!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πού είναι το θαύμα της Ελλάδας στην κορονοκρίση;
-
aspergillus
Re: Πού είναι το θαύμα της Ελλάδας στην κορονοκρίση;
Χαμηλό ποσοστό θανάτων και μέτριος αριθμός κρουσμάτων τα οποία θυμίζουν εποχική ίωση παρά πανδημία είναι κατόρθωμα όντως.
Όλα αυτά οφείλονται στην πολλή καλή οργάνωση και στο καλό σύστημα υγείας της χώρας.
Όλα αυτά δεν τα λες και άσχημα, ειδικά αν δεις τι χαμός γίνεται σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Ολλανδία και το ΗΒ.
Όλα αυτά οφείλονται στην πολλή καλή οργάνωση και στο καλό σύστημα υγείας της χώρας.
Όλα αυτά δεν τα λες και άσχημα, ειδικά αν δεις τι χαμός γίνεται σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Ολλανδία και το ΗΒ.
- Μαυροβασίλης
ο Ξανθός μίλησε και για την αντιμετώπιση και τα μέτρα, κι αυτό τον τιμά ακόμα περισσότεροΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:36είπε για τον Τσιόδρα.Μαυροβασίλης έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:30μειοψηφία είναι όσοι δεν, όπως ο αξιοπρεπής και κύριος πρώην υπουργός υγείας Ξανθός και, να το δώσω, ο Φίλης που τον στήριξε στις εσωκομματικές αθλιότητες από τα καθάρματα- στην τελική δες και το μοτίβο εδώ μέσαΠρετεντέρης έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:20 Θλιβερή μειοψηφία οι ζαιοι που προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση με τον κοβιδ.
ο Τσιόδρας είναι καλός γιατρός και το λέω μετά γνώσης, όχι επειδή φαίνεται γυαλάκιας.
το βλέπει πως πουλάει η δεξιά μούργα για αυτό τον περιέφεραν σαν γύφτικο σκεπάρνι στον μαχαλά χθες.
στην Ελλάδα έχουμε μια επικοινωνιακή λαίλαπα στα όρια της αθλιότητας και αυτό οφείλεται σαφώς στα μπουκωμένα στόματα των καναλαρχών, μη γελιόμαστε.
για τα μέσα, προφανώς συμπεριλαμβάνονται και όλα τα διεθνή ΜΜΕ που τα έχει στο πεηρολλ ο Κούλης
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση από το md Anderson του Τέξας και τρέχει μια πολυκεντρική μελέτη. μάλιστα 4000 θα εμβολιαστούν στην Αυστραλία.Γαληνός έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:37Υπάρχει μια υπόθεση για το παιδικό εμβόλιο bcg έναντι της φυματίωσης, το οποίο ενισχύει και την μη ειδική ανοσία έναντι πολλών ιών.
Το εμβόλιο στην Δύση δεν γίνεται.
Δεδομένα του 2011:
A: The country currently has universal BCG vaccination program. B: The country used to recommend BCG vaccination for everyone, but currently does not. C: The country never had universal BCG vaccination programs.
Το 2016 σταμάτησε να είναι υποχρεωτικό κ στην ελλαδα.
Στον χάρτη δείτε προσεκτικά την Πορτογαλία, που όπως κ σε μας, γίνεται υποχρεωτικά το εμβολιο.
https://www.euronews.com/2020/04/06/has ... -a-centuryWhy has Spain had almost 11,000 deaths from the coronavirus pandemic while Portugal’s death toll barely exceeds 200?
"We found that countries without universal policies of BCG vaccination (Italy, Netherlands, USA) have been more severely affected compared to countries with universal and long-standing BCG policies", the study's authors wrote.
Μπορεί να μην ισχύει για το bcg,
όπως μπορεί και να μην είναι κυρίως πολιτικος ο λόγος που έχουμε λιγότερα θανατηφόρα κρουσματα από τον κορονοιο.
Ίσως δεν μάθουμε ποτέ.
Βέβαια ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί:
1.οι χώρες με μεγάλο αναφερόμενο αριθμό κρουσμάτων κάνουν πολλά τεστ, ούσες αναπτυγμένες, άρα ταυτοποιούν ίσως περισσότερα κρούσματα/θανάτους
2.στην Ευρώπη τουλάχιστον έχουν πυκνότερο πληθυσμό
3.ο πληθυσμός τους παρουσιάζει μεγαλύτερη εσωτερική και εξωτερική κινητικότητα
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Ο λόγος που οι αναπτυγμένες χώρες είναι τώρα ψηλά στους θανάτους / εκατομμύριο κατοίκους είναι α) επειδή έχουν την υποδομή και τα τεστ να τους μετρούν (γιατί αν δεν σε τεστάρουν τότε δεν πήγες από covid αλλά από γηρατειά) και β) επειδή κόλλησαν πρώτες.
Οι πραγματικοί νεκροί / εκατομμύριο για κάθε χώρα θα φανούν στο πλήρωμα του χρόνου και με αναγωγή από την αύξηση των θανάτων που παρατηρήθηκε στο 2020 σε σχέση με τον μέσο όρο.
Τότε αν τα πήγαμε χάλια θα έχουν όλο το χρόνο οι εχθροί του κούλη να πανηγυρίσουν. Τώρα είναι νωρίς ακόμα.
Οι πραγματικοί νεκροί / εκατομμύριο για κάθε χώρα θα φανούν στο πλήρωμα του χρόνου και με αναγωγή από την αύξηση των θανάτων που παρατηρήθηκε στο 2020 σε σχέση με τον μέσο όρο.
Τότε αν τα πήγαμε χάλια θα έχουν όλο το χρόνο οι εχθροί του κούλη να πανηγυρίσουν. Τώρα είναι νωρίς ακόμα.
Έχει απαντήσει ο Τσιόδρας σε αυτό, η προσέγγιση (όπως και σε άλλες χώρες) είναι ότι στην παρούσα φάση τα περισσότερα τεστ δεν θα προσφέρουν κάτι το ουσιώδες. Η επιδημιολογική μελέτη θα γίνει στην επόμενη φάση. Στη Γερμανία μια πρώτη "τυφλή" μέτρηση σε κωμόπολη έδωσε πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας 0,22%.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:12
γενικώς να ξέρεις, ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ τεστ στα νοσοκομεία, ακόμη και σε συμπτώματα. Η οδηγία είναι να γίνεται τεστ όταν υπάρχει πνευμονία. (θετική ακτινογραφία). Αυτό υπολογίζεται πως βγάζει ένα 85-90% φορέων εκτός τεστ.
Αλλά εδώ μιλάμε για το βασικό αντικειμενικό δείκτη που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, τον αριθμό θανάτων/εκατομμύριο κατοίκους.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
τα πράγματα είναι απλά.Μαυροβασίλης έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:40ο Ξανθός μίλησε και για την αντιμετώπιση και τα μέτρα, κι αυτό τον τιμά ακόμα περισσότεροΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:36είπε για τον Τσιόδρα.Μαυροβασίλης έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:30
μειοψηφία είναι όσοι δεν, όπως ο αξιοπρεπής και κύριος πρώην υπουργός υγείας Ξανθός και, να το δώσω, ο Φίλης που τον στήριξε στις εσωκομματικές αθλιότητες από τα καθάρματα- στην τελική δες και το μοτίβο εδώ μέσα
ο Τσιόδρας είναι καλός γιατρός και το λέω μετά γνώσης, όχι επειδή φαίνεται γυαλάκιας.
το βλέπει πως πουλάει η δεξιά μούργα για αυτό τον περιέφεραν σαν γύφτικο σκεπάρνι στον μαχαλά χθες.
στην Ελλάδα έχουμε μια επικοινωνιακή λαίλαπα στα όρια της αθλιότητας και αυτό οφείλεται σαφώς στα μπουκωμένα στόματα των καναλαρχών, μη γελιόμαστε.
για τα μέσα, προφανώς συμπεριλαμβάνονται και όλα τα διεθνή ΜΜΕ που τα έχει στο πεηρολλ ο Κούλης
είπαν στον Κούλη ..πρωθυπουργέ μας έρχεται...έχουμε 600 κλίνες ΜΕΘ και είναι ήδη γεμάτες , ΔΕΝ προμηθευτήκαμε μέσα ατομικής προστασίας, ακυρώσαμε την πρόσληψη 1000 γιατρών στο ΕΣΥ όταν βγήκαμε κυβέρνηση...Τι κάνουμε;
Και σου λέει ο Κούλης, τα κλείνομε ΟΛΑ. και κάνουμε την προσευχή μας πως θα γαμηθεί τόσο το Σύμπαν που θα μας σώσουν οικονομικά και μας οι Ευρωπαίοι μετά.
Σωστό; Λάθος; η νεκροψία θα το δείξει.
Με τα δεδομένα που είχε τη στιγμή που το αποφάσισε ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. αλλά για τα δεδομένα δε φταίω εγώ, αλλά κυρίως αυτός.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
η πλειοψηφία των διθυραμβικών άρθρων προέρχεται από Έλληνες δημοσιογράφους.Μαυροβασίλης έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:40 για τα μέσα, προφανώς συμπεριλαμβάνονται και όλα τα διεθνή ΜΜΕ που τα έχει στο πεηρολλ ο Κούλης
πχ ΕΓΚΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Le Figaro: Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο νέος αγαπημένος των Ελλήνων
https://www.iefimerida.gr/ellada/le-fig ... os-ellinon
πίσω από το άρθρο της Figaro η αξιότιμη κυρία Αλεξία Κεφάλα, η οποία στην ίδια εφημερίδα είχε αποφανθεί πως αν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, θα έχεις ένα κιούπι λάδι, μια κουταλιά μέλι και ένα ταγιεράκι της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. με αυτά την ξαναφτιάχνεις.
τουίτ της κυρίας Γκραμπόφσκι:
Μεγάλη τιμή για μας! Σύμφωνα με τον Figaro μαζι με το ελληνικό λάδι και το μέλι οι δημιουργίες του Z+D ειναι παραδείγματα της νέας εξωστρέφειας που χρειάζεται η χώρα!!! Όλα για την Ελλάδα!
— Mareva Grabowski (@MarevaGrabowski) 3 Σεπτεμβρίου 2018
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ξεφτίζει το "θαύμα";;;
https://www.lifo.gr/now/greece/278075/k ... -pandimias
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
Ταγκανίκας
98 νεκροί μέχρι τώρα και πλησιάζει το σημείο καμπής
-
aspergillus
Αυτό ισχύει γενικά όχι μόνο στο θέμα του κορωνοϊού.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Απρ 2020, 23:13
η πλειοψηφία των διθυραμβικών άρθρων προέρχεται από Έλληνες δημοσιογράφους.
Και την εποχή της επονομαζόμενης κρίσης, εγχώριοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί έγραφαν άρθρα σε ξένες εφημερίδες ή έδιναν συνεντεύξεις παρουσιάζοντας την Ελλάδα πιο φτωχή και σε χειρότερη κατάσταση από αφρικανικές χώρες.
Αν μη τι άλλο, η Ελλάδα κάνει καλή προπαγάνδα στο εξωτερικό και ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά τις καταστάσεις για το συμφέρον της φυσικά (βλέπε πακέτα και επιδοτήσεις).
Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε λίγο την πολιτική φαγωμάρα και να κάνουμε κάτι που είναι πρακτικό και θα μας βοηθήσει πολύ. Να επικοινωνήσουμε με τους φίλους και συγγενείς, να συμπαρασταθούμε κατά το δυνατό ψυχολογικά (και υλικά σε όσους μας παίρνει) και να προσπαθήσουμε να συνετίσουμε εκείνους που ακόμα παίρνουν αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.
Δεν ξέρω αν φταίει κάτι στο δικό μου περιβάλλον αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετοί που απαντούν "υπερβολές" και κινούνται χωρίς καμία προφύλαξη. Κάποιοι δε από αυτούς ίσως και περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω περίσσειας χρόνου.
Δεν ξέρω αν φταίει κάτι στο δικό μου περιβάλλον αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετοί που απαντούν "υπερβολές" και κινούνται χωρίς καμία προφύλαξη. Κάποιοι δε από αυτούς ίσως και περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω περίσσειας χρόνου.
1. Δεν άνοιξα το θέμα για πολιτική σκοπιμότητα μιας και η αντιπολίτευση τα βρίσκει έγκαιρα (υποθέτω και τα άλλα κόμματα) viewtopic.php?f=29&t=20962ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 15:36 Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε λίγο την πολιτική φαγωμάρα και να κάνουμε κάτι που είναι πρακτικό και θα μας βοηθήσει πολύ. Να επικοινωνήσουμε με τους φίλους και συγγενείς, να συμπαρασταθούμε κατά το δυνατό ψυχολογικά (και υλικά σε όσους μας παίρνει) και να προσπαθήσουμε να συνετίσουμε εκείνους που ακόμα παίρνουν αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.
2. Σαφώς και υπάρχει υπερβολή με το όλο θέμα μιας και οι επιπτώσεις από τους εποχικούς ιούς είναι πιο τραγικές όπως είπε ο Τσιόδρας (οι νεκροί κάθε χρόνο είναι από 290 ως 650 χιλιάδες παγκοσμίως).
Δεν ξέρω γιατί το έκανε αλλά είπε ότι ο κορονοιός είναι ήπια νόσος και οι δημοσιογράφοι κυνηγάνε τους νεκρούς.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Μπορείς να συνετισεις εμένα πχ που παίρνω αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 15:36 Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε λίγο την πολιτική φαγωμάρα
(...)και να προσπαθήσουμε να συνετίσουμε εκείνους που ακόμα παίρνουν αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.
Δεν έχω μέσα ατομικής προστασίας και έρχομαι σε άμεση επαφη με ασθενείς με άγνωστο covid status.
Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί δε μου παρεχονται αυτα τα μεσα, αλλα αυτο ειναι πολιτική φαγωμάρα.
Η κουβέντα στα ελληνικά ΜΜΕ είναι για το αν βγάζει ο κόσμος τον σκύλο βόλτα.
Μα νομίζω είναι προφανές ότι δεν μιλάω για το υγειονομικό προσωπικό. Τόσο για αυτούς όσο και για όσους εργάζονται με ελλείψεις, νιώθω ευγνωμοσύνη. Κάτι θείες, ξαδέλφια και φίλους προσπαθώ να πείσω, που δεν έχουν κανέναν λόγο να βγουν βόλτα, ούτε καν σκύλο. Κάποιοι δε από αυτούς έχουν καρκινοπαθή στην οικογένεια και δεν δίνουν σημασία. Οπότε για μένα είναι τελείως ασήμαντο το να καταλογίσω πολιτικές ευθύνες στη μία και την άλλη πλευρά. Αν μπορέσω να συνετίσω κάποιον απρόσεχτο και να γλιτώσει αυτός ή οι γύρω του, θεωρώ ότι αξίζει να προσπαθήσω.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:17Μπορείς να συνετισεις εμένα πχ που παίρνω αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 15:36 Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε λίγο την πολιτική φαγωμάρα
(...)και να προσπαθήσουμε να συνετίσουμε εκείνους που ακόμα παίρνουν αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.
Δεν έχω μέσα ατομικής προστασίας πχ και έρχομαι σε άμεση επαφη με ασθενείς με άγνωστο covid status.
Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί δε μου παρεχονται αυτα τα μεσα, αλλα αυτο ειναι μια πολιτική κουβέντα.
Η κουβέντα στα ελληνικά ΜΜΕ είναι για το αν βγάζει ο κόσμος τον σκύλο βόλτα.
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 12 Απρ 2020, 10:46 Ξεφτίζει το "θαύμα";;;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 11 Απαντήσεις
- 552 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 0 Απαντήσεις