!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Έχεις κάθε δικαίωμα να προστατεύεις το τραγούδι σου όταν χρησιμοποιείται για πολιτική προπαγάνδα. Θα ένιωθα πολύ άσχημα αν ακουγότανε τραγούδι μου ενώ έκανε την πρωθυπουργική του προπαγάνδα ο καθένας, είτε Τσίπρας, είτε Κούλης, είτε Φραπετζόγλου.
Ordem e Progresso.
Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
δηλαδη αν βρω το φαρμακο για τον καρκινο, θα πληρώνομαι απο αυτο για 20 χρονια, αμα γραψω τσικουλατα τσικιτα τσικι τσικι τσικιτα, θα πληρώνομαι μεχρι να πεθανω +70 χρονια.Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:39Και για την πνευματική ιδιοκτησία λήγουν (70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού) τα δικαιώματα. Δεν διαρκούν αιώνιαΑσέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:36ολοι αυτοι βγαζουν χρηματα χαρη στη μουσικη;Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:10
Ισχύει ταυτόχρονα, πάντως, και το ότι με κάτι που έκανες εσύ πριν 40 χρόνια βγάζει χρήματα κάποιος άλλος 40 χρόνια μετα
(ραδιοφωνικοί σταθμοί, μπαρ, εστιατόρια κλπ)
Κι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη
εστω οτι ναι. οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε τον τροχο, ποσα ειναι δικαιο να κονομανε, αναλογικα; οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε το φραππε;
εφοσον πατεντες για πραγματικα χρησιμα εως και απαραιτητα στη διαβιωση μας, (φαρμακα, μηχανηματα κλπ) καποια στιγμη ληγουν, και αυτος του οποιου ειναι πνευματικο εργο παιρνει πλεον το πουλι, πως δικαιολογειται τα πνευματικα δικαιωματα για μουσικη να συνεχιζουν να εισπραττουν;
Πρόσεξε, δεν παίρνω θέση, αλλά αναφέρομαι στο κατά πόσο πρέπει να αποζημίωνεται ο δημιουργός όταν το έργο του είναι σε χρήση που παράγει εισόδημα για άλλους
εχει καμμια γαμημενη λογικη αυτο το πραμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 30 Απρ 2020, 13:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Θα εξαρτηθει - παντως ολο και μεγαλωνει το διαστημα - παραδειγμα η ντισνευ οταν ειναι να ληξουν χρονικα τα δικαιωματα ψηφιζεται επεκτασηBeria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:39Και για την πνευματική ιδιοκτησία λήγουν (70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού) τα δικαιώματα. Δεν διαρκούν αιώνιαΑσέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:36ολοι αυτοι βγαζουν χρηματα χαρη στη μουσικη;Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:10
Ισχύει ταυτόχρονα, πάντως, και το ότι με κάτι που έκανες εσύ πριν 40 χρόνια βγάζει χρήματα κάποιος άλλος 40 χρόνια μετα
εστω οτι ναι. οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε τον τροχο, ποσα ειναι δικαιο να κονομανε, αναλογικα; οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε το φραππε;
εφοσον πατεντες για πραγματικα χρησιμα εως και απαραιτητα στη διαβιωση μας, (φαρμακα, μηχανηματα κλπ) καποια στιγμη ληγουν, και αυτος του οποιου ειναι πνευματικο εργο παιρνει πλεον το πουλι, πως δικαιολογειται τα πνευματικα δικαιωματα για μουσικη να συνεχιζουν να εισπραττουν;
Πρόσεξε, δεν παίρνω θέση, αλλά αναφέρομαι στο κατά πόσο πρέπει να αποζημίωνεται ο δημιουργός όταν το έργο του είναι σε χρήση που παράγει εισόδημα για άλλους
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ναι - πολυ χρημαΑσέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:45δηλαδη αν βρω το φαρμακο για τον καρκινο, θα πληρονωμαι απο αυτο για 20 χρονια, αμα γραψω τσικουλατα τσικιτα τσικι τσικι τσικιτα, θα πληρονωμαι μεχρι να πεθανω +70 χρονια.Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:39Και για την πνευματική ιδιοκτησία λήγουν (70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού) τα δικαιώματα. Δεν διαρκούν αιώνιαΑσέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:36
ολοι αυτοι βγαζουν χρηματα χαρη στη μουσικη;
εχει καμμια γαμημενη λογικη αυτο το πραμα;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- hellegennes
Να σου πω εγώ γιατί, που σε αντίθεση με τον foscilis δεν έμαθα χθες περί πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς έχω έργα για τα οποία έχω δικαιώματα, κάποια δημοσιευμένα και άλλα αδημοσίευτα.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:41 Εκτός από ad hominem επιθέσεις θα μας πει κάποιος γιατί έχει άδικο ο Κραουνάκης;
Βέβαια, αν είχε επί της ουσίας άδικο θα μας κοτσάρατε ολόκληρα κατεβατά. Τώρα, ειρωνεία, απαξίωση, χαμογελάκια και δεν συμμαζεύεται. Αλλά, μέχρι εκεί μπορεί η Δεξιά.
Ο Κραουνάκης ζητάει αποζημίωση γιατί α) βιάστηκε το πνευματικό του δικαίωμα και β) γιατί θεωρεί ότι τον προσβάλλει το παίξιμο τραγουδιών του έξω από το Μαξίμου, σε κατάσταση πανδημίας, μπροστά σε ένα άτομο που δεν χωνεύει.
Το άλφα δεν υφίσταται νομικά. Τελεία και παύλα.
Το βήτα αφορά το ηθικό του δικαίωμα που επίσης δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφει. Δεν μπορείς να διεκδικείς αποζημίωση για προσβολή στο ηθικό σου δικαίωμα με την αιτιολογία ότι δεν χωνεύεις έναν ακροατή. Το ηθικό δικαίωμα αφορά παραποίηση, γελοιοποίηση, εκτέλεση υπό συνθήκες και σε χώρους που αντικειμενικά μπορούν να αποτελέσουν προσβολή του έργου, εκτέλεση κατόπιν εκπεφρασμένης άρνησης (ανεξαρτήτως συνθηκών και κοινού), εκτέλεση κατόπιν δημόσιας ή αποδεδειγμένης κατ' ιδίαν έκφρασης επιθυμίας μη εκτέλεσης και μη αναφορά του ονόματος του δημιουργού όταν και όπου απαιτείται να αναφέρεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ο κάθε δικαιούχος δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, υφίσταται περιορισμούς κατά την άσκηση του ηθικού του δικαιώματος επί του έργου του, λόγω π.χ. των αρχών της καλής πίστης αλλά και της αναγκαιότητας μη καταχρηστικής άσκησης του εν λόγω δικαιώματος.
Πιθανολογώ ότι ο συγκεκριμένος έκρινε ότι προσεβλήθη το έργο του λόγω των συνθηκών παρουσίασής του στο κοινό και υποθέτω ότι, αν τελικά το προχωρήσει δικαστικά, θα υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη δημόσια επιτέλεση του έργου του συνεπέφερε σε αυτό μια προσβλητική συνάρτηση και συσχέτιση. Θα πρέπει λοιπόν να αποδείξει ότι συνέτρεξε αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της προσβολής του δημιουργού και των συγκεκριμένων συνθηκών παρουσίασης του έργου του. Πιστεύω πως δεν συζητούμε δηλ. για εν γένει προσβολή της προσωπικότητάς του αλλά για εικαζόμενη προσβολή των ιδεατών του συμφερόντων και του στενού δεσμού του με το έργο του.
Ε, ας διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι μάλλον δεν θα κατορθώσει να στοιχειοθετήσει τέτοιου είδους προσβολή.
Πιθανολογώ ότι ο συγκεκριμένος έκρινε ότι προσεβλήθη το έργο του λόγω των συνθηκών παρουσίασής του στο κοινό και υποθέτω ότι, αν τελικά το προχωρήσει δικαστικά, θα υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη δημόσια επιτέλεση του έργου του συνεπέφερε σε αυτό μια προσβλητική συνάρτηση και συσχέτιση. Θα πρέπει λοιπόν να αποδείξει ότι συνέτρεξε αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της προσβολής του δημιουργού και των συγκεκριμένων συνθηκών παρουσίασης του έργου του. Πιστεύω πως δεν συζητούμε δηλ. για εν γένει προσβολή της προσωπικότητάς του αλλά για εικαζόμενη προσβολή των ιδεατών του συμφερόντων και του στενού δεσμού του με το έργο του.
Ε, ας διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι μάλλον δεν θα κατορθώσει να στοιχειοθετήσει τέτοιου είδους προσβολή.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- hellegennes
Θα ήταν πολύ αστείο να δούμε πώς θα προσπαθούσε να το αποδείξει αυτό, αλλά είτε δεν θα προχωρήσει η υπόθεση είτε δεν θα δημοσιευθούν τα πρακτικά για να γελάσουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο Κραουνάκης κάνει αντιπολίτευση, αυτό είναι όλο
Θύμωσε που η Πρωτοψάλτη έγινε κομμάτι της κυβερνητικής προπαγάνδας (όπως το είδε) με δικά του τραγούδια
Εχει δικαίωμα να θυμώσει; Έχει
Έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίσει κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω
Τέλος συναγερμού
Το μέγεθος του, ως συνθέτη, είναι εκτός τρέχουσας συζήτησης
Θύμωσε που η Πρωτοψάλτη έγινε κομμάτι της κυβερνητικής προπαγάνδας (όπως το είδε) με δικά του τραγούδια
Εχει δικαίωμα να θυμώσει; Έχει
Έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίσει κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω
Τέλος συναγερμού
Το μέγεθος του, ως συνθέτη, είναι εκτός τρέχουσας συζήτησης
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εξαρτάται από τον ακροατή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν τίθεται θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας για έναν ή περισσότερους ακροατές αλλά από το συμβολισμό/ταύτιση τους με την α ή β ιδεολογία ή κόμμα, από τα οποία ο δημιουργός θέλει να αποστασιοποιηθεί ή να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του.hellegennes έγραψε: 30 Απρ 2020, 14:03Να σου πω εγώ γιατί, που σε αντίθεση με τον foscilis δεν έμαθα χθες περί πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς έχω έργα για τα οποία έχω δικαιώματα, κάποια δημοσιευμένα και άλλα αδημοσίευτα.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:41 Εκτός από ad hominem επιθέσεις θα μας πει κάποιος γιατί έχει άδικο ο Κραουνάκης;
Βέβαια, αν είχε επί της ουσίας άδικο θα μας κοτσάρατε ολόκληρα κατεβατά. Τώρα, ειρωνεία, απαξίωση, χαμογελάκια και δεν συμμαζεύεται. Αλλά, μέχρι εκεί μπορεί η Δεξιά.
Ο Κραουνάκης ζητάει αποζημίωση γιατί α) βιάστηκε το πνευματικό του δικαίωμα και β) γιατί θεωρεί ότι τον προσβάλλει το παίξιμο τραγουδιών του έξω από το Μαξίμου, σε κατάσταση πανδημίας, μπροστά σε ένα άτομο που δεν χωνεύει.
Το άλφα δεν υφίσταται νομικά. Τελεία και παύλα.
Το βήτα αφορά το ηθικό του δικαίωμα που επίσης δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφει. Δεν μπορείς να διεκδικείς αποζημίωση για προσβολή στο ηθικό σου δικαίωμα με την αιτιολογία ότι δεν χωνεύεις έναν ακροατή. Το ηθικό δικαίωμα αφορά παραποίηση, γελοιοποίηση, εκτέλεση υπό συνθήκες και σε χώρους που αντικειμενικά μπορούν να αποτελέσουν προσβολή του έργου, εκτέλεση κατόπιν εκπεφρασμένης άρνησης (ανεξαρτήτως συνθηκών και κοινού), εκτέλεση κατόπιν δημόσιας ή αποδεδειγμένης κατ' ιδίαν έκφρασης επιθυμίας μη εκτέλεσης και μη αναφορά του ονόματος του δημιουργού όταν και όπου απαιτείται να αναφέρεται.
Όπως επίσης δεν τίθεται μόνον θέμα ακρόασης αλλά και αιγίδας του δρώμενου.
Δεν το αναφέρω ως νομική τεκμηρίωση αλλά ως αμιγώς προσωπική άποψη, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Ναι, το αντιλαμβάνομαι αυτό, αλλά νομικά τουλάχιστον δεν έχει έρεισμα. Θα είχε μόνο αν επρόκειτο για κάποιον αμφιλεγόμενο φορέα ή θεσμό, όχι για τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μπορείς να πεις ότι σε προσβάλλει η εκτέλεση για τον πρωθυπουργό γιατί έτσι προσβάλλεις ΕΣΥ τους θεσμούς του συντάγματος.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 14:28 Εξαρτάται από τον ακροατή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν τίθεται θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας του ενός ή περισσότερων ακροατών αλλά από το συμβολισμό/ταύτιση τους με την α ή β ιδεολογία ή κόμμα, από τα οποία ο δημιουργός θέλει να αποστασιοποιηθεί ή να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του.
Η μόνη περίπτωση που το ηθικό δικαίωμα λαμβάνει υπόψη την υποκειμενική θεώρηση του δημιουργού είναι αν έχει εκφραστεί εκ των προτέρων. Εκεί δεν χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα και να συντρέχει καμμιά συνθήκη. Αρκεί που ο δημιουργός εκφράζει την επιθυμία μη εκτέλεσης.
Τέτοια περίπτωση είναι π.χ. οι Απαράδεκτοι. Ο λόγος που δεν παίζουν σε επαναλήψεις είναι γιατί αποτελεί ρητή επιθυμία της Δήμητρας Παπαδοπούλου και έχει δεχθεί μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επαναπροβολή ή διάθεση επεισοδίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Να σε ρωτήσω το εξής. Έστω ότι δινόταν επιλογή στον δημιουργό είτε να παίζονται τα κομμάτια του σε ραδιόφωνα, μπαρ, εστιατόρια και να μην παίρνει φράγκο, είτε να μην παίζονται καθόλου. Τι πιστεύεις ότι θα διάλεγε; Εδώ σε θέλω μάνα μου. Μάνα μου τουρκογύφτισσα (all rights reserved).Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:39Και για την πνευματική ιδιοκτησία λήγουν (70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού) τα δικαιώματα. Δεν διαρκούν αιώνιαΑσέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:36ολοι αυτοι βγαζουν χρηματα χαρη στη μουσικη;Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:10
Hell, αν σκεφθείς τις εκφράσεις που έχουν αποδοθεί σε όλους τους πρωθυπουργούς από τους καλλιτέχνες αυτής της χώρας (και τον πολιτικό διάλογο γενικότερα) νομίζω ότι αν και στέκει αυτό που γράφεις, θα καταχωρηθεί στο αρχείο πταισμάτων της εθιμικής παρατυπίας, που από πολλούς εκλαμβάνεται και ως βαθιά και πλέρια πολιτική πράξη... ή χρέος.hellegennes έγραψε: 30 Απρ 2020, 14:35Ναι, το αντιλαμβάνομαι αυτό, αλλά νομικά τουλάχιστον δεν έχει έρεισμα. Θα είχε μόνο αν επρόκειτο για κάποιον αμφιλεγόμενο φορέα ή θεσμό, όχι για τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μπορείς να πεις ότι σε προσβάλλει η εκτέλεση για τον πρωθυπουργό γιατί έτσι προσβάλλεις ΕΣΥ τους θεσμούς του συντάγματος.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 14:28 Εξαρτάται από τον ακροατή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν τίθεται θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας του ενός ή περισσότερων ακροατών αλλά από το συμβολισμό/ταύτιση τους με την α ή β ιδεολογία ή κόμμα, από τα οποία ο δημιουργός θέλει να αποστασιοποιηθεί ή να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του.
Η μόνη περίπτωση που το ηθικό δικαίωμα λαμβάνει υπόψη την υποκειμενική θεώρηση του δημιουργού είναι αν έχει εκφραστεί εκ των προτέρων. Εκεί δεν χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα και να συντρέχει καμμιά συνθήκη. Αρκεί που ο δημιουργός εκφράζει την επιθυμία μη εκτέλεσης.
Τέτοια περίπτωση είναι π.χ. οι Απαράδεκτοι. Ο λόγος που δεν παίζουν σε επαναλήψεις είναι γιατί αποτελεί ρητή επιθυμία της Δήμητρας Παπαδοπούλου και έχει δεχθεί μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επαναπροβολή ή διάθεση επεισοδίων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Τρίζουν τα κόκαλα του Carl Orff.Cavaliere έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:45 Έχεις κάθε δικαίωμα να προστατεύεις το τραγούδι σου όταν χρησιμοποιείται για πολιτική προπαγάνδα. Θα ένιωθα πολύ άσχημα αν ακουγότανε τραγούδι μου ενώ έκανε την πρωθυπουργική του προπαγάνδα ο καθένας, είτε Τσίπρας, είτε Κούλης, είτε Φραπετζόγλου.
- Φραγμένος_Τελεστής
- Phorum.gr user: Τυπάρας
Θα τους κλ@σει τα @@. Και αν χεστεί κιόλας, μετά θα σκουπιστεί με πετσέτα μπάνιου, όπως κάνει όταν μένει σε ξενοδοχείο (από αξιόπιστη πηγή).
-_-
- Πορφύριος Εξαρχίδης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 910 Προβολές
-