Μηχανικός έγραψε: 25 Απρ 2020, 08:26
Το πολυπροπυλένιο όταν το ζεσταίνεις για να λιώσει λίγο πάνω από κάποιο σημείο και μετά όταν στερεοποιηθεί γίνεται σκληρό και εύθραυστο.
Αυτό τον καιρό κάνω μετατροπές σε πλαστικές κασετίνες από πολυπροπυλένιο για να τακτοποιήσω τα εργαλεία μου.
Έχω πάρει και εργαλεία για συγκόλληση πλαστικών.
Στα καταστήματα που εδώ στην Ελλάδα τα λέμε καταστήματα με βιομηχανικά υλικά, πουλάνε πλαστικά σε κύλινδρο με το κιλό σε όποιο μήκος και διάμετρο θέλεις, και σε πολλά είδη πλαστικού.
Αυτούς τους κυλίνδρους τους χρησιμοποιούν σε τόρνους τα μηχανουργεία για να φτιάχνουν εξαρτήματα από πλαστικό.
Ναι δεν κάνει για ματσόλα το πολυπροπ, φαίνεται ότι αν το βαρέσεις λίγο κάποια στιγμή μάλλον θα σπάσει.
Το σκέφτηκα να αγοράσω κανα κιλό HDPE, φτηνό είναι, αλλά είναι τα πάντα κλειστά και τα αυστραλέζικα ταχυδρομεία μπορεί να κάνουν και 1 μήνα για να σου φέρουν κάτι απ'το διπλανό δρόμο.
τα μαγαζια αυτα πρεπει να ειναι ανοιχτα. εδω αυτο το υλικο οι πολλοι το ονομαζουν "τεφλον" αν και στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει μονο τεφλον στην αγορα αλλα και acetal, acrylon και αλλα, που ειναι συνηθως φτηνοτερα.
λιωμενο hdpe επισης πρεπει να κανει για τη δουλεια σου. τα μπουκαλια απο γαλα μαλλον δεν ειναι ομως. τα καπακια τους ειναι. αρκετα δοχεια για υγρα ειναι, ας πουμε τα τυπικα 18λιτρα μπετονια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ασέβαστος έγραψε: 25 Απρ 2020, 10:42
τα μαγαζια αυτα πρεπει να ειναι ανοιχτα. εδω αυτο το υλικο οι πολλοι το ονομαζουν "τεφλον" αν και στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει μονο τεφλον στην αγορα αλλα και acetal, acrylon και αλλα, που ειναι συνηθως φτηνοτερα.
λιωμενο hdpe επισης πρεπει να κανει για τη δουλεια σου. τα μπουκαλια απο γαλα μαλλον δεν ειναι ομως. τα καπακια τους ειναι. αρκετα δοχεια για υγρα ειναι, ας πουμε τα τυπικα 18λιτρα μπετονια.
θα δούμε σε λίγο, το έχω λιώσει και είναι στο κονσερβοκούτι και κρυώνει
τα μπουκάλια εδώ είναι σίγουρα (και τα καπάκια τους), έχουν και τα δύο το σήμα με το 2 και γράφει HDPE από κάτω.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Ασέβαστος έγραψε: 25 Απρ 2020, 10:42
θα δούμε σε λίγο, το έχω λιώσει και είναι στο κονσερβοκούτι και κρυώνει
τα μπουκάλια εδώ είναι σίγουρα (και τα καπάκια τους), έχουν και τα δύο το σήμα με το 2 και γράφει HDPE από κάτω.
σε τι θερμοκρασια τα λιωνεις; θα εισαι εδω αυριο η θα σε εχει φαει λαχανο η γυναικα επειδη θα βρωμαει ο φουρνος;
εχω λιωσει με διαφορους τροπους, συνηθως με φλογα σε εξωτερικο χωρο, δεν εχω κανει την αποπειρα σε φουρνο, δεν ξερω τι τοξικα σκατολοιδια βγαινουν με το λιωσιμο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ασέβαστος έγραψε: 25 Απρ 2020, 11:03
σε τι θερμοκρασια τα λιωνεις; θα εισαι εδω αυριο η θα σε εχει φαει λαχανο η γυναικα επειδη θα βρωμαει ο φουρνος;
εχω λιωσει με διαφορους τροπους, συνηθως με φλογα σε εξωτερικο χωρο, δεν εχω κανει την αποπειρα σε φουρνο, δεν ξερω τι τοξικα σκατολοιδια βγαινουν με το λιωσιμο.
Μπα δε βγαίνει τίποτα (εκτός αν το κάψεις οπότε βγαίνει καπνός) ούτε μυρίζει καθόλου.
Υποτίθεται λιώνει στους 120-160, εγώ το είχα κάπου 180 γιατί βαριόμουνα να περιμένω.
Τελικά μου άρπαξε λίγο και βγήκε λίγο μπεζ σε κάποια σημεία, ωραίο όμως μ'αρέσει εμφανισιακά γι'αυτό που το θέλω
Και δουλεύεται και πολύ εύκολα και στον τόρνο και γενικά, ωραίο υλικό. Το μόνο μειονέκτημα έως τώρα ότι κόλλησε στο κονσερβοκούτι ενώ το πολυπροπυλένιο βγήκε κατευθείαν, πλοπ. Έχει και καναδυό τρυπούλες αλλά αυτές γέμισαν ευκολα λιώνοντας ένα κομματάκι με το heat gun.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.