!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρολόγια
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Ρολόγια
ε τι τρακοσάρα τι τριχιλιάρα
αν αγοράζεις τέτοια πράματα κανονικά την έχεις ξεχάσει τη διαφορά εδώ και καιρό, αν την ήξερες ποτέ δηλαδή.
αν αγοράζεις τέτοια πράματα κανονικά την έχεις ξεχάσει τη διαφορά εδώ και καιρό, αν την ήξερες ποτέ δηλαδή.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
stergiosbik
μονο αν κοστιζει το βαρος του σε πλατινα - αλλιως ουτε να το κοιταξουμε - ας ειναι κ απο γρασσομελο - δεν μας απασχολει .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
stergiosbik
Αφου ειναι RR λεμε!Αγις έγραψε: 27 Απρ 2020, 20:07μονο αν κοστιζει το βαρος του σε πλατινα - αλλιως ουτε να το κοιταξουμε - ας ειναι κ απο γρασσομελο - δεν μας απασχολει .
ΥΓ
Πλακα κανω στους συμφορουμιτες.Αλλα ειμαι απολυτως βεβαιος οτι θα υπαρχουν ηλιθιοι που θα το αγοραζουν και θα πλρωνουν αδρα μαλιστα.
το RR δεν μας λεει τπτ - αν δεν ειναι πανακριβο δεν εχει ενδιαφερον - κ μην αρχισεις να ανεβαζεις τπτ ερευνες οτι ειναι κινεζικο που το αγοραζει η εταιρεια 1 ευρω το κιλο και το πουλαει 1.150 καταλογο αλλα το βρισκουμε μονο με καπελο + 800 ευρω κ αφου περιμενουμε το λιγοτερο 6 μηνες στην λιστα αναμονης.stergiosbik έγραψε: 27 Απρ 2020, 20:10Αφου ειναι RR λεμε!Αγις έγραψε: 27 Απρ 2020, 20:07μονο αν κοστιζει το βαρος του σε πλατινα - αλλιως ουτε να το κοιταξουμε - ας ειναι κ απο γρασσομελο - δεν μας απασχολει .
ΥΓ
Πλακα κανω στους συμφορουμιτες.Αλλα ειμαι απολυτως βεβαιος οτι θα υπαρχουν ηλιθιοι που θα το αγοραζουν και θα πλρωνουν αδρα μαλιστα.
δεν μας ενδιαφερει
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
stergiosbik
Oχι ρε.Αγις έγραψε: 27 Απρ 2020, 20:24το RR δεν μας λεει τπτ - αν δεν ειναι πανακριβο δεν εχει ενδιαφερον - κ μην αρχισεις να ανεβαζεις τπτ ερευνες οτι ειναι κινεζικο που το αγοραζει η εταιρεια 1 ευρω το κιλο και το πουλαει 1.150 καταλογο αλλα το βρισκουμε μονο με καπελο + 800 ευρω κ αφου περιμενουμε το λιγοτερο 6 μηνες στην λιστα αναμονης.stergiosbik έγραψε: 27 Απρ 2020, 20:10Αφου ειναι RR λεμε!Αγις έγραψε: 27 Απρ 2020, 20:07
μονο αν κοστιζει το βαρος του σε πλατινα - αλλιως ουτε να το κοιταξουμε - ας ειναι κ απο γρασσομελο - δεν μας απασχολει .
ΥΓ
δεν μας ενδιαφερει
Εχει κυψελες οπως και η Bentley!
Aλλωστε για τετοιες ερευνες αρμοδιος ειναι ο Γιαννοπουλος.
Δεν είναι έτσι.Chilloutbuddy έγραψε: 27 Απρ 2020, 18:27 ε τι τρακοσάρα τι τριχιλιάρα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
φθασαμε στο σημειο ρολοι να κοστιζει οσο μια η κ 4-5 φεραρι κ βαλε - μαζι
παρανοια
παρανοια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Να συμπληρώσω επίσης φίλε Ερμή ότι το σέρβις στα υψηλά μοντέλα, αν και ακριβό, συνίσταται από τον κατασκευαστή κάθε 6-7 χρόνια, στα Ρολεξ κάθε 10 χρόνια. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το ολοκληρωμένο σέρβις σε ένα απλό Ρολεξ κοστίζει €800, στα απλά μοντέλα (μόνο ώρα/ημερομηνία) της Αγίας Τετράδας περί τα €1500-€2000, ενώ στο χρονογράφο Ουμπλο σου υποψιάζομαι €600-€700 (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, η αντικατάσταση του κεραμικού στεφανίου θα κοστίσει 4-5 καρδιοεγκεφαλικα, κάτι το οποίο ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ).
Όλα αυτά βέβαια μόνο εάν παρατηρήσουμε κάτι σημαντικά λάθος στη λειτουργία το ρολογιού, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Άλλωστε τα ρολόγια είναι μηχανές, έχουν κινητά μέρη που φθείρονται και χρειάζονται λίπανση και αντικατάσταση δεν είναι δυνατόν να έχουμε στην κατοχή μας, να φοράμε ένα θαύμα της μηχανικής χωρίς να μεριμνούμε για τη σωστή λειτουργία και συντήρησή του.
Όσο για τη σύγκριση αυτοκινήτου-ρολογιού, προσπαθώ να την αποφεύγω επειδή, έκτος από τους γενικότερους κανόνες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε (κατασκευή - αγορά - ζήτηση), μελετάμε δυο διαφορετικά είδη/προϊόντα και οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα τα οποία δεν δικαιώνουν καμία πλευρά. Η πιο σημαντική, θα έλεγα, σημειολογική διαφορά αυτών των δυο είναι ότι η αγορά αυτοκινήτου αναδεικνύει τις ανάγκες του αγοραστή ενώ η αγορά ρολογιού το γούστο και τη γνώση του.
Και για να απαντήσω στο ερώτημα του Οττο, αν πρέπει να έχουν οικονομική ισορροπία όσα κατέχουμε: όχι απαραίτητα.
Στη σημερινή εποχή οι προτεραιότητες λειτουργούν χονδρικά ως εξής: τροφή-> ρουχισμός-> κατοικία-> αυτοκίνητο -> ρολόι. Αυτά για τα βασικά της διαβίωσης. Στον κόσμο των πολυτελών ειδών το βάρος που ρίχνει ο καθένας είναι ανάλογο με τις προτιμήσεις, τη γνώση, όχι τόσο τη χρηστικότητα αλλά την αναγνωρισιμότητα στον κοινωνικό περίγυρο. Έτσι η τροφή γίνεται φιλέτο κόμπε ωρίμανσης 42 ημερών, ο ρουχισμός γίνεται D&G, η κατοικία γίνεται πεντχαουζ, το αυτοκίνητο γίνεται Bentley και το ρολόι γίνεται Patek, φυσικά με όποια σειρά προτεραιότητας το επιθυμεί ο αγοραστής. Δεν είναι ΒΑΣΙΚΗ ανάγκη τα πολυτελή αγαθά.
Είναι επίσης γνωστό στους παροικούντες την Γενεύη ότι οι χρυσοί κανόνες που διέπουν την απόκτηση ενός ρολογιού χειρός από έναν ερασιτέχνη λάτρη είναι οι εξής τρεις:
1. Αν δεν πονέσει (οικονομικά), δεν αξίζει
2. Αγοράζουμε αυτό που μπορούμε, όχι αυτό που μας αρέσει.
3. Η χρυσή αξιακη τομή, για την απόκτηση ενός σημαντικού ρολογιού στη ζωή του επιφανούς ανδρός και για την κοινωνικοοικονομική αρμονία και συμμετρία, είναι 2 (δυο) μισθοί (προ φόρων)
Και καταλήγω. Ενώ κάποιος που θα ξοδέψει €50.000 για ρολόι ΧΩΡΙΣ να έχει στην κατοχή του κατοικία ή αυτοκίνητο, ή αγοράσει μια Φεράρι ενώ τρέφεται αποκλειστικά με μουστάρδα και κρεμμύδι στο ψωμάκι μπορεί (και πρέπει) να θεωρηθεί άτομο αμφιβόλου ψυχικής συγκρότησης, ο ίδιος ξοδεύοντας τα ίδια λεφτά αλλά ΕΧΟΝΤΑΣ στην κατοχή του ένα Zastava π.χ. και μια γκαρσονιέρα, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως λάτρης της υψηλής ωρολογοποιίας. Αυτή είναι η διαφορά
Όλα αυτά βέβαια μόνο εάν παρατηρήσουμε κάτι σημαντικά λάθος στη λειτουργία το ρολογιού, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Άλλωστε τα ρολόγια είναι μηχανές, έχουν κινητά μέρη που φθείρονται και χρειάζονται λίπανση και αντικατάσταση δεν είναι δυνατόν να έχουμε στην κατοχή μας, να φοράμε ένα θαύμα της μηχανικής χωρίς να μεριμνούμε για τη σωστή λειτουργία και συντήρησή του.
Όσο για τη σύγκριση αυτοκινήτου-ρολογιού, προσπαθώ να την αποφεύγω επειδή, έκτος από τους γενικότερους κανόνες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε (κατασκευή - αγορά - ζήτηση), μελετάμε δυο διαφορετικά είδη/προϊόντα και οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα τα οποία δεν δικαιώνουν καμία πλευρά. Η πιο σημαντική, θα έλεγα, σημειολογική διαφορά αυτών των δυο είναι ότι η αγορά αυτοκινήτου αναδεικνύει τις ανάγκες του αγοραστή ενώ η αγορά ρολογιού το γούστο και τη γνώση του.
Και για να απαντήσω στο ερώτημα του Οττο, αν πρέπει να έχουν οικονομική ισορροπία όσα κατέχουμε: όχι απαραίτητα.
Στη σημερινή εποχή οι προτεραιότητες λειτουργούν χονδρικά ως εξής: τροφή-> ρουχισμός-> κατοικία-> αυτοκίνητο -> ρολόι. Αυτά για τα βασικά της διαβίωσης. Στον κόσμο των πολυτελών ειδών το βάρος που ρίχνει ο καθένας είναι ανάλογο με τις προτιμήσεις, τη γνώση, όχι τόσο τη χρηστικότητα αλλά την αναγνωρισιμότητα στον κοινωνικό περίγυρο. Έτσι η τροφή γίνεται φιλέτο κόμπε ωρίμανσης 42 ημερών, ο ρουχισμός γίνεται D&G, η κατοικία γίνεται πεντχαουζ, το αυτοκίνητο γίνεται Bentley και το ρολόι γίνεται Patek, φυσικά με όποια σειρά προτεραιότητας το επιθυμεί ο αγοραστής. Δεν είναι ΒΑΣΙΚΗ ανάγκη τα πολυτελή αγαθά.
Είναι επίσης γνωστό στους παροικούντες την Γενεύη ότι οι χρυσοί κανόνες που διέπουν την απόκτηση ενός ρολογιού χειρός από έναν ερασιτέχνη λάτρη είναι οι εξής τρεις:
1. Αν δεν πονέσει (οικονομικά), δεν αξίζει
2. Αγοράζουμε αυτό που μπορούμε, όχι αυτό που μας αρέσει.
3. Η χρυσή αξιακη τομή, για την απόκτηση ενός σημαντικού ρολογιού στη ζωή του επιφανούς ανδρός και για την κοινωνικοοικονομική αρμονία και συμμετρία, είναι 2 (δυο) μισθοί (προ φόρων)
Και καταλήγω. Ενώ κάποιος που θα ξοδέψει €50.000 για ρολόι ΧΩΡΙΣ να έχει στην κατοχή του κατοικία ή αυτοκίνητο, ή αγοράσει μια Φεράρι ενώ τρέφεται αποκλειστικά με μουστάρδα και κρεμμύδι στο ψωμάκι μπορεί (και πρέπει) να θεωρηθεί άτομο αμφιβόλου ψυχικής συγκρότησης, ο ίδιος ξοδεύοντας τα ίδια λεφτά αλλά ΕΧΟΝΤΑΣ στην κατοχή του ένα Zastava π.χ. και μια γκαρσονιέρα, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως λάτρης της υψηλής ωρολογοποιίας. Αυτή είναι η διαφορά
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
Σε κεντρικό κατάστημα της Βουκουρεστίου μου είχαν πάρει 350€ πριν κάποια χρόνια για το σέρβις του ουμπλό. Και ήταν το μόνο που έχω κάνει μέσα σε αυτά τα 15χρόνια, το ίδιο ισχύει και για το uboat στο ίδιο κατάστημα με τιμή όπως σου είπα γύρω στα 150€. Εύχομαι να μη χρειαστεί αντικατάσταση του κεραμικού στεφανίου ποτέ, έχω όμως χρειαστεί να αλλάξω 3 φορές το λουρί και εκεί κάθε φορά έβλεπα τις τιμές να διπλασιάζονται, όπως το λέω, να διπλασιάζονται.
Δεν έβαλα σύγκριση κατανάγκη αυτοκινήτου με ρολογιού, αλλά το πήγα καθαρά οικονομικά, είναι λίγο περίεργο το σέρβις απο ένα αντικείμενο να κάνει το 1/3 της αξίας κτήσης του (με τιμες 2014).
Δεν έβαλα σύγκριση κατανάγκη αυτοκινήτου με ρολογιού, αλλά το πήγα καθαρά οικονομικά, είναι λίγο περίεργο το σέρβις απο ένα αντικείμενο να κάνει το 1/3 της αξίας κτήσης του (με τιμες 2014).
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
stergiosbik
Δεν εχω γιατι δεν φοραω.Αγχωνομαι.
Εκτος του οτι με ενοχλει,κοιταω συνεχως την ωρα και νοιωθω σα να με κυνηγαει συνεχως κατι.
Φιλε Στεργιο, δεν ξερω για το προσωπικο σου στυλ αλλα επειδη θελεις να γνωριζεις και εχεις τη συναισθηση του χρονου, θα ηθελες να δοκιμασεις ενα μοντερνο μηχανικο ρολοι τσεπης?stergiosbik έγραψε: 28 Απρ 2020, 11:16Δεν εχω γιατι δεν φοραω.Αγχωνομαι.
Εκτος του οτι με ενοχλει,κοιταω συνεχως την ωρα και νοιωθω σα να με κυνηγαει συνεχως κατι.
Χωρις να βρισκεται μπροστα σου συνεχεια και ως ενοχληση στον καρπο σου, διχως τις βλαβερες ακτινοβολιες του τηλεφωνου στη μπροστινη τσεπη, απελευθερωνει τα χερια μπαινοντας διακριτικα στο μικρο τσεπακι του παντελονιου για πιο καθημερινο ντυσιμο:

δουλεια/ημερησιο:

και σε πιο επισημο ως συγχρονος κυριος:

Κομψο, μοντερνο και συναμα παραδοσιακο, με κοστος περι τα €200

Κατι το πραγματικα διαφορετικο και μοναδικο, ετσι επειδη μας αρεσει και μπορουμε...
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ο φίλος Στέργιος κατέχει ένα ρολόι τσέπης Zenith το οποίο του έχουμε ζητήσει να φωτογραφήσει και να αναρτήσει στο παρόν νήμα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φιλοτιμηθεί.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
stergiosbik
Δεν είναι ότι δεν μου αρεσουν.sting έγραψε: 29 Απρ 2020, 05:31Φιλε Στεργιο, δεν ξερω για το προσωπικο σου στυλ αλλα επειδη θελεις να γνωριζεις και εχεις τη συναισθηση του χρονου, θα ηθελες να δοκιμασεις ενα μοντερνο μηχανικο ρολοι τσεπης?stergiosbik έγραψε: 28 Απρ 2020, 11:16Δεν εχω γιατι δεν φοραω.Αγχωνομαι.
Χωρις να βρισκεται μπροστα σου συνεχεια και ως ενοχληση στον καρπο σου, διχως τις βλαβερες ακτινοβολιες του τηλεφωνου στη μπροστινη τσεπη, απελευθερωνει τα χερια μπαινοντας διακριτικα στο μικρο τσεπακι του παντελονιου για πιο καθημερινο ντυσιμο:
[img]https://i.postimg.cc/V6Nsj40h/Pock ... .jpg[/img]
δουλεια/ημερησιο:
[img]https://i.postimg.cc/y6yX6yFZ/pock ... .jpg[/img]
και σε πιο επισημο ως συγχρονος κυριος:
[img]https://i.postimg.cc/J7G2dhvg/b326 ... .jpg[/img]
Κομψο, μοντερνο και συναμα παραδοσιακο, με κοστος περι τα €200
[img]https://i.postimg.cc/YCMcVH1W/tiss ... .jpg[/img]
Κατι το πραγματικα διαφορετικο και μοναδικο, ετσι επειδη μας αρεσει και μπορουμε...
Το αντίθετο μάλιστα!
Απλά δεν μπορώ να φοράω τιποτα στα χέρια μου.
Έχω πρόβλημα.Φαντασου ότι δεν φοράω καν βέρα.
Όχι φυσικα γιατί δεν θέλω να φαίνεται ότι είμαι παντρεμένος.Αυτα είναι γελοιοτητες.Δεν μπορώ.
Το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή στη γυναίκα μου ότι βέρα δεν παίζει.Κατι πήγε να πει στην αρχή αλλά μετά το κατάλαβε.
Όταν έγινε ο αρραβώνας, μου πήρε η πεθερά μου ένα ρολόι,υποθέτω κάπως καλό γιατι σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνουν καλά πράγματα + το ότι δεν ήθελα τίποτε άλλο,το οποίο το είδα μόνο τότε.
Το ίδιο βράδυ το ξαναβαλα στο κουτί και μετά από κάνα 6μηνο το έδωσα στον κουνιάδο μου
Σκοτωθηκαμε με την γυναίκα αλλά ήταν κρίμα να πάει χαμένο.Ουτε που θυμάμαι πως ήταν.
Κάποια στιγμη παλιότερα,γιατί πραγματικά μου αρέσουν τα ρολόγια και ήθελα και να μην είναι γυμνά τα χέρια,πήρα ενα Νautica γύρω στο 400αρι αν θυμάμαι καλά αλλά το έφαγε η μαρμάγκα κι αυτό!
Το άλλο με την αλυσίδα απλά δεν παίζει.