!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πολύ χριστιανοσύνη

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πολύ χριστιανοσύνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 20:46 Λες άμα βρίσει κάποιος τον Παϊσιο να πληγωθώ πολύ; :102:
Eίδες πολλούς πληγωμένους στο φόρουμ; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:32
bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:05
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 15:39 Ένα αστέρι που θαυμάζω ήταν ο Παΐσιος.

Καλά ξεκινάς. Σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Και σε αντιδραστικούς κυρίως πάει,τόσο αγάπη είχε.
Ο Άγιος Πορφύριος πρέπει να είσαι πιο γόνιμος. Πιο αλλιώς πώς να σου πω
Κι οι δυο σούπερ είναι

Ξεκινά εσύ και θα σου δώσει ο Άγιος Παΐσιος μια κλωτσιά και θα πας μπροστά
Κάνε ότι λέει
Εξομολόγο πρώτα θελει. Απλά ζητά Του το να σε οδηγήσει. Σ' ακούει

Δεν έχω τέτοια ανάγκη καλό μου. δεν θελω να πάω μπροστά. Γαλήνη για τους γύρω μου θέλω κι εγώ ας πάω στην κόλαση. δεν χωράμε και όλοι στον παράδεισο.
την εξομολόγηση την κάνω δημόσια και μου φτάνει. Δεν χρειάζεται για μένα πρωτόκολλο. να είναι σε συγκεκριμένο χώρο με κάποιον "ειδικό".
το κάνω εδώ παραδεχόμενος ότι είμαι ένα μουνόπανο ανάμεσα στα άλλα. όχι περισσότερο ούτε λιγότερο. μπορεί και περισσότερο όμως, δεν έχει σημασία. Ξέρεις τι απελευθέρωση είναι αυτό; έχω μετά την άνεση να μπορώ να κρίνω ισόποσα και τους άλλους και να τους πω την άποψή μου για το τι είναι καλύτερο. αποδυναμώνεις έτσι και το επιχείρημα του άλλου που θα σου πει "εσύ τα κάνεις αυτά που λες;". Όχι δεν τα κάνω, Γιατί είμαι το ίδιο σκατά. Τι θα έπρεπε να κάναμε λέω όμως.
Σε απαλλάσσει κιόλας από την ανάγκη να ψάχνεις τρόπο να δικαιολογήσεις ότι σκατιά έκανες ή είπες. Το έχεις δει που όταν κρίνεις κάποιον σου λέει "ναι αλλά ο άλλος πρώτα", "ναι αλλά εσι αξίζει αυτουνού αφού είναι κακός" κλπ κλπ

Όλα τα πιο πάνω τα λέω για το πως βλέπω την κοινωνία. Όχι για τις επιταγές του θεού που δεν πιστεύω ότι υπάρχει.
Εχμμ, τον Άγιο Παΐσιο τον είδα το 1989 ως φοιτητής. Για προσωπικά μιλήσαμε , ΌΧΙ, δε μου είπε για την Πόλη...
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:15
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 20:46 Λες άμα βρίσει κάποιος τον Παϊσιο να πληγωθώ πολύ; :102:
Ο Άγιος δεν μας έχει ανάγκη, εμεις τον έχουμε
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini »

Antares έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:45 Έχετε μπερδέψει τις θρησκείες με τον ανθρώπινο νόμο. Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους.
Ο νόμος πιάνει τον εγκληματία είτε χαμηλά, είτε υψηλά και περιορίζει το κακό που μπορεί να προκαλέσει.
Μετά από αυτό έρχεται η θρησκεία.
Διαφορετικά είναι το όπιο του λαού, ιστορίες για αγρίους, ιστορίες για να κάθονται καλά τα πρόβατα και όπως αλλιώς μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς, ακόμη και εγκληματική οργάνωση.
:smt023
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Στύγιος έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:21
bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:05

Καλά ξεκινάς. Σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Και σε αντιδραστικούς κυρίως πάει,τόσο αγάπη είχε.
Ο Άγιος Πορφύριος πρέπει να είσαι πιο γόνιμος. Πιο αλλιώς πώς να σου πω
Κι οι δυο σούπερ είναι

Ξεκινά εσύ και θα σου δώσει ο Άγιος Παΐσιος μια κλωτσιά και θα πας μπροστά
Κάνε ότι λέει
Εξομολόγο πρώτα θελει. Απλά ζητά Του το να σε οδηγήσει. Σ' ακούει

Δεν έχω τέτοια ανάγκη καλό μου. δεν θελω να πάω μπροστά. Γαλήνη για τους γύρω μου θέλω κι εγώ ας πάω στην κόλαση. δεν χωράμε και όλοι στον παράδεισο.
την εξομολόγηση την κάνω δημόσια και μου φτάνει. Δεν χρειάζεται για μένα πρωτόκολλο. να είναι σε συγκεκριμένο χώρο με κάποιον "ειδικό".
το κάνω εδώ παραδεχόμενος ότι είμαι ένα μουνόπανο ανάμεσα στα άλλα. όχι περισσότερο ούτε λιγότερο. μπορεί και περισσότερο όμως, δεν έχει σημασία. Ξέρεις τι απελευθέρωση είναι αυτό; έχω μετά την άνεση να μπορώ να κρίνω ισόποσα και τους άλλους και να τους πω την άποψή μου για το τι είναι καλύτερο. αποδυναμώνεις έτσι και το επιχείρημα του άλλου που θα σου πει "εσύ τα κάνεις αυτά που λες;". Όχι δεν τα κάνω, Γιατί είμαι το ίδιο σκατά. Τι θα έπρεπε να κάναμε λέω όμως.
Σε απαλλάσσει κιόλας από την ανάγκη να ψάχνεις τρόπο να δικαιολογήσεις ότι σκατιά έκανες ή είπες. Το έχεις δει που όταν κρίνεις κάποιον σου λέει "ναι αλλά ο άλλος πρώτα", "ναι αλλά εσι αξίζει αυτουνού αφού είναι κακός" κλπ κλπ

Όλα τα πιο πάνω τα λέω για το πως βλέπω την κοινωνία. Όχι για τις επιταγές του θεού που δεν πιστεύω ότι υπάρχει.
Εχμμ, τον Άγιο Παΐσιο τον είδα το 1989 ως φοιτητής. Για προσωπικά μιλήσαμε , ΌΧΙ, δε μου είπε για την Πόλη...
Αυτό καημό το έχεις που δε σου είπε για τη Πόλη
Το ξαναεγραψες 2 φορές
Ούτε εμένα μου είπε

Δύο λεπτά τον είδες;
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:15
Φανερά την Μπλου. Κρυφά όλοι πληγωμένοι είμαστε και για χάζαπλαστ βάζουμε την ιδεολογική μαγκιά μας και την θεραπευτικότατη αποψάρα μας για τα πάντα.

Μπλου το ξέρω ότι δεν κατάλαβες. Αν καταλάβαινες δεν θα έλεγες αυτό.
bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:08 Μπροστά στα μάτια τους έκανε θαύματα και δεν πίστευαν

Άμα δε θες απλότητα πηγαινε να φιλοσοφήσεις εκεί εγώ δε πολυκαταλαβα
Να κυλήσει το νήμα μπας κι ωφεληθούμε
Μα εκεί είν αι η μαγκιά καλό μου. να πιστέψεις κάτι από μόνς σου όχι επειδή εξαναγκάστηκες. και τα θαύματα είναι ότι πιο πούστικο για την υγιή σκέψη.
αποπλάνηση δηλαδή; δύναμη πυρός; Επίδειξη και προβολή ισχύος;
Φανφαρισμός λέμε.
Εμένα άμα μου έλεγε πίστεψε γιατί μπορώ να βγάλω φωτιές από το στόμα και το έκανε πράγματι, δεν θα τον προσκυνούσα δέκα φορές πιο πολύ από ότι σήμερα. μα δεν καταλαβαίνεις πόσο σε μειώνει να παραδέχεσαι την κακομοιριά σου και την αδυναμία σου και να υποτάσσεσαι στο ισχυρό επειδή είναι ισχυρό; Καπως έτσι αγαπάνε τους δικτάτορες οι φασίστες ακριβώς επειδή οι ίδιοι είναι μικροί κι αδύναμοι και οι άλλοι ισχυροί. όσο πιο πολύ σκοτώνουν και καταστρέφουν, όσο πιο πολύ κακό μπορούν να κάνουν, τόσο πιο πολύ σπεύδουν τα πρόβατα να προσκυνάνε.
οι ιστορίες της παλαιάς διαθήκης είναι γεμάτες από αυτό το στυλ. Ακολουθάμε και προσκυνάμε αυτόν που μπορεί να τους σκοτώσει όλους.
Εντελώς για τετράποδα ρε φίλε. Ρώτα και τη ΓΑΛΗ που τα ξερει αυτά. :g030: Αλλά δεν θα συμφωνήσει. θα βρει να πει κάτι για τον αφελή και καθυστερημενόμορφο τρόπο σκέψης των φυτοποιημένων αριστερών.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:32
Στύγιος έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:21

Αυτό καημό το έχεις που δε σου είπε για τη Πόλη
Το ξαναεγραψες 2 φορές
Ούτε εμένα μου είπε

Δύο λεπτά τον είδες;
20 λεπτά και μη βαυκαλίζεστε με ψευδοπροφητείες του διαδικτύου.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Re:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:50
Αλλοι , βρισκουν μεγαλυτερο βαθος στην παλαια διαθηκη απο'τι στην καινη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 17 Απρ 2020, 22:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Myrsini έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:23
Antares έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:45 Έχετε μπερδέψει τις θρησκείες με τον ανθρώπινο νόμο. Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους.
Ο νόμος πιάνει τον εγκληματία είτε χαμηλά, είτε υψηλά και περιορίζει το κακό που μπορεί να προκαλέσει.
Διαφορετικά είναι το όπιο του λαού, ιστορίες για αγρίους, ιστορίες για να κάθονται καλά τα πρόβατα και όπως αλλιώς μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς, ακόμη και εγκληματική οργάνωση.
Ο Mίνωας, πήγαινε ο άνθρωπος στο όρος Ίδη κάθε εννέα χρόνια και έγραφε τους νόμους που του υπαγόρευε ο Δίας όπως έλεγε. Έτσι κυβερνούσε με δικαιοσύνη κατά το δυνατόν.
Ο Μωυσής εκατοντάδες χρόνια αργότερα έκανε το ίδιο, με λιγότερους νόμους και τον έγραφαν όλοι. Ή τους χρησιμοποιούσαν για τους σκοπούς τους.
Δεν πιστεύω να προσέβαλα τα θεία.
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 18:57 Ακούστε όμως το ηχητικό από το 39 μέχρι το 56. Ειδικά όσες δεν είστε παρθένες να δείτε τι σας περιμένει. :8)

Κι έχεις και την Μπλου που μου λέει να κάνω πράγματα για να υπερυψωθώ όταν αμέσως πριν έλεγα ότι το νόημα είναι στην ταπείνωση και την αυταπάρνηση. Κι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τη βολή μας και την ατομάρα μας στην τελική.
Γιατί δεν καταλαβαίνεις ρε κοπέλα μου;
Στου κουφού την πόρτα όσο και να πιέζεις το κουδούνι, δεν θα σε ακούσει.
Μόνο, εάν ρίξεις το οικοδόμημα θα σε αντιληφθεί.
:g030:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Re: Re:

Bazoomba έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:56
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:50 Αλλοι , βρισκουν μεγαλυτερο βαθος στην παλαια διαθηκη απο'τι στην καινη
Δεν σε ρωτάω γιατί δεν θα απαντήσεις. Αφήνεις ένα ποστ και φεύγεις :xena:
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

relativer777 έγραψε: 17 Απρ 2020, 22:11
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 18:57 Ακούστε όμως το ηχητικό από το 39 μέχρι το 56. Ειδικά όσες δεν είστε παρθένες να δείτε τι σας περιμένει. :8)

Κι έχεις και την Μπλου που μου λέει να κάνω πράγματα για να υπερυψωθώ όταν αμέσως πριν έλεγα ότι το νόημα είναι στην ταπείνωση και την αυταπάρνηση. Κι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τη βολή μας και την ατομάρα μας στην τελική.
Στου κουφού την πόρτα όσο και να πιέζεις το κουδούνι, δεν θα σε ακούσει.
Μόνο, εάν ρίξεις το οικοδόμημα θα σε αντιληφθεί.
:g030:
Ο πρώτος αν και σωστά νοεί λησμονεί ότι η πλειοψηφία δεν είναι ικανή να κατανοήσει το μυστήριο
και ο δεύτερος αλλού για αλλού λαλεί
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini »

Γιατί ο εγωισμός είναι ωραίο πράγμα.Παρόλο που τα χριστιανά δεν θα έπρεπε να τον έχουν. :003:

Είναι σαν τα ζωάκια.Προσπαθούν να υπερισχύσουν.Ακόμα δεν έχουν ξεφύγει απο την άγρια κατάσταση της αγέλης.Έχουν πολύ δρόμο ακόμα για τον σοφό άνθρωπο.
Μπορεί και εμείς οι υπόλοιποι βέβαια δεν είμαστε σοφοί αλλά η συνειδητοποίηση ότι δεν ξέρουμε τίποτα μας κάνει λίγο περισσότερο πιο κοντά στη σοφία,έστω όχι τόσο ανόητους, σε αντίθεση με αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ενώ δεν ξέρουν τίποτα. :102:
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Antares έγραψε: 17 Απρ 2020, 22:10
Myrsini έγραψε: 17 Απρ 2020, 21:23
Ο Mίνωας, πήγαινε ο άνθρωπος στο όρος Ίδη κάθε εννέα χρόνια και έγραφε τους νόμους που του υπαγόρευε ο Δίας όπως έλεγε. Έτσι κυβερνούσε με δικαιοσύνη κατά το δυνατόν.
Ο Μωυσής εκατοντάδες χρόνια αργότερα έκανε το ίδιο, με λιγότερους νόμους και τον έγραφαν όλοι. Ή τους χρησιμοποιούσαν για τους σκοπούς τους.
Δεν πιστεύω να προσέβαλα τα θεία.
Το χεις δει αυτό; :D

Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

Myrsini έγραψε: 17 Απρ 2020, 22:17

Γιατί ο εγωισμός είναι ωραίο πράγμα.Παρόλο που τα χριστιανά δεν θα έπρεπε να τον έχουν. :003:

Είναι σαν τα ζωάκια.Προσπαθούν να υπερισχύσουν.Ακόμα δεν έχουν ξεφύγει απο την άγρια κατάσταση της αγέλης.Έχουν πολύ δρόμο ακόμα για τον σοφό άνθρωπο.
Μπορεί και εμείς οι υπόλοιποι βέβαια δεν είμαστε σοφοί αλλά η συνειδητοποίηση ότι δεν ξέρουμε τίποτα μας κάνει λίγο περισσότερο πιο κοντά στη σοφία,έστω όχι τόσο ανόητους, σε αντίθεση με αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ενώ δεν ξέρουν τίποτα. :102:
:+1:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”