Ερωταπαντάς στον εαυτό σου.ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Απρ 2020, 15:44Το ξέρω. Έχεις κρυφτεί στη γωνία επειδή ξέρεις την απάντηση αλλά φοβάσαι να την πεις και τίποτα περισσότερο κακομοίρη.
Δεν θέλω να σας χαλάσω τη συζήτηση.
Ερωταπαντάς στον εαυτό σου.ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Απρ 2020, 15:44Το ξέρω. Έχεις κρυφτεί στη γωνία επειδή ξέρεις την απάντηση αλλά φοβάσαι να την πεις και τίποτα περισσότερο κακομοίρη.
Συνυπογράφω. (Εγώ, Ενας "εργαζόμενος" που εργάζεται 4-5 μήνες τον χρόνο και δεν δικαιούται ταμείο)ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Απρ 2020, 14:59Ο Άδωνις είπε μια παπαριά και είναι γελοίο να τον υποστηρίζεις.under έγραψε: 14 Απρ 2020, 14:52 Η δηλωση ειναι αυτη
«Γιατί θεωρούμε ότι κάποιος που είναι άνεργος για πάνω από 30 μήνες, για να ζει, κάπως στην πραγματικότητα εργάζεται, άρα δεν το δηλώνει. Αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30 μήνες, 40 μήνες, 50 μήνες και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος, με κάποιον τρόπο άλλο επιβιώνει»
Εχω μακροχρονια ανεργη στην ευρυτερη οικογενεια και μαλλον δεν θα παρει το εκτακτο επιδομα ΓΙΑΤΙ :
ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συνεπως ο Αδωνις ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
Γιαυτό συντροφε, είναι ώρα να οργανώσεις την πάλη σου.AlienWay έγραψε: 14 Απρ 2020, 20:02Συνυπογράφω. (Εγώ, Ενας "εργαζόμενος" που εργάζεται 4-5 μήνες τον χρόνο και δεν δικαιούται ταμείο)ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Απρ 2020, 14:59Ο Άδωνις είπε μια παπαριά και είναι γελοίο να τον υποστηρίζεις.under έγραψε: 14 Απρ 2020, 14:52 Η δηλωση ειναι αυτη
«Γιατί θεωρούμε ότι κάποιος που είναι άνεργος για πάνω από 30 μήνες, για να ζει, κάπως στην πραγματικότητα εργάζεται, άρα δεν το δηλώνει. Αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30 μήνες, 40 μήνες, 50 μήνες και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος, με κάποιον τρόπο άλλο επιβιώνει»
Εχω μακροχρονια ανεργη στην ευρυτερη οικογενεια και μαλλον δεν θα παρει το εκτακτο επιδομα ΓΙΑΤΙ :
ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ναι ήταν δώρο.Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 14 Απρ 2020, 17:18Δώρο ήταν τα 30 εκ στις κλινικές?Για να γίνονται τεστ πήγαν.Τα κανάλια θα πληρώσουν του χρόνου την δόση όπως και άλλες τόσες επιχειρήσεις αλλά τα κανάλια σας μάραναν μόνοΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 14 Απρ 2020, 17:03Έχουμε και λέμε...πατησιωτης έγραψε: 14 Απρ 2020, 16:25
Θα δεχόσουν εσύ περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων για να εξοικονομηθούν ποσά για τους μακροχρόνιους ανέργους;
Διότι αυτή τη στιγμή το κράτος εξακολουθεί να καταβάλλει ανελλιπώς αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις (45 δις σύνολο ετησίως) ενώ η οικονομία έχει κλείσει.Τον Τσίπρα δεν το έχω βέβαια ακούσει να λέει κάτι τέτοιο.Να βγει ευρωοομόλογο ζητάει (όπως και ο Μητσοτάκης) που δεν δέχεται η Go Back ομως άρα δεν βγαίνει ή να μπει χέρι στο μαξιλάρι που στο μισό απαγορεύεται και το άλλο μισό θα εκτοξεύσει τα επιτόκια κλπ.
Επειδή λοιπόν η υποκρισία είναι ουρανομήκης χρειάζετα και ένας Άδωνις για να προσγειώνει στην πραγματικότητα.Δέχομαι να τον κράξει αυτός που θα πει θα κόψουμε αυτή τη δαπάνη και θα δώσουμε στους μακροχρόνια άνεργους.
11 εκατομμύρια στα ΜΜΕ για διαφήμιση κορωνοιου...17.5 εκατομμύρια το χάρισμα στις τηλεοπτικές άδειες για φέτος, 30 εκατομμύρια δωράκια στις ιδιωτικές κλινικές .Έχουμε περί τα 60 εκατομμύρια σε 1 λεπτό.
Δε φτανουν; Σκίσιμο σε πρόστιμα για αισχροκέρδεια των ειδών 1ης ανάγκης από τους μαυραγορίτες.
Δε φτανουν;
Κόψιμο του δωρου Πάσχα από τους διοικητικούς των νοσοκομείων και από όσους εχουν άδειες ειδικού σκοπού και ανναρρωτικές.
Δε φτάνουν; εισοδηματικά κριτήρια στα 800ρια και τα 600αρια.
Δε φτάνουν; κόψιμο μέρους του μισθού στους ΔΥ που δεν εργάζονται για όσο δεν εργάζονται.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 14 Απρ 2020, 20:41Ναι ήταν δώρο.Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 14 Απρ 2020, 17:18Δώρο ήταν τα 30 εκ στις κλινικές?Για να γίνονται τεστ πήγαν.Τα κανάλια θα πληρώσουν του χρόνου την δόση όπως και άλλες τόσες επιχειρήσεις αλλά τα κανάλια σας μάραναν μόνοΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 14 Απρ 2020, 17:03
Έχουμε και λέμε...
11 εκατομμύρια στα ΜΜΕ για διαφήμιση κορωνοιου...17.5 εκατομμύρια το χάρισμα στις τηλεοπτικές άδειες για φέτος, 30 εκατομμύρια δωράκια στις ιδιωτικές κλινικές .Έχουμε περί τα 60 εκατομμύρια σε 1 λεπτό.
Δε φτανουν; Σκίσιμο σε πρόστιμα για αισχροκέρδεια των ειδών 1ης ανάγκης από τους μαυραγορίτες.
Δε φτανουν;
Κόψιμο του δωρου Πάσχα από τους διοικητικούς των νοσοκομείων και από όσους εχουν άδειες ειδικού σκοπού και ανναρρωτικές.
Δε φτάνουν; εισοδηματικά κριτήρια στα 800ρια και τα 600αρια.
Δε φτάνουν; κόψιμο μέρους του μισθού στους ΔΥ που δεν εργάζονται για όσο δεν εργάζονται.
Όλες (ίσως πλην 1) έστελναν τα δείγματα σε κρατικά εργαστήρια.
Και ξεμειναν τα νοσοκομεία από τεστ. Υγειονομικοί με δέκατα ΔΕΝ έκαναν τεστ λόγω έλλειψης, ενώ έκανε τεστ ιδιωτικά ο καθένας για την πλάκα του.
[/spoiler]exiledd έγραψε: 14 Απρ 2020, 23:48Spoiler
Εντάξει παίδες,με ξέρετε ποιος είμαι εδώ μέσα,το τελευταίο που θα έκανα θα ήταν αν δικαιολογήσω δεξιους....
Έτοιμος είμαι να κοτσάρω σαν υπογραφή το "...Όποιος είναι δεξιός είναι και ---- γιος".Δεν το κάνω γιατί σέβομαι κάποιους ιδεολογικούς αντιπάλους που είναι σοβαροί και αξιόλογοι (Ερμής,Otto,Στάθης,αν και για κεντρώος μου μοιάζει αυτός,μεταξύ άλλων).
Αλλά...
Τα μέτρα αυτά που εξαγγέλθηκαν,αφορούν όσους επηρρεάστηκαν από την οικονομική δυσπραγία που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας.
Δηλαδή όσους μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής ή απολύθηκαν,λόγω του κλείσιμου των επιχειρήσεων,λόγω Covid-19...
Ο μακροχρόνια άνεργος είναι τέτοιος και πριν τον Μάρτιο το 2020,δεν έφταιξε ο κορωνοΐος γι αυτό...
Δηλαδή τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη στόχευση:Όταν μια κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα,αυτά αφορούν αυστηρά συγκεκριμένες κατηγορίες,όχι γενικά και αόριστα.
Ναι αλλά οι μακροχρόνια άνεργοι;
Δεν δικαιούνται κάτι;
Δικαιούνται.Αυτά που παίρνανε και πριν τον κορονοΐο,έπι Σύριζα που,κι εγώ είχα ψηφίσει το '15.
Δηλαδή γιατί είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει αυτά που δεν έδωσε αυτή του Τσίπρα;
Μα έχουμε κορονοΐο...
Και;
Προσέξτε δε μιλάμε για μακροχρόνια ανέργους που δουλεύουν μαύρα και τώρα με τα νέα μέτρα δεν μπορούν να δουλέψουν,γι'αυτούς θα επανέλθω.
Μιλάμε για κόσμο που δεν δούλευε πριν την CoVid-19 καθώς και τώρα κατά τη διάρκειά της...
Τώρα γι'αυτούς που δουλεύουν μαύρα;Δεν πρέπει να πάρουν κάτι;
Λοιπάμε,αριστερός άνθρωπος που θα το πω,αλλά.....όχι.
Μα αυτό σημαίνει "δουλεύω μαύρα":ΔΕΝ ΘΑ έχω ένσημα,ούτε υγειονομική ασφάλιση,και θα είμαι αδήλωτος εργαζόμενος,που σημαίνει αν με πιάσουν θα φάω και πρόστιμο,και ώς αδήλωτος,άρα και αόρατος για το κράτος,αυτομάτως θα εξαιρούμαι από οποιοδήποτε ανακουφιστική παροχή εξαγγέλει το κράτος.
Βλέπετε το να μη θέλει κάποιος πχ να συνδικαλίστει,με τα όποια ρίσκα έχει αυτό,και έχει,πολλά και δυσβάσταχτα,αλλά να επιλέξει να την παλαίψει μόνος,"...όπως ξέρει και μπορεί...",έχει κι αυτό τα δικά του ρίσκα.
Είναι σαν να λέμε πως εγώ που δουλεύω και πληρώνομαι κανονικά να θεωρώ πως δικαιούμαι το 800άρι που εξαγγέλθηκε για όσους μπήκαν σε καθεστώς εξ περιτροπής ή έληξε η σύμβασή τους....
Το δικαιούμαι;
Όχι.
Ή επίσης σαν να λέμε πως ο αδήλωτος εργαζόμενος,δικαιούται ένσημα και σύνταξη,χωρίς κιόλας να δίνει εισφορές γι'αυτά.
Δικαιούται;
Όχι...
Γιατί να δικαιούται τότε ελαφρυντικά μέτρα που εξαγγέλλονται με αυστηρές προυποθέσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες δηλαδή τους νόμιμους εργαζόμενους;
Τώρα μακάρι να προνοηθεί και γι'αυτούς κάτι,γιατί μπορεί πχ να είχαν προσόδους ενοικίων ή να δούλευε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και να τους βοηθούσε,αλλά δεν το βλέπω...
Πολλά έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση,αυτό δεν της το πιστώνω...
Υπ'όψιν αριστερός για μένα δε σημαίναι να δικαιολογείς τις όποιες λαμογιές,γιατί λαμογιά είναι να δέχεσαι να δουλεύεις μαύρα.
Και το κράτος δεν εισπράττει τα δέοντα και εσύ είσαι έκθετος...
Κατήγγειλε το λαμόγιο εργοδότη ή καν'το αλλά μη ζητάς να σε αντιμετωπίζουν σαν νόμιμος,δεν είσαι...
Είσαι άδικος. Διότι γενικεύεις. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις αριστερός και παράλληλα να αγνοείς την ετεροβαρή σχέση μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη. Ότι σε κάθε περίπτωση έχει δυνατότητα επιλογής ο εργαζόμενος να εργαστεί με ένσημα αλλά συμφωνεί να φοροδιαφύγει σε μία "ανίερη" συμμαχία με τον εργοδότη του. Τέτοιες αντιλήψεις έχουν μόνο καμένοι δεξιοί.exiledd έγραψε: 14 Απρ 2020, 23:48 Υπ'όψιν αριστερός για μένα δε σημαίναι να δικαιολογείς τις όποιες λαμογιές,γιατί λαμογιά είναι να δέχεσαι να δουλεύεις μαύρα.
Fluffy έγραψε: 15 Απρ 2020, 00:01[/spoiler]exiledd έγραψε: 14 Απρ 2020, 23:48Spoiler
Εντάξει παίδες,με ξέρετε ποιος είμαι εδώ μέσα,το τελευταίο που θα έκανα θα ήταν αν δικαιολογήσω δεξιους....
Έτοιμος είμαι να κοτσάρω σαν υπογραφή το "...Όποιος είναι δεξιός είναι και ---- γιος".Δεν το κάνω γιατί σέβομαι κάποιους ιδεολογικούς αντιπάλους που είναι σοβαροί και αξιόλογοι (Ερμής,Otto,Στάθης,αν και για κεντρώος μου μοιάζει αυτός,μεταξύ άλλων).
Αλλά...
Τα μέτρα αυτά που εξαγγέλθηκαν,αφορούν όσους επηρρεάστηκαν από την οικονομική δυσπραγία που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας.
Δηλαδή όσους μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής ή απολύθηκαν,λόγω του κλείσιμου των επιχειρήσεων,λόγω Covid-19...
Ο μακροχρόνια άνεργος είναι τέτοιος και πριν τον Μάρτιο το 2020,δεν έφταιξε ο κορωνοΐος γι αυτό...
Δηλαδή τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη στόχευση:Όταν μια κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα,αυτά αφορούν αυστηρά συγκεκριμένες κατηγορίες,όχι γενικά και αόριστα.
Δεν δικαιούνται κάτι;
Δικαιούνται.Αυτά που παίρνανε και πριν τον κορονοΐο,έπι Σύριζα που,κι εγώ είχα ψηφίσει το '15.
Δηλαδή γιατί είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει αυτά που δεν έδωσε αυτή του Τσίπρα;
Μα έχουμε κορονοΐο...
Και;
Προσέξτε δε μιλάμε για μακροχρόνια ανέργους που δουλεύουν μαύρα και τώρα με τα νέα μέτρα δεν μπορούν να δουλέψουν,γι'αυτούς θα επανέλθω.
Μιλάμε για κόσμο που δεν δούλευε πριν την CoVid-19 καθώς και τώρα κατά τη διάρκειά της...
Μα αυτό σημαίνει "δουλεύω μαύρα":ΔΕΝ ΘΑ έχω ένσημα,ούτε υγειονομική ασφάλιση,και θα είμαι αδήλωτος εργαζόμενος,που σημαίνει αν με πιάσουν θα φάω και πρόστιμο,και ώς αδήλωτος,άρα και αόρατος για το κράτος,αυτομάτως θα εξαιρούμαι από οποιοδήποτε ανακουφιστική παροχή εξαγγέλει το κράτος.
Βλέπετε το να μη θέλει κάποιος πχ να συνδικαλίστει,με τα όποια ρίσκα έχει αυτό,και έχει,πολλά και δυσβάσταχτα,αλλά να επιλέξει να την παλαίψει μόνος,"...όπως ξέρει και μπορεί...",έχει κι αυτό τα δικά του ρίσκα.
Είναι σαν να λέμε πως εγώ που δουλεύω και πληρώνομαι κανονικά να θεωρώ πως δικαιούμαι το 800άρι που εξαγγέλθηκε για όσους μπήκαν σε καθεστώς εξ περιτροπής ή έληξε η σύμβασή τους....
Το δικαιούμαι;
Όχι.
Ή επίσης σαν να λέμε πως ο αδήλωτος εργαζόμενος,δικαιούται ένσημα και σύνταξη,χωρίς κιόλας να δίνει εισφορές γι'αυτά.
Δικαιούται;
Όχι...
Γιατί να δικαιούται τότε ελαφρυντικά μέτρα που εξαγγέλλονται με αυστηρές προυποθέσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες δηλαδή τους νόμιμους εργαζόμενους;
Τώρα μακάρι να προνοηθεί και γι'αυτούς κάτι,γιατί μπορεί πχ να είχαν προσόδους ενοικίων ή να δούλευε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και να τους βοηθούσε,αλλά δεν το βλέπω...
Υπ'όψιν αριστερός για μένα δε σημαίναι να δικαιολογείς τις όποιες λαμογιές,γιατί λαμογιά είναι να δέχεσαι να δουλεύεις μαύρα.
Κατήγγειλε το λαμόγιο εργοδότη ή καν'το αλλά μη ζητάς να σε αντιμετωπίζουν σαν νόμιμος,δεν είσαι...
Και δω παπαγαλιζουμε την ατομικη ευθύνη;
Δεν καταλαβαίνετε πως η οικονομικη βάση του καπιταλισμού δημιουργεί όλο αυτό το επικοδόμημα που στρεφει τον εργατη να προτιμάει μαυρα από καθαρά, που τρεφει την διαφθορά και το ρουσφετι. Π.χ. η υποστελεχωση των τοπικων υπηρεσιων κάνει τις στρατιες των ανεργων να υποκίπτουν στους εκβιασμους, στην ομηρία, στην μαυρη εργασία και μαλιστα φτιάχνει αυτην την συνείδηση που διαιωνιζεται ζητώντας ο ίδιος ο εργαζόμενος πολλες φορές την μαυρη εργασία.
Αν υπήρχαν θέσεις εργασίας για όλους, κάτι που στον καπιταλισμό όπως διδάσκουν τα οικονομολογικά μοντέλα είναι μια ανωμαλία της οικονομιας, δε θα χρειαζοταν να εχουμε μαυρη εργασια.
Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό για τον OP.
δεν ερχεται σε αντιθεση το ένα με το άλλοexiledd έγραψε: 15 Απρ 2020, 00:06Fluffy έγραψε: 15 Απρ 2020, 00:01[/spoiler]exiledd έγραψε: 14 Απρ 2020, 23:48Spoiler
Αλλά...
Δεν δικαιούνται κάτι;
Μα έχουμε κορονοΐο...
Και;
Το δικαιούμαι;
Όχι.
Δικαιούται;
Όχι...
Και δω παπαγαλιζουμε την ατομικη ευθύνη;
Δεν καταλαβαίνετε πως η οικονομικη βάση του καπιταλισμού δημιουργεί όλο αυτό το επικοδόμημα που στρεφει τον εργατη να προτιμάει μαυρα από καθαρά, που τρεφει την διαφθορά και το ρουσφετι. Π.χ. η υποστελεχωση των τοπικων υπηρεσιων κάνει τις στρατιες των ανεργων να υποκίπτουν στους εκβιασμους, στην ομηρία, στην μαυρη εργασία και μαλιστα φτιάχνει αυτην την συνείδηση που διαιωνιζεται ζητώντας ο ίδιος ο εργαζόμενος πολλες φορές την μαυρη εργασία.
Αν υπήρχαν θέσεις εργασίας για όλους, κάτι που στον καπιταλισμό όπως διδάσκουν τα οικονομολογικά μοντέλα είναι μια ανωμαλία της οικονομιας, δε θα χρειαζοταν να εχουμε μαυρη εργασια.
Άρα αντί για ταξική οργάνωση και πάλη,επιδοματάκια από τους άστους....
Και δεν είμαι και ΚΚές ρε π@στη μου...
Η θεωρητική κατάρτιση όλων εσάς των zoomerοαριστερών,για τον πέοντα...
Για τα δικαιώματα των transgender,για μέχρι εκεί είστε...
ξέρω και εγώ τέτοια περίπτωσηunder έγραψε: 14 Απρ 2020, 14:52 Η δηλωση ειναι αυτη
ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
αυτή η πρακτική δεν έχει ιδεολογία, είναι κουτό να λέμε πως το κάνουν οι δεξιοί ή οι αριστεροίvatraxos έγραψε: 15 Απρ 2020, 00:02Είσαι άδικος. Διότι γενικεύεις. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις αριστερός και παράλληλα να αγνοείς την ετεροβαρή σχέση μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη. Ότι σε κάθε περίπτωση έχει δυνατότητα επιλογής ο εργαζόμενος να εργαστεί με ένσημα αλλά συμφωνεί να φοροδιαφύγει σε μία "ανίερη" συμμαχία με τον εργοδότη του. Τέτοιες αντιλήψεις έχουν μόνο καμένοι δεξιοί.exiledd έγραψε: 14 Απρ 2020, 23:48 Υπ'όψιν αριστερός για μένα δε σημαίναι να δικαιολογείς τις όποιες λαμογιές,γιατί λαμογιά είναι να δέχεσαι να δουλεύεις μαύρα.