!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FOOTBALL RATINGS ;

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FOOTBALL RATINGS ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Έκανα μία έρευνα για τα ratings των ομάδων από τα διάφορα site με ratings αλλά αυτά τα οποία μελέτησα πιό πολύ ήταν τα elo, που μου είναι γνωστά από παλιά.
Το site που δίνει τα elo ratings των ομάδων και τα ανανεώνει μετά από κάθε αγώνα είναι το clubelo.com, ενώ για τις εθνικές ομάδες είναι το eloratings.net.
Έψαξα και μερικά άλλα αλλά site δεν βρήκα άκρη.

Τα elo ratings εγώ τα μετατρέπω σε πιθανότητες επί τοις εκατό και από το clubelo κατάφερα να
δημιουργήσω από ένα δείχγμα 1782 αγώνων έναν τύπο ο οποίος έχει μέση προβλεπτικότητα ίση με 38.5%.

Έκανα και μία αντίστοιχη μέτρηση με βάση τις αποδόσεις του Ο.Π.Α.Π. από το γνωστό μεγάλο αρχείο
Excel που το ανέβαζε ένα μπλογκ μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το αρχείο Ο.Π.Α.Π. που έχω περιέχει 389911 αγώνες και βγάζει μέση προβλεπτικότητα ίση προς 36.9%.

Κάπως πιό κατανοητά benchmarks είναι και τα εξής:

Δικά μου - clubelo
Η πρώτη τύχη elo κερδίζει με πιθανότητα 54.8%.
Όταν η πρώτη τύχη είναι το σημείο (1) επαληθεύει με γενικό ποσοστό 56.9%.
Όταν η πρώτη τύχη είναι το σημείο (2) επαληθεύει με γενικό ποσοστό 49.8%.
Περίπτωση που η πρώτη τύχη είναι το σημείο (X) δεν βγάζει ο τύπος στο συγκεκριμένο δείγμα.

Ο.Π.Α.Π.
Η πρώτη τύχη elo κερδίζει με πιθανότητα 51.0% (περίπου).
Όταν η πρώτη τύχη είναι το σημείο (1) επαληθεύει με γενικό ποσοστό 52.2%.
Όταν η πρώτη τύχη είναι το σημείο (2) επαληθεύει με γενικό ποσοστό 48.9%.
Όταν η πρώτη τύχη είναι το σημείο (X) επαληθεύει με γενικό ποσοστό 42.4% (σ.σ. μόνο 609 τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στο αρχείο Ο.Π.Α.Π.).

Η "προβλεπτικότητα" που χρησιμοποιώ εγώ είναι μία ποσότητα που προκύπτει από τον τύπο του Bayes και
πιστεύω ότι το ανθρωπίνως δυνατό ανώτατο όριο είναι το 43%, ενώ αντίστοιχα νούμερα θα ισχύουν και
για τα υπόλοιπα benchmarks που παραθέτω.
Εξαρτάται όμως και κατά πόσο προβλέψιμο είναι το πρωτάθλημα της κάθε χώρας. Το Ελληνικό πρωτάθλημα τα παλιά
χρόνια της παντοδυναμίας ΠΟΚ ήταν για παράδειγμα πολύ προβλέψιμο, ενώ η μπουντεσλίγκα ήταν πάντα δύσκολη
στην πρόβλεψη. Τώρα έχουν εξισορροπηθεί τα πράγματα διεθνώς, παραμένουν όμως κάποιες διαφορές.

Όποιος έχει κάποιο άλλο source of football ratings που μπορεί να μετρηθεί θα ήθελα να παρακαλέσω να μου
γράψει.
Αυτή την εποχή του freeze λόγω corona δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα βέβαια, να δοκιμάσουμε δηλαδή σε
αγωνιστικές που έρχονται, πιστεύω όμως ότι αυτή η φόρμουλα μηχανικής πρόγνωσης είναι καλή και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα.

Ο τύπος με τον οποίο βγαίνουν τα elo ratings είναι γνωστός.
Τον δίνει εδώ:

Football Club Elo Ratings

http://www.clubelo.com

και για τις εθνικές ομάδες εδώ:

http://eloratings.net/about

Θα ήθελα να διερευνήσω και την διαμόρφωση αυτού του τύπου, αν ο τύπος αυτός επιδέχεται κάποιες διορθώσεις.
Αλλά αν το κάνω αυτό και βρω κάτι, θα πρέπει να βγάζω μετά δικά μου elo ratings.
Ξέρει κάποιος να βοηθήσει να δημουργηθεί ένα τέτοιο site, να βγάζουμε εμείς τα δικά μας elo ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 22 Απρ 2020, 17:19, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FOOTBALL RATINGS ;

Κυκλοφορούν πολλά προγράμματα που βγάζουν προγνωστικά.
Δυστυχώς όμως κανένας δεν μας δίνει benchmarks.
Ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι προφανής, τα value bet.
Όταν μας βγάζει value bet να είναι αληθινό value bet και όταν μας βγάζει no bet να είναι no bet.

Με 38.5% έναντι 36.9% του Ο.Π.Α.Π. υποτίθεται εγώ βγάζω value bet, με τη διαφορά ότι οι γκανιότες που εφαρμόζει ο Ο.Π.Α.Π. είναι μεγάλες και δυσκολεύει πολύ ως εκ τούτου.
Άβαταρ μέλους
Σταθαρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σταθαρας »

Τι κέρδος έχει απ αυτά; εγώ δε βγάζω νόημα όπως το βλέπω.
Για ότι έχω αλλά και ΔΕΝ έχω, ευχαριστώ τον δημιουργό μου, Θεό και Κύριο, Ιησού Χριστό.
Άβαταρ μέλους
Σταθαρας

Αυτό που ψάχνεις είναι τη χαμηλότερη δυνατή μεταβλιτη που να χει δηλαδή και το πιο σίγουρο αποτέλεσμα ακόμη και για παράδειγμα 1.10 να είναι στα διακόσια ευρό επί Χ μέρες θα σου δώσει κέρδος.

Γιά παράδειγμα 1.10 στη 15 επί διακόσια ευρο έχεις 600 και κέρδος. Άμα βρεις μεταβλητή στο 1.25 είναι πολλά περισσοτερα και ουτοκαθεξης.
Για ότι έχω αλλά και ΔΕΝ έχω, ευχαριστώ τον δημιουργό μου, Θεό και Κύριο, Ιησού Χριστό.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Σταθαρας έγραψε: 22 Απρ 2020, 18:24 Αυτό που ψάχνεις είναι τη χαμηλότερη δυνατή μεταβλιτη που να χει δηλαδή και το πιο σίγουρο αποτέλεσμα ακόμη και για παράδειγμα 1.10 να είναι στα διακόσια ευρό επί Χ μέρες θα σου δώσει κέρδος.

Γιά παράδειγμα 1.10 στη 15 επί διακόσια ευρο έχεις 600 και κέρδος. Άμα βρεις μεταβλητή στο 1.25 είναι πολλά περισσοτερα και ουτοκαθεξης.
Θεωρητικά και 600 προς 1 αν είναι θα σου αποφέρει κέρδος αν είναι 300 προς 1 η πιθανότητα.
Διότι κάθε 300 χρόνια θα πηγαίνεις ταμείο ενώ έχεις αβάτζο να περιμένεις 600.
Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, να δούμε τι κάναμε, λόγω του lockdown αν και είχα αρχίσει να τα επεξεργάζομαι αυτά λίγο πριν μας προκύψει το lockdown. Είχα κάνει παρόμοιους υπολογισμούς και πιό παλιά βέβαια αλλά δεν παρακολουθούσα την εξέλιξη, ει μη σποραδικά.
Το πρόβλημα μας είναι ποιός βγάζει τα καλύτερα.
Το 2014 είχε βγάλει η FIFA κάτι δικά της για το μουντιάλ και τους ρώτησα τι benchmarks βγάζουν αυτά, αλλά μου απάντησαν ότι ... "δεν μας ενδιαφέρουν τα benchmarks και οι συγκρίσεις". Εγώ μπορώ πάντως να κάνω επανεκτίμηση της θεωρίας elo αλλά μετά τι να το κάνω ; Θα πρέπει και να τα παράγω μόνος μου επί καθημερινής βάσεως.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Υπάρχουν ανθρώπινα όρια που δεν ξεπερνιώνται πάντως.
Στο Ολυμπιακός - Καστοριά πόσες φορές θα κρατήσει ο Σαργκάνης το μηδέν και πως θα ξετρυπώσεις εκείνο το συγκεκριμένο που έγινε ;
Στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-1 πάλι με τη γκέλα του Ανατολάκη τι να προβλέψεις ; Μπορεί να το έπιανε κάποιος αυτό το διπλό και να μας έκανε τον πονηρό αλλά θα ήταν κ...φαρδία.
Βάσκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βάσκος »

wooded glade δες οπωσδηποτε αυτό:
http://www.soccer-rating.com/
Άβαταρ μέλους
Σταθαρας

Πότε ξεκινάει η σουπερλιγκ; έχουμε νέα;
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Σταθαρας έγραψε: 22 Απρ 2020, 19:37 Πότε ξεκινάει η σουπερλιγκ; έχουμε νέα;
Ιούνιο κάπου έλεγε οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Βάσκος έγραψε: 22 Απρ 2020, 19:22 wooded glade δες οπωσδηποτε αυτό:
Ενδιαφέρον.
Νομίζω όμως ότι κάπου την είχε πατήσει αυτός και τον κορόϊδευαν ή κάνω λάθος ;
Ήταν ένα φτιαχτό παιχνίδι που έδιναν στον Άρη νομίζω πολύ μικρή απόδοση και μετά τον έκανε τον Άρη ανώτερο από τον Ολυμπιακό - με βάση τη λογική του. Κάτι τέτοιο, εκτός αν ήταν άλλος που το έκανε αυτό.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Βάσκος έγραψε: 22 Απρ 2020, 19:22 wooded glade δες οπωσδηποτε αυτό:
Μόλις ανοίξω τη σελίδα μου δείχνει:

REAL MADRID - ATHLETIC BILBAO 1.40 - 4.00 - 7.15

και από κάτω:

rating REAL MADRID = 2429.35
rating ATHLETIC BILBAO = 2152.12

Φαντάζομαι αυτός κάποτε σε κάποιο μακρινό παρελθόν αρχίζει τις ομάδες στο ίδιο rating και μετά αυξομειώνει.
Βλέπει τώρα τη Real με την Athletic να τη δίνουν 1.40 και αν αυτό δεν δικαιολογείται από τα ισχύοντα ratings κάνει κάποιες αλλαγές στα ratings των δύο ομάδων, με τον μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιεί.
Εγώ τώρα για να βγάλω άκρη πρέπει αυτά τα ratings (2429.35, 2152.12) να τα ξανακάνω πιθανότητες - που όμως αυτός ο ίδιος δεν μου το κάνει.
Πρέπει εγώ να βρω μία φόρμουλα μετατροπής.
Η δε φόρμουλα αυτή που θα βρίσκει από τα ratings τα P(1), P(2), P(X) δεν πρέπει βέβαια να επιστρέφει στα αρχικά τα μπούκικα (το 1.40-4.00-7.15), διότι τότε είναι μάταιος κόπος.

Έχει πάντως βλέπω έχει στατιστική για την κάθε ομάδα που δειχνει την εξέλιξη των ratings αγώνα προς αγώνα και άρα μπορεί να διερευνηθεί.
Το site βγαίνει από Γερμανία.
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με ένα που μου είχε δείξει ένας πράκτορας προ ετών -μπορεί δεν θυμάμαι.
Εκεί λοιπόν πέσαμε αμέσως πάνω σε μιά δραματική αστοχία.
Νομίζω ήταν ο Άρης με την Κέρκυρα και επειδή ο αγώνας ήταν νιάου -για να μην υποβιβαστεί η Κέρκυρα- έδιναν οι μπουκ το διπλό με 1.50 και
προέκυψαν ως εκ τούτου κάτι απίθανα ratings. Μετά που ους ρωτήσαμε και μας είπαν "ναι είδες την πατήσαμε εδώ - πέσαμε στη σπάνια περίπτωση".
Δεν θυμάμαι όμως σίγουρα. Μπορεί να ήταν με άλλο site αυτό το επεισόδιο.
Βάσκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βάσκος »

Τώρα διάβασα τα μηνύματά σου. Το ενδιαφέρον είναι, ότι μπορείς να φτιάξεις, τα δικά σου προγνωστικά συστήματα.
Δες εδώ: http://www.soccer-rating.com/faq_betting_picks.php
Κι' εδώ: Strategy Creator http://www.soccer-rating.com/tips/

Odds Calculator εδώ: http://www.soccer-rating.com/football-odds-calculator
Άβαταρ μέλους
Σταθαρας

Ξέρουμε από 2 Μαΐου ποιες χώρες ξεκινάνε μπάλα; Γερμανία ακούγεται 9 Μάι. Σουπερλιγκ στα μέσα. Αλλά ξέρουμε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”