πολυ ακριβο για δωρακι
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρολόγια
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Ρολόγια
Μ' έπιασε μια ταχυκαρδία μπορώ να πω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Οι κόπιες ασφαλώς στις οποίες αναφέρεσαι αγαπητέ Ερμή, είναι οι αντιγραφές θρυλικών μοντέλων των μεγάλων εταιριών στις οποίες επιδίδονται οι μικροί κατασκευαστές (Squale, Invicta, Parnis, Citizen) αναγράφοντας φυσικά το δικό τους όνομα στο καντράν και προσφέροντας φιλικές τιμές. Είναι ένας φόρος τιμής, ένα αφιέρωμα, η αναγνώριση της προσφοράς και η υπόκλιση των υποτελών εταιριών προς τους Τιτάνες της ωρολογοποιίας.Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2020, 16:06Όταν λέω αντιγραφή δεν εννοώ τη ρεπλίκα αλλά κόπιες άλλων διάσημων εταιρειών.Otto Weininger έγραψε: 14 Απρ 2020, 16:04Έχω βάλει replica gmt δίπλα στο δικό μου και δεν υπήρχε η παραμικρή διαφορά ούτε καν στο βάρος.Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2020, 15:22 Να κάνω μια ερώτηση.
Έστω πριν 10 χρόνια κάποιος αγόραζε το ρολυ σαμπ με περίπου 5Κ και κάποιος άλλος μια ολόιδια αντιγραφή πιθανό με παρεμφερή μηχανισμό(πολλές επώνυμες αντιγραφές υπάρχουν ας μη μπούμε σε ονοματολογία) με 500€.
Ποιος είναι το κορόιδο;
Μόνο αν το άνοιγε κάποιος θα έβλεπε διαφορά.
Ατσάλι, χωρίς να χαράζει, μηχανισμό αυτόματο γνωστό (δεν θυμάμαι τώρα ποιον).
Και αδιάβροχο.
250 ευρώ.
Παραδείγματα:

Τα συγκεκριμένα παράγωγα-μοντέλα αυτής τη πρακτικής ονομάζονται homage, tribute η αλλιώς... SEIKO
Η κόπια στην οποία αναφέρεσαι εσύ αγαπητέ Οττο είναι η ξεδιάντροπη και παράνομη αντιγραφή των θρυλικών μοντέλων από μικρές βιοτεχνίες, sweatshops κατά πλειοψηφία κινέζικων και πώληση κυρίως online σε υψηλές σχετικά τιμές:
Noob V10 @ €800

Τα συγκεκριμένα παράγωγα-μοντέλα αυτής της πρακτικής ονομάζονται replicas, clones, 1:1, αντιγραφές και μαϊμούδες
ΠΟΤΕ δεν αγοράζουμε όμως τα συγκεκριμένα παράγωγα παιδικής εκμετάλλευσης, εάν δεν έχουμε την απαραίτητη οικονομική άνεση προτιμούμε φθηνά και τίμια η έστω τα homage. Όπως λέει και ο σοφός λαός:
"Τα ψεύτικα ρολόγια είναι για τους ψεύτικους ανθρώπους"
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
savagesting έγραψε: 15 Απρ 2020, 07:34
Τα συγκεκριμένα παράγωγα-μοντέλα αυτής τη πρακτικής ονομάζονται homage, tribute η αλλιώς... SEIKO
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Αν η συζήτηση έχει πάει πλέον σε ρολόγια άνω των 15.000 ευρώ, τότε η δικιά μου επιλογή θα ήταν από μια εταιρεία που λέγεται H.Moser & Cie.
H.Moser & Cie Endeavour Concept Cosmic Green Limited Edition

Φίλε Dwarven Blacksmith γεια σου. Όπως καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου (και του συνάδελφου Αγι, αλλά θα αναφερθώ σ’ αυτόν ξεχωριστά) έχεις πλήρη επίγνωση της κατάστασης στο χώρο της αγοράς και ειδικότερα στον τομέα της “Πολυτελούς Ωρολογοποιίας”. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα σχόλιά σου περί των αδικαιολόγητα διογκωμένων τιμών όπως και με τους υπαινιγμούς σου για την ύπαρξη καρτέλ στο χώρο. Δεν θα υπεραπλουστευα βέβαια την κατάσταση μειώνοντάς την στο κατανοητό “αγορά-ζήτηση-απάτη” και ούτε θα συνεκρινα τη ζήτηση στα ρολόγια με τα επίσης μειωτικά και κατανοητά “ ζήτησή στις τουλίπες” ,”σακιά με πατάτες”, “apple”, όπως σωστά σας υπέδειξε η κυρία Gherschaagk.Dwarven Blacksmith έγραψε: 14 Απρ 2020, 16:34Ε εκεί είναι το fallacy, ότι αντιμετωπίζεις ένα καταναλωτικό αγαθό με όρους τέχνης.Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2020, 16:23Δε σε νοιάζει αν αυτό που τα κάνει ακριβότερα ειναι η μαγική σκόνη ή ο μαγικός αέρας. Το θέμα ειναι πως είναι ακριβότερα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 14 Απρ 2020, 16:19
Καταρχάς είπα χαζόπλουτους, όχι χαζοπλούσιους. Έχω και κάποιο class.
Αλλά ναι, καταναλωτικά αγαθά, μη σε σοκάρει η φράση, αυτό είναι, στα πλαίσια του νήματος τουλάχιστον. Και για την Apple μια χαρά κολλάει, ο Τσιλ το είπε, brand = μαγική σκόνη που τα κάνει ακριβότερα.
Και η Γκέρνικα σαν κόστος είχε λίγες μόλις πεσέτες, κανβάς, χρώμα και αντε κανένα διαλυτικό.
Θα μου πεις αν κάνουν το ίδιο και αρκετοί άλλοι, έτσι είναι. ΟΚ αλλά δε δεσμεύομαι από τους κανόνες πίστης του κλαμπ.
Μην κάνουμε κύκλους όμως, σας αφήνω αν δεν υπάρχει κάτι νέο.
Όμως, ενώ ο φίλτατος Άγις προτείνει λύσεις απεμπλοκής από την κατάστασή μέσω προτάσεων “value for money” ρολογιών (τουλάχιστον έτσι νομίζει), εσύ δεν έχεις προτείνει ακόμη κάτι πρακτικό και χειροπιαστό, κάποια λύση τελωσπαντων. Θα ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν (μιας και είμαστε στα ρολόγια) και να με συγχωρείς εάν απάντησες ήδη: Ποιες είναι οι δικές σου ωρολογιακές προτάσεις ουτοσωστε να μην πιαστεί “κορόιδο” ο αγοραστής? Τι προτείνεις ως αγορές “value for money” ή “recession busters”? Μήπως θεωρείς την αγορά ρολογιού μη αναγκαία και προτείνεις το κινητό ή το smartwatch ως μέθοδο αναγνώρισης της ώρας? Μήπως τελικά η ώρα είναι σχετική για σένα και υπάρχει μόνο ως συνάρτηση του χώρου?
Περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σου
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
Για τη Seiko τα έχω γράψει και εδώ, τα έχω πει σε ιδιωτικές συνομιλίες με κατόχους Seiko και GSeiko. Τα θεωρώ ως τα Rolex της Ανατολής χωρίς το overpricing/overrating, δηλαδή ένα τίμιο, αντοχής και αξίας ρολόι. Αν ήταν να προτιμήσω κάτι ανάμεσα στο Δύσης και Ανατολής, θα πήγαινα προς Ανατολάς. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο και χωρίς να το αναλύσω, απλά συμπαθώ περισσότερο τους Ιάπωνες σε αυτή την κατηγορία και ανάμεσα στους δύο. Γενικά δε θα ήθελα κάτι πολύ αναγνωρίσιμο στο χέρι μου και ούτε και θα ήθελα να ταυτιστώ με αυτή την κατηγορία των ρολεξάκηδων. Άλλωστε μη νομίζετε οτι επειδή εδω μέσα αναλύουμε και γνωρίζουμε 2-3 πραγματα, πως ο πολύς κόσμος έξω γνωρίζει. Όπως πριν χρόνια τις πρώτες μέρες απόκτησης του BBang είχα ακούσει την εξής ατάκα.
"-Τι είναι αυτό; Χάμπλοτ;
-Ουμπλό ονομάζεται
-Τι είναι αυτό; σα τα Φεστίνα;"
Βεβαια ήταν τότε που ήταν ακόμη μη αναγνωρίσιμα, πλέον το φοράω σπάνια, προτιμώ το Fontana
Κοινώς μη νομίζετε πως αν κάποιος δει στο χέρι σας ένα ροζερ ντουμπουα, ή ένα οντμαρ, θα καταλάβει τίποτα. Και ίσως αυτό τα κάνει ξεχωριστά. Αν δει ένα ρόλυ όμως, θα σας κατατάξει στο μυαλό του σε μια συγκεκριμένη κατηγορία.
Για το θέμα των αντιγραφών είναι στο dna των ασιατών η κόπια, δε τους τη βγάζεις απο το κεφάλι, δε ξέρω το λόγο, απο τα αυτοκίνητα και τα ρολόγια μέχρι το ουίσκυ και το κρασί(το οποιό δεν έχω δοκιμάσει ακόμη Μαυροβασίλης αλλά επειδή σε εμπιστεύομαι το ψάχνω). Πολλές φορές καταφέρνουν καλό αποτέλεσμα και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν, όπως το ουίσκυ που προανέφερα.
Εδω έτσι και αλλιώς δεν ήμαστε για να κοντραριζόμαστε ή να κάνουμε τεστ γνώσεων, άλλωστε αυτό δεν έχει και αξία αφού υπάρχει το γκουγκλ, αλλά για να τις εμπλουτίσουμε και να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω για αυτό τον μαγικό κόσμο.
sting περιμένω τις προτάσεις σου στη συγκεκριμένη κατηγορία πριν πάμε παραπάνω.
"-Τι είναι αυτό; Χάμπλοτ;
-Ουμπλό ονομάζεται
-Τι είναι αυτό; σα τα Φεστίνα;"
Βεβαια ήταν τότε που ήταν ακόμη μη αναγνωρίσιμα, πλέον το φοράω σπάνια, προτιμώ το Fontana
Κοινώς μη νομίζετε πως αν κάποιος δει στο χέρι σας ένα ροζερ ντουμπουα, ή ένα οντμαρ, θα καταλάβει τίποτα. Και ίσως αυτό τα κάνει ξεχωριστά. Αν δει ένα ρόλυ όμως, θα σας κατατάξει στο μυαλό του σε μια συγκεκριμένη κατηγορία.
Για το θέμα των αντιγραφών είναι στο dna των ασιατών η κόπια, δε τους τη βγάζεις απο το κεφάλι, δε ξέρω το λόγο, απο τα αυτοκίνητα και τα ρολόγια μέχρι το ουίσκυ και το κρασί(το οποιό δεν έχω δοκιμάσει ακόμη Μαυροβασίλης αλλά επειδή σε εμπιστεύομαι το ψάχνω). Πολλές φορές καταφέρνουν καλό αποτέλεσμα και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν, όπως το ουίσκυ που προανέφερα.
Εδω έτσι και αλλιώς δεν ήμαστε για να κοντραριζόμαστε ή να κάνουμε τεστ γνώσεων, άλλωστε αυτό δεν έχει και αξία αφού υπάρχει το γκουγκλ, αλλά για να τις εμπλουτίσουμε και να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω για αυτό τον μαγικό κόσμο.
sting περιμένω τις προτάσεις σου στη συγκεκριμένη κατηγορία πριν πάμε παραπάνω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Μαυροβασίλης
αντιγραφή από Ιάπωνες έπαιζε όσο δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση και πάλι όχι από παιχταράδες όπως ο Χοντα, μην ξεχνάμε ότι μέχρι αρχές στα 90ς με τη μεγάλη φούσκα κάναν παπάδες (και) στα αυτοκίνητα τόσο σε κοντρολς όσο και σε ντηζαην- να μη μπούμε σε λεπτομέριες αλλά η σύγχρονη δυναμική ήρθε από Ιαπωνία με τις διδαχές του Αμπε, πήγε στην Ιταλία μέσω του τεράστιου Κριεφ και ακολούθως συνδυάστηκε με τους παιχταράδες Γερμανούς (Μιτσκε, Ματσινσκυ, κτλ)
μην επαναλαμβάνομε πάλι τα ίδια σχετικά με γκραμμαρ οφ ντηζαην, χρονόμετρα και αβαβα αποκλεισμούς για διαφύλαξη τιμής, καταδυτική ιστορία, ανοχές παραγωγής, σπρινγκ ντραηβ (τώρα και με θερμο-κομπ) και 5Hz γιατί βαριέμαι
μην επαναλαμβάνομε πάλι τα ίδια σχετικά με γκραμμαρ οφ ντηζαην, χρονόμετρα και αβαβα αποκλεισμούς για διαφύλαξη τιμής, καταδυτική ιστορία, ανοχές παραγωγής, σπρινγκ ντραηβ (τώρα και με θερμο-κομπ) και 5Hz γιατί βαριέμαι
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
- Μαυροβασίλης
και για να κλείσομε το 5-15Κ, αν έφευγα από Ιαπωνία θα ήταν για 1-2 χρόνους που προανέφερα (συν NOS ραττρα από GP) κι αυτό μόνο λόγω φλαημπακ, κεντρικών λεπτών ή σπλιτ σεκς, ή για ατσάλινο λουξ σε στυλ του τεράστιου Γκεντα, ήτοι λαουερατο στο κάτω όριο τιμών και οβερσηζ στο πάνω
Αυτό που λες αναφέρω στο περίπου, οτι σε πολλά ξεπέρασαν. Στο θέμα των αυτοκινήτων δε θα μπορούσα να διαφωνήσω, πως θα μπορούσα άλλωστε, οι γνώσεις μου είναι νηπιαγωγείου μπροστά στις δικές σου.Μαυροβασίλης έγραψε: 15 Απρ 2020, 11:03 αντιγραφή από Ιάπωνες έπαιζε όσο δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση και πάλι όχι από παιχταράδες όπως ο Χοντα, μην ξεχνάμε ότι μέχρι αρχές στα 90ς με τη μεγάλη φούσκα κάναν παπάδες (και) στα αυτοκίνητα τόσο σε κοντρολς όσο και σε ντηζαην- να μη μπούμε σε λεπτομέριες αλλά η σύγχρονη δυναμική ήρθε από Ιαπωνία με τις διδαχές του Αμπε, πήγε στην Ιταλία μέσω του τεράστιου Κριεφ και ακολούθως συνδυάστηκε με τους παιχταράδες Γερμανούς (Μιτσκε, Ματσινσκυ, κτλ)
Μα τέλη 80 αρχές 90 ξεκινά η χρυσή σελίδα για τους ζαπώνους στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό φαίνεται και στον μηχανοκίνητο (F1, WRC) αλλά και με την επανάσταση του βτεκ και φαίνεται μέχρι σήμερα που φτάνουμε στα λφα και γτρ.
Για να επανέλθουμε στο θέμα του νήματος, πολλά περισσότερα μπορούν να ενώσουν παρά να διχάσουν τους λάτρεις των ρολογιών(ιδιαίτερα απέναντι στη νέα λαίλαπα των μηλαράκηδων, νερντ μιλλένιαλς, σμαρτγουτς), οι ζαπώνοι έμαθαν πολλά απο τους ελβετούς και συνεχίζουν με μια δική τους φιλοσοφία που θέλει να είναι σχεδόν σε όλες τις κατηγοριες με αισθητά πιο οικονομικά αλλά και αξιόπιστα μοντέλα. Το γιατί ενώ έχουν τα φαντς δεν έχουν κάνει τουρμπις(πλην ενός), ραττρα είναι δικό τους θέμα και προφανώς ξέρουν καλύτερα απο εμας πως θα διοικήσουν και με τι φιλοσοφία τις εταιρείες τους. Αυτό που με χαλάει είναι το γιατί έχουν σπάσει σε τρία κομμάτια. Σέικο, Γσέικο, κρεντορ. Είναι κάτι αντίστοιχο με το Ντάτσουν, Νισσαν, ινφινιτι ένα πράμα.
Απο την άλλη δε μπορούμε να μηδενίζουμε και τους ελβετούς. Δεν υπάρχει κάποια κόντρα φυσικά, παρα μόνο ανταλλαγή απόψεων με οποίες μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Τώρα αν κάποιος ψάχνεται να κοντράρει μονίμως, ε αφήστε τον αφου του δίνει χαρά, για λίγο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δεν έχω πεισθεί για τα χάι μπιτ, και γι αυτό δεν έχω τραβήξει τη σκανδάλη σε γκραν (ούτε ελ πριμ.) με εξαίρεση ένα βίντατζ κινγκ σ. (το οποίο οφείλω να ομολόγησω πάει σφαίρα)... Για τα άλλα συμφωνώ.μην επαναλαμβάνομε πάλι τα ίδια σχετικά με γκραμμαρ οφ ντηζαην, χρονόμετρα και αβαβα αποκλεισμούς για διαφύλαξη τιμής, καταδυτική ιστορία, ανοχές παραγωγής, σπρινγκ ντραηβ (τώρα και με θερμο-κομπ) και 5Hz γιατί βαριέμαι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Παντα απορουσα γιατι αγοραζουν μαιμουδες .
Ρολογια με ιστορια + ωραιο σχεδιο + καλο μηχανακι + πολυ καλη τιμη - επανερχονται με κατασκευη απο την εταιρεια μετα απο δεκαετιες
οπως το Glycine Airman no 1

https://www.60clicks.com/glycine-airman-no-1-review/
Ρολογια με ιστορια + ωραιο σχεδιο + καλο μηχανακι + πολυ καλη τιμη - επανερχονται με κατασκευη απο την εταιρεια μετα απο δεκαετιες
οπως το Glycine Airman no 1

https://www.60clicks.com/glycine-airman-no-1-review/
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
ωραίο, για τρίτο/τέταρτοMaspoli έγραψε: 15 Απρ 2020, 09:02 Αν η συζήτηση έχει πάει πλέον σε ρολόγια άνω των 15.000 ευρώ, τότε η δικιά μου επιλογή θα ήταν από μια εταιρεία που λέγεται H.Moser & Cie.
![]()
αν το βάλεις πάνω από 3 μέρες στη σειρά θα βαρεθείς να το βλέπεις - και θα βαρεθούν να σε βλέπουνε
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Dwarven Blacksmith
Για σου φίλτατε! Η αλήθεια είναι με κέρδισες με την ώρα ως συνάρτηση του χρόνου. Δεν προβλέπω να αλληλεπιδρουμε πολύ στο μέλλον αλλά σου βγάζω το καπέλο.sting έγραψε: 15 Απρ 2020, 09:45 Φίλε Dwarven Blacksmith γεια σου. Όπως καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου (και του συνάδελφου Αγι, αλλά θα αναφερθώ σ’ αυτόν ξεχωριστά) έχεις πλήρη επίγνωση της κατάστασης στο χώρο της αγοράς και ειδικότερα στον τομέα της “Πολυτελούς Ωρολογοποιίας”. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα σχόλιά σου περί των αδικαιολόγητα διογκωμένων τιμών όπως και με τους υπαινιγμούς σου για την ύπαρξη καρτέλ στο χώρο. Δεν θα υπεραπλουστευα βέβαια την κατάσταση μειώνοντάς την στο κατανοητό “αγορά-ζήτηση-απάτη” και ούτε θα συνεκρινα τη ζήτηση στα ρολόγια με τα επίσης μειωτικά και κατανοητά “ ζήτησή στις τουλίπες” ,”σακιά με πατάτες”, “apple”, όπως σωστά σας υπέδειξε η κυρία Gherschaagk.
Όμως, ενώ ο φίλτατος Άγις προτείνει λύσεις απεμπλοκής από την κατάστασή μέσω προτάσεων “value for money” ρολογιών (τουλάχιστον έτσι νομίζει), εσύ δεν έχεις προτείνει ακόμη κάτι πρακτικό και χειροπιαστό, κάποια λύση τελωσπαντων. Θα ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν (μιας και είμαστε στα ρολόγια) και να με συγχωρείς εάν απάντησες ήδη: Ποιες είναι οι δικές σου ωρολογιακές προτάσεις ουτοσωστε να μην πιαστεί “κορόιδο” ο αγοραστής? Τι προτείνεις ως αγορές “value for money” ή “recession busters”? Μήπως θεωρείς την αγορά ρολογιού μη αναγκαία και προτείνεις το κινητό ή το smartwatch ως μέθοδο αναγνώρισης της ώρας? Μήπως τελικά η ώρα είναι σχετική για σένα και υπάρχει μόνο ως συνάρτηση του χώρου?
Περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σου
Προσωπικά δεν προτείνω κάτι, εμένα δε με βολεύει να φοράω ρολόι. Αναγνωρίζω τη σημασία της ώρας ως την τέταρτη διάσταση του χωροχρόνου και την αύξηση της παραγωγικότητας στην οποία οδήγησε.
Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζομαι χωριστή συσκευή γι αυτό. Είμαι ένας ωρολογιακος νιχιλιστης αν προτιμάς.
Δεν προτείνω όμως να σταματήσετε να παίρνετε ότι σας γυαλίζει. Απλά μου κάνει εντύπωση ότι κρίνετε πως όχι μόνο αξίζει να πληρώσετε για μια τέτοια συσκευή που οκ έχει σχεδόν μηδενική χρηστική αξία αλλά τουλάχιστον υπάρχει και δουλεύει, αλλά αξίζει να δώσετε και το premium για αόρατα πλεονεκτήματα (μεγαλύτερο αριθμό αγγέλων ανά καρφίτσα; πιο δίκαιο από τις πατάτες ελπίζω.)
Είθε οι περιστροφές των γραναζιων να μας φέρουν πάλι κοντά.
- Μαυροβασίλης
ποτατο-ποτεητο, είναι πιο πολύ θέμα οπτικής και βεβαιώνω ότι ο δείκτης είναι πολύ πιο καυλέ (καμία σχέση με τα πεζαντ τρίχερτσα), κοντά στα μαγικά επίπεδα σδ αλλά χωρίς το μπελά του σερβις στην Ιαπωνία- τα περί ακρίβειας είναι περισσότερο θέμα ρυθμίσεων και ανοχών / διακυμάνσεων από θέση, θερμοκρασία, κτλΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 15 Απρ 2020, 12:18 Δεν έχω πεισθεί για τα χάι μπιτ, και γι αυτό δεν έχω τραβήξει τη σκανδάλη σε γκραν (ούτε ελ πριμ.) με εξαίρεση ένα βίντατζ κινγκ σ. (το οποίο οφείλω να ομολόγησω πάει σφαίρα)... Για τα άλλα συμφωνώ.
γιαυτό ξανασκέψου το, βρες κανένα πριμέρο/γς με προοπτική σκοτώματος λόγω κορώνα και μόλις επανέρθει η κανονικότητα σούμπιτο(2) για πεντάχερτσο μπρεγκε ΧΧΙΙ