδα και έδειχναν και στον κόσμο τη σωστή χρήση της μάσκας που παραλάμβαναν.
1ον) Αν οι μάσκες δεν έκαναν δουλειά, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα που τις παράγουν αθρόα και τις υποστηρίζουν θα μοίραζαν κάμποσες στο εσωτερικό και τις υπόλοιπες θα τις εξήγαγαν αφειδώς.
Τουναντίον τις κρατούσαν για τους ίδιους.
2ον) Το 70% των κορεατών δεν είχε φορέσει μάσκα παλαιότερα, βλέπε σχετικό πίνακα που έχει μπει και εδω.

Άρα αυτό δείχνει ότι δεν ήταν θέμα μόνο κουλτούρας και εμπειρίας.
3ον) Στην Νότια Κορέα με εξαιρετικό και μπαρουτοκαπνισμένο υγειονομικό και επιστημονικό προσωπικό σε ιούς έχουμε το εξής από έρευνα:

Μάλιστα τα στοιχεία είναι ενάμιση πίσω, πιθανώς τα ποσοστά είναι αυξημένα.
Δηλαδή οι πολίτες της Κορέας σε μεγάλο ποσοστό φορούν τις KF94 που είναι οι αντίστοιχες των FFP2.
Επιπλέον κυρίως παιδιά φορούν τις KF80 που είναι οι αντίστοιχες FFP1.
Στον ίδιο πίνακα το 10% μόνο των πολιτών φοράει υφασμάτινη μάσκα. Καλύτερο και αυτό από το τίποτα ιδίως με κάποια πατέντα ενώ μπορεί να έχει με σωστό τρόπο και πολλαπλή χρήση.
4ον) Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας αρχικά απέσπασε το 50% της παραγωγής και μετά το 80% της παραγωγής από μάσκες και το διέθεσε στα φαρμακεία με τιμή 1,23 δολάρια παρακαλώ τις KF94=FFP2=Ν95.
Ουσιαστικά επιδοτεί τις μάσκες.
Το κράτος θεωρεί ότι δεν αρκεί η χρήση υφασμάτινης μάσκας, παρότι είναι για συχνή χρήση με προσοχή πάντα και σωστό πλύσιμο και καλύτερες από το τίποτα.
5ον) Πρόεδρος φαρμακοποιών(δεν κονομάνε από τις μάσκες) σε κορεάτικη περιοχή δηλώνει:
"Ήταν τρομερό να βλέπεις τι συμβαίνει στην Ευρώπη και την Αμερική. Ελπίζω πραγματικά ότι, στη Δύση, οι άνθρωποι να αναπτύξουν μια κουλτούρα μάσκας. Η μάσκα δεν είναι μόνο για όσους έχουν νοσήσει"
Πολλά φαρμακεία στην Νότια Κορέα έμεναν ανοικτά επτά μέρες την εβδομάδα και έδειχναν και στον κόσμο τη σωστή χρήση της μάσκας που παραλάμβαναν.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
''Μια χώρα γεμάτη μασκοφόρους'' Η νέα υπερπαραγωγή από Δευτέρα σε όλους τους κινηματογράφους, μην την χάσετε
Hang on sloopy 
Εσύ προμηθεύτηκες φίμωτρα;sloopy έγραψε: 30 Απρ 2020, 20:31 ''Μια χώρα γεμάτη μασκοφόρους'' Η νέα υπερπαραγωγή από Δευτέρα σε όλους τους κινηματογράφους, μην την χάσετε
Occasio facit furem
Κουτι σας εκατσε εσας που δεν βλέπεστε η ιστορια με την μασκα.Εμεις τα κουκλακια τι φταιμε ;
Hang on sloopy 
Άρα FFP2. Και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.stella έγραψε: 29 Απρ 2020, 20:17Λέει ότι οι πάνινες είναι μια χαρά. Ο Όττο που γνωρίζει λέει ότι οι πάνινες είναι ελάχιστα χρήσιμες για τους άλλους και επιζήμιες για εμάς. Άρα;
Αν φοράμε όλοι πάνινες, ε δεν θα φοράμε όλοι πάνινες και δεν θα την πληρώσω εγώ για τον κάθε βλαμμένο που βαριέται, νομίζει πως είναι άτρωτος, κατηγορεί τους πάντες για συνομωσίαδενυπάρχειιός.
Και θα δείτε τι θα γίνει από Δευτέρα. Αν έχουν σκοπό να χρεώσουν το δεύτερο κύμα στην ατομική ανευθυνότητα, θα δείτε πόσοι θα τους το δώσουν στο πιάτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 30 Απρ 2020, 22:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Σοβαρή ερώτηση. Οσοι φορούν γυαλιά μυωπίας ή ηλίου και με τους υδρατμούς της αναπνοής θαμπώνουν τι θα κάνουν? Θα έχουμε μαζί με τη μάσκα και ένα σκύλο για να μας βοηθά στο να μην πέσουμε κάτω από την τύφλα?