!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

the comet the course the tail έγραψε: 19 Μαρ 2020, 21:08
stavmanr έγραψε: 19 Μαρ 2020, 20:50
the comet the course the tail έγραψε: 19 Μαρ 2020, 18:53

Ποιοι είναι άπιστοι τότε;
Στην καθημερινότητα, άπιστος χαρακτηρίζεται εκείνος που
περιγράφει η wikipedia.
δεν είσαι τίμιος συνομιλητής. αλλοιώνεις τα ποστ, τις λέξεις, τις έννοιες. κρίμας.
Τα ποστς βρίσκονται εκεί που τα έβαλες.
Τα quotes περιλαμβάνουν τα σημεία των ποστς στα οποία εστιάζω τις απαντήσεις μου.
Αν σκοπός σου είναι απλά να επιτεθείς, κόβουμε τη συζήτηση τώρα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

break έγραψε: 19 Μαρ 2020, 21:28
stavmanr έγραψε: 19 Μαρ 2020, 20:48 Όταν, συστηματικά πιστεύεις κάτι, είσαι πιστός του.
Όχι, δεν σημαίνει αυτό η λέξη. Η λέξη πιστός όπως όλοι την καταλαβαίνουμε, όπως την γράφουν τα λεξικά και όπως την χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη σε κουβέντες σαν αυτή που κάνουμε, σημαίνει κάποιος που ασπάζεται μία θρησκεία. Δεν σημαίνει κάποιος που "συστηματικά πιστεύει σε κάτι". Αυτή είναι η δική σου προσωπική εκδοχή.
Το αντίθετο. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ως ουσιαστικό η λέξη "πιστός", ως ο θρήσκος, είναι μία κοινωνική νόρμα. Στην ελληνική γλώσσα θα βρεις "πιστός φίλος", "πιστός στις ιδέες του", "πιστός στη σχέση του" κλπ.
Δηλαδή, χρησιμοποιείς μία λέξη όπως εκείνη σφυρηλατήθηκε μέσα από θρήσκες κοινωνίες για να τη χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα εναντίον τους.
Σου επαναφέρω τη λέξη στη βασική της σημασία που είναι "να δηλώνεις συστηματική πίστη σε κάτι".

Φυσικά, λοιπόν, κι ως άθεος κάποιος είναι πιστός (στο δόγμα του αθεϊσμού), αφού το δηλώνει πάγια και σταθερά σε κάθε του συζήτηση.
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

stavmanr έγραψε: 20 Μαρ 2020, 05:06
stavmanr έγραψε: 19 Μαρ 2020, 20:50
Στην καθημερινότητα, άπιστος χαρακτηρίζεται εκείνος που
περιγράφει η wikipedia.
δεν είσαι τίμιος συνομιλητής. αλλοιώνεις τα ποστ, τις λέξεις, τις έννοιες. κρίμας.
Τα quotes περιλαμβάνουν τα σημεία των ποστς στα οποία εστιάζω τις απαντήσεις μου.
καλά κρασιά. όταν αποφασίσεις να συζητήσεις επί της ουσίας και όχι να παίζεις με τις λέξεις σφύρα μας.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

the comet the course the tail έγραψε: 20 Μαρ 2020, 08:14

καλά κρασιά. όταν αποφασίσεις να συζητήσεις επί της ουσίας και όχι να παίζεις με τις λέξεις σφύρα μας.
Δυστυχώς συνεχίζεις να προσπαθείς να προσβάλεις. :wave:
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

stavmanr έγραψε: 20 Μαρ 2020, 10:08
the comet the course the tail έγραψε: 20 Μαρ 2020, 08:14
Δυστυχώς συνεχίζεις να προσπαθείς να προσβάλεις. :wave:
το ίδιο κάνεις κι εσύ σε προηγούμενα ποστ. :102:
δεν σε χάλασε :102:
Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet »

stavmanr έγραψε: 20 Μαρ 2020, 05:13 Φυσικά, λοιπόν, κι ως άθεος κάποιος είναι πιστός (στο δόγμα του αθεϊσμού), αφού το δηλώνει πάγια και σταθερά σε κάθε του συζήτηση.
Καλα σου τα χωνουν ολοι... Μια ζωη τα ιδια κανεις. Εχεις καταντησει γραφικος.

Δεν υπαρχει δογμα αθεισμου. Ακριβως το αντιθετο.
Δεν ειναι αναγκαιο να ασπασθεις το οτι δεν υπαρχουν θεοι για να σε λενε αθεο, εισαι αθεος γιατι δεν πιστευεις οτι υπαρχουν θεοι.
Ενα δογμα ισχυριζεται κατι. Ο αθεισμος δεν ισχυριζεται τιποτα. Απλα απορριπτει εναν ισχυρισμο.

O αθεισμος ειναι δογμα, οσο και το να ΜΗΝ μαζευεις γραμματοσημα ειναι χομπυ.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Alphabet έγραψε: 20 Μαρ 2020, 11:22
stavmanr έγραψε: 20 Μαρ 2020, 05:13 Φυσικά, λοιπόν, κι ως άθεος κάποιος είναι πιστός (στο δόγμα του αθεϊσμού), αφού το δηλώνει πάγια και σταθερά σε κάθε του συζήτηση.
Καλα σου τα χωνουν ολοι... Μια ζωη τα ιδια κανεις. Εχεις καταντησει γραφικος.
Ποιοι όλοι; 4-5 προφίλ είστε που επιτίθεστε μόνιμα στα θρησκειολογικά ή θεολογικά νήματα. :D
Ο φανατισμός σας να χώνεστε σε συζητήσεις άλλων και να προσπαθείτε να πυρπολήσετε τα νήματα είναι μοναδικός κι ενδεικτικός.
Δεν υπαρχει δογμα αθεισμου. Ακριβως το αντιθετο.
Από τη στιγμή που εκφράζει κάποιος έναν πάγιο ισχυρισμό χωρίς τις απαραίτητες αποδείξεις, καταθέτει το δόγμα του.
Δεν ειναι αναγκαιο να ασπασθεις το οτι δεν υπαρχουν θεοι για να σε λενε αθεο, εισαι αθεος γιατι δεν πιστευεις οτι υπαρχουν θεοι.
Υπό την οπτική αυτή κι ο χριστιανός δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανυπαρξία θεού. Άρα κατά την γνώμη σου δεν είναι πιστός, επειδή δηλώνει μη πίστη;
Σου το γράφω για να καταλάβεις ότι το "δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιου" ισοδυναμεί με το "πιστεύω στη ύπαρξη αυτού". Επομένως πρόκειται για λεκτικό παιχνίδι, μία λεκτική ακροβασία που τα συγκεκριμένα προφίλς προσπαθούν να περάσουν ως λογική θέση.
Ενα δογμα ισχυριζεται κατι. Ο αθεισμος δεν ισχυριζεται τιποτα. Απλα απορριπτει εναν ισχυρισμο.
Επομένως ισχυρίζεται ότι ο ισχυρισμός των άλλων δεν ισχύει. Πρόκειται για τον ορισμό του ισχυρισμού.
O αθεισμος ειναι δογμα, οσο και το να ΜΗΝ μαζευεις γραμματοσημα ειναι χομπυ.
Ο αθεισμός είναι δόγμα όπως ακριβώς και το να ισχυρίζεσαι ότι η συλλογή γραμματοσήμων δεν είναι χόμπι (δεν υπάρχει χόμπι που να ονομάζεται έτσι και να έχει τις συγκεριμένες δραστηριότητες).
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

stavmanr έγραψε: 18 Μαρ 2020, 21:11
klg έγραψε: 18 Μαρ 2020, 16:59
stavmanr έγραψε: 17 Μαρ 2020, 19:29 Σαφώς και το αναιρεί. Διότι δεν είναι υπεύθυνα τα παραπάνω για το γεγονός ότι γίνονται πόλεμοι στο όνομά τους.
Δεν μπορώ π.χ. να αντιληφθώ πώς συνδέεις το "έγινε πόλεμος για την Ωραία Ελένη" με το "φταίει η Ωραία Ελένη για τους νεκρούς στην Ιλιάδα".
Α οκ, δηλαδή παρόλου που έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πόλωσης και πολεμικής ρητορικής τύπου πάμε-να-σφάξουμε-τους-άπιστους-για-να-πάρουμε-πίσω-την-Ιερουσαλήμ-all-over-again, δεν είναι υπεύθυνη η θρησκεία.
Σωστά. Όπως γράφεις "χρησιμοποιήθηκε για να (...)"
Τις "μάγισσες" που κάψαμε, πάλι δεν φταίει η θρησκεία.
Σωστά.
Για όλες τελοσπάντων τις καρκινιές του χριστιανισμού δεν φταίει ο χριστιανισμός.
Δεν είναι καρκινιές του χριστιανισμού. Είναι σφάλματα της ανθρώπινης ύπαρξης που αναπτύσσονται σε κάθε εποχή και με κάθε είδους ιδεολογικό, κοινωνικό ή άλλο πλαίσιο.
Τα ίδια πάνω κάτω έκαναν και σε μέρη που δεν είναι χριστιανικά, όπως και σε μέρη που είναι άθεα.
Αυτό που σου γράφω είναι ότι αυτά που περιγράφεις δεν είναι "χριστιανισμός". Είναι το αντίθετο, ασχέτως αν αναπτύχθηκαν σε κοινωνίες που αυτοαποκαλούνταν χριστιανικές.
Είναι κάτι σαν τους υπέρμαχους του χριστιανισμού στο φόρουμ που γράφουν "πυροβολήστε τους μετανάστες στα σύνορα".
Ναι χαίρω πολύ, προφανώς το concept της θρησκείας δεν "φταίει" για τίποτα, δεδομένου ότι είναι μια νοητική κατασκευή.
Αν έφταιγε ο χριστιανισμός τώρα θα ήσουν ήδη στην πυρά δεδομένου ότι ζεις σε μία χριστιανική κοινωνία.
Το θέμα είναι πώς ήταν και θα είναι πάντα ένα εργαλείο για να προωθείς ακριβώς τέτοιες αντζέντες. Τεράστιο κομμάτι του legacy αυτής της παρωχημένης θρησκείας είναι ~30 εκατομμύρια νεκροί και δεν θα κάτσω να κάνω semantic κωλοτούμπες à la δεν φταίει το όπλο, φταίει αυτός που το χρησιμοποιεί.
Κάνεις απλοϊκές αναλύσεις με βιαστικές παραδοχές που καταλήγουν σε παραδοξολογίες.
Οκ, δηλαδή ο χριστιανισμός δεν απαρτίζεται από ανθρώπους και κοινωνικές δομές, είναι μόνο οι ιδέες από τα κείμενα των ψαράδων και των γιδοβοσκών.

Οι θρησκείες au fond εξυπηρετούν την χειραγώγιση της μάζας, οπότε τι καλύτερο από το να στήσουμε ολόκληρο το ευρωπαϊκό κρατικό σύστημα πάνω στη χριστιανική παράνοια για να μαζευτούμε και στο Κλερμόν να πάμε να σκοτώσουμε κακούς άπιστους γιατί deus vult. Αν σε χαλάει το ότι μιλάμε για το χριστιανισμό κάνε αντ'αυτού insert οποιδήποτε εβραϊκό θρησκευτικό derivative, δεδομένου ότι pari passu τα ίδια πράγματα κάνανε.

Αλλά εσύ δηλαδή τι ανάλυση έχεις προσφέρει, πέρα από την απλή πλατωνική θέση ότι "δεν είναι χριστιανισμός αυτό το πράγμα" (λες και ο χριστιανισμός ειναι σε κάποια άλλη διάσταση πλατωνικού ακαταλόγιστου); Οι βουδιστές γιατί δεν έχουν κάνει ούτε remotely τα ίδια αίσχη; Επειδή οι ασιάτες είναι αλτρουϊστές par excellence; Βασικά, τι ακριβώς θες να κάνουμε; Να γράψουμε σεντόνια για να καταλήξουμε πώς συμφωνούμε ότι διαφωνούμε;

Έχω κάθε δικαίωμα να μην κάνω expose τα παιδιά μου στην ηλιθιότητα του χριστιανισμού και θα πρέπει οι χριστιανοί να αποκτήσουν επιτέλους την πνευματική εντιμότητα που απαιτείται ώστα να σταματήσουν να πιπιλάνε την καραμέλα της "θρησκείας αγάπης". Έχουν σφάξει πάρα πολύ κόσμο κατα το πέρας των αιώνων, ας κάνουν reconcile με αυτή την πραγματικότητα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

klg έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:06
stavmanr έγραψε: 18 Μαρ 2020, 21:11
klg έγραψε: 18 Μαρ 2020, 16:59

Α οκ, δηλαδή παρόλου που έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πόλωσης και πολεμικής ρητορικής τύπου πάμε-να-σφάξουμε-τους-άπιστους-για-να-πάρουμε-πίσω-την-Ιερουσαλήμ-all-over-again, δεν είναι υπεύθυνη η θρησκεία.
Σωστά. Όπως γράφεις "χρησιμοποιήθηκε για να (...)"
Τις "μάγισσες" που κάψαμε, πάλι δεν φταίει η θρησκεία.
Σωστά.
Για όλες τελοσπάντων τις καρκινιές του χριστιανισμού δεν φταίει ο χριστιανισμός.
Δεν είναι καρκινιές του χριστιανισμού. Είναι σφάλματα της ανθρώπινης ύπαρξης που αναπτύσσονται σε κάθε εποχή και με κάθε είδους ιδεολογικό, κοινωνικό ή άλλο πλαίσιο.
Τα ίδια πάνω κάτω έκαναν και σε μέρη που δεν είναι χριστιανικά, όπως και σε μέρη που είναι άθεα.
Αυτό που σου γράφω είναι ότι αυτά που περιγράφεις δεν είναι "χριστιανισμός". Είναι το αντίθετο, ασχέτως αν αναπτύχθηκαν σε κοινωνίες που αυτοαποκαλούνταν χριστιανικές.
Είναι κάτι σαν τους υπέρμαχους του χριστιανισμού στο φόρουμ που γράφουν "πυροβολήστε τους μετανάστες στα σύνορα".
Ναι χαίρω πολύ, προφανώς το concept της θρησκείας δεν "φταίει" για τίποτα, δεδομένου ότι είναι μια νοητική κατασκευή.
Αν έφταιγε ο χριστιανισμός τώρα θα ήσουν ήδη στην πυρά δεδομένου ότι ζεις σε μία χριστιανική κοινωνία.
Το θέμα είναι πώς ήταν και θα είναι πάντα ένα εργαλείο για να προωθείς ακριβώς τέτοιες αντζέντες. Τεράστιο κομμάτι του legacy αυτής της παρωχημένης θρησκείας είναι ~30 εκατομμύρια νεκροί και δεν θα κάτσω να κάνω semantic κωλοτούμπες à la δεν φταίει το όπλο, φταίει αυτός που το χρησιμοποιεί.
Κάνεις απλοϊκές αναλύσεις με βιαστικές παραδοχές που καταλήγουν σε παραδοξολογίες.
Οκ, δηλαδή ο χριστιανισμός δεν απαρτίζεται από ανθρώπους και κοινωνικές δομές, είναι μόνο οι ιδέες από τα κείμενα των ψαράδων και των γιδοβοσκών.
Αν αναφέρεσαι στον χριστιανισμό ως μελέτη της κοινωνιολογίας, τότε ναι, αναφέρεσαι στους ανθρώπους και στις συμπεριφορές.
Αν αναφέρεσαι στον χριστιανισμό ως θρησκεία/θεολογία, τότε όχι, δεν αναφέρεσαι στους ανθρώπους.
Διαλέγεις και παίρνεις για να συζητήσουμε ανάλογα.
Οι θρησκείες au fond εξυπηρετούν την χειραγώγιση της μάζας, οπότε τι καλύτερο από το να στήσουμε ολόκληρο το ευρωπαϊκό κρατικό σύστημα πάνω στη χριστιανική παράνοια για να μαζευτούμε και στο Κλερμόν να πάμε να σκοτώσουμε κακούς άπιστους γιατί deus vult. Αν σε χαλάει το ότι μιλάμε για το χριστιανισμό κάνε αντ'αυτού insert οποιδήποτε εβραϊκό θρησκευτικό derivative, δεδομένου ότι pari passu τα ίδια πράγματα κάνανε.
Η μάζα δεν περιμένει κανέναν χριστιανισμό για να χειραγωγηθεί. Τα καταφέρνει σε κάθε ευκαιρία. Πχ. οι άθεοι του κομμουνισμού χειραγωγούνταν μία χαρά από την ιδέα τους. Οι άθεοι του καπιταλισμού χειραγωγούνται μία χαρά από την ιδέα τους.
Αν παραβλέψεις αυτά, παράγεις τις παραδοξολογίες που ανέφερα προηγουμένως.
Αλλά εσύ δηλαδή τι ανάλυση έχεις προσφέρει, πέρα από την απλή πλατωνική θέση ότι "δεν είναι χριστιανισμός αυτό το πράγμα" (λες και ο χριστιανισμός ειναι σε κάποια άλλη διάσταση πλατωνικού ακαταλόγιστου);
Τώρα σε πειράζουν και οι πλατωνικές θέσεις; :D
Φυσικά και δεν είναι χριστανισμός οτιδήποτε πέρα από τη διδασκαλία του Χριστού.
Οι άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια διδασκαλία είναι ασθενείς, αδύναμοι και παρασύρονται από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αν βασιζόμασταν στο πώς φέρνουν οι άνθρωποι τη διδασκαλία στα δικά τους μέτρα, τότε θα ζούσαμε έναν αιώνιο μεσαίωνα του καθολικισμού.
Οι βουδιστές γιατί δεν έχουν κάνει ούτε remotely τα ίδια αίσχη; Επειδή οι ασιάτες είναι αλτρουϊστές par excellence;
Ρωτάς πράγματα που καταρχήν περιέχουν εσφαλμένες εκτιμήσεις (πρόσφατα σφάχτηκαν 40.000 άνθρωποι στη Σρι Λάνκα από εξτρεμιστές βουδιστές) και που απαιτούν αρκετή ανάλυση.
Πχ. στον ευρωπαϊκό χώρο έχουμε συνεχή ανακατάταξη αυτοκρατοριών ως "πολιτική στάση" των ανθρώπων, ενώ στην Ασία συνήθως έχουμε υπερχιλιετείς αυτοκρατορίες. Αυτό σημαίνει ότι πολιτικά, στο ευρωπαϊκό χώρο όλα συνδέονται πιο συχνά σε μία τάση αυτονόμησης, εθνικισμού κλπ. Και φυσικά, κάθε τί κοινό (γλώσσα, θρησκεία, εθνικότητα κλπ) αποτελεί σημείο αναφοράς αποσχιστικών ή ανατρεπτικών τάσεων.

Μόνο μη με ρωτήσεις γιατί δεν είχαμε παγκόσμιο πόλεμο των εσκιμώων ...
Έχω κάθε δικαίωμα να μην κάνω expose τα παιδιά μου στην ηλιθιότητα του χριστιανισμού και θα πρέπει οι χριστιανοί να αποκτήσουν επιτέλους την πνευματική εντιμότητα που απαιτείται ώστα να σταματήσουν να πιπιλάνε την καραμέλα της "θρησκείας αγάπης". Έχουν σφάξει πάρα πολύ κόσμο κατα το πέρας των αιώνων, ας κάνουν reconcile με αυτή την πραγματικότητα.
Έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις τις επιλογές σου.
Μόνο μην προσπαθείς να διδάξεις την αγένεια που διακατέχει τον λόγο σου στους υπόλοιπους συνανθρώπους σου. Θα δυσκολευτείς πολύ.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Αν αναφέρεσαι στον χριστιανισμό ως μελέτη της κοινωνιολογίας, τότε ναι, αναφέρεσαι στους ανθρώπους και στις συμπεριφορές.
Αν αναφέρεσαι στον χριστιανισμό ως θρησκεία/θεολογία, τότε όχι, δεν αναφέρεσαι στους ανθρώπους.
Είναι σαφές σε τι αναφέρομαι.
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Η μάζα δεν περιμένει κανέναν χριστιανισμό για να χειραγωγηθεί. Τα καταφέρνει σε κάθε ευκαιρία. Πχ. οι άθεοι του κομμουνισμού χειραγωγούνταν μία χαρά από την ιδέα τους. Οι άθεοι του καπιταλισμού χειραγωγούνται μία χαρά από την ιδέα τους.
Το οποίο και πάλι σαν επιχείρημα δεν έχει καμια σχέση με το τι έγραψα, δεδομένου ότι δεν είπα ποτέ ότι ο χριστιανισμός είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο χειραγώγησης.
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Τώρα σε πειράζουν και οι πλατωνικές θέσεις; :D
Οι άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια διδασκαλία είναι ασθενείς, αδύναμοι και παρασύρονται από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αν βασιζόμασταν στο πώς φέρνουν οι άνθρωποι τη διδασκαλία στα δικά τους μέτρα, τότε θα ζούσαμε έναν αιώνιο μεσαίωνα του καθολικισμού.
Ναι δεν είπα ότι με πειράζουν οι πλατωνικές θέσεις, είπα ότι η πλατωνική θέση που εξέφρασες εσύ είναι απλοϊκή. Φυσικά και το τι πράττουν όλοι αυτοί ταλιμπαναίοι που υποτίθεται κάνουν abide στο χριστιανικό δόγμα τους κατά της υπόλοιπης ανθρώπινης είναι ο χριστιανισμός. Δεν είναι οι μαλακίες στο κεφάλι τους. Οι μαλακίες στου κεφάλι τους υπάρχουν μόνο μέσα στο κεφάλι τους.

Ο λόγος που δεν ζούμε σε αιώνιο μεσαίωνα του καθολικισμού είναι ότι ξεπεράσαμε ως δύση τις ηλιθιότητες του χριστιανισμού.
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Πχ. στον ευρωπαϊκό χώρο έχουμε συνεχή ανακατάταξη αυτοκρατοριών ως "πολιτική στάση" των ανθρώπων, ενώ στην Ασία συνήθως έχουμε υπερχιλιετείς αυτοκρατορίες. Αυτό σημαίνει ότι πολιτικά, στο ευρωπαϊκό χώρο όλα συνδέονται πιο συχνά σε μία τάση αυτονόμησης, εθνικισμού κλπ. Και φυσικά, κάθε τί κοινό (γλώσσα, θρησκεία, εθνικότητα κλπ) αποτελεί σημείο αναφοράς αποσχιστικών ή ανατρεπτικών τάσεων.
Δεν υπάρχει κάποια εσφαλμένη εκτίμηση, ο χριστιανισμός είναι τάξεις μεγέθους πιο πάνω. Επίσης ναι, έχεις δίκιο, ας κάνουμε σύγκριση μεταξύ της τέταρτης πιο διαδεδομένης θρησκείας του πλανήτη και ενός λαού της Αρτικής.
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις τις επιλογές σου.
Μόνο μην προσπαθείς να διδάξεις την αγένεια που διακατέχει τον λόγο σου στους υπόλοιπους συνανθρώπους σου. Θα δυσκολευτείς πολύ.
Η μόνη αγένεια είναι ότι χριστιανοί δεν αναγνωρίζετε την καταστροφή που έχετε επιφέρει στην ανθρωπότητα. Σιγή μην σας ζήταμε και την άδεια να σας υπενθυμίσουμε τι υποκριτές είστε. Ο λόγος μου είναι αυτός ακριβώς που χρειάζεται όταν απευθύνομαι σε περσόνες σαν και εσένα και δεν πρόκεται να εναρμονιστώ σε κάποια μικροαστική φαρισαϊκή αντίληψη ευγένειας που θες. Άμα δεν γουστάρεις, μην μου απαντάς. Δεν θυμάμαι να σου έγραψα εγώ κάτι in the first place.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

klg έγραψε: 21 Μαρ 2020, 23:38
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Αν αναφέρεσαι στον χριστιανισμό ως μελέτη της κοινωνιολογίας, τότε ναι, αναφέρεσαι στους ανθρώπους και στις συμπεριφορές.
Είναι σαφές σε τι αναφέρομαι.
Νομίζω ότι τα μπλέκεις.
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Η μάζα δεν περιμένει κανέναν χριστιανισμό για να χειραγωγηθεί. Τα καταφέρνει σε κάθε ευκαιρία. Πχ. οι άθεοι του κομμουνισμού χειραγωγούνταν μία χαρά από την ιδέα τους. Οι άθεοι του καπιταλισμού χειραγωγούνται μία χαρά από την ιδέα τους.
Το οποίο και πάλι σαν επιχείρημα δεν έχει καμια σχέση με το τι έγραψα, δεδομένου ότι δεν είπα ποτέ ότι ο χριστιανισμός είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο χειραγώγησης.
Ε τότε γιατί τον διαχωρίζεις και το συζητάμε; Αν τα πάντα γίνονται μέσα χειραγώγησης, τότε προφανώς δεν φταιν τα πάντα αλλά κάτι άλλο.
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Τώρα σε πειράζουν και οι πλατωνικές θέσεις; :D
Ναι δεν είπα ότι με πειράζουν οι πλατωνικές θέσεις, είπα ότι η πλατωνική θέση που εξέφρασες εσύ είναι απλοϊκή. Φυσικά και το τι πράττουν όλοι αυτοί ταλιμπαναίοι που υποτίθεται κάνουν abide στο χριστιανικό δόγμα τους κατά της υπόλοιπης ανθρώπινης είναι ο χριστιανισμός. Δεν είναι οι μαλακίες στο κεφάλι τους. Οι μαλακίες στου κεφάλι τους υπάρχουν μόνο μέσα στο κεφάλι τους.

Ο λόγος που δεν ζούμε σε αιώνιο μεσαίωνα του καθολικισμού είναι ότι ξεπεράσαμε ως δύση τις ηλιθιότητες του χριστιανισμού.
Προς το παρόν ο μόνος που βλέπω να συμπεριφέρεται σαν ...ταλιμπάν είναι αυτός με τον οποίο προσπαθώ να κάνω διάλογο. :102:
Ξεκίνησες συζήτηση βρίζοντας, απαξιώνοντας και λειτουργώντας επιθετικά προς τους συνανθρώπους σου
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Πχ. στον ευρωπαϊκό χώρο έχουμε συνεχή ανακατάταξη αυτοκρατοριών ως "πολιτική στάση" των ανθρώπων, ενώ στην Ασία συνήθως έχουμε υπερχιλιετείς αυτοκρατορίες. Αυτό σημαίνει ότι πολιτικά, στο ευρωπαϊκό χώρο όλα συνδέονται πιο συχνά σε μία τάση αυτονόμησης, εθνικισμού κλπ. Και φυσικά, κάθε τί κοινό (γλώσσα, θρησκεία, εθνικότητα κλπ) αποτελεί σημείο αναφοράς αποσχιστικών ή ανατρεπτικών τάσεων.
Δεν υπάρχει κάποια εσφαλμένη εκτίμηση, ο χριστιανισμός είναι τάξεις μεγέθους πιο πάνω. Επίσης ναι, έχεις δίκιο, ας κάνουμε σύγκριση μεταξύ της τέταρτης πιο διαδεδομένης θρησκείας του πλανήτη και ενός λαού της Αρτικής.
Ο χριστιανισμός δεν έχει σχέση με τους πολέμους. Κανείς πόλεμος δεν έγινε στο όνομα της αγάπης του διπλανού ή ακόμα και του εχθρού.
Όταν συνειδητοποιήσεις αυτό, θα συνειδητοποιήσεις και γιατί ο δάσκαλός του επέλεξε να πεθάνει αντί να σκοτώσει αυτούς που τον σταύρωναν.
Επίσης, το να λες ότι ο χριστιανισμός φταίει για τους πολέμους στην Ευρώπη, είναι σα να λες ότι η φιλοσοφία φταίει για τους πολέμους στην Αρχαία Ελλάδα... :p2:
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:06 Έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις τις επιλογές σου.
Η μόνη αγένεια είναι ότι χριστιανοί δεν αναγνωρίζετε την καταστροφή που έχετε επιφέρει στην ανθρωπότητα. Σιγή μην σας ζήταμε και την άδεια να σας υπενθυμίσουμε τι υποκριτές είστε. Ο λόγος μου είναι αυτός ακριβώς που χρειάζεται όταν απευθύνομαι σε περσόνες σαν και εσένα και δεν πρόκεται να εναρμονιστώ σε κάποια μικροαστική φαρισαϊκή αντίληψη ευγένειας που θες. Άμα δεν γουστάρεις, μην μου απαντάς. Δεν θυμάμαι να σου έγραψα εγώ κάτι in the first place.
Το κακό είναι ότι εκτός από αγενής είσαι και ολιγομνήμων. :102:
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Μαρ 2020, 18:51
Nandros έγραψε: 13 Μαρ 2020, 17:06
Ερμής έγραψε: 13 Μαρ 2020, 16:22

Είτε πιστεύεις είτε οχι, ο Ιησούς Χριστός είναι ιστορικό πρόσωπο.
Το μυθολογία να υποθέσω το έγραψες γιατί δε ξέρεις τι σημαίνει η λέξη.
Δεν υπάρχουν μαρτυρίες από ιστορικούς της ίδιας περιόδου.
Όσες υπάρχουν είναι ελάχιστες, από πολύ μεταγενέστερους και οι πιο πολλές αμφισβητούνται ως πλαστές.
Ούτε για τον Βούδα, ούτε για τον Μωάμεθ, ούτε για τον Λάο Τσε. Και μάλλον, μου διαφεύγουν και άλλοι.
Ο βούδας είναι μυθολογικό πρόσωπο και ΔΕΝ ίδρυσε θρησκεία.
Ο λάο τσε είναι μυθολογικό πρόσωπο.
Ο μωάμεθ είναι αποδεδειγμένα ιστορικό πρόσωπο.

Next!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Nandros έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:31
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Μαρ 2020, 18:51
Nandros έγραψε: 13 Μαρ 2020, 17:06 Δεν υπάρχουν μαρτυρίες από ιστορικούς της ίδιας περιόδου.
Όσες υπάρχουν είναι ελάχιστες, από πολύ μεταγενέστερους και οι πιο πολλές αμφισβητούνται ως πλαστές.
Ούτε για τον Βούδα, ούτε για τον Μωάμεθ, ούτε για τον Λάο Τσε. Και μάλλον, μου διαφεύγουν και άλλοι.

Next!
:wave:

ολα οκ καπετανιε ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Αγις έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:40
Nandros έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:31
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Μαρ 2020, 18:51 Ούτε για τον Βούδα, ούτε για τον Μωάμεθ, ούτε για τον Λάο Τσε. Και μάλλον, μου διαφεύγουν και άλλοι.

Next!
:wave:

ολα οκ καπετανιε ;
Όλα οκ, ήμουν σε μηνιαία κολύμβηση! :wink
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

Nandros έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:31 Ο βούδας είναι μυθολογικό πρόσωπο και ΔΕΝ ίδρυσε θρησκεία.
Είναι διάφορα υπαρκτά πρόσωπα, σε διάφορες εποχές και σε διάφορα μέρη, στα οποία τους αποδόθηκαν διάφορα.

Welcome back και να συγκρατείσαι. Μέρες που 'ναι, το phorum μας έχει ανάγκη ΟΛΟΥΣ. Ή τέλος πάντων είσαι από κείνους που τους έχει ανάγκη. :lol:
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”