!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εναντίον Λαϊκού Κόμματος(1948)

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εναντίον Λαϊκού Κόμματος(1948)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Tarkovsky έγραψε: 15 Απρ 2020, 02:42
Golden Age έγραψε: 14 Απρ 2020, 22:52 Το ΕΑΜ της Κρήτης ήταν σε μεγάλο βαθμό βενιζελοκρατούμενο. Ήταν και απόμακρα απο την ηπειρωτική Ελλάδα, οπότε δεν μπορούσε η ΟΠΛΑ να "διευθετήσει" τα επι μέρους. :)
Το ΕΑΜ πρέπει να ήλεγχε το 90%. Ελάχιστοι άνθρωποι του προσωπικού μου κύκλου δεν ανήκαν στο ΕΑΜ. Χρειάστηκε να φτιάξουμε αντιστασιακές ομάδες ως στοιχειώδες αντιστάθμισμα στο ΕΑΜ.

[Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη βιογραφία του]

Όταν Βενιζελικοί "αντιστάθμιζαν" Βενιζελικούς... :lol:
Χαίρω πολύ, η πολιτική ανθρωπογεωγραφία του ΕΑΜ Κρήτης, δεν αναιρούσε το γεγονός ότι το τελευταίο υπαγόταν στο ΕΑΜ και ήταν υπο τη διοίκησή του.

Τα περι "90%" τα θεωρώ υπερβολικό σχήμα λόγου. Η ΕΟΚ ήταν επίσης ισχυρή. Η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί ως "αντιστάθμισμα" ήταν ίσως η ομάδα του Γύπαρη, προς τα τέλη της κατοχής στην Κρήτη.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο »

Golden Age έγραψε: 15 Απρ 2020, 03:24
κορόιδο έγραψε: 15 Απρ 2020, 02:43
Golden Age έγραψε: 15 Απρ 2020, 02:36

Οι ΜΑΥ δημιουργήθηκαν όταν ήδη ήταν σε εξέλιξη ο εμφύλιος. Όταν δημιουργήθηκαν, οι αντάρτικες ομάδες του ΚΚΕ έκαναν ήδη επιθέσεις, επι μήνες. Η μεταδεκεμβριανή εποχή είχε τελειώσει προ πολλού.

Δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τις συκοφαντίες του ΚΚΕ και αυτοί.
Εκκαθαρίσεις αμάχων έκαναν. Έχω προσωπική μαρτυρία από λοχία του εθνικού στρατού. Είχαν σφάξει δύο γριές για να τις κλέψουν και χάρηκαν όταν πήγαν οι στρατιώτες μη τυχόν και τους επιτεθούν αντάρτες. Τόσο παλικάρια ήταν.
ΜΑΥδες θα σκότωναν την μετέπειτα γυναίκα του λοχία αυτού. Επειδή δεν την βρήκαν στο σπίτι της, βίασαν και σκότωσαν μία 16χρονη. Μικρός πήγαινα στο ψιλικατζίδικο ενός από αυτούς. Την μετέπειτα γυναίκα του την έσωσε ένας αστυνομικός φίλος του πατέρα της και ένας κτηνοτρόφος που είχε χρήμα να δωροδοκεί αυτούς που έπρεπε.
Απο μεμονομένα μέλη μπορεί και να υπήρξαν ακρότητες. Ως σώμα όμως υπήρξαν σωτήρες για πολλά χωριά.
Όχι. Ήταν πολιτική της κυβέρνησης και των Άγγλων η τρομοκρατία και οι δολοφονίες στην επαρχία.
Αλλά και έτσι να ήταν όπως τα λες, θα έπρεπε να υπάρχει δικαιοσύνη και να τιμωρούνταν οι εγκληματίες. Όμως αυτοί πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωναν ότι σκότωσαν κομμουνιστές και κανείς δεν ασχολιόταν μετά.

Ένα άλλο παράδειγμα ήταν μία γυναίκα της οποίας ο άντρας ήταν στη φυλακή γιατί ήταν κομμουνιστής. Οι ΜΑΥδες επειδή ήταν όμορφη, πήγαν και την είπαν ότι πρέπει να την πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Την βρήκαν γυμνή και νεκρή στο ποτάμι. Οι ΜΑΥδες την βίασαν και την έπνιξαν. Τα δύο παιδιά της ήταν 13 το κορίτσι και 12 χρονών το αγόρι.
Μετά από χρόνια, ο εγγονός της δολοφονημένης γυναίκας, παντρεύτηκε την εγγονή ενός από αυτούς που την σκότωσαν και την βίασαν. Ο πατέρας του δεν πήγε στον γάμο.
Ξέρω ονόματα αλλά εννοείται ότι δεν θα τα γράψω.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

κορόιδο έγραψε: 15 Απρ 2020, 14:48
Golden Age έγραψε: 15 Απρ 2020, 03:24
κορόιδο έγραψε: 15 Απρ 2020, 02:43

Εκκαθαρίσεις αμάχων έκαναν. Έχω προσωπική μαρτυρία από λοχία του εθνικού στρατού. Είχαν σφάξει δύο γριές για να τις κλέψουν και χάρηκαν όταν πήγαν οι στρατιώτες μη τυχόν και τους επιτεθούν αντάρτες. Τόσο παλικάρια ήταν.
ΜΑΥδες θα σκότωναν την μετέπειτα γυναίκα του λοχία αυτού. Επειδή δεν την βρήκαν στο σπίτι της, βίασαν και σκότωσαν μία 16χρονη. Μικρός πήγαινα στο ψιλικατζίδικο ενός από αυτούς. Την μετέπειτα γυναίκα του την έσωσε ένας αστυνομικός φίλος του πατέρα της και ένας κτηνοτρόφος που είχε χρήμα να δωροδοκεί αυτούς που έπρεπε.
Απο μεμονομένα μέλη μπορεί και να υπήρξαν ακρότητες. Ως σώμα όμως υπήρξαν σωτήρες για πολλά χωριά.
Όχι. Ήταν πολιτική της κυβέρνησης και των Άγγλων η τρομοκρατία και οι δολοφονίες στην επαρχία.
Αλλά και έτσι να ήταν όπως τα λες, θα έπρεπε να υπάρχει δικαιοσύνη και να τιμωρούνταν οι εγκληματίες. Όμως αυτοί πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωναν ότι σκότωσαν κομμουνιστές και κανείς δεν ασχολιόταν μετά.

Ένα άλλο παράδειγμα ήταν μία γυναίκα της οποίας ο άντρας ήταν στη φυλακή γιατί ήταν κομμουνιστής. Οι ΜΑΥδες επειδή ήταν όμορφη, πήγαν και την είπαν ότι πρέπει να την πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Την βρήκαν γυμνή και νεκρή στο ποτάμι. Οι ΜΑΥδες την βίασαν και την έπνιξαν. Τα δύο παιδιά της ήταν 13 το κορίτσι και 12 χρονών το αγόρι.
Μετά από χρόνια, ο εγγονός της δολοφονημένης γυναίκας, παντρεύτηκε την εγγονή ενός από αυτούς που την σκότωσαν και την βίασαν. Ο πατέρας του δεν πήγε στον γάμο.
Ξέρω ονόματα αλλά εννοείται ότι δεν θα τα γράψω.
Ήταν πολιτική των Άγγλων να "επιτίθενται" οι ΜΑΫδες (τους οποίους ελάχιστα πρόλαβαν) σε άσχετους χωρικούς;

Αυτό ποιος σου το 'πε; Γνωστός σου που εργάζεται στη βρεττανική πρεσβεία, ο οποίος είναι απο ένα χωριό, δεν τον ξέρω και δεν μπορείς να αποκακλύψεις τις ανώνυμες πηγές;
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο »

Golden Age έγραψε: 15 Απρ 2020, 15:01 Ήταν πολιτική των Άγγλων να "επιτίθενται" οι ΜΑΫδες (τους οποίους ελάχιστα πρόλαβαν) σε άσχετους χωρικούς;

Αυτό ποιος σου το 'πε; Γνωστός σου που εργάζεται στη βρεττανική πρεσβεία, ο οποίος είναι απο ένα χωριό, δεν τον ξέρω και δεν μπορείς να αποκακλύψεις τις ανώνυμες πηγές;
Τώρα γιαννοπουλίζεις. Αν θέλεις να μάθεις, μπορείς να πας να ρωτήσεις κανέναν παλιό. Στο έχω γράψει πολλές φορές.
Αλλιώς θα λες ότι οι ΜΑΥδες έσωσαν κόσμο.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

Αρχέλαος έγραψε: 15 Απρ 2020, 08:57
Golden Age έγραψε: 14 Απρ 2020, 22:52 Το ΕΑΜ της Κρήτης ήταν σε μεγάλο βαθμό βενιζελοκρατούμενο. Ήταν και απόμακρα απο την ηπειρωτική Ελλάδα, οπότε δεν μπορούσε η ΟΠΛΑ να "διευθετήσει" τα επι μέρους. :)
Το ΕΑΜ πρέπει να ήλεγχε το 90%. Ελάχιστοι άνθρωποι του προσωπικού μου κύκλου δεν ανήκαν στο ΕΑΜ. Χρειάστηκε να φτιάξουμε αντιστασιακές ομάδες ως στοιχειώδες αντιστάθμισμα στο ΕΑΜ.

Σημαντικό: Εχεις την βιογραφία Μητσοτάκη που ειχε εκδοθεί γυρω στο 1990?
λοιπόν Αρχέλαε την έχω στα χέρια μου και ήδη την διαβάζω ΟΛΟΚΛΗΡΗ ( :smt005: ), δείχνει να έχει πολύ ενδιαφέρον

θα ενημερώσω όταν φτάσω -σύντομα- στο επίμαχο σημείο περί φωτογραφιών, εάν βιάζεσαι πες συγκεκριμένη σελίδα εφόσον ξέρεις
Spoiler
Εικόνα
προς το παρόν, έμαθα ότι ο Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 1940 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου ήταν σειρά με τους... Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο και Γρηγόρη Λαμπράκη!!!
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης »

Tarkovsky έγραψε: 16 Απρ 2020, 14:37
Αρχέλαος έγραψε: 15 Απρ 2020, 08:57

Σημαντικό: Εχεις την βιογραφία Μητσοτάκη που ειχε εκδοθεί γυρω στο 1990?
λοιπόν Αρχέλαε την έχω στα χέρια μου και ήδη την διαβάζω ΟΛΟΚΛΗΡΗ ( :smt005: ), δείχνει να έχει πολύ ενδιαφέρον

θα ενημερώσω όταν φτάσω -σύντομα- στο επίμαχο σημείο περί φωτογραφιών, εάν βιάζεσαι πες συγκεκριμένη σελίδα εφόσον ξέρεις
Spoiler
Εικόνα
προς το παρόν, έμαθα ότι ο Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 1940 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου ήταν σειρά με τους... Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο και Γρηγόρη Λαμπράκη!!!

Την έχω και εγώ, αλλά μόνο τον Α΄ τόμο. :D
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Το πρωτότυπο.
σελ. 139 έγραψε:Βέβαια, η υπεροχή του ΕΑΜ ήταν αναμφισβήτητη, όπως τονίζει στην αφήγησή του ο Κ. Μητσοτάκης:

"... Το ΕΑΜ αναπτύχθηκε σε όλη την Κρήτη, ανατολική και δυτική, περισσότερο από ότι αναπτύχθηκε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδος. Κι αυτό για δύο λόγους...
Εικόνα

ΕΑΜοκρατούμενη η Κρήτη, αλλά εγώ κατάφερα να τους εξουδετερώσω. Και μάλιστα χωρίς εμφύλιο, δοξάστε με! Και κάντε με επιτέλους πρωθυπουργό.

Πόσο παραπάνω παπατζής θα μπορούσε να γίνει; Είμαστε Δεκέμβρη του 1989 που κυκλοφορεί το βιβλίο, το χρονικό σημείο από μόνο του μας τα λέει όλα... :011:
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 17 Απρ 2020, 11:58 Την έχω και εγώ, αλλά μόνο τον Α΄ τόμο. :D
Το ίδιο και ο πατέρας. Ο β΄ τόμος (έτη 1961-1974) που κυκλοφόρησε το 1990 δεν υπάρχει σπίτι, μάλλον δεν τον πήρε ποτέ.

Γεννημένος το 1928, είχε κάποια εικόνα από Κατοχή και επαρκή από την εμφυλιακή περίοδο, πολύ δε περισσότερο από το 1950 και ένθεν. Σίγουρα τον ψήφισε αρκετές φορές, αλλά και η παπάτζα έχει τα όριά της...

Σημειωτέον ότι παρά την προαναγγελία του εκδότη στον α΄ τόμο, ουδέποτε κυκλοφόρησε ο γ΄ (Μεταπολίτευση και πέρα). Ίσως τον αναλάβει το ίδρυμα του επίτιμου, τώρα μετά θάνατον.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Αρχέλαος, μάλλον βρήκα αυτό που ψάχνεις.

σελ. 170
Εικόνα
σελ. 172
Εικόνα
σελ. 211
Εικόνα
Βρε, βρε, βρε τι μάθαινε ο κόσμος από τον επίτιμο το 1989. Ή μάλλον τι ΔΕΝ μάθαινε ο κόσμος, αλλά περίμενε να μπει η νέα χιλιετία και κάποιον Βαξεβάνη για να τους ξεστραβώσει. Έχω μιαν εξήγηση για την ελλιπή -όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων- αιτιολογία σχετικά με τη 2η φωτό, αλλά προς το παρόν ας τοποθετηθούν Veni Vidi Vici και run
viewtopic.php?p=1223586#p1223586
viewtopic.php?p=1223977#p1223977
όπως φυσικά και ο Πατησιωτης.
πατησιωτης έγραψε: 12 Απρ 2020, 09:03
Veni Vidi Vici έγραψε: 12 Απρ 2020, 08:50 ποκάλυψα λοιπόν Κυριάκο μου, πως ο πατέρας σου δεν ήταν συνεργάτης των Ναζί. Η άποψη αυτή είχε παγιωθεί μετά από δημοσιεύματα της «Αυριανής» το 1985 και συνοδεύτηκε από φωτογραφίες. Έδωσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούσαν πως αυτή η κατηγορία χαλκεύτηκε στη Στάζι, τη μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας, μετά από αίτημα των Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών. Δημοσίευσα έγγραφα αλλά και συνεντεύξεις των πρακτόρων.
Είχε παγιωθεί μόνο στους πασόκους και τους αριστερούς.Διότι δεν είχε μόνο το κομμουνιστικό μπλοκ υπηρεσίες αλλά και το αντίπαλο.Διότι λίγο μετά την επιχείρηση Στάζι - Λαλιώτη - Αυριανής το βρεταννικό κοινοβούλιο παρασημοφόρησε τον Μητσοτάκη για τη δράση του στην κατοχή υπέρ των Συμμάχων.
Οπότε ήταν η εκδοχή του Κουρή εναντίον της εκδοχής των Αγγλων.
viewtopic.php?p=1223599#p1223599
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Ευχαριστώ για τον κόπο αν και θεωρώ ότι άξιζε γενικότερα το διάβασμα της βιογραφίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Καλά τα θυμόμουν. Σε βιβλίο του Μελέτη Μελετόπουλο και μάλλον στο ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 1949-1967
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
έγραφε για την επίμαχη φωτογραφία από την βιογραφία του Μητσοτάκη.
Για αυτό σου είπα να το ψάξεις.
Βέβαια δεν αμφισβητώ την αντιστασιακή δράση του Μητσοτάκη, κάποια πράγματα δεν κρύβονται εκτενώς ιδίως σε μία μικρή χώρα.
Αλλά είχε το ενδιαφέρον αυτό, μου είχε κάνει εντύπωση και σκέψου ότι το διάβασα προ δεκαπενταετίας.

Δεν υπόσχομαι κάτι άμεσα αλλά ίσως ετοιμάσω κάτι που δεν ξέρει ουδείς στο πολύβατο, ποιος και πότε εξαπέλυσε κατηγορίες πρώτη φορά για τον Μητσοτάκη. Έχει ιστορικό ενδιαφέρον.
Να πω μόνο ότι ανήκε στην σκληρή δεξιά και αφορά πολύ προγενέστερη περίοδο από το 1985.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Τι να γράψω εγώ;οσα έγραψα είναι αυτά που θυμάμαι.Εάν το βιβλίο έχει πρόσθετα στοιχεία άλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2020, 19:50 Τι να γράψω εγώ;οσα έγραψα είναι αυτά που θυμάμαι.Εάν το βιβλίο έχει πρόσθετα στοιχεία άλλο θέμα.
Η βιογραφία δεν έχει πρόσθετα στοιχεία, αντιθέτως έχει λιγότερα στοιχεία. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης το 1989 δεν θέτει ζήτημα πλαστότητας; Και ούτε αναφέρεται στο πίσω μέρος της φωτό;

Κάτι έγραψες περί διαφορετικών εκδοχών...
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Tarkovsky έγραψε: 20 Απρ 2020, 20:00
πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2020, 19:50 Τι να γράψω εγώ;οσα έγραψα είναι αυτά που θυμάμαι.Εάν το βιβλίο έχει πρόσθετα στοιχεία άλλο θέμα.
Η βιογραφία δεν έχει πρόσθετα στοιχεία, αντιθέτως έχει λιγότερα στοιχεία. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης το 1989 δεν θέτει ζήτημα πλαστότητας; Και ούτε αναφέρεται στο πίσω μέρος της φωτό;

Κάτι έγραψες περί διαφορετικών εκδοχών...

Πριν πέσει το Τείχος και απολυθούν οι πράκτορες της ΣΤΑΖΙ κανείς δεν ήξερε ποιοί το έκαναν.
Οι διαφορετικές εκδοχές ήσαν εάν ο Μητσοτάκης ήταν συνεργάτης των Γερμανών ή αντιστασιακός.
Εγραψα ότι σε αντίπραξη τότε πριν δηλαδή πέσει το ανατολικό μπλοκ το βρεταννικό κοινοβούλιο έδωσε παράσημο στον Μητσοτάκη.
Η φωτογραφία δεν ήξερε κανείς εάν είναι πλαστή.Οι πράκτορες της ΣΤΑΖΙ εκ των υστερων είπαν ότι τους δόθηκε εντολή να ετοιμάσουν στοιχεία εναντίον αυτού του πολιτικού (δεν τον ήξεραν φυσικά) και έψαχναν τα αρχεία της Βερμαχτ στην Α.Γερμανία.
Μπορούσε κάλλιστα η φωτο να ήταν πραγματική αλλά να μη σημαίνει τίποτα ή μάλλον το αντίθετο εάν αυτοί οι Γερμανοί είχαν προσχωρήσει στην αντίσταση.
Αυτό έλεγε τότε (πριν δηλαδή πέσει η Α.Γερμανία- ο Μητσοτάκης.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Η φωτό ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα, τόσο αυθεντική όσο ήταν και το 1989.

Επίσης το 1989, τσιμουδιά για το έγγραφο της Αυριανής, το οποίο πολύ αργότερα αποκάλυψε ως πλαστογραφημένο ο Βαξεβάνης.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Kύριοι εδω υπάρχει το εξής ζήτημα λοιπόν, για αυτό ρώτησα και τον Tarkovsky και τον ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Είχα διαβάσει σε βιβλιο του Μελέτη Μελετόπουλου σε κάποια σημείωση κλπ. ότι η φωτογραφία ήταν πραγματική απλώς οι γερμανοί ήταν αντιστασιακοί ή κάτι τέτοιο. Απόρησα γιατί ήξερα αν και δεν θυμόμουν λεπτομέρειες την αποκάλυψη περί πλαστότητας της.

Όντως ο συγγραφέας είχε δίκιο η φωτογραφία είναι αληθινή και δεν έχει κάτι μεμπτό. Εύκολα αν ο Μητσοτάκης είχε ένοχο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ θα είχε βρει κάτι.
Το ερώτημα είναι αφού στην βιογραφία του Μητσοτάκη, όχι σε ένα βιβλίο άσχετο, σύμφωνα με τον ίδιο δηλαδή η φωτογραφία είναι αληθινή τι έχει συμβεί και θεωρείται πλαστή.

Πρώτα-πρώτα μέχρι ο Βαξεβάνης να προβεί στο εγχείρημα σημασία έχει να γνωρίζουμε ποια ήταν η απάντηση Μητσοτάκη για την φωτογραφία. Π.χ. λίγες μέρες μετά την δημοσίευση της. Επιφυλάσσομαι να έχω στοιχεία για αυτό.
Δεύτερον γιατί καθιερώθηκε το αφήγημα περί πλαστότητας. Θυμάμαι αμυδρά την ιστορία,

Επειδή οφείλουμε να κοιτάμε τις λεπτομέρειες, πιθανώς οι της Στάζι έψαξαν σε αρχεία και βρήκαν τη φωτογραφία που ήταν αληθινή, την πήρε ο Κουρής και παρουσίασε ένα παραμύθι. Ή παρουσιάστηκε και κανά έγγραφο ως παραμύθι ή πλαστό.
Αργότερα ο Βαξεβάνης βρήκε τους πράκτορες της Στάζι, πιθανώς να εννοούσαν για πλαστή ιστορία βασισμένη σε αληθινή φωτογραφία και μάλλον έμεινε το αφήγημα ότι και η φωτογραφία ήταν πλαστή.

Τονίζω ότι δεν αμφισβητώ τη δράση του Μητσοτάκη, ένοχα μυστικά με το πολυμήχανο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβονται όσο δολοπλόκος και να είναι ένας πολιτικός, πόσο μάλλον στα 25-27 του χρόνια.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”