!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι εχουν οι μελισσες της Γερμανιας;

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Re: Τι εχουν οι μελισσες της Γερμανιας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Tarkovsky έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:06
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2020, 09:35 Το τυποποιημενο μελι εχει ημερομηνια ληεξεως στα τρια χρονια
τυπική υποχρέωση εκ του νόμου

στη βιομηχανία τροφίμων κυκλοφορεί σχετικό ανέκδοτο για τσίχλες, καραμέλες και guess what... μέλι :lol:
Εδώ έχουμε το άκρως κουφό, το αλάτι... Άντε και να πω εντάξει το δικό μας το θαλασσινό, κάτι ορυκτά αλάτια Ιμαλαϊων που ήταν χιλιάδες χρόνια κλεισμένα στα κοιτάσματα και που με το που τα συσκευάζουν τους κοτσάρουν και μια ημερομηνία λήξης...
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

Ο Γιαννόπουλας αν έχει φάει τόσο μέλι όσο ισχυρίζεται πρέπει να είναι πάνω από 80 ετών. Αυτός δηλώνει γύρω στα 40 κάτι που πρακτικά δεν γίνεται αφού τόσα χρόνια χρειάζονται μόνο για τις δοκιμές μελιών που έχει κάνει.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Τα τελευταια 25 χρονια τρωω 0.70 με 1.5 κιλο μελι τον μηνα
Πιο πριν ετρωγα πολυ αλλα δεν ξερω να σου πω ποσοτητες
Και πολυ ταχινι
Δεν εχω γραψει πουθενα οτι εχω δοκιμασει καποιον υπερβολικο αριθμο μελιων
Οποτε πεφτει ευκαιρια δοκιμαζω

Δεν τρωω καθλου η ελαχιστα ζαχαρη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 10 Απρ 2020, 10:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

Japetus έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:11
Tarkovsky έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:06
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2020, 09:35 Το τυποποιημενο μελι εχει ημερομηνια ληεξεως στα τρια χρονια
τυπική υποχρέωση εκ του νόμου

στη βιομηχανία τροφίμων κυκλοφορεί σχετικό ανέκδοτο για τσίχλες, καραμέλες και guess what... μέλι :lol:
Εδώ έχουμε το άκρως κουφό, το αλάτι... Άντε και να πω εντάξει το δικό μας το θαλασσινό, κάτι ορυκτά αλάτια Ιμαλαϊων που ήταν χιλιάδες χρόνια κλεισμένα στα κοιτάσματα και που με το που τα συσκευάζουν τους κοτσάρουν και μια ημερομηνία λήξης...
:lol:

Ένεκα εργασίας σε βιομηχανία, ήμουν παρών σε σχετική συζήτηση με χημικούς και τεχνολόγους τροφίμων.

Σε κάθε βρώσιμο και ανεξαρτήτως εάν έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία, ο παραγωγός υποχρεούται να αναγράψει την θεσμοθετημένη διάρκεια ζωής. Οι λόγοι κάμποσοι και θυμάμαι τους δύο που με είχαν εντυπωσιάσει:

1) υποβάθμιση ή και απώλεια κάποιων χαρακτηριστικών με την πάροδο του χρόνου, ακόμη κι αν το προϊόν δεν μετατρέπεται ποτέ σε ανθυγιεινό ή επικίνδυνο
2) καταπολέμηση της κερδοσκοπίας μέσω στοκαρίσματος.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Το γερμανικό μέλι είναι καλό.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Εικόνα

Χαρακτηριστικό γράφημα από το 2010 για το τί συμβαίνει στη Γερμανία από αναλογία εισαγωγών/παραγωγής μελιού....

Όπως έγραψα παραπάνω η Γερμανία μπόρεσε να προστατεύσει το όποιο δικό της προϊόν και τους μικρούς παραγωγούς με την ενιαία κοινή ετικέτα-πιστοποίηση 'Echter Deutscher Honig' την οποία για να πάρεις υποτίθεται περνά το προϊόν σου από κάποιο έλεγχο και πληρώνεις και κάποια χρήματα.. Ποιος μπορεί όμως να διασφαλίσει ότι πρόκειται όντως για δική σου παραγωγή και όχι προϊόν ανάμιξης αν στα λογιστικά σου δεν φαίνεται κάποια παρασπονδία;

Οι Κινέζοι, μετά τον πόλεμο που δέχτηκε το μέλι τους για την πολύ χαμηλή τιμή και διάφορα υπολείμματα ή προσμίξεις που βρέθηκαν σε αυτό, επένδυσαν στην τεχνολογία και έγιναν ειδικοί στην κατεργασία του.. Συνήθως τρυγούν ασφράγιστα τα πλαίσια, πριν ωριμάσει το μέλι και αν δεν είναι πολύ ρευστό προσθέτουν επιπλέον υγρασία και με ειδικές τεχνικές θέρμανσης και μικροφίλτρανσης σε ειδικά φίλτρα με ιοντοεναλλακτικές ρητίνες και αφαίρεσης μετά της υγρασίας, παράγουν ένα προϊόν απόλυτα 'καθαρό' και ουδέτερο, χωρίς ίχνος επικίνδυνων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων αλλά κυρίως χωρίς καθόλου γυρεόκοκκους έτσι ώστε δεν μπορεί να ανιχνευθεί ούτε βοτανική προέλευση ούτε τίποτα...
Το προϊόν αυτό αν το αναμίξεις με δικό σου μέλι, και το υποβάλλεις σε εργαστηριακό έλεγχο, θα φανούν μόνο τα στοιχεία που αφορούν το δικό σου μέλι στο μίγμα, γι αυτό και έχει τόση ζήτηση η εισαγωγή του..
Το νομικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν μπορείς να αναμίξεις μέλι εκτός ΕΕ με δικό σου και να μην το αναφέρεις στην ετικέτα..
Εκεί μπαίνουν οι παράνομοι εισαγωγείς που φροντίζουν για τα 'βαφτίσματα' και τις 'ΕΕ'ποιήσεις των εισαγόμενων μελιών και αυτοί πρέπει να κυνηγηθούν και δυστυχώς τέτοια μαγαζάκια υπάρχουν και στη χώρα μας...
Άβαταρ μέλους
Japetus

Tarkovsky έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:25 Σε κάθε βρώσιμο και ανεξαρτήτως εάν έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία, ο παραγωγός υποχρεούται να αναγράψει την θεσμοθετημένη διάρκεια ζωής. Οι λόγοι κάμποσοι και θυμάμαι τους δύο που με είχαν εντυπωσιάσει:

1) υποβάθμιση ή και απώλεια κάποιων χαρακτηριστικών με την πάροδο του χρόνου, ακόμη κι αν το προϊόν δεν μετατρέπεται ποτέ σε ανθυγιεινό ή επικίνδυνο
Αυτό συμβαίνει και με το μέλι. Ενώ δεν γίνεται ποτέ επικίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση, κάποια οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίζονται..
Χαρακτηριστική είναι η αύξηση του βαθμού της υδροξυμεθυλοφουρφουράλης (γνωστής ως HMF) στο μέλι, που είναι και ένας τρόπος εξακρίβωσης της γνησιότητας -εάν έχει προσμίξεις από άλλα σάκχαρα έχει αυξημένη ποσοστά- αλλά και της ηλικίας του καθώς με το χρόνο η μετατροπή των πολυσακχαριτών του μελιού σε άλλα απλούστερα την ανεβάζει..
Η αυξημένη HMF αποδεικνύεται επικίνδυνη και για τις μέλισσες, έτσι ένα παλιό μέλι δεκαετίας πχ, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση, μπορεί να προξενήσει δηλητηρίαση στις μέλισσες αν τις ταϊσεις με αυτό...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Japetus την 10 Απρ 2020, 10:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:18
Δεν εχω γραψει πουθενα οτι εχω δοκιμασει καποιον υπερβολικο αριθμο μελιων
Οποτε πεφτει ευκαιρια δοκιμαζω
Εχώ δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μέλια που πωλούνται στα σουπερ μάρκετ.

Τώρα έχω αυτό:
Εικόνα
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Japetus

vagabondo έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:45 Τώρα έχω αυτό:
Μόνο που βλέπεις την ετικέτα καταλαβαίνεις... Μίγμα πευκόμελου και ανθόμελου, προορισμένο για εξαγωγή ή τους τουρίστες..
Στην Κρήτη πρόσφατα αναδείχθηκε ένα νέο μέλι ΠΟΠ, το πευκοθύμαρο, από μέλι που τρυγείται ταυτόχρονα από τις μέλισσες σε περιοχές που συνυπάρχουν πεύκα και θυμάρια ή άλλα λουλούδια.. Έγινε πολύς κόπος και κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια να προστατευτεί το προϊόν αυτό μια και είναι πραγματικά μοναδικό... Και τί έκαναν οι υπόλοιποι παραγωγοί; προσπάθησαν να αντιγράψουν και έφτιαξαν ένα παρόμοιο σε οργανοληπτκά χαρακτηριστικά προϊόν, χωρίς φυσικά πιστοποίηση ΠΟΠ, αναμιγνύοντας διαφορετικά πευκόμελα και ανθόμελα και βάζοντας και λίγο θυμαρίσιο μέσα....
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Japetus έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:50
vagabondo έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:45 Τώρα έχω αυτό:
Μόνο που βλέπεις την ετικέτα καταλαβαίνεις... Μίγμα πευκόμελου και ανθόμελου, προορισμένο για εξαγωγή ή τους τουρίστες..
Στην Κρήτη πρόσφατα αναδείχθηκε ένα νέο μέλι ΠΟΠ, το πευκοθύμαρο, από μέλι που τρυγείται ταυτόχρονα από τις μέλισσες σε περιοχές που συνυπάρχουν πεύκα και θυμάρια ή άλλα λουλούδια.. Έγινε πολύς κόπος και κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια να προστατευτεί το προϊόν αυτό μια και είναι πραγματικά μοναδικό... Και τί έκαναν οι υπόλοιποι παραγωγοί; προσπάθησαν να αντιγράψουν και έφτιαξαν ένα παρόμοιο σε οργανοληπτκά χαρακτηριστικά προϊόν, χωρίς φυσικά πιστοποίηση ΠΟΠ, αναμιγνύοντας διαφορετικά πευκόμελα και ανθόμελα και βάζοντας και λίγο θυμαρίσιο μέσα....
Από αυτά που ξεχώρισα είναι η χρυσή επιλογή:
Εικόνα
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2020, 09:39
taliban έγραψε: 10 Απρ 2020, 09:37
κορόιδο έγραψε: 09 Απρ 2020, 23:41 Φτου γμτ ξέχασα. Παίρνουν μέλι από άλλους, κάνουν κάτι με το οποίο αυξάνουν την ''προστιθέμενη αξία''. Θα ρωτήσω και θα σου πω.

Γερμανικό μέλι είναι σύντομο ανέκδοτο. Η Ισπανάι για παράδειγμα έχει 3 χιλιάδες φυτά, δένδρα κλπ. και η Ελλάδα έχει 10 χιλιάδες.
:smt023
Η Βραζιλια ποσα φυτα εχει;
Λογικα στα Βρζιλιανικα φορουμ θα υποστηριζουν οτι τοελληνικο μελι ειναι συντομο ανεκδοτο
Στον Αμαζονιο λογικα το ελληνικο μελι πρεπει αν το χρησιμοποιουν ως "στοκο" για τις τρυπες στις καλυβες τους
Η Γερμανια ποσα φυτα εχει;
Αυτό που έχει σημασία, και δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε για να το αλλάξεις, είναι πως το Ελληνικό μέλι αφενός δεν συγκρίνεται με το Γερμανικό αφετέρου η μελισσοκομία στην Γερμανία είναι ανέκδοτο.
Τώρα το ότι πας την συζήτηση...σε Αμαζόνιους δείχνει το μέγεθος του τρομπονιάσματος που έχεις φάει.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Το καλύτερο μέλι το έβγαζε ο Κουφοντίνας.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Μηχανικός έγραψε: 10 Απρ 2020, 11:40 Το καλύτερο μέλι το έβγαζε ο Κουφοντίνας.

Εικόνα
Τα μελίσσια είναι για τεμπέληδες.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

vagabondo έγραψε: 10 Απρ 2020, 10:45

Εχώ δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μέλια που πωλούνται στα σουπερ μάρκετ.

Τώρα έχω αυτό:
Εικόνα
velopolos likes this honey
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

taliban έγραψε: 10 Απρ 2020, 11:04
Αυτό που έχει σημασία, και δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε για να το αλλάξεις, είναι πως το Ελληνικό μέλι αφενός δεν συγκρίνεται με το Γερμανικό αφετέρου η μελισσοκομία στην Γερμανία είναι ανέκδοτο.
Τώρα το ότι πας την συζήτηση...σε Αμαζόνιους δείχνει το μέγεθος του τρομπονιάσματος που έχεις φάει.
Aφου μου παρουσιασε ως επιχειρημα το οτι η Ελλαδα εχει πολλα φυτα να μην χρησιμοποιησω το επιχειρημα του εναντιον του;
Δεν ανοιξα εγω την συζητηση περι αριθμου φυτων
Αρίστος for Tsirpas
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”