ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 13 Απρ 2020, 14:32
Ρε παιδιά , τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια εναλλακτική συμβιβαστικη λύση , όπως η μετάληψη με κουταλάκι μιας χρήσεως ;
Η ...οι αντιδράσεις των πιστών γίνονται για άλλους λόγους ;
Για επίδειξη πυγμής στην πολιτεία από το ιερατείο να πούμε ;
Στην εκκλησία κάποτε δεν υπήρχαν αλεξικέραυνα η ..πυροσβεστήρες , στην σημερινή εποχή υπάρχουν ..
Κοίτα, οι χασικλήδες παθαίνουν στερητικό αν δεν φουμάρουν. Το ίδιο και οι κοκάκηδες, ηρωινομανείς, κλπ.
Κάποιοι παθαίνουν στερητικό αν δεν μεταλάβουν και δεν μυρίσουν λιβάνι.
Και ειδικά το πάσχα μπαίνουν σε εποχιακό οίστρο, όπως τα ζώα και οι βραζιλιάνοι με το καρναβάλι!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Οι χριστιανοί της Ελλάδας, που από αυτούς το 90% πατάει εκκλησία μόνο στην Ανάσταση ή σε γάμους και κηδείες;
Eσύ έχεις θέμα που πηγαίνουν στις εκκλησίες, ή που δεν πηγαίνουν?
Υπόψη, βλακείες λές για το 90%, πήγαινε μια Κυριακή πρωί (όταν τελειώσει όλο αυτό) σε μια εκκλησία, και θα δείς πόσοι είναι.
Τα βλέπω στα παππουδοχωριό μου. 5-10 γέροι/γριές τις καλές εποχές. Το πάσχα πάνε όλοι από κεκτημένη ταχύτητα και λόγω συνήθειας/παράδοσης.
Επί χούντας έκλειναν τα καφενεία τις Κυριακές, μέχρι να τελειώσει η εκκλησία. Τί να λέμε τώρα!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Kauldron έγραψε: 13 Απρ 2020, 16:38
Τα πράγματα για τους εχθρους των ορθοδόξων είναι απλά.
Αν πάνε πολλοί στην Εκκλησία, θ' αρχίσουν να σκούζουν για "ταλιμπάν" "σκοταδισμό" και "μεσαίωνα".
Αν δεν πάνε πολλοί, και πιάσουν και οι απειλές του κοντού του Χαρδαλιά, θ' αρχίσουν να χαχανίζουν οτι δεν περνάει η ορθοδοξία στον λαό, και "πού είναι η πίστη σας" και "φοβηθήκατε με ένα προστιμάκι".
Όπως και να 'χει, τις μαγκιές τις κάνουν στους ορθόδοξους, γιατί είναι φιλήσυχοι άνθρωποι. Όταν βρίσκονται απέναντι σε μωαμεθανούς και σε γύφτους, τους βλέπουμε τί "κράτος" είναι. Κι αυτό αφορά κυρίως τα καθάρματα τους δεξιούς.
Φέρε μας γιούφτο εδώ μέσα, να τον περιποιηθούμε!
Όσο για μουσλίμια, πού ήταν τα χριστιανά, όταν οι άθεοι κάναμε σκόνη τον Αλί Αλ-Γιουνάνι;
Τους γιούφτους τους μάντρωσαν και τα τζαμιά δεν λειτουργούν. Δεν το έμαθες;
Ρε παιδιά , τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια εναλλακτική συμβιβαστικη λύση , όπως η μετάληψη με κουταλάκι μιας χρήσεως ;
Στην εκκλησία κάποτε δεν υπήρχαν αλεξικέραυνα η ..πυροσβεστήρες , στην σημερινή εποχή υπάρχουν ..
Κοίτα, οι χασικλήδες παθαίνουν στερητικό αν δεν φουμάρουν. Το ίδιο και οι κοκάκηδες, ηρωινομανείς, κλπ.
Και ειδικά το πάσχα μπαίνουν σε εποχιακό οίστρο, όπως τα ζώα και οι βραζιλιάνοι με το καρναβάλι!
Μιλώ απλά για εναλλακτικές συμβιβαστικές λύσεις απλές και εφαρμόσιμες ...
Οι χριστιανοί της Ελλάδας, που από αυτούς το 90% πατάει εκκλησία μόνο στην Ανάσταση ή σε γάμους και κηδείες;
Υπόψη, βλακείες λές για το 90%, πήγαινε μια Κυριακή πρωί (όταν τελειώσει όλο αυτό) σε μια εκκλησία, και θα δείς πόσοι είναι.
Τα βλέπω στα παππουδοχωριό μου. 5-10 γέροι/γριές τις καλές εποχές. Το πάσχα πάνε όλοι από κεκτημένη ταχύτητα και λόγω συνήθειας/παράδοσης.
Επί χούντας έκλειναν τα καφενεία τις Κυριακές, μέχρι να τελειώσει η εκκλησία. Τί να λέμε τώρα!
Εγώ πάντως το βλέπω στην εκκλησία της περιοχής μου, να είναι γεμάτη με κόσμο, και πολλούς νέους ανθρώπους.
Ο καθένας με τα βιώματά του, σωστά?
Άσε, το είδαμε πώς τους "περιποιήθηκε" ο Χαρδαλιάς. μόνο στα τέσσερα που δεν έκατσε.
Απαντάω σε αυτό που γράφεις, για το τι είπε αρχιεπισκοπος. Ε λοιπόν, δεν υπάρχει απαγόρευση εκ μέρους του αρχιεπισκόπου για τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ώστε να ισχύει η αντιφαση που σχημάτισες μέσα στον εγκεφαλο σου.
Όπως τονίζω σαφώς και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας, στο ίδιο μάλιστα ποστ που παραθέτεις, ο αρχιεπίσκοπος συντάχθηκε με την ΚΥΑ της πολιτείας όπου απαγορεύει την τέλεση θείας λειτουργίας με την παρουσία πιστών
Σε δημόσιες τοποθετήσεις του μάλιστα κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι και τόνισε ότι η εκκλησία δεν κρατάει απουσιολογιο.
Σε αντιδιαστολή με τη στάση του υψίστου ποιμενάρχη, είδαμε μητροπολίτες να καλούν τους πιστούς στις εκκλησίες, είδαμε παπάδες να τελούν λειτουργίες με κόσμο και άλλους να διαμοιραζουν το κρασί που θεωρούν αίμα Χριστού στο ποίμνιό. Άτομα δλδ που πολέμησαν έμπρακτα τις απαγορεύσεις που αποδέχθηκε ο Τζερόνιμο για λογαριασμό της επίσημης εκκλησίας.
Δεν υπαρχει αυτή η έννοια, ύψιστος ποιμενάρχης. Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Πάπας, και όταν μιλάει δημόσια και αποτρέπει η προτρέπει στο να μην πάνε να μεταλαβουν, ο λόγος του έχει όση αξία έχει και ο λόγος των άλλων μητροπολιτων. Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει απαγορεύσει την Θεία Κοινωνία, οπότε δεν έκανε τίποτα εκκλησιαστικώς αντικανονικο ο παπάς στο Κουκάκι.
Ένα καλό παράδειγμα επιλεκτικής τυφλίτιδας!
Namrail έγραψε: 13 Απρ 2020, 20:32
Όπως τονίζω σαφώς και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας, στο ίδιο μάλιστα ποστ που παραθέτεις, ο αρχιεπίσκοπος συντάχθηκε με την ΚΥΑ της πολιτείας όπου απαγορεύει την τέλεση θείας λειτουργίας με την παρουσία πιστών
Σε δημόσιες τοποθετήσεις του μάλιστα κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι και τόνισε ότι η εκκλησία δεν κρατάει απουσιολογιο.
Σε αντιδιαστολή με τη στάση του υψίστου ποιμενάρχη, είδαμε μητροπολίτες να καλούν τους πιστούς στις εκκλησίες, είδαμε παπάδες να τελούν λειτουργίες με κόσμο και άλλους να διαμοιραζουν το κρασί που θεωρούν αίμα Χριστού στο ποίμνιό. Άτομα δλδ που πολέμησαν έμπρακτα τις απαγορεύσεις που αποδέχθηκε ο Τζερόνιμο για λογαριασμό της επίσημης εκκλησίας.
Δεν υπαρχει αυτή η έννοια, ύψιστος ποιμενάρχης. Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Πάπας, και όταν μιλάει δημόσια και αποτρέπει η προτρέπει στο να μην πάνε να μεταλαβουν, ο λόγος του έχει όση αξία έχει και ο λόγος των άλλων μητροπολιτων. Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει απαγορεύσει την Θεία Κοινωνία, οπότε δεν έκανε τίποτα εκκλησιαστικώς αντικανονικο ο παπάς στο Κουκάκι.
Εξήγησε μου λοιπόν εσύ, γιατί είναι εκκλησιαστικα αντικανονικος ο παπάς που μετελαβε κόσμο στο Κουκάκι, τη στιγμή που η απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν απαγορεύει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, αλλά αναφέρει μόνο για λιτή συμμετοχή; Οι δηλώσεις δεν μετράνε.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Εγώ πάντως το βλέπω στην εκκλησία της περιοχής μου, να είναι γεμάτη με κόσμο, και πολλούς νέους ανθρώπους.
Άσε, το είδαμε πώς τους "περιποιήθηκε" ο Χαρδαλιάς. μόνο στα τέσσερα που δεν έκατσε.
Αθήνα+Πειραιάς+περίχωρα = 5 εκατομμύρια.
Το 90% των 5 μυρίων είναι 4,5 μύρια.
Με το χέρι στην καρδιά πες μου ότι 4,5 μύρια πάνε εκκλησία κάθε Κυριακή!
.
Μιλώ απλά για εναλλακτικές συμβιβαστικές λύσεις απλές και εφαρμόσιμες ...
Υπάρχει αντίδοτο ναρκωτικών, όπως για τους εθισμένους σε αυτά;
Nandros έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:20
.
Δεν είπα εγώ οτι το 90% πηγαίνει.
Ο άλλος είπε οτι το 90% δεν πηγαίνει.
Τα μπέρδεψες.
Εξήγησε μου λοιπόν εσύ, γιατί είναι εκκλησιαστικα αντικανονικος ο παπάς που μετελαβε κόσμο στο Κουκάκι, τη στιγμή που η απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν απαγορεύει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, αλλά αναφέρει μόνο για λιτή συμμετοχή; Οι δηλώσεις δεν μετράνε.
Λιτή συμμετοχή λέει!
Και τα παπαδίστικα ίξεις-αφίξεις τα ξέρουμε από την εποχή της Πυθίας!
Στην Κέρκυρα μέχρι και η δημαρχίνα πήγε, αυτή που προπαγάνδιζε "μένουμε σπίτι"¨!
Πιο γελοίοι πεθαίνουν!
Δεν είπα εγώ οτι το 90% πηγαίνει.
Ο άλλος είπε οτι το 90% δεν πηγαίνει.
Τα μπέρδεψες.
Τίποτα δεν μπέρδεψα. Ο άλλος είναι σωστός! Το 90% είναι χριστιανοί του ....!
Ταγκανίκας έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:06
Δεν τους έκαψε ο θεός;
Θα γίνει κι αυτό στην ώρα του.
Συγχωρεί κι όλας
Αυτό περιμένει ..
Αλλά όμορφα κι ήρεμα μια συγνώμη Θεέ μου. Με άγχος δε συντονιζεσε με το αγαθο
Για να δουν και τη καλή πλευρά του Θεού
Οι αναρχικοί έχουν κάθε δικαίωμα να προσβάλλουν την ιδιοκτησία του Κράτους.
Η Εκκλησία ταυτίζεται με το κράτος και είναι το μεγαλύτερο όργανο προπαγάνδας του.
Εάν δεν ίσχυε αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα ο αντι-κληρικαλισμός, η μάχη εναντίον παπάδων από την εποχή των αυτοκρατοριών.
Δεν είναι πόλεμος κατά της Χριστιανοσύνης, αλλά κατά του στρεβλής και παρασιτικής εργαλειοποίησης του Θείου.
Ας μην ερωτευόταν το παπαδαριό την εκάστοτε Εξουσία και τότε θα τα λέγαμε.
Από τη στιγμή που οι παπάδες διάλεξαν πλευρά, θα υποστούν της συνέπειες της επιλογής.
Όταν είσαι με το Κράτος, θα έχεις τις απώλειές σου από τους εχθρούς του.
Πολύ απλά πράγματα.