!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αρετές, χάρες.

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

bluerose

Re: Αρετές, χάρες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Veni Vidi Vici έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:58 Καταλάβατε γιατί θρησκεία και ελεημοσύνη δεν κολλάνε;
Θέλεις εδώ μέσα οι λεβέντες κι οι εμείς οι κατινες να καλύψουμε κάποια έκτακτη ανάγκη;;;

Βασικά λάθος.
Πρέπει να ρωτήσουμε και τους άλλους
Δεν είναι κατηχητικό εδώ πέρα
Υποτίθεται ότι είναι δεκτικοί
Από 5 10 20 ευρώ

Θες;
bluerose

Εμείς ντρεπόμαστε μη ντρεπεσε κι είμαστε σε δυσκολότερη θεση

Τεσπα

Έτσι πάει
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Cavaliere έγραψε: 10 Απρ 2020, 23:29 Ποιά θεωρείς ανώτερη; Νηστεία, προσευχή, ελεημοσύνη, ή υπακοή;
Όπως λέει και το ευαγγέλιο της Κρίσεως όταν ο Ιησούς καθίσει στο θρόνο του για να κρίνει θα πει τότε... σε αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: «Ελάτε, οι ευλογημένοι από τον Πατέρα μου,
κληρονομήστε τη Βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ' την αρχή του κόσμου.
Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με
περιμαζέψατε γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ' επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήρθαμε να σε δούμε;»
Και... θα τους απαντήσει: «Σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους ασήμαντους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα».

Από τα ανωτέρω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ελεημοσύνη είναι η ανώτερη εκ των 4ων που παραθέτει ο νηματοθέτης καθόσον το κατά πόσο έλεος δείξαμε σε ανθρώπους με ανάγκη θα κρίνει τη σωτηρία μας ή την απώλειά μας στο ατελείωτο πυρ.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

bluerose έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:44
Κόκκορας έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:41
bluerose έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:36

Εγώ η αγαθιαρα τώρα κατάλαβα τι εννοείται

Λάθος κάνεις Βίνι βεντι
τρολαρει
Ξέρω
:)

Λοιπόν η καλύτερη αρετή είναι οι καλοί λογισμοί
ε αφου ολοι λεμε την αποψαρα μας να πω και γω την δικη μου

νο1 αρετη ειναι η καρδιακη(ειναι περιπου το μερος οπου εδραζει δηλαδη το κεντρο της ψυχης μας,γι αυτο λεγεται ετσι) προσευχη
αλλα αυτη ειναι τελικα δωρο Θεου στον αγωνιζομενο ανθρωπο και οχι κατακτηση του ιδιου του ανθρωπου

γιατι ειναι νο1; γιατι οταν εχεις καρδιακη προσευχη συντονιζεσαι οπως λεει και ο αγιος με την εκπομπη του Δημιουργου και τον εξαναγκαζεις κατα καποιο τροπο να σε εισακουσει!ακριβως επειδη απο αγαπη σε Αυτον εφτασες σε αυτο το πνευματικο επιπεδο...ετσι βοηθας πολυ κοσμο(αλλα και τον εαυτο σου,σωζεσαι!).ετσι αποκτουν το πραγματικο τους νοημα λεξεις οπως αγαπη,χαρα...διοτι καρδιακη προσευχη σημαινει πως πλεον το Αγιο Πνευμα εχει εισχωρησει μεσα σου!η ψυχη σου δεν το απωθει!αλλα ειναι γονιμη μετα απο αγωνα συν θεω
και ιδιοτητες του Θεου ειναι η Αγαπη,ο Θεος ΕΙΝΑΙ αγαπη,η χαρα.

ομως για να φτασεις σε αυτο το επιπεδο εχεις ξαναγεννηθει,δεν σε ενδιαφερει να περιθαλψεις το εγω σου,αλλα ζεις για τον αλλο!
αρα η ελεημοσυνη βρισκεται παντου!σε ολα τα πνευματικα επιπεδα και συντροφευει τον πνευματικο αγωνα

και τελικα για να ξαναγεννηθεις και να ζησεις αληθινα πρεπει να κανεις αγωνα εναντιον των παθων!(νατη και η νηστεια)εναντιον δηλαδη ολων αυτων που τρεφουν τον εγωισμο και τα παθη!

Καθαρση-Φωτισμος-Θεωση(Θεωρια)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 11 Απρ 2020, 01:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Ξαναρωτώ, μήπως η παραβολή του πλούσιου και του Λάζου μας τα λέει όλα; Γιατί, διερωτώμαι, ο πλούσιος, πού μας λέει ο Χριστός, πως δεν ήταν σε όλα άψογος; Απλώς ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ. Κι αυτό αρκεί. Λέτε;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

lonelyrider έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:10
Cavaliere έγραψε: 10 Απρ 2020, 23:29 Ποιά θεωρείς ανώτερη; Νηστεία, προσευχή, ελεημοσύνη, ή υπακοή;
Όπως λέει και το ευαγγέλιο της Κρίσεως όταν ο Ιησούς καθίσει στο θρόνο του για να κρίνει θα πει τότε... σε αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: «Ελάτε, οι ευλογημένοι από τον Πατέρα μου,
κληρονομήστε τη Βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ' την αρχή του κόσμου.
Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με
περιμαζέψατε γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ' επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήρθαμε να σε δούμε;»
Και... θα τους απαντήσει: «Σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους ασήμαντους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα».

Από τα ανωτέρω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ελεημοσύνη είναι η ανώτερη εκ των 4ων που παραθέτει ο νηματοθέτης καθόσον το κατά πόσο έλεος δείξαμε σε ανθρώπους με ανάγκη θα κρίνει τη σωτηρία μας ή την απώλειά μας στο ατελείωτο πυρ.
ωπ τωρα το ειδα,αν το εβλεπα νωριτερα δεν θα βαζα Link
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Καταλάβατε γιατί είμαστε Χριστιανοί της πλάκας; Ποιός από μας πάει στον φυλακισμένο;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:20 Ξαναρωτώ, μήπως η παραβολή του πλούσιου και του Λάζου μας τα λέει όλα; Γιατί, διερωτώμαι, ο πλούσιος, πού μας λέει ο Χριστός, πως δεν ήταν σε όλα άψογος; Απλώς ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ. Κι αυτό αρκεί. Λέτε;
Δεν παρατήρησε τον Λάζαρο έξω από την πόρτα του;
Επίσης στην παραβολή δεν λέει πως ήταν σε όλα άψογος. Αλλά μήπως και οι φαρισαίοι δεν ήταν σε όλα άψογοι και νήστευαν και προσεύχονταν και ελεημοσύνη έκαναν.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:35 Καταλάβατε γιατί είμαστε Χριστιανοί της πλάκας; Ποιός από μας πάει στον φυλακισμένο;
τωρα θυηθηκα την Μοσχολιου
(που αμαν εκανε να φυγει απο την νυχτα,προσευχοταν για αυτο)πηγαινε μεχρι τελους σε νοσοκομεια,σε αγνωστους και τους παρηγορουσε!
με τις ωρες!
η μανα της Ηγουμενη νομιζω.

πως να της πει ο Θεος ΔΕΝ μπαινεις;γινεται;
αμ δεν γινεται
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:35 Καταλάβατε γιατί είμαστε Χριστιανοί της πλάκας; Ποιός από μας πάει στον φυλακισμένο;
Αν είμαστε λέει...
Δώσε σημασία για 10 λεπτά
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

vagabondo έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:45
Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:20 Ξαναρωτώ, μήπως η παραβολή του πλούσιου και του Λάζου μας τα λέει όλα; Γιατί, διερωτώμαι, ο πλούσιος, πού μας λέει ο Χριστός, πως δεν ήταν σε όλα άψογος; Απλώς ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ. Κι αυτό αρκεί. Λέτε;
Δεν παρατήρησε τον Λάζαρο έξω από την πόρτα του;
Επίσης στην παραβολή δεν λέει πως ήταν σε όλα άψογος. Αλλά μήπως και οι φαρισαίοι δεν ήταν σε όλα άψογοι και νήστευαν και προσεύχονταν και ελεημοσύνη έκαναν.
Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε πως ο πλούσιος ήταν σωστός στα τυπικά. Έκανε ένα σφάλμα. Δεν έδωσε σημασία σε αυτόν τον Λάζαρο. Δεν μας λέει η παραβολή πως έκανε κάτι κακό. Απλώς δεν παρατήρησε, δεν ευαισθητοποιήθηκε. 'Αρα, ούτε οι μετάνοιες φτάνουν, ούτε οι προσευχές, ούτε οι νηστείες. Πρέπει να κατέβουμε στον άνθρωπο που είναι κάτω.
Ordem e Progresso.
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

Veni Vidi Vici έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:30 Οι 3 είναι κάτι που ακολουθεί ο μοναχός ή ιερέας...η ελεημοσύνη είναι για όλους τους άλλους.
Όλες είναι για όλους και γίνονται ασυναίσθητα.
Ποιος δεν κάνει υπακοή σε δύστροπο αφεντικό;
Ποιος δεν κάνει νηστεία όταν είναι άρρωστος;
Ποιος δεν κάνει προσευχή όταν νοιώθει αδύναμος και δέχεται επίθεση από θεούς και δαίμονες;
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici »

opsimasmenos έγραψε: 11 Απρ 2020, 02:09
Veni Vidi Vici έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:30 Οι 3 είναι κάτι που ακολουθεί ο μοναχός ή ιερέας...η ελεημοσύνη είναι για όλους τους άλλους.
Όλες είναι για όλους και γίνονται ασυναίσθητα.
Ποιος δεν κάνει υπακοή σε δύστροπο αφεντικό;
Ποιος δεν κάνει νηστεία όταν είναι άρρωστος;
Ποιος δεν κάνει προσευχή όταν νοιώθει αδύναμος και δέχεται επίθεση από θεούς και δαίμονες;
:wave:
Αlea jacta est
bluerose

bluerose έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:36
Veni Vidi Vici έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:34
Κόκκορας έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:31

:lol:
Ε μα! :003:
Εγώ η αγαθιαρα τώρα κατάλαβα τι εννοείται

Λάθος κάνεις Βίνι βεντι
Λοιπόν
Δεν μου αρέσει να κρίνουν κυρίως ιερείς και μοναχούς γιατί είναι αδικαιολόγητο
Μήπως ξέρω γω είσαι πανέξυπνος αλλά σου ξέφυγε;
Οι μοναχοί δεν πληρώνονται αλλά ως θαύμα βοηθούν.
Οι ιερείς έχουν ένα μισθό
Πιο προσωπικά . Ένας ιερέας κοιτάζει μια οικογένεια. Κανονικά. Λογαριασμούς κτλ. Στρώνει αυτή πάει σ' άλλη.
Πέφτουν δέκα επάνω του και δεν έχει άλλη δυνατότητα. Κι όμως. Πώς γίνεται κι ολοι βολεύονται
Ένας επιχειρηματίας θα πάει χίλια ευρώ κάθε χρόνο και θα του πει δωστά όπου νομίζεις. Ε λοιπόν...σε αυτόν τον ιερεα τυχαίνει κι έρχονται άλλοι είκοσι. Όλοι βολεύονται από Θεσσαλονικη ξεκινάνε κιόλας

Με τη προσευχή του;. Για αυτό λένε οι ιερεις....πίστευε ..πάνε εκκλησία...έχει ο Θεός.

Αυτό με τη συλλογική προσπάθεια πχ αν πάω και πω αυτός παραπονιεται. Θα πει ρώτα αν θέλει να βοηθήσουμε αν δέχεται να μαζευτούν χρήματα να πληρώσει τη ΔΕΗ πχ.
Αν δε σου πει παιδί μου όχι, δε θα κάνεις τιποτα λεει
Και φυσικά από μόνη μας θα έπρεπε κάποιος να είναι σχεδόν στο εκατ.να πιάσει σπίτια να βοηθάει κι ιερέας εννοείται. Όμως έχει ένα μισθό
Έχει και σε άλλο χωριό φιλόπτωχο ταμείο, εκεί πας γιατί λογικά είναι για το σκοπό που πας

Όμως σε προσωπικό επίπεδο κι αν δεν μπορείς να της δώσεις 7000 Χιλ γιατί είναι χήρα για την εφορία και 3500 το δάνειο της....και μου λέει κι έχω συναισθησία στις χηρες διότι υπήρξε η μάνα μου...τι να κάνω; Να τις δώσω 200 ευρώ; Τι να τα κάνει να πληρώσει τους τόκους;
Οπότε έτρεξα στα Πάτερ
Κι όταν της είπα....θες να το πω στο πάτερ να τα βρούμε; Δεν ήθελε. Σαν να ένοιωσε άσχημα κι εγώ πιο πολυ

Κι όμως την έπιασε ο πάτερ και της έδωσε χωρίς να μας ενοχλήσει εμάς Αυτή μου είπε ..να μη το ξανακάνω. Όχι δε το είπαμε στο κόσμο τις λέω μην ανησυχείς. Η προσευχή του όμως θα τη βοηθάει πιο πολύ. Δεν είναι εκατ. ο άνθρωπος
Κι αμέσως κρίνετε τους ιερεις

Κι απ' την άλλη μπορεί να τα φας αλλού να λες εσυ ψεμματα και να είναι συνενοχή σ αμαρτία αν σου στείλω μύνημα και σου πω πάρε 100 ευρώ. Μακάρι να μη τα έχεις ανάγκη και χαλάλι.
Αλλά....επειδή ξέρω πως ρώτησα το πάτερ ...θες να δώσουμε ότι μπορεί ο κάθε ένας μας;;;
Τότε θα δώσεις φως κι ίσως βρεθεί και κάποιος οντας να σε στηρίξει ουσιαστικά
Αφού σε γνωρισει.

Οπότε σε παρακαλώ. Δεν είναι εκατ οι ιερείς
Κι όμως. Βοηθούν
Αυτά τα περίεργα εξομογηση...θεία κοινωνία που σου λένε ...έχουν νόημα
Για το καλό σου
Αφήνονται στο Θεό, κατά τη Πρόνοια Του για τον καθένα μας.

Εσύ ξερεις
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”