!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κακοποίηση και θάνατος παιδιού

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: Κακοποίηση και θάνατος παιδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Βλήμα έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:05
Gherschaagk έγραψε: 24 Απρ 2020, 00:58 https://www.google.com/amp/s/amp.newsbo ... tiko-tropo

Το παιδί κατέληξε μετά από συστηματική κακοποίηση. Είχε την ατυχία να έχει για γονείς 2 ναρκομανείς και την κηδεμονία του ανέλαβε η γιαγιά του η οποία του έκοψε τα γεννητικά όργανα για αυτό και εισήχθη στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία. Εκεί διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε εγκεφαλική αιμορραγία και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη. Το κακοποιούσαν για χρόνια η γιαγιά, η θεία και ο θείος του. Ήταν μόλις 5 χρόνων.

Δεν το χωράει το μυαλό μου.
Ρε γαμώ το, αυτές οι ειδήσεις με αφήνουν κάπως μουδιασμένο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δομήσουμε την κοινωνία ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιες νοσηρές καταστάσεις;

Δύσκολα. Αυτές οι καταστάσεις (και πολύ χειρότερες) συνέβαιναν από πάντα.

Ήδη βέβαια έχουμε καταφέρει πολλά. Από εκεί που η φρικαλεότητα ήταν ο κανόνας και αποτελούσε καθημερινό και συνηθισμένο φαινόμενο, στις περισσότερες σημερινές κοινωνίες είναι η εξαίρεση.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

hellegennes έγραψε: 24 Απρ 2020, 04:45
Αγις έγραψε: 24 Απρ 2020, 03:04 κρεμαλα δεν θετε - ισοβια δεν θετε - φυλακιση δεν θετε - λεμοναδα δεν θετε - τι στο διαλο θετε ; κουλουρι ;
Η ποινή δεν εξαλείφει την αιτία. Ο άλλος ρωτάει τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα κι εσύ απαντάς κρεμάλα; Dafuq;
οι ποινες δρουν ΚΑΙ προληπτικα - δεν εγραψα ομως αυτο - κοψτε τις ρακομελοφιλοσοφιες πασπαλισμενες με ''αθρωπισμο'' και τις τρεχαλες να υπερασπισθειτε τους θυτες μην χασουν τα ''δικαιωματα'' τους
Μια αιτια που ξεσαλωνουν οι προβληματικοι ειναι και οσοι τους στηριζουν ειτε απο αφελεια ειτε απο ιδεοληψιες .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν είναι θέμα ιδεοληψίας, είναι πρακτικό. Δεν προσφέρει τίποτα από πρακτικής άποψης και δεν υπάρχει απολύτως καμμιά ποινή που δρα προληπτικά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Όσο μικρότερης σημασίας είναι το έγκλημα/παράβαση/παρανομία, τόσο αποτελεσματικότερη είναι η αποτρεπτικότητα της ποινής. Όσο πηγαίνεις σε κακουργήματα, η πιθανότητα να λειτουργήσει αποτρεπτικά η ύπαρξη ποινής (οποιασδήποτε) μικραίνει και τείνει στο μηδέν όταν μιλάμε για εγκλήματα όπως του νήματος.

Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και διά της λογικής, αλλά μπορείς να δεις και έρευνες που δείχνουν το ίδιο πράγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Άδεια τεκνοποίησης . Να εξετάζεται το ζευγάρι από ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
Στην Ελλάδα βέβαια , όλοι με λάδι 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Βλήμα έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:05
Gherschaagk έγραψε: 24 Απρ 2020, 00:58 https://www.google.com/amp/s/amp.newsbo ... tiko-tropo

Το παιδί κατέληξε μετά από συστηματική κακοποίηση. Είχε την ατυχία να έχει για γονείς 2 ναρκομανείς και την κηδεμονία του ανέλαβε η γιαγιά του η οποία του έκοψε τα γεννητικά όργανα για αυτό και εισήχθη στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία. Εκεί διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε εγκεφαλική αιμορραγία και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη. Το κακοποιούσαν για χρόνια η γιαγιά, η θεία και ο θείος του. Ήταν μόλις 5 χρόνων.

Ρε γαμώ το, αυτές οι ειδήσεις με αφήνουν κάπως μουδιασμένο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δομήσουμε την κοινωνία ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιες νοσηρές καταστάσεις;

Όταν εκλείψουν οι εξουσίες.

(Χωρίς να θέλω να σε ταράξω είμαστε όλοι εν δυνάμει σαν κι αυτούς.)
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ST48410 έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:09
Αρχέλαος έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:07 Φρικιαστικό και δεν άνοιξα τον σύνδεσμο. Σε ποια χώρα έγινε αυτό το άθλιο πράγμα;
Αμερική. Απίστευτο πόση κακία μπορεί να επιδείξει κάποιος άνθρωπος. Ίσως παίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Δεν το χωράει ο νους.

Του πούστη :102:
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Gherschaagk έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:11 Καπάκι αυτό που μια 9χρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο της τον πατέρα.

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/10 ... tdiscovery
"Ο Muslum συνελήφθη εκ νέου ενώ η βία στην Τουρκία κατά των γυναικών είναι ανεξέλεγκτη μετά την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, καθώς συνολικά 29 γυναίκες έχουν χάσει τις ζωές τους από ενδοοικογενειακή βία."
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Αυτούς τους τρεις πρέπει να τους πάρουν, και να τους εξετάσουν ιατροί εξονυχιστικά.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Αγις

hellegennes έγραψε: 24 Απρ 2020, 13:56 Δεν είναι θέμα ιδεοληψίας, είναι πρακτικό. Δεν προσφέρει τίποτα από πρακτικής άποψης και δεν υπάρχει απολύτως καμμιά ποινή που δρα προληπτικά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Όσο μικρότερης σημασίας είναι το έγκλημα/παράβαση/παρανομία, τόσο αποτελεσματικότερη είναι η αποτρεπτικότητα της ποινής. Όσο πηγαίνεις σε κακουργήματα, η πιθανότητα να λειτουργήσει αποτρεπτικά η ύπαρξη ποινής (οποιασδήποτε) μικραίνει και τείνει στο μηδέν όταν μιλάμε για εγκλήματα όπως του νήματος.

Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και διά της λογικής, αλλά μπορείς να δεις και έρευνες που δείχνουν το ίδιο πράγμα.
λειτουργει και αποτρεπτικα και επισης η κρεμαλα λειτουργει και στο να τελειωνουμε με περιπτωσεις που δεν παιρνουν αναμορφωση - επανενταξη και αλλα ωραια .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Αγις έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:21
ST48410 έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:15
Αγις έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:12 υπαρχει ωστε να περιοριστουν δραστικα - ομως υπαρχουν κ αντιδρασεις δικαιωματιστων - νομοι με ποινες χαδια +φαινομενα οπως προτιμηση για προσληψεις μετακλητων αντι για κοινωνικων λειτουργων ψυχολογων- απουσια ελεγχου + δικη μας αδιαφορια ανοχη και σιωπη σε προβληματικες καταστασεις + καλυψη αν ειναι καποιος δικος μας .........
στη συγκεκριμένη περίπτωση δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι θα υπάρχουν πολλοί να πάρουν το μέρος τους. Εκτός και αν παίζουν χοντρά ψυχολογικά προβλήματα σε σημείο που να υπάρχει ακαταλόγιστο αλλά για τόσα άτομα μαζί δεν δίνω πολλές πιθανότητες.
δεν δυσκολευομαι καθολου - απορω πως δεν εμφανιστηκαν ακομα να μου βαλουν χερι για την προταση μου για κρεμασμα - να αφριζουν ζητωντας να σταματησουμε τις απανθρωπιες .
Δύο χέρια έχω μωρέ παπάρα! Περίμενε κι εσύ.

Φυλακή με ποινή ισόβια είναι η σωστότερη αντιμετώπιση από την κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Χαοτικός έγραψε: 24 Απρ 2020, 15:06
ST48410 έγραψε: 24 Απρ 2020, 01:15

στη συγκεκριμένη περίπτωση δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι θα υπάρχουν πολλοί να πάρουν το μέρος τους. Εκτός και αν παίζουν χοντρά ψυχολογικά προβλήματα σε σημείο που να υπάρχει ακαταλόγιστο αλλά για τόσα άτομα μαζί δεν δίνω πολλές πιθανότητες.
δεν δυσκολευομαι καθολου - απορω πως δεν εμφανιστηκαν ακομα να μου βαλουν χερι για την προταση μου για κρεμασμα - να αφριζουν ζητωντας να σταματησουμε τις απανθρωπιες .

δεν υπαρχει τπτ πιο απανθρωπο απο τα ισοβια + γινεται και η ζωη τους κολαση η κανουν την ζωη κολαση σε αλλους στις φυλακες - δεν εχουν να χασουν τπτ .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Χαοτικός έγραψε: 24 Απρ 2020, 14:57

(Χωρίς να θέλω να σε ταράξω είμαστε όλοι εν δυνάμει σαν κι αυτούς.)
oχι, δεν ειμαστε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Ελπίζω να είναι σε πολιτεία που επιτρέπεται η θανατική ποινή. Και όποιος θέλει ας μιλήσει για κατάργηση της θανατικής ποινής.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Το βλέμμα του παιδιού τα λέει όλα. Με τι ζώα ήρθα να ζήσω σ' αυτόν τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Αγις έγραψε: 24 Απρ 2020, 15:09
Χαοτικός έγραψε: 24 Απρ 2020, 15:06

δεν υπαρχει τπτ πιο απανθρωπο απο τα ισοβια + γινεται και η ζωη τους κολαση η κανουν την ζωη κολαση σε αλλους στις φυλακες - δεν εχουν να χασουν τπτ .
Ασφαλώς και είναι απάνθρωπη η φυλακή. Υπάρχουν κι άλλα απάνθρωπα στην κοινωνία μας όπως το σχολείο, ο γάμος και πολλές άλλες αυτιστικές τελετουργίες στον πολιτισμό μας. όμως τα έχουμε δεχτεί για λειτουργικούς λόγους επιβίωσης και εξέλιξης. Το αν θα κάνουν κόλαση τη ζωή των άλλων είναι θέμα δυναμικής. Δεν μας απασχολεί ώστε να πρέπει αυστηρά να τηρήσουμε τη διαφύλαξη της ζωής των άλλων., Υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες και βεβαίως η ίδια πιθανότητα να κάνουν οι άλλοι τη ζωή δύσκολη σε άλλους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”