Δεν τα προδίδω ακόμα.aljawn έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:14Δεν το θυμάμαι ή δεν το είχα προσέξει. Πάντα νόμιζα ότι η δολοφονία της ατάλαντης ήταν κολάτεραλ ντάματζ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Mario Puzo´s Godfather.
Re: Mario Puzo´s Godfather.
Ordem e Progresso.
Κι επειδή στο νήμα μιλάμε για το πρώτο μέρος βασικά, ας γράψει ο καθένας ποιόν χαρακτήρα θα γούσταρε περισσότερο να υποδυθεί.
Εγώ το έχω ξαναπεί, τον Τούρκο Σολότσο.
Ordem e Progresso.
Γι'αυτό ακριβώς είναι ο πιο επικίνδυνος όλων ο Don Lucchesi, επειδή είναι πραγματικά δυνατός με όλα τα μέσα δικά του και όχι νταης όπως ο Τούρκος, οι Ροσατο, ο Ζαζα ή ακόμη και ο Ροθ(αν και δε παρουσιάζεται ακριβώς ως κακός Στην ιστορία). Είναι ο κουστουματος νονος, ο της εκκλησίας, ο αξιοσέβαστος της καλής κοινωνίας που δεν έχει κανένα ενδοιασμό για τίποτα.
Όσο σα χαρακτήρας που θα γουσταραμε να υποδυθουμε πιστεύω ότι εμένα θα μου ταίριαζε ο Σαντινο και σε στυλ και σε ιδιοσυγκρασία, θερμοαιμος.
Όσο σα χαρακτήρας που θα γουσταραμε να υποδυθουμε πιστεύω ότι εμένα θα μου ταίριαζε ο Σαντινο και σε στυλ και σε ιδιοσυγκρασία, θερμοαιμος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Στο μεταξύ, φατσάρα είναι και ο Μπαρζίνι, η μεγάλη αλεπού. ΣΕ σύγκριση με τους άλλους Νονούς είναι η πιο αγγλοσαξονική φάτσα, ο λιγότερο Terrone, αλλά ο ηθοποιός είναι ιταλικής καταγωγής από τις 2 πλευρές, και έχει εργαστεί ως φορτηγατζής. Παιδί του Θεάτρου, και δημιούργημα του Ηλία Καζάν, και πιστός Ρεπουμπλικάνος, όπως και ο Ρόμπερτ Ντυβάλ.
Ordem e Progresso.
- The Great Leader
Όλοι οι κακοί του Νονού έχουν μια γοητεία. Ο Λουτσέσι και ο Αλτομπέλο ως μέγεθος απειλής(διαπλοκή Βατικανού-Τραπεζών-Μαφίας), ο Ροθ ως ο άκακος γέρος που κρύβει ένα εγκληματικό μυαλό(τόσο καλός ήταν ο Lee Strasberg, που μέχρι και ο Μέγιερ Λάνσκυ τον ενέκρινε ως ερμηνεία-απόδοση), άλλα πάντα είχα ένα ενδιαφέρον για τον Εμίλιο Μπαρζίνι, τον μεγάλο κακό του πρώτου έργου.Η μυστικοπάθεια(στον γάμο της Κόνι, έβαλε έναν μπράβο να καταστρέψει την μηχανή ενός φωτογράφου, γιατί δεν ήθελε να αποθανατιστεί), η χρήση proxies για να πετύχει τον σκοπό του(οι Τατάλια ως μπροστάρηδες του σχεδίου του) και ο πράος και διπλωματικός τόνος του στην συγκέντρωση της Επιτροπής, τον κάνουν έναν άκρως ενδιαφέρον ανταγωνιστή. Με λίγο timing και με λίγα στοιχεία για την προσοχή του θεατή, χτίζεις μια μεγάλη απειλή και αυτό ήταν κάτι που σπάνια το βλέπεις σε ανταγωνιστές ταινιών.
Ναι, και παίζεται τελείως ψυχρός, χωρίς καμιά επίφαση ψευτοευγένειας και ηθικής. Το ενδιαφέρον είναι πως ο Κόπολα έβαλε στον ρόλο όχι έναν κλασικό βέκιο, έναν serio κατά παράδοσιν, αλλά έναν λαϊκό κωμικό.Ερμής έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:32Γι'αυτό ακριβώς είναι ο πιο επικίνδυνος όλων ο Don Lucchesi, επειδή είναι πραγματικά δυνατός με όλα τα μέσα δικά του και όχι νταης όπως ο Τούρκος, οι Ροσατο, ο Ζαζα ή ακόμη και ο Ροθ(αν και δε παρουσιάζεται ακριβώς ως κακός Στην ιστορία). Είναι ο κουστουματος νονος, ο της εκκλησίας, ο αξιοσέβαστος της καλής κοινωνίας που δεν έχει κανένα ενδοιασμό για τίποτα.
Ordem e Progresso.
- NKVD_SMERSH
Το τρίτο μέρος μετά συγχωρήσεως ήταν μια μαλακία και μισή.
Το καλό στο ΙΙΙ είναι ότι βλέπουμε στην Σικελιανή ύπαιθρο την αγαπημένη μου Alfa Romeo Alfa 6, την Alfa Romeo 2000 Spider Veloce, την Lancia Gamma, το Fiat 124 Speciale και την Maserati Quattroporte IIΙ.
Το καλό στο ΙΙΙ είναι ότι βλέπουμε στην Σικελιανή ύπαιθρο την αγαπημένη μου Alfa Romeo Alfa 6, την Alfa Romeo 2000 Spider Veloce, την Lancia Gamma, το Fiat 124 Speciale και την Maserati Quattroporte IIΙ.
“He who controls the spice controls the universe.”
Συμφωνώ κι εγώ ότι ο Μπαρζίνι ήταν ο καλύτερος κακός. Γενικά το πρώτο έργο ήταν περισσότερο εγκεφαλικό ενώ το δεύτερο έργο περισσότερο διηγητικό (ιδίως όταν δείχνει το πως ο Νονός ξεκίνησε από κλεφτοκοτάς λόγω ανέχειας και έγινε όνομα στην μαφία). Το τρίτο ήταν περισσότερο αρπαχτή - μνημόσυνο. Αν δεν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια κατασκευή στο πρώτο (οι φίλοι μας είναι οι χειρότεροι εχθροί μας), ίσως ο Ροθ να ήταν ο καλύτερος, αλλά κάπου στην πορεία το μυρίζεσαι τι ρόλο πραγματικά βαράει.The Great Leader έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:37 άλλα πάντα είχα ένα ενδιαφέρον για τον Εμίλιο Μπαρζίνι, τον μεγάλο κακό του πρώτου έργου.
My Life had stood, a Loaded Gun
Δες ότι το γράψαμε στο ίδιο λεπτό, κι εγώ το δημοσίευσα λίγα δεύτερα πριν από σένα. Μαζί σκεφτόμασταν.The Great Leader έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:37 Όλοι οι κακοί του Νονού έχουν μια γοητεία. Ο Λουτσέσι και ο Αλτομπέλο ως μέγεθος απειλής(διαπλοκή Βατικανού-Τραπεζών-Μαφίας), ο Ροθ ως ο άκακος γέρος που κρύβει ένα εγκληματικό μυαλό(τόσο καλός ήταν ο Lee Strasberg, που μέχρι και ο Μέγιερ Λάνσκυ τον ενέκρινε ως ερμηνεία-απόδοση), άλλα πάντα είχα ένα ενδιαφέρον για τον Εμίλιο Μπαρζίνι, τον μεγάλο κακό του πρώτου έργου.Η μυστικοπάθεια(στον γάμο της Κόνι, έβαλε έναν μπράβο να καταστρέψει την μηχανή ενός φωτογράφου, γιατί δεν ήθελε να αποθανατιστεί), η χρήση proxies για να πετύχει τον σκοπό του(οι Τατάλια ως μπροστάρηδες του σχεδίου του) και ο πράος και διπλωματικός τόνος του στην συγκέντρωση της Επιτροπής, τον κάνουν έναν άκρως ενδιαφέρον ανταγωνιστή. Με λίγο timing και με λίγα στοιχεία για την προσοχή του θεατή, χτίζεις μια μεγάλη απειλή και αυτό ήταν κάτι που σπάνια το βλέπεις σε ανταγωνιστές ταινιών.
Ordem e Progresso.
Σωστοί και οι δύο. Αυτός φαίνεται στο γαμο της κοσταντζια, Αυτός πλησίασε τον γαμπρό, Αυτός έκανε τους ταταλια να φαίνονται οι "κακοι", Αυτός έφαγε τον Σαντινο, Αυτός πλευρισε τον Τεσιο, Αυτός πήγε στην κηδεία του Βιτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 28 Απρ 2020, 21:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- The Great Leader
Tα μεγάλα πνεύματα...Cavaliere έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:52Δες ότι το γράψαμε στο ίδιο λεπτό, κι εγώ το δημοσίευσα λίγα δεύτερα πριν από σένα. Μαζί σκεφτόμασταν.The Great Leader έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:37 Όλοι οι κακοί του Νονού έχουν μια γοητεία. Ο Λουτσέσι και ο Αλτομπέλο ως μέγεθος απειλής(διαπλοκή Βατικανού-Τραπεζών-Μαφίας), ο Ροθ ως ο άκακος γέρος που κρύβει ένα εγκληματικό μυαλό(τόσο καλός ήταν ο Lee Strasberg, που μέχρι και ο Μέγιερ Λάνσκυ τον ενέκρινε ως ερμηνεία-απόδοση), άλλα πάντα είχα ένα ενδιαφέρον για τον Εμίλιο Μπαρζίνι, τον μεγάλο κακό του πρώτου έργου.Η μυστικοπάθεια(στον γάμο της Κόνι, έβαλε έναν μπράβο να καταστρέψει την μηχανή ενός φωτογράφου, γιατί δεν ήθελε να αποθανατιστεί), η χρήση proxies για να πετύχει τον σκοπό του(οι Τατάλια ως μπροστάρηδες του σχεδίου του) και ο πράος και διπλωματικός τόνος του στην συγκέντρωση της Επιτροπής, τον κάνουν έναν άκρως ενδιαφέρον ανταγωνιστή. Με λίγο timing και με λίγα στοιχεία για την προσοχή του θεατή, χτίζεις μια μεγάλη απειλή και αυτό ήταν κάτι που σπάνια το βλέπεις σε ανταγωνιστές ταινιών.
Πάντα έβρισκα όλο το στήσιμο του Μπαρζίνι κορυφαίο, σεναριακά και σκηνοθετικά. Συνήθως, ο ανταγωνιστής ή θα καταπίνει το σκηνικό και τους άλλους γύρω του(ειδικά αν έχει έναν χαρισματικό ηθοποιό) ή θα δεν θα είναι εξελιγμένος σωστά. Ο Κόντε, με ένα εγκεφαλικό σενάριο και μια σωστή σκηνοθεσία από τον Κόπολα, έπαιξε έναν μαφιόζο παρασκηνιακό, πονηρό και άκρως απειλητικό, χωρίς υπερβολή και στομφώδη τρικ.
Είναι μοναδικός. Όπως το είπες και πριν στην ανάλυσή σου. Και συμφωνώ σε όλα. After all, we are not communists.The Great Leader έγραψε: 28 Απρ 2020, 21:03Πάντα έβρισκα όλο το στήσιμο του Μπαρζίνι κορυφαίο, σεναριακά και σκηνοθετικά. Συνήθως, ο ανταγωνιστής ή θα καταπίνει το σκηνικό και τους άλλους γύρω του(ειδικά αν έχει έναν χαρισματικό ηθοποιό) ή θα δεν θα είναι εξελιγμένος σωστά. Ο Κόντε, με ένα εγκεφαλικό σενάριο και μια σωστή σκηνοθεσία από τον Κόπολα, έπαιξε έναν μαφιόζο παρασκηνιακό, πονηρό και άκρως απειλητικό, χωρίς υπερβολή και στομφώδη τρικ.
Ordem e Progresso.
- The Great Leader
Ο Ροθ χάνει γιατί έχει περισσότερο screentime και άλλη δομή ως ανταγωνιστής. Είναι ο φανερός κακός και δεν το παλεύει ιδιαίτερα το σενάριο στο να στο καμουφλάρει. Περισσότερο ψάχνεις μέσω αφήγησης να δεις γιατί έχει τα νεύρα του με τον Μάικλ. Συν, η ιδιαίτερη χημεία Πατσίνο-Στράσμπεργκ, ως μαθητή-δάσκαλου/πρωταγωνιστή-ανταγωνιστή που δεν σηκώνει το χτίσιμο ενός γιγαντιαίου μεν, άλλα αόρατου δε, ανταγωνιστή.aljawn έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:52Συμφωνώ κι εγώ ότι ο Μπαρζίνι ήταν ο καλύτερος κακός. Γενικά το πρώτο έργο ήταν περισσότερο εγκεφαλικό ενώ το δεύτερο έργο περισσότερο διηγητικό (ιδίως όταν δείχνει το πως ο Νονός ξεκίνησε από κλεφτοκοτάς λόγω ανέχειας και έγινε όνομα στην μαφία). Το τρίτο ήταν περισσότερο αρπαχτή - μνημόσυνο. Αν δεν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια κατασκευή στο πρώτο (οι φίλοι μας είναι οι χειρότεροι εχθροί μας), ίσως ο Ροθ να ήταν ο καλύτερος, αλλά κάπου στην πορεία το μυρίζεσαι τι ρόλο πραγματικά βαράει.The Great Leader έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:37 άλλα πάντα είχα ένα ενδιαφέρον για τον Εμίλιο Μπαρζίνι, τον μεγάλο κακό του πρώτου έργου.
Johnny FontaneCavaliere έγραψε: 28 Απρ 2020, 20:29 Κι επειδή στο νήμα μιλάμε για το πρώτο μέρος βασικά, ας γράψει ο καθένας ποιόν χαρακτήρα θα γούσταρε περισσότερο να υποδυθεί.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εκτός των άλλων υπάρχει από την αρχή ο υπαινιγμός του Pentangeli για τον Roth. Δεν συγκρίνονται οι δύο κακοί.Ο Roth είναι από την αρχή ύποπτος, ο Μπαρζίνι είναι μεν αντιπαθητικός, αλλά όχι ύποπτος.
Ordem e Progresso.