Θέλεις εδώ μέσα οι λεβέντες κι οι εμείς οι κατινες να καλύψουμε κάποια έκτακτη ανάγκη;;;
Βασικά λάθος.
Πρέπει να ρωτήσουμε και τους άλλους
Δεν είναι κατηχητικό εδώ πέρα
Υποτίθεται ότι είναι δεκτικοί
Από 5 10 20 ευρώ
Θες;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Θέλεις εδώ μέσα οι λεβέντες κι οι εμείς οι κατινες να καλύψουμε κάποια έκτακτη ανάγκη;;;
Όπως λέει και το ευαγγέλιο της Κρίσεως όταν ο Ιησούς καθίσει στο θρόνο του για να κρίνει θα πει τότε... σε αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: «Ελάτε, οι ευλογημένοι από τον Πατέρα μου,
ε αφου ολοι λεμε την αποψαρα μας να πω και γω την δικη μου
ωπ τωρα το ειδα,αν το εβλεπα νωριτερα δεν θα βαζα Linklonelyrider έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:10Όπως λέει και το ευαγγέλιο της Κρίσεως όταν ο Ιησούς καθίσει στο θρόνο του για να κρίνει θα πει τότε... σε αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: «Ελάτε, οι ευλογημένοι από τον Πατέρα μου,
κληρονομήστε τη Βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ' την αρχή του κόσμου.
Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με
περιμαζέψατε γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ' επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήρθαμε να σε δούμε;»
Και... θα τους απαντήσει: «Σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους ασήμαντους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα».
Από τα ανωτέρω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ελεημοσύνη είναι η ανώτερη εκ των 4ων που παραθέτει ο νηματοθέτης καθόσον το κατά πόσο έλεος δείξαμε σε ανθρώπους με ανάγκη θα κρίνει τη σωτηρία μας ή την απώλειά μας στο ατελείωτο πυρ.
Δεν παρατήρησε τον Λάζαρο έξω από την πόρτα του;Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:20 Ξαναρωτώ, μήπως η παραβολή του πλούσιου και του Λάζου μας τα λέει όλα; Γιατί, διερωτώμαι, ο πλούσιος, πού μας λέει ο Χριστός, πως δεν ήταν σε όλα άψογος; Απλώς ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ. Κι αυτό αρκεί. Λέτε;
τωρα θυηθηκα την ΜοσχολιουCavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:35 Καταλάβατε γιατί είμαστε Χριστιανοί της πλάκας; Ποιός από μας πάει στον φυλακισμένο;
Αν είμαστε λέει...Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:35 Καταλάβατε γιατί είμαστε Χριστιανοί της πλάκας; Ποιός από μας πάει στον φυλακισμένο;
Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε πως ο πλούσιος ήταν σωστός στα τυπικά. Έκανε ένα σφάλμα. Δεν έδωσε σημασία σε αυτόν τον Λάζαρο. Δεν μας λέει η παραβολή πως έκανε κάτι κακό. Απλώς δεν παρατήρησε, δεν ευαισθητοποιήθηκε. 'Αρα, ούτε οι μετάνοιες φτάνουν, ούτε οι προσευχές, ούτε οι νηστείες. Πρέπει να κατέβουμε στον άνθρωπο που είναι κάτω.vagabondo έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:45Δεν παρατήρησε τον Λάζαρο έξω από την πόρτα του;Cavaliere έγραψε: 11 Απρ 2020, 01:20 Ξαναρωτώ, μήπως η παραβολή του πλούσιου και του Λάζου μας τα λέει όλα; Γιατί, διερωτώμαι, ο πλούσιος, πού μας λέει ο Χριστός, πως δεν ήταν σε όλα άψογος; Απλώς ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ. Κι αυτό αρκεί. Λέτε;
Επίσης στην παραβολή δεν λέει πως ήταν σε όλα άψογος. Αλλά μήπως και οι φαρισαίοι δεν ήταν σε όλα άψογοι και νήστευαν και προσεύχονταν και ελεημοσύνη έκαναν.
Όλες είναι για όλους και γίνονται ασυναίσθητα.Veni Vidi Vici έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:30 Οι 3 είναι κάτι που ακολουθεί ο μοναχός ή ιερέας...η ελεημοσύνη είναι για όλους τους άλλους.
opsimasmenos έγραψε: 11 Απρ 2020, 02:09Όλες είναι για όλους και γίνονται ασυναίσθητα.Veni Vidi Vici έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:30 Οι 3 είναι κάτι που ακολουθεί ο μοναχός ή ιερέας...η ελεημοσύνη είναι για όλους τους άλλους.
Ποιος δεν κάνει υπακοή σε δύστροπο αφεντικό;
Ποιος δεν κάνει νηστεία όταν είναι άρρωστος;
Ποιος δεν κάνει προσευχή όταν νοιώθει αδύναμος και δέχεται επίθεση από θεούς και δαίμονες;
Λοιπόνbluerose έγραψε: 11 Απρ 2020, 00:36Εγώ η αγαθιαρα τώρα κατάλαβα τι εννοείται
Λάθος κάνεις Βίνι βεντι