Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Lestat έγραψε: 19 Απρ 2020, 23:29 Στην υπολοιπη δε Ιταλια, που επισης εχουμε χιλιαδες νεκρους, το συστημα κραταει μια χαρα. Τα νουμερα αυτα των 500 πχ ανθρωπων που πεθαναν χωρις να εχουν προσβαση σε ΜΕΘ δεν ειναι ικανα για να δικαιολογησουν το πορισμα μιας ερευνας που μου λεει οτι εχουν κολλησει 30 εκατομυρια ανθρωποι στην Ιταλια. Γιατι αυτο λεει ο Ιωαννιδης.
Γιατι όχι;
(πως συνδέονται αυτά που λες?)
Απαντησαν οι προηγουμενοι πριν απο μενα.
Με 0,1% θνησιμοτητα θα ειχαμε τους νεκρους της γριπης που ειναι 8.000 ανθρωποι στην διαρκεια ενος εξαμηνου σε ολη την Ιταλια.
Συγκρινε τωρα, 24.000 νεκροι σε 2 μηνες και πες μου αν η θνησιμοτητα ειναι ιδια με της γριπης.
Και σε συνθηκες lock down...
esu έγραψε: 19 Απρ 2020, 23:56
Πως γνωρίζουμε ότι δεν έχει μολυνθεί και περάσει τον ιο μισό Βέλγιο?
Δεν γίνεται. Εχουν ακόμα 1500 κρούσματα την ημέρα. Δεν έχει αρχίσει καν η κάθοδος εκεί. Αν είχαν μολυνθεί πάνω από 20% (όχι 50) θα είχε αρχίσει μια μεγάλη πτώση στα κρούσματα
δεν παίρνω την καμπύλη των κρουσμάτων ως αξιόπιστο δεδομένο, είναι θέμα του πόσα τεστ γίνονται αλλά και πολλών άλλων παραγόντων.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Lestat έγραψε: 19 Απρ 2020, 23:29 Στην υπολοιπη δε Ιταλια, που επισης εχουμε χιλιαδες νεκρους, το συστημα κραταει μια χαρα. Τα νουμερα αυτα των 500 πχ ανθρωπων που πεθαναν χωρις να εχουν προσβαση σε ΜΕΘ δεν ειναι ικανα για να δικαιολογησουν το πορισμα μιας ερευνας που μου λεει οτι εχουν κολλησει 30 εκατομυρια ανθρωποι στην Ιταλια. Γιατι αυτο λεει ο Ιωαννιδης.
Γιατι όχι;
(πως συνδέονται αυτά που λες?)
Με 0,1% θνησιμοτητα θα ειχαμε τους νεκρους της γριπης που ειναι 8.000 ανθρωποι στην διαρκεια ενος εξαμηνου σε ολη την Ιταλια.
Συγκρινε τωρα, 24.000 νεκροι σε 2 μηνες και πες μου αν η θνησιμοτητα ειναι ιδια με της γριπης.
Δεν είναι καθόλου παράλογο φίλε μου, γιατί εδώ έχουμε μια "γρίπη" που δεν έχει ανοσία κανείς, άρα το 0,1 πολλαπλασιάζεται με πολλούς περισσότερους (ως και 80% του πληθυσμού, μέχρι την ανοσία κοινότητας). Για την γρίπη υπάρχει εμβόλιο που έχουν κάνει πολλοί, αλλά και μερική ανοσία του πληθυσμού.
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
esu έγραψε: 19 Απρ 2020, 23:56
Πως γνωρίζουμε ότι δεν έχει μολυνθεί και περάσει τον ιο μισό Βέλγιο?
Δεν γίνεται. Εχουν ακόμα 1500 κρούσματα την ημέρα. Δεν έχει αρχίσει καν η κάθοδος εκεί. Αν είχαν μολυνθεί πάνω από 20% (όχι 50) θα είχε αρχίσει μια μεγάλη πτώση στα κρούσματα
δεν παίρνω την καμπύλη των κρουσμάτων ως αξιόπιστο δεδομένο, είναι θέμα του πόσα τεστ γίνονται αλλά και πολλών άλλων παραγόντων.
Παλι στο Βέλγιο στα τεστ που κάνουν θετικοί είναι oi 38.000 στους 153.000 γύρω στο 23% δηλαδή. Αρα δεν γίνεται να νόσησε το 50% του πληθυσμού δεν γίνεται η θνησιμότητα να είναι 0,1%. Πολύ απλά.
Lestat έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:03
Δεν είναι καθόλου παράλογο φίλε μου, γιατί εδώ έχουμε μια "γρίπη" που δεν έχει ανοσία κανείς, άρα το 0,1 πολλαπλασιάζεται με πολλούς περισσότερους (ως και 80% του πληθυσμού, μέχρι την ανοσία κοινότητας). Για την γρίπη υπάρχει εμβόλιο που έχουν κάνει πολλοί, αλλά και μερική ανοσία του πληθυσμού.
Ναι, το θεμα ειναι οτι δεν γινεται να εχεις 30 εκατομυρια ανθρωπους που εχουν κολλησει, γιατι σε αυτη την περιπτωση εισαι ενα βημα πριν την ανοσια της αγελης, πραγμα που δεν ισχυει. Εχουν τοποθετηθει επιστημονες στην Ιταλια, κανοντας λογο για δεκαπλασια, ισως και λιγο περισσοτερα κρουσματα απο τα καταγεγραμμενα, που σημαινει οτι ο αριθμος ειναι περιπου στα 2-3 εκατομυρια, οχι 30.
Arisvilla έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:11
Παλι στο Βέλγιο στα τεστ που κάνουν θετικοί είναι oi 38.000 στους 153.000 γύρω στο 23% δηλαδή. Αρα δεν γίνεται να νόσησε το 50% του πληθυσμού δεν γίνεται η θνησιμότητα να είναι 0,1%. Πολύ απλά.
Δεν είναι τόσο απλό όσο τα μαθηματικά που ξέρουμε εγώ κ εσύ, γιατί επίσης απλά αν γίνει 0,2 τα νούμερα θα βγαίνουν. Αλλά απάντησα ότι είναι άλλο τα τεστ που κάνουν κάπου και άλλο το πόσοι έχουν περάσει σε άλλη χρονική στιγμή τον ιό και δεν τους ξέρουμε (εκτός αν κάνουμε τεστ αντισωμάτων).
.
Lestat έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:11
Ναι, το θεμα ειναι οτι δεν γινεται να εχεις 30 εκατομυρια ανθρωπους που εχουν κολλησει, γιατι σε αυτη την περιπτωση εισαι ενα βημα πριν την ανοσια της αγελης, πραγμα που δεν ισχυει.
Πως ξέρεις ότι δεν ισχύει?
Lestat έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:11Εχουν τοποθετηθει επιστημονες στην Ιταλια, κανοντας λογο για δεκαπλασια, ισως και λιγο περισσοτερα κρουσματα απο τα καταγεγραμμενα, που σημαινει οτι ο αριθμος ειναι περιπου στα 2-3 εκατομυρια, οχι 30.
Βασισμένοι σε τι είδους έρευνα - μεθοδολογία? Αν έχεις τις παραπομπές θα ήθελα να τις διαβάσω.
.
Ναι, το θεμα ειναι οτι δεν γινεται να εχεις 30 εκατομυρια ανθρωπους που εχουν κολλησει, γιατι σε αυτη την περιπτωση εισαι ενα βημα πριν την ανοσια της αγελης, πραγμα που δεν ισχυει.
Εχουν γινει 1.356.000 τεστ και εχουν διαγνωστει 179.000 κρουσματα.
Δηλαδη μονο ενας στους δεκα θετικος σε ατομα που ειχαν την μεγαλυτερη πιθανοτητα να εχουν κολλησει.
Lestat έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:11Εχουν τοποθετηθει επιστημονες στην Ιταλια, κανοντας λογο για δεκαπλασια, ισως και λιγο περισσοτερα κρουσματα απο τα καταγεγραμμενα, που σημαινει οτι ο αριθμος ειναι περιπου στα 2-3 εκατομυρια, οχι 30.
Βασισμένοι σε τι είδους έρευνα - μεθοδολογία? Αν έχεις τις παραπομπές θα ήθελα να τις διαβάσω.
Τα εχω βαλει ολα σε προηγουμενες σελιδες, ειναι δυσκολο να ψαχνω. Καθηγητες ιολογιας και επιδημιολογιας.
Δηλαδη μονο ενας στους δεκα θετικος σε ατομα που ειχαν την μεγαλυτερη πιθανοτητα να εχουν κολλησει.
Αν έχω καταλάβει καλά, είναι ένας στους δέκα θετικός ΣΗΜΕΡΑ.
Αν βάλεις και όσους ήταν θετικοί μέχρι σήμερα , κι από σήμερα είναι αρνητικοί, πως ξέρεις ότι δεν έχουμε 30.000.000;
Νομίζω αυτή είναι η ερώτηση
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Lestat έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:27
έχει πολύ ψωμί να φάει ο ιός ακόμη
Και το καλυτερο ειναι οτι βγαινουν τωρα οι ιολογοι και λενε οτι δεν γνωριζουν αν αποκτά ανοσια οποιος εχει περασει την ιωση και για πόσο καιρο. Παιζει δηλαδη το σεναριο ''φτου κι απ' την αρχη''...
Δεν θα μου κανει εντυπωση αν ισχυει κατι τετοιο. Και στην περιπτωση της γριπης εχουμε περιπου το ιδιο μοτιβο.
esu έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:22
Αν έχω καταλάβει καλά, είναι ένας στους δέκα θετικός ΣΗΜΕΡΑ.
Αν βάλεις και όσους ήταν θετικοί μέχρι σήμερα , κι από σήμερα είναι αρνητικοί, πως ξέρεις ότι δεν έχουμε 30.000.000;
Νομίζω αυτή είναι η ερώτηση
Η ερευνα αφορα σε στοιχεια που εχουν συλλεξει απο την αρχη της επιδημιας μεχρι σημερα.
Δηλαδη, για την Ιταλια συγκεκριμενα, απο τους δυο κινεζους τουριστες που βρεθηκαν θετικοι τον Γεναρη και αρχισαν και τα τεστ μεχρι σημερα.
Περιλαμβανει ολα τα περιστατικά. Οσους ιαθηκαν, οσους πεθαναν και οσους ειναι ακομη ενεργοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lestat την 20 Απρ 2020, 00:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Lestat έγραψε: 20 Απρ 2020, 00:27
έχει πολύ ψωμί να φάει ο ιός ακόμη
Και το καλυτερο ειναι οτι βγαινουν τωρα οι ιολογοι και λενε οτι δεν γνωριζουν αν αποκτά ανοσια οποιος εχει περασει την ιωση και για πόσο καιρο. Παιζει δηλαδη το σεναριο ''φτου κι απ' την αρχη''...
Δεν θα μου κανει εντυπωση αν ισχυει κατι τετοιο. Και στην περιπτωση της γριπης εχουμε περιπου το ιδιο μοτιβο.
Παντως το καθε ατομο κανει πανω απο ενα τεστ για να προσδιοριστει αν εχει κορονοιο.
Αρα ο λογος ειναι μικροτερος απο 1356/179
Βγάζεις από την εξίσωση τους ασυμπτωματικούς που δεν κάνουν τεστ αλλά έχουν ανοσία.
.