Γιατί γράφεται Hellas και θυμίζει λίγο hell; Υπόθεση κάνω.bolek έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:03 εχει να κανει με ποιο ειναι το διεθνες ονομα. για την ελλαδα ειναι το γκρικ, αμα θελαμε θα μπορουσαμε να το κανουμε ελλας αλλα για λογους που δεν ξερω δεν το αλλαξαμε
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατι οι Τουρκοι λενε την ελλαδα "Γιουνανισταν?"
Re: Γιατι οι Τουρκοι λενε την ελλαδα "Γιουνανισταν?"
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Κάνει ρίμα με το Αυνανιστάν.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
.
Από τά Κινέζικα πού είχα αρχίσει στή νιότη μου.....
Θυμάμαι κάτι σέ..... κχσέι λά.....η χώρα μέ τή Μεγάλη Ιστορία.....
Δέν υπήρχε καί η λέξη πολιτισμός τότενες.....
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ την 10 Απρ 2020, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Δεν είναι παράξενο να αποκαλούνται αλλιώς οι λαοί αναλόγως των ιστορικών συνθηκών που οδήγησαν στη γνωριμία μεταξύ τους. Οι Χετταιοι, που εζησαν στη Μικρασια πριν τους Πέρσες, έλεγαν την Ελλάδα Αχαΐα. Αχαβα, ή κάπως έτσι. Μάλλον επειδή Αχαιους συνάντησαν και όχι Ιωνες. Το ότι οι Κινέζοι αποκαλούν την Ελλάδα "Ελλας" σημαίνει πως πρέπει να συνάντησαν τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του Βασιλείου της Βακτριανής και όχι νωρίτερα, από τον Ερμή τον τρισμέγιστο και έτσι. Το ότι τα ιδεογραμματα σημαίνουν τον άλλον μεγάλο πολιτισμο, πρέπει να είναι πίπα ολκής. Χώρα των κοσκόδουλων ίσως να είχε κάποιο νόημα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
.
Στά Γερμανικά ..... Hellaas..... νομίζω σημαίνει.....Δυστυχία.....Cavaliere
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Τι να πω, εγώ έγραψα τι ξέρω. Ο καθένας ας πει τη γνώμη του.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:55.
Από τά Κινέζικα πού είχα αρχίσει στή νιότη μου.....
Θυμάμαι κάτι σέ..... κχσέι λά.....η χώρα μέ τή Μεγάλη Ιστορία.........
![]()
.
Ordem e Progresso.
Γιατί;ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2020, 22:00.
Στά Γερμανικά ..... Hellaas..... νομίζω σημαίνει.....Δυστυχία.....Cavaliere
.
Ordem e Progresso.
Νομίζω και οι Νορβηγοί,αν θυμάμαι καλά.Cavaliere έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:00 Από όλους τους λαούς, οι Κινέζοι μας λένε Έλληνες και όχι Ρωμηούς, Ίωνες, ή Γκρέκους.
Οι Νταγιουάν ή Ταγιουάν (κινεζικά: 大宛, πινγίν: Dàyuān, Ουέιντ-Τζάιλς[1]: Ta4-yuan1, Μεγάλοι Ίωνες) ήταν ελληνιστικός πολιτισμός στην κοιλάδα Φεργκάνα της κεντρικής Ασίας, ο οποίος περιγράφεται στα κινεζικά ιστορικά έργα των γραπτών του Μεγάλου Ιστορικού[2][3] και του βιβλίου των Χαν. Αναφέρεται επίσης στα γραπτά του διάσημου Κινέζου εξερευνητή Ζανγκ Κιάν το 130 π.Χ., κατά τις πολυάριθμες αποστολές και εξερευνήσεις που έκανε στην κεντρική Ασία. Η χώρα των Νταγιουάν είναι γενικά αποδεκτό πως σχετίζεται με την κοιλάδα της Φεργκάνα, τοποθεσία που αντιστοιχεί στην διασταύρωση των περιοχών του σημερινού Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, και Κιργιστάν, κοντά στην βορειοδυτική Κίνα.Ζενίθεδρος έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:58 Δεν είναι παράξενο να αποκαλούνται αλλιώς οι λαοί αναλόγως των ιστορικών συνθηκών που οδήγησαν στη γνωριμία μεταξύ τους. Οι Χετταιοι, που εζησαν στη Μικρασια πριν τους Πέρσες, έλεγαν την Ελλάδα Αχαΐα. Αχαβα, ή κάπως έτσι. Μάλλον επειδή Αχαιους συνάντησαν και όχι Ιωνες. Το ότι οι Κινέζοι αποκαλούν την Ελλάδα "Ελλας" σημαίνει πως πρέπει να συνάντησαν τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του Βασιλείου της Βακτριανής και όχι νωρίτερα, από τον Ερμή τον τρισμέγιστο και έτσι. Το ότι τα ιδεογραμματα σημαίνουν τον άλλον μεγάλο πολιτισμο, πρέπει να είναι πίπα ολκής. Χώρα των κοσκόδουλων ίσως να είχε κάποιο νόημα.
Συνέχεια εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF ... E%AC%CE%BD
Όσοι επιζήσαμε βαδίζουμε παράμερα, με τα ρολόγια μας σταματημένα σε έναν άλλο χρόνο, γιαυτό και γερνάμε τόσο επώδυνα.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Στα Ταμιλ Κιρις
Επισης μας θυμουνται και σαν Γιαβανα η Γιονας οταν ημαστε στο Πουντζαμπ.
Επισης μας θυμουνται και σαν Γιαβανα η Γιονας οταν ημαστε στο Πουντζαμπ.
Δεν κατέω καμιά σκανδιναυική γλώσσα. Θα ήθελα να μάθω ρωσσικά. Δεν μου αρέσουν οι σκανδιναβικές, ως μουσική. Η γλώσσα που με φέρνει σε κέφι είναι η ιταλική. νορβηγικά; Μπα, δεν θέλω. Από γερμανογενείς γλώσσες είμαι αρκετά , γερμανικά αγγλικά, και καταλαβαίνω ολλανδικά. Φτάνει.
Οι Ισλανδοί πώς λένε την Ελλάδα;
Ordem e Progresso.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
να τους ρωτήσουμε που βρίσκεται η Ιωνία
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις