!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Αίγαγρος έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:22
Arisvilla έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:16 Για μεταλλάξεις, ανοσίες, κύματα κτλ είμαστε ακόμα στο σκοτάδι. Για τη ζέστη και το αν επηρεάζει και για το πως μεταδίδεται αρχίζουν και υπάρχουν σοβαρά στοιχεία πια. Δεν φαίνεται να εξαφανίζεται το καλοκαίρι αλλά μειώνεται η μεταδοτικότητα του.
Ξέρουμε πόσο πέφτει η μεταδοτικότητα το καλοκαίρι; βασικά για τι θερμοκρασίες μιλάμε;

Σήμερα ο Τσιόδρας είπε μερικά ενδιαφέροντα για ανοσία και μεταλλάξεις. Ισχυρίστηκε πως σοβαρές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει ανοσία στον ιό, τουλάχιστον 1 χρόνο (για το αν θα το κολλήσει πάλι κάποιος το ίδιο βαριά μόλις περάσει η ανοσία δεν το ξέρουν), ενώ για τις μεταλλάξεις είπε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο ιός μεταλλάχτηκε μέχρι σήμερα, η συμπεριφορά του είναι ίδια. Φυσικά στο μέλλον ίσως μεταλλαχτεί είπε, και είτε θα γίνει πιο θανατηφόρος, είτε πιο αδύναμος, αλλά στη περίπτωση που γίνει πιο θανατηφόρος πέφτει και η μεταδοτικότητα του. Για φάρμακο ακούω και εγώ πως θα βγει πολύ πιο γρήγορα, και η Ελλάδα έχει πολύ καλούς γιατρούς-ερευνητές που συμμετέχουν σε σημαντικές διεθνείς έρευνες.
Για τη θερμοκρασία και την υγρασία υπάρχουν 2 έρευνες μία των Κινέζων και μια των Αμερικανών. Και οι δύο δείχνουν ότι σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασίες πέφτει η μεταδοτικότητα εως και 30 με 40%. Αλλά στη χώρα μας όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία πέφτει η υγρασία στις περισσότερες περιοχές, δεν έχουμε τροπικό κλίμα. Πέραν βέβαια των ερευνών είναι εμφανές ότι η θερμοκρασία παίζει κάποιο ρόλο στην εξάπλωση της νόσου. Ακόμα και στη Βραζιλία πχ που έχουν τώρα έξαρση δεν έχουν φτάσει αν ανεβαίνουν οι θάνατοι και τα κρούσματα με το ρυθμό που συμβαίνει στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο. Η Βραζιλία των 220 εκ έχει 1000 νεκρούς μέχρι στιγμής και η Βρετανία 10.000 με 60 εκ πληθυσμό. Και στη Βραζιλία από τα τέλη Φεβρουαρίου άρχισαν να έχουν υποθέσεις και έχουν και τσαρλατάνο πρόεδρο.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Antares έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:35 Eκτός από τον Θεόδωρο Παπάζογλου, φυσικό, στο facebook είδα ότι πέθανε και συμφοιτητής μου σε μεταπτυχιακό, φυσικός, το οποίο εγώ δεν τελείωσα. Γύρω στα 60, χωρίς καταχρήσεις και άλλα νοσήματα, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η φυσική και η αστροφυσική, την οποία σπούδασε σαν δεύτερο πτυχίο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν θα έφευγαν από άλλον ιό ή άλλο νόσημα τόσο νωρίς, πιστεύω.
Συγνωμμη αλλα πως ξερεις τι ζωη εκανε απο τα 25 του μεχρι τα 60 του;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:37
Antares έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:35 Eκτός από τον Θεόδωρο Παπάζογλου, φυσικό, στο facebook είδα ότι πέθανε και συμφοιτητής μου σε μεταπτυχιακό, φυσικός, το οποίο εγώ δεν τελείωσα. Γύρω στα 60, χωρίς καταχρήσεις και άλλα νοσήματα, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η φυσική και η αστροφυσική, την οποία σπούδασε σαν δεύτερο πτυχίο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν θα έφευγαν από άλλον ιό ή άλλο νόσημα τόσο νωρίς, πιστεύω.
Συγνωμμη αλλα πως ξερεις τι ζωη εκανε απο τα 25 του μεχρι τα 60 του;
Δεν ξέρω, αλλά όσο τον γνώρισα δεν φαινόταν. Δεν κάπνιζε, έπινε φυσιολογικά όπως όλοι, δεν είχε περιττό βάρος, είχε χόμπι την ερασιτεχνική αστρονομία, με οικογένεια, παιδιά, δεν είχε χωρίσει εννοώ, δεν ήταν από τους ανθρώπους που τρώνε, πίνουν, καπνίζουν, έχουν στρες, φαινόταν σαν σε μια ιδανική κατάσταση. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα. Απλά λέω αν έφυγε αυτός, τι να περιμένω, αν μολυνθώ. :a040:
Αυτό δεν ήταν χαρμόσυνο νέο για μένα επίσης. Να ακούσω και κανένα χαρμόσυνο αν καταλαβαίνεις. :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 13 Απρ 2020, 23:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Arisvilla έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:36 Αλλά στη χώρα μας όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία πέφτει η υγρασία στις περισσότερες περιοχές, δεν έχουμε τροπικό κλίμα.
Εμένα μου φαίνεται λογικό και με ξηρό, καυτό αέρα να πέφτει η μεταδοτικότητα, αλλά θα το μάθουμε σε κάνα μήνα και.
Στη Βραζιλία αν θυμάμαι σωστά, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ο κλόουν που έχουν για πρόεδρο.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Αίγαγρος έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:56
Arisvilla έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:36 Αλλά στη χώρα μας όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία πέφτει η υγρασία στις περισσότερες περιοχές, δεν έχουμε τροπικό κλίμα.
Εμένα μου φαίνεται λογικό και με ξηρό, καυτό αέρα να πέφτει η μεταδοτικότητα, αλλά θα το μάθουμε σε κάνα μήνα και.
Στη Βραζιλία αν θυμάμαι σωστά, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ο κλόουν που έχουν για πρόεδρο.
Ο κλόουν επέμενε να μην πάρουν μέτρα αλλά οι τοπικοί διοικητές σε Ρίο και Σάο Πάουλο που έχουν κάποια αυτονομία τον έγραψαν και πήραν μέτρα. Βασικά υπάρχει ένας χάρτης των Γερμανών που αναφέρει τις εκτιμήσεις τους για τα ποσοστά των πληθυσμών που έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοίο σε μεγάλες χώρες και όχι μόνο. Οι χώρες που έχουν ζέστη έχουν σύμφωνα με τους Γερμάνους ελάχιστα κρούσματα και μειωμένη θνησιμότητα. Στις χώρες αυτές είναι η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Ταυλάνδη, οι αφρικανικές, Σαουδική αραβία, Εμιράτα, Μπαχρέιν κτλ. Υπάρχει σίγουρα σύνδεση, το πόσο θα πέσει η μεταδοτικότητα θα το δούμε στις αρχές Ιουνίου που θα αρχίσουν οι ζέστες.
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Leporello έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:24
Arisvilla έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:16Οσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι επιστήμονες βρίσκουν νέα πράγματα για τον ιό.
Αυτό είναι άλλο ένα επιχείρημα υπέρ των περιοριστικών μέτρων.
Πραγματι, ειναι ενα απο τα βασικα επιχειρηματα για τα μετρα της καραντινας.
Ουτως ή αλλως, οσοι επελεξαν την στρατηγικη της ανοσιας της αγελης την εγκατελειψαν κακην κακως.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Arisvilla έγραψε: 13 Απρ 2020, 23:06 Οι χώρες που έχουν ζέστη έχουν σύμφωνα με τους Γερμάνους ελάχιστα κρούσματα και μειωμένη θνησιμότητα. Στις χώρες αυτές είναι η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Ταυλάνδη, οι αφρικανικές, Σαουδική αραβία, Εμιράτα, Μπαχρέιν κτλ. Υπάρχει σίγουρα σύνδεση, το πόσο θα πέσει η μεταδοτικότητα θα το δούμε στις αρχές Ιουνίου που θα αρχίσουν οι ζέστες.
Πολύ ενθαρρυντικό. Αν έχεις εύκαιρη την έρευνα θα ήθελα να τη διαβάσω.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Αίγαγρος έγραψε: 13 Απρ 2020, 23:28
Arisvilla έγραψε: 13 Απρ 2020, 23:06 Οι χώρες που έχουν ζέστη έχουν σύμφωνα με τους Γερμάνους ελάχιστα κρούσματα και μειωμένη θνησιμότητα. Στις χώρες αυτές είναι η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Ταυλάνδη, οι αφρικανικές, Σαουδική αραβία, Εμιράτα, Μπαχρέιν κτλ. Υπάρχει σίγουρα σύνδεση, το πόσο θα πέσει η μεταδοτικότητα θα το δούμε στις αρχές Ιουνίου που θα αρχίσουν οι ζέστες.
Πολύ ενθαρρυντικό. Αν έχεις εύκαιρη την έρευνα θα ήθελα να τη διαβάσω.
http://www.uni-goettingen.de/en/606540.html Εδώ η έρευνα των Γερμανών. Δες τον πίνακα με τις διαφορές στα πραγματικά κρούσματα και στη θνησιμότητα ανάμεσα στις χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου και αυτές του Νοτίου και εκεί που έχει ζέστη.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Ωραίος, ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Πάντως υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση.

Χώρες με πολύ χρέος όπως Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, ΗΠΑ , Γαλλία έχουν και τους περισσότερους νεκρούς.

Κάτι Ρωσιες και κάτι Ινδίες την περναν ελαφρά την φαση
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Αίγαγρος έγραψε: 13 Απρ 2020, 22:56
παρόλο που φαινεται περίεργο, με την υγρασία κολλάς δυσκολότερα και αναρρώνεις καλύτερα

https://www.livescience.com/27533-flu-t ... idity.html
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 155635.htm
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Στην Αυστραλία έχουν ψιλοπαγώσει τα νούμερα αλλά καμμία διάθεση για χαλάρωση των μέτρων ακόμα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

ο Μακρόν ανακοίνωσε οτι τα μέτρα στη Γαλλία θα συνεχιστούν ως 11 Μαϊου
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Medicine Man έγραψε: 13 Απρ 2020, 14:03 Έλα τώρα με τις χαζομάρες. Το να συγκρίνεις αμερικάνικο νοσοκομείο με ελληνικό από άποψη εγκαταστάσεων, στελέχωσης και εξοπλισμού είναι σαν να συγκρίνεις φεράρι με φιατ.
Στα παπάρια μου οι εγκαταστάσεις, όταν στο ελληνικό νοσοκομείο μπαίνουν με 50 HP και βγαίνουν με 100 και στο αμερικάνικο μπαίνουν με 70 HP και βγαίνουν με 75.

Medicine Man έγραψε: 13 Απρ 2020, 14:03Δίνεις πολύ μεγάλη βάση σε ό,τι λέει ο ΠΟΥ
Αμφιταλαντεύομαι, είναι η αλήθεια.

Εικόνα

Να εμπιστευτώ έναν άκυρο οργανισμό που λέγεται Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και βγάζει 500.000 ψευτοδημοσιεύσεις της πούτσας κάθε χρόνο ή έναν βαθύ γνώστη του αμερικανικού συστήματος, που έχει εκπονήσει δισεκατομμύρια μελέτες για την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη και τυγχάνει να γράφει στο φόρουμ.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να διαλέξω. :102:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”