!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι ισχυροί του χρήματος προφήτευσαν την επιδημία κορονοϊού ένα μήνα πριν εμφανιστεί;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Οι ισχυροί του χρήματος προφήτευσαν την επιδημία κορονοϊού ένα μήνα πριν εμφανιστεί;
Καλύτερα να πεινάσουμε, με μέτρα αυστηρού εγκλεισμού, παρά να εφαρμόσουμε πειραματικές λύσεις.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Re: Οι ισχυροί του χρήματος προφήτευσαν την επιδημία κορονοϊού ένα μήνα πριν εμφανιστεί;
Απάντησα ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν ήταν στο χέρι μου θα είχα κάνει τις ίδιες κινήσεις που έγιναν στην Ελλάδα. Τις βρίσκω εξισορροπημένες.Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 23:12 Ναι οκ, γνωστά αυτά αλλά δεν απαντάς επι την βάση των οσων ρώτησα και στο πνεύμα όσων ρώτησα
Δεν έχεις πρόβλημα με το πώς το αντιμετωπίζει η χώρα σου λες, αλλά το ερώτημα δεν ήταν αυτό, ήταν κάποιο άλλο.
Επίσης, δεν είμαι σίγουρη κάθε χώρα, σε ποιά ακριβώς βάση παίρνει τις αποφάσεις της
Διευκρίνησα επίσης ότι θεωρώ σίγουρο ότι θα υπάρξουν δυσμενείς κραδασμοί στην παγκόσμια οικονομία -με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους- ανεξαρτήτως του χρόνου λήξης του συναγερμού λόγω πανδημίας. Το ποιοι και πως θα επηρεασθούν, εξαρτάται από το ποιες επιχειρήσεις θα ξαναπάρουν μπρος και ποιες θα εγκαταλειφθούν ως επενδυτικές προοπτικές. Το σίγουρο είναι ότι ο ιός επιτάχυνε τις διαδικασίες που ήταν αναμενόμενες στο μακροπρόθεσμο μέλλον, μη αφήνοντας πλέον περιθώρια για ροκάνισμα χρόνου.
Τα υπόλοιπα, τα θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου φιλοσοφικές προσεγγίσεις που είτε λειτουργούν ως αμυντικός μηχανισμός άρνησης της πραγματικότητας είτε ως αμιγώς πολιτικής φύσεως θέσεις, που χρησιμοποιούν το χ ή ψ επιχείρημα ως πρόφαση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καμία πρόφαση προς χάριν πολιτικής τοποθετήσεως και καμία-καμία απολύτως όμως- άρνηση της πραγματικότητας.
Υπενθυμίζω οτι προσωπικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πολλά από τα στοιχεία και τις παραμέτρους της κατάστασης. Οπότε δεν είμαι σε θέση, τουλάχιστον οσον αφορά τα αμιγώς ιατρικά και οικονομικά δεδομένα, να μιλώ με βεβαιότητες.
Υπάρχει όμως και η ανάγνωση αυτή, έστω η φιλοσοφική όπως την θέτεις-επειδή ούτε εσύ από ό,τι καταλαβαίνω είσαι σε θέση να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ή κυρίως να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής καταστροφής-που μέσα στον πραγματισμό σου, αυτού του είδους, θέλεις να σνομπάρεις.
Δεν ξέρω εαν αυτό είναι κάποια μορφή άρνησης της πραγματικότητας.
Υπενθυμίζω οτι προσωπικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πολλά από τα στοιχεία και τις παραμέτρους της κατάστασης. Οπότε δεν είμαι σε θέση, τουλάχιστον οσον αφορά τα αμιγώς ιατρικά και οικονομικά δεδομένα, να μιλώ με βεβαιότητες.
Υπάρχει όμως και η ανάγνωση αυτή, έστω η φιλοσοφική όπως την θέτεις-επειδή ούτε εσύ από ό,τι καταλαβαίνω είσαι σε θέση να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ή κυρίως να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής καταστροφής-που μέσα στον πραγματισμό σου, αυτού του είδους, θέλεις να σνομπάρεις.
Δεν ξέρω εαν αυτό είναι κάποια μορφή άρνησης της πραγματικότητας.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Κι επειδή κάπου το σκηνικό μου θυμίζει τη φάση που ο Γουώτσον μετρούσε τα άστρα ενώ τους είχαν κλέψει τη σκηνή, επαναλαμβάνω τη σειρά προτεραιοτήτων.
Όποιος δεν μπορεί να βάλει σε σειρά προτεραιότητας αυτά τα τρία ζητούμενα, είναι μάλλον άσκοπο να ψάχνει απαντήσεις για τα προβλήματα των λαών όλου του κόσμου.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Απρ 2020, 22:30
Αυτό που εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει -και υποθέτω δεν είμαι η μόνη- είναι η σειρά προτεραιοτήτων που θεωρεί ο καθένας πιο σημαντικές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.
1. Η διαφύλαξη της ζωής των ευπαθών ομάδων, ανεξαρτήτως ηλικίας και πρότερης κατάστασης της υγείας τους;
2. Η διαφύλαξη των σημερινών οικονομικών δεδομένων;
3. Η διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων τα οποία θίγονται από τα μέτρα επιβεβλημένης καραντίνας;
Γιατί και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος και αυτός/ή που φτιάχνει την πίτα σε μεθ, δεν γίνεται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Επίσης, γράφεις και αυτά:
α) δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε οτι, εαν είχαμε την δυνατότητα να προβλέψουμε ή να εκτιμήσουμε σωστά το αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε επίσης κάποιες αντίστοιχες προτεραιότητες? (σύμφωνα με την λίστα προτεραιοτήτων σου που μόλις ανάρτησες πάλι)
β) θέλεις να ονοματίσεις ποιές διαδικασίες επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού?
Ερωτήσεις:Το ποιοι και πως θα επηρεασθούν, εξαρτάται από το ποιες επιχειρήσεις θα ξαναπάρουν μπρος και ποιες θα εγκαταλειφθούν ως επενδυτικές προοπτικές. Το σίγουρο είναι ότι ο ιός επιτάχυνε τις διαδικασίες που ήταν αναμενόμενες στο μακροπρόθεσμο μέλλον, μη αφήνοντας πλέον περιθώρια για ροκάνισμα χρόνου
α) δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε οτι, εαν είχαμε την δυνατότητα να προβλέψουμε ή να εκτιμήσουμε σωστά το αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε επίσης κάποιες αντίστοιχες προτεραιότητες? (σύμφωνα με την λίστα προτεραιοτήτων σου που μόλις ανάρτησες πάλι)
β) θέλεις να ονοματίσεις ποιές διαδικασίες επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού?
Κοίτα Γαλή, είναι άσκοπο να το γυρνάς γύρω γύρω, τα ερωτήματα που έθεσα ήταν πολύ συγκεκριμένα και η λίστα προτεραιοτήτων σου , απατηλή.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Απρ 2020, 23:37 Κι επειδή κάπου το σκηνικό μου θυμίζει τη φάση που ο Γουώτσον μετρούσε τα άστρα ενώ τους είχαν κλέψει τη σκηνή, επαναλαμβάνω τη σειρά προτεραιοτήτων.
Όποιος δεν μπορεί να βάλει σε σειρά προτεραιότητας αυτά τα τρία ζητούμενα, είναι μάλλον άσκοπο να ψάχνει απαντήσεις για τα προβλήματα των λαών όλου του κόσμου.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Απρ 2020, 22:30
Αυτό που εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει -και υποθέτω δεν είμαι η μόνη- είναι η σειρά προτεραιοτήτων που θεωρεί ο καθένας πιο σημαντικές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.
1. Η διαφύλαξη της ζωής των ευπαθών ομάδων, ανεξαρτήτως ηλικίας και πρότερης κατάστασης της υγείας τους;
3. Η διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων τα οποία θίγονται από τα μέτρα επιβεβλημένης καραντίνας;
Γιατί και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος και αυτός/ή που φτιάχνει την πίτα σε μεθ, δεν γίνεται.
Να στο πω και πιο απλά και με ένα μόνο κυρίαρχο παράδειγμα:
εαν αύριο καταρρεύσει το σύμπαν, οι ευπαθείς ομάδες θα πουν πρώτες το adieu.
Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, γιατί οι συγκεκριμένες προτεραιότητες τέθηκαν χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης για την εξέλιξη. Και εδώ ακριβώς έγκειται η δυσκολία της απόφασης γιατί ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχουν τελικώς θετική έκβαση στη συνολική "σούμα".Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 23:45 Επίσης, γράφεις και αυτά:
Ερωτήσεις:Το ποιοι και πως θα επηρεασθούν, εξαρτάται από το ποιες επιχειρήσεις θα ξαναπάρουν μπρος και ποιες θα εγκαταλειφθούν ως επενδυτικές προοπτικές. Το σίγουρο είναι ότι ο ιός επιτάχυνε τις διαδικασίες που ήταν αναμενόμενες στο μακροπρόθεσμο μέλλον, μη αφήνοντας πλέον περιθώρια για ροκάνισμα χρόνου
Γιατί αν δούμε το πράγμα καθαρά οικονομικά, αφαιρώντας πλήρως τον ανθρώπινο παράγοντα, σαφώς και είναι συμφέρουσα για την οποιαδήποτε οικονομία η ελάφρυνση που θα υπάρξει από την μείωση των εξόδων που απαιτείται για την υγεία και τις συντάξεις των αντιπαραγωγικών ηλικιωμένων, ανεξαρτήτως των όποιων άλλων προβλημάτων προκύψουν.
Επειδή δεν ξέρω ακόμη που θα γείρει η ζυγαριά των επιχειρήσεων, πιστεύω ότι θα διασωθούν οι καρέκλες γραφείου που είναι απαραίτητες και θα αυξηθούν οι θέσεις τηλεεργασίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες συμβάσεις.Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 23:45 β) θέλεις να ονοματίσεις ποιές διαδικασίες επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού?
Για να το θέσω πιο παραστατικά, όπως οι σεισμοί επέβαλαν τις αντισεισμικές προδιαγραφές στις οικοδομές, έτσι και οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζουν αντιϊκές εναλλακτικές, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις επόμενες πανδημίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οκ, από αύριο θα ξεκινήσω ασκήσεις επαφής με την πραγματικότητα.Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 23:49Κοίτα Γαλή, είναι άσκοπο να το γυρνάς γύρω γύρω, τα ερωτήματα που έθεσα ήταν πολύ συγκεκριμένα και η λίστα προτεραιοτήτων σου , απατηλή.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Απρ 2020, 23:37 Κι επειδή κάπου το σκηνικό μου θυμίζει τη φάση που ο Γουώτσον μετρούσε τα άστρα ενώ τους είχαν κλέψει τη σκηνή, επαναλαμβάνω τη σειρά προτεραιοτήτων.
Να στο πω και πιο απλά και με ένα μόνο κυρίαρχο παράδειγμα:
εαν αύριο καταρρεύσει το σύμπαν, οι ευπαθείς ομάδες θα πουν πρώτες το adieu.
Θα τραγουδάω τρεις φορές το παρακάτω.
Ε, το λοιπόν, ό,τι και να είναι τ’ άστρα
εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω
για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό
πιο επιβλητικό πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο
είναι ένας άνθρωπος που τον ’μποδίζουν να βαδίζει
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.
Που θα πάει θα την πιάσω τη ρημάδα την επαφή με την πραγματικότης και την ανθρωπότης γενικότερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η ερώτηση με τα πράσινα βασικά ήταν εαν μπορούμε σύμφωνα με τυχόν εκτιμήσεις για το ποιές οικονομικές δραστηριότητες θα διασωθούν να βάλουμε αντίστοιχες λίστες προτεραιοτήτων
Μην γίνεσαι τσάμπα-και αστεία-μελοδραματική.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:21
Οκ, από αύριο θα ξεκινήσω ασκήσεις επαφής με την πραγματικότητα.
Που θα πάει θα την πιάσω τη ρημάδα την επαφή με την πραγματικότης και την ανθρωπότης γενικότερα.
Προσπαθείς να δείξεις ένα προσωπείο ρεαλιστικότητας αρνούμενη όμως να κάνεις ανάλογες λίστες για όλα τα πιθανά σενάρια, δηλαδή σαν να επιλέγεις τί θέλεις να δεις από την κατάσταση. Οκ, το δέχομαι ως στάση ζωής προσωπική δική σου ή γουατέβα αλλά μην κάνεις-μονίμως-επιθέσεις ρεαλιστικής αυταρέσκειας στους υπόλοιπους.
Αυτό είναι καλό να το ανεβάσεις σε ξεχωριστό θέμα.Σουβλίτσα έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:27 Η ερώτηση με τα πράσινα βασικά ήταν εαν μπορούμε σύμφωνα με τυχόν εκτιμήσεις για το ποιές οικονομικές δραστηριότητες θα διασωθούν να βάλουμε αντίστοιχες λίστες προτεραιοτήτων
Και ο καθένας σύμφωνα με το δικό του εργασιακό περιβάλλον -και όχι μόνον- μπορεί να κάνει κάποιες εκτιμήσεις.
Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον, όχι μόνον γι' αυτούς που εργάζονται στον χ ή ψ τομέα αλλά και στα νέα παιδιά που επιλέγουν επαγγελματικό προσανατολισμό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ως αστείο το έγραψα, δεν το' χω με το μελόδραμα.Σουβλίτσα έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:33Μην γίνεσαι τσάμπα-και αστεία-μελοδραματική.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:21
Οκ, από αύριο θα ξεκινήσω ασκήσεις επαφής με την πραγματικότητα.
Προσπαθείς να δείξεις ένα προσωπείο ρεαλιστικότητας αρνούμενη όμως να κάνεις ανάλογες λίστες για όλα τα πιθανά σενάρια, δηλαδή σαν να επιλέγεις τί θέλεις να δεις από την κατάσταση. Οκ, το δέχομαι ως στάση ζωής προσωπική δική σου ή γουατέβα αλλά μην κάνεις-μονίμως-επιθέσεις ρεαλιστικής αυταρέσκειας στους υπόλοιπους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το λέω επειδή δεν ήταν αστείο, ήταν σκέτο μελόδραμα
(ναι, διέκρινα και μελό στο βάθος)
Ρε συ, μπορώ να γίνω απίστευτα μελοδραματική. Αυτό που με σώζει είναι ότι ακόμη και στην κορύφωση του δράματος, ένα κομμάτι μου πάντα γελάει με το δράμα που βιώνω.Σουβλίτσα έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:38 Το λέω επειδή δεν ήταν αστείο, ήταν σκέτο μελόδραμα(ναι, διέκρινα και μελό στο βάθος)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, είναι κι αυτό μια κάποια λύση
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 333 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα