!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατω η Πατριαρχια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Κατω η Πατριαρχια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 15:15
taliban έγραψε: 19 Απρ 2020, 15:06
Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 15:03

Εξαρτάται πόσο αφρό θα κάνει το απορρυπαντικο :102:
Βλέπεις under να με δολοφονήσει θελει .
Ως πότε θα δεχόμαστε την βία και τα δολοφονικά ένστικτα της μητριαρχιας ;;;;

Γυναίκα μαζέψου και πήγαινε να πλυνς τα πιάτα.
Και σβέλτα!

Εγώ να πετύχω τις φουσκάλες ήθελα, να σε ευχαριστήσω πασα μου :p5:
Γνεκα συρε φτιαξ καφέ.
Φερ κι του γλυκό.
Μην βαλς ποντικοφαρμακο θα το δοκιμάσει το γατί πρώτα :8) :P
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:09
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Απρ 2020, 17:23
Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 15:52

Νομίζω είσαι λάθος.
που ακριβώς;
Στο ότι τυγχάνουν ελαφρύτερης ποινής οι γυναίκες για το ίδιο έγκλημα. Θεωρώ πως κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική και παίζουν διαφορα ρόλο αλλά σίγουρα όχι το φύλο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
έχουν γίνει πολλές έρευνες που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου
ένα παράδειγμα
Men Sentenced To Longer Prison Terms Than Women For Same Crimes, Study Says
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Βλήμα έγραψε: 19 Απρ 2020, 17:13 Πάντως κι εγώ έχω τις ενστάσεις μου στο κατά πόσο υφίσταται η πατριαρχία. Μαλάκες που 'ξηγιούνται άσχημα σε γυναίκες υπάρχουν σίγουρα, και μάλιστα πάρα πολλοί, αλλά ένα σύστημα που οι θεσμοί του ευνοούν τις γυναίκες πώς πας και το ονομάζεις "πατριαρχία";
Σε τι ευνοούνται οι γυναίκες απο το σύστημα; αυτο που σίγουρα υπάρχει υπέρ της γυναίκας πολθ, πολυ λανθασμένα είναι να παίρνει τα παιδιά σε περίπτωση χωρισμού. Που κι αυτό αποτέλεσμα της πατριαρχιας είναι αλλά πράγματι εκεί σας αδικούν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Βλήμα έγραψε: 19 Απρ 2020, 17:13 Πάντως κι εγώ έχω τις ενστάσεις μου στο κατά πόσο υφίσταται η πατριαρχία. Μαλάκες που 'ξηγιούνται άσχημα σε γυναίκες υπάρχουν σίγουρα, και μάλιστα πάρα πολλοί, αλλά ένα σύστημα που οι θεσμοί του ευνοούν τις γυναίκες πώς πας και το ονομάζεις "πατριαρχία";
Δεν σε είπα ότι δεν είσαι βλήμα για να σε κάνω κομπλιμάν, για κομθούνι φαίνεται καθαρά ότι έχεις κάποια εγκεφαλικά κύτταρα σε λειτουργία.
Χρονιά πολλά με υγεία.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

taliban έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:11
Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 15:15
taliban έγραψε: 19 Απρ 2020, 15:06
Βλέπεις under να με δολοφονήσει θελει .
Ως πότε θα δεχόμαστε την βία και τα δολοφονικά ένστικτα της μητριαρχιας ;;;;

Γυναίκα μαζέψου και πήγαινε να πλυνς τα πιάτα.
Και σβέλτα!

Εγώ να πετύχω τις φουσκάλες ήθελα, να σε ευχαριστήσω πασα μου :p5:
Γνεκα συρε φτιαξ καφέ.
Φερ κι του γλυκό.
Μην βαλς ποντικοφαρμακο θα το δοκιμάσει το γατί πρώτα :8) :P
Ξύπνησες λεβεντη μ'; πάω να στονεφερω μαζί με γλυκό κυδώνι. Θα σβαλω κι ενα νεράκι παγωμένο.

:vp20:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:12
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Απρ 2020, 17:23

που ακριβώς;
Στο ότι τυγχάνουν ελαφρύτερης ποινής οι γυναίκες για το ίδιο έγκλημα. Θεωρώ πως κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική και παίζουν διαφορα ρόλο αλλά σίγουρα όχι το φύλο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
ένα παράδειγμα
Τώρα αλήθεια θες να πάρω στα σοβαρά το link? το λεω γιατί εχουμε και περιπτώσεις αντρών που έχουν διαπραξει το ιδιο έγκλημα και τους έχουν επιβληθεί διαφορετικές ποινές. Εσυ με τη δικη σου λογική γιατί πιστευεις συμβαινει αυτο;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:12
Σε τι ευνοούνται οι γυναίκες απο το σύστημα; αυτο που σίγουρα υπάρχει υπέρ της γυναίκας πολθ, πολυ λανθασμένα είναι να παίρνει τα παιδιά σε περίπτωση χωρισμού. Που κι αυτό αποτέλεσμα της πατριαρχιας είναι αλλά πράγματι εκεί σας αδικούν.
Χαμηλότερες ποινές για εγκλήματα, πολύ ισχυρότερο τεκμήριο αθωότητας, επιχειρήσεις που οφείλουν να έχουν γυναίκες με ποσόστωση, απαλλαγή από υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, επιλογή στο αν ο άνδρας με τον οποίο έγινε το παιδί οφείλει να αφιερώσει την ζωή του σε αυτό (ενώ εσείς έχετε το δικαίωμα της έκτρωσης).

Με ποιους θεσμικούς (που πάει να πει κατοχυρωμένοι με νόμους του κράτους) τρόπους ευνοούνται οι άνδρες ώστε να πεις ότι έχουμε πατριαρχία;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Βλήμα έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:31
Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:12
Χαμηλότερες ποινές για εγκλήματα, πολύ ισχυρότερο τεκμήριο αθωότητας, επιχειρήσεις που οφείλουν να έχουν γυναίκες με ποσόστωση, απαλλαγή από υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, επιλογή στο αν ο άνδρας με τον οποίο έγινε το παιδί οφείλει να αφιερώσει την ζωή του σε αυτό (ενώ εσείς έχετε το δικαίωμα της έκτρωσης).

Με ποιους θεσμικούς (που πάει να πει κατοχυρωμένοι με νόμους του κράτους) τρόπους ευνοούνται οι άνδρες ώστε να πεις ότι έχουμε πατριαρχία;
Εκτος το στρατό που σε αυτό ναι ισχύει όλα τ' άλλα που μου λες δεν έχουν κάποια βάση. Μου ζητάς να σου αποδείξω την πατριαρχια με νόμους του κράτους ενώ εσύ μου στηρίζεις με αερολογίες το ότι οι γυναίκες ευνοούνται. Νομικά δεν θεωρώ οτι υπάρχει ανισότητα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο οι νόμοι που ορίζουν την λειτουργία μιας κοινωνίας.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

sys3x έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:15 Δεν σε είπα ότι δεν είσαι βλήμα για να σε κάνω κομπλιμάν, για κομθούνι φαίνεται καθαρά ότι έχεις κάποια εγκεφαλικά κύτταρα σε λειτουργία.
Χρονιά πολλά με υγεία.
Την εξ Αμερικής αριστερά, την βαθιά μπολιασμένη με τις φιλελέ αξίες, που προσπαθεί να σου πει ποιας ιδιωτικής εταιρείας να αυξήσεις το κέρδος για να μη θεωρηθείς φασίστας, σεξιστής, υποστηριχτής των βιαστών και εν δυνάμει βιαστής και που δεν έχει ιδέα για το πού θέλει να καταλήξει, την μπερδεύεις με τον κομμουνισμό. Μέγα λάθος.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:37 Εκτος το στρατό που σε αυτό ναι ισχύει όλα τ' άλλα που μου λες δεν έχουν κάποια βάση. Μου ζητάς να σου αποδείξω την πατριαρχια με νόμους του κράτους ενώ εσύ μου στηρίζεις με αερολογίες το ότι οι γυναίκες ευνοούνται. Νομικά δεν θεωρώ οτι υπάρχει ανισότητα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο οι νόμοι που ορίζουν την λειτουργία μιας κοινωνίας.
Λαχαίνει ένα παιδί: αν δεν το θέλει η γυναίκα πάει και κάνει έκτρωση. Αν το θέλει η γυναίκα και δεν το θέλει ο άνδρας μπορεί να του πει "στ' αρχίδια μου, από εδώ κι εμπρός είσαι πατέρας, οφείλεις να μου δίνεις τα χρήματα που χρειάζομαι για το παιδί κι αν δεν μου τα δώσεις σου κάνω μήνυση". Αυτό δεν ισχύει ή είναι αερολογία;

Σε ό,τι αφορά την διαφορά αντιμετώπισης των εγκλημάτων, αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι φανατικές Αμερικάνες φεμινίστριες, μόνο που υποστηρίζουν ότι καλώς γίνεται.

Αυτό με την ποσόστωση έκανα έρευνα στο γκουγκλ και ναι, ήταν τελικά παπαριά, αλλά από τα άλλα δεν είναι τίποτα αερολογία.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:19
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:12

ένα παράδειγμα
Τώρα αλήθεια θες να πάρω στα σοβαρά το link? το λεω γιατί εχουμε και περιπτώσεις αντρών που έχουν διαπραξει το ιδιο έγκλημα και τους έχουν επιβληθεί διαφορετικές ποινές. Εσυ με τη δικη σου λογική γιατί πιστευεις συμβαινει αυτο;
εχμ, όχι μην το πάρεις σοβαρά επειδή δεν σε συμφέρει, σου χαλάει το αφήγημα
όμως παίρνεις στα σοβαρά τις μαλακίες περί wage gap την στιγμή που οι άντρες δουλεύουν περισσότερες ώρες και σε πιο δύσκολες και επικίνδυνες δουλειές που απαιτούν εξειδίκευση- ένα στοιχείο που επιδεικτικά αγνοούν οι φεμινίστριες όταν κλαίνε για το wage gap έτσι αόριστα χωρίς να αναζητούν τα αίτια που υπάρχουν από πίσω, γιατί έχουν τη μαγική λέξη για όλα τα προβλήματα (μάντεψε ποια)

όσον αφορά το λινκ μιλάμε για μία στατιστική έρευνα που εκπονήθηκε από πανεπιστήμιο, όσο και να την θεωρείς ασόβαρη, δίνει μια πραγματική εικόνα
απλά οι σημερινές γυναίκες (ευτυχώς όχι όλες) έχουν βρει την εύκολη λύση της θυματοποίησης για να αποφεύγουν τις δικές τους ευθύνες για τις επιλογές τους όσον αφορά τη ζωή τους
δεν φταίω εγώ, φταίει η πατριαρχία
αντίστοιχα, δεν φταίω εγώ, φταίει ο ρατσισμός, δεν φταίω εγώ, φταίει ο καπιταλισμός, δεν φταίω εγώ, φταίει η ομοφοβία και πάει λέγοντας
όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μάθει να μην αναλαμβάνει τις προσωπικές του ευθύνες όσον αφορά τη πορεία της ζωής του και βρίσκει καταφύγιο στα γνωστά αφηγήματα
υπάρχουν γυναίκες, μαύροι κτλ που διέπρεψαν στη ζωή τους, πάρτε για παράδειγμα αυτούς και αφήστε τη κλάψα επιτέλους
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Βλήμα έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:48
Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:37 Εκτος το στρατό που σε αυτό ναι ισχύει όλα τ' άλλα που μου λες δεν έχουν κάποια βάση. Μου ζητάς να σου αποδείξω την πατριαρχια με νόμους του κράτους ενώ εσύ μου στηρίζεις με αερολογίες το ότι οι γυναίκες ευνοούνται. Νομικά δεν θεωρώ οτι υπάρχει ανισότητα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο οι νόμοι που ορίζουν την λειτουργία μιας κοινωνίας.
Λαχαίνει ένα παιδί: αν δεν το θέλει η γυναίκα πάει και κάνει έκτρωση. Αν το θέλει η γυναίκα και δεν το θέλει ο άνδρας μπορεί να του πει "στ' αρχίδια μου, από εδώ κι εμπρός είσαι πατέρας, οφείλεις να μου δίνεις τα χρήματα που χρειάζομαι για το παιδί κι αν δεν μου τα δώσεις σου κάνω μήνυση". Αυτό δεν ισχύει ή είναι αερολογία;

Σε ό,τι αφορά την διαφορά αντιμετώπισης των εγκλημάτων, αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι φανατικές Αμερικάνες φεμινίστριες, μόνο που υποστηρίζουν ότι καλώς γίνεται.

Αυτό με την ποσόστωση έκανα έρευνα στο γκουγκλ και ναι, ήταν τελικά παπαριά, αλλά από τα άλλα δεν είναι τίποτα αερολογία.
δε καταλαβες

https://www.latimes.com/business/story/ ... ate-boards
California’s first-in-the-nation law requiring publicly held companies to put women on their boards of directors is facing a second legal challenge.

The law requires publicly traded companies to have at least one woman on their boards by the end of this year. By 2021, boards with five members must have two women, while those with six directors must have three.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Για να του κάνει μηνυση, απαιτήσει το οτιδήποτε λογικά πρέπει να το έχει αναγνωρίσει το παιδί.
Για το 2ο, υπάρχει νόμος που ορίζει διαφορετική μεταχείριση ανάλογα με το φυλο; οχι.
Οπότε ειναι αερολογίες. Άλλη ερώτηση;

Υγ Για την ποσόστωση αν υπάρχει καλώς υπάρχει.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

talaipwros έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:55

δε καταλαβες

https://www.latimes.com/business/story/ ... ate-boards
California’s first-in-the-nation law requiring publicly held companies to put women on their boards of directors is facing a second legal challenge.

The law requires publicly traded companies to have at least one woman on their boards by the end of this year. By 2021, boards with five members must have two women, while those with six directors must have three.
'Ντάξει, για Ελλάδα μιλάμε. Διαφορετικά μπορεί να παίξει το χαρτί ότι σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής η έκτρωση είναι παράνομη.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Naida έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:57 Για να του κάνει μηνυση, απαιτήσει το οτιδήποτε λογικά πρέπει να το έχει αναγνωρίσει το παιδί.
Μπορεί να απαιτήσει εξέταση ντι εν έι.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Βλήμα έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:39
sys3x έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:15 Δεν σε είπα ότι δεν είσαι βλήμα για να σε κάνω κομπλιμάν, για κομθούνι φαίνεται καθαρά ότι έχεις κάποια εγκεφαλικά κύτταρα σε λειτουργία.
Χρονιά πολλά με υγεία.
Την εξ Αμερικής αριστερά, την βαθιά μπολιασμένη με τις φιλελέ αξίες, που προσπαθεί να σου πει ποιας ιδιωτικής εταιρείας να αυξήσεις το κέρδος για να μη θεωρηθείς φασίστας, σεξιστής, υποστηριχτής των βιαστών και εν δυνάμει βιαστής και που δεν έχει ιδέα για το πού θέλει να καταλήξει, την μπερδεύεις με τον κομμουνισμό. Μέγα λάθος.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω τέτοια λάθη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”