Kostaras έγραψε: 20 Απρ 2020, 18:51
Γιατί θα το κάνει μόνο για το πετρέλαιο και όχι να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στην περιοχή.
Ακριβό σπορ τέτοια επιθετική εξωτερική πολιτική για χρεοκοπημένα κράτη
Θα το πληρώσουν ακριβά και κυριολεκτικά και μεταφορικά.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Niki έγραψε: 20 Απρ 2020, 18:04
Ευκαιρία για χώρες όπως εμείς να αυξήσουμε τα αποθεματικά μας.
Για αυτούς που βλέπουν ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά σημαίνει ότι όταν γεμίσουν και οι τελευταίες δεξαμενές μας τα πλοία δεν θα μπορούν να κάνουν άλλα συμβόλαια οπότε οι ναυτικοί μας θα βγουν σε αργία. Βάλε τώρα με το μυαλό σου τι σημαίνει αυτό για μία χώρα με μεγάλο αριθμό δεξαμενόπλοιων...
Τίποτα. Είναι 100% αφορολόγητα. Αν ακινητοποιηθούν σε ελληνικά λιμάνια παίζει και να βγάλουμε παραπάνω λεφτά.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2020, 22:22
Εγώ πάντως να θυμίσω ότι ο πίθηκας έχει αγοράσει πετρελαϊκές επειδή του φάνηκαν ευκαιρία, οπότε μάλλον τους αποχαιρετάμε τους υδατάνθρακες.
που χάνονται?
Πόντικας-Πίθηκας-Οργι, οι τρείς μάγοι του Χρηματιστηρίου.
Kostaras έγραψε: 20 Απρ 2020, 18:51
Γιατί θα το κάνει μόνο για το πετρέλαιο και όχι να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στην περιοχή.
Ακριβό σπορ τέτοια επιθετική εξωτερική πολιτική για χρεοκοπημένα κράτη
Θα το πληρώσουν ακριβά και κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Και οι δύο έχετε δίκιο. Ναι μεν η Τουρκία ακολουθεί την πολιτική των γεωτρυπάνων γιά λόγους επιβολής κυριαρχίας αλλά και πιστεύω ότι δεν θα τής βγεί λόγω περιορισμού πόρων. Ηδη, οι περισσότερες γεωτρήσεις που έκανε ήταν στα τυφλά και σε περιοχές που η πιθανότητα να βρεί υδρογονάνθρακες ήταν κοντά στο μηδέν. Γιά να το τραβήξω και λίγο, δεν είμαι βέβαιος ότι όλες οι γεωτρήσεις όντως έγιναν.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2020, 22:22
Εγώ πάντως να θυμίσω ότι ο πίθηκας έχει αγοράσει πετρελαϊκές επειδή του φάνηκαν ευκαιρία, οπότε μάλλον τους αποχαιρετάμε τους υδατάνθρακες.
Αν είναι long θα βγάλει πολλά λεφτά.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά μόλις ψόφησαν οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Όσο το πετρέλαιο είναι φθηνό όλες οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται από αυτό. Για να φτάσει να συμφέρουν τα φωτοβολταϊκά θα πρέπει να δημιουργηθεί τεχνητό κόστος στο πετρέλαιο με corbon tax και λοιπούς φόρους, κάτι που κάνεις δεν θα κάνει μέσα σε παγκόσμια ύφεση. Πιο πιθανό είναι να πέσουν και όσοι υπάρχουν για να βοηθήσει την ανάκαμψη.
Επίσης θα πέσει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πακέτο στις πετρελαϊκές στις ΗΠΑ. Αν δεν πέσει και τις αφήσουν να ψοφήσουν σε τέτοια κρίσιμη φάση θα είναι μεγάλη έκπληξη.
Δεν ξέρω αν οι Κινέζοι το λένε για κατάρα το "σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς", αλλά αυτά που συμβαίνουν τα βλέπω συναρπαστικά. What a time to be alive
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Awesomatic την 20 Απρ 2020, 22:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."