Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Αρίστος έγραψε: 06 Απρ 2020, 19:44
Ακουσε να δεις, ο Μπεζος φτωχαινει τωρα αλλα οχι τοσο ωστε να μην μπορει να αγορασει κοψοχρονια τις μετοχες ανταγωνιστων του που φτωχαινουν εισοδηματικα περισσοτερο.
Οποτε οταν η ιστορια αποκατασταθει και οι χωρες τρεξουν για μεγαλη ανατυξη, οι πλουσιοι που εκαναν εξυπνες κινησεις εν μεσω κρισης, θα βγουν πολυ πλουσιοτεροι σε σχεση με το 2019 πιχι.
.
Πάλι το ρίχνεις στις λεπτομέρειες για να θολώσεις τα νερά.
Ισχύει ή δεν ισχύει ότι οι συγκεκριμένοι τύποι αντιμετωπίζουν ως έλασσον κακό τους θανάτους που θα προκύψουν από τον ιό, σε σχέση με το οικονομικό πλήγμα που επιφέρει η μικρής ή μεγάλης έκτασης καραντίνα;
Και ότι καλύπτουν αυτόν τον ψυχρό υπολογισμό με παπαριές για την απώλεια ελευθερίας στην κίνηση, τον έλεγχο στις ζωές των ανθρώπων, τις δικτατορικές προθέσεις κλπ;
Το αντιθετο ακριβως. Τους συμφερει το Lockdown γιατι θα κλεισει τις μικρομεσαιες επιχειρησεις και μετα θα παιζουν μονοι τους. Ενω οι πολυ πλουσιοι θα αγορασουν κοψοχρονια τις μετοχες των λιγοτερων πλουσιων. Οι παγκοσμιες κρισεις ειναι η χαρα των μεγαλοκαρχαριων, των πολυ μεγαλων ομως.
.
Το αντίθετο σε τι; Αυτό που αναφέρεις δεν έχει σχέση με αυτό που ρώτησα.
Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να εφαρμόσουμε την πρακτική της αγέλης για να αντισταθούμε στους μεγαλοκαρχαρίες.
Οι μεγαλοκαρχαριες σαν τον Γκειτς θεωρουν το lockdown σαν το απολυτο καλο. Και μονο αυτο μας πειθει οτι δεν εγιναν ξαφνικα ανθρωπιστες αλλα υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα πισω απο το να μη δουλευουμε και να κλειστουμε σπιτι.
Και οπως εγραψα στο αρθρο οι φιλοπαγκοσμιοποιητικες κυβερνησεις σε ολο τον κοσμο υιοθετησαν αυστηρο lockdown ενω οι αντιπαγκοσμιοποιητικες το εφαρμοσαν μετα απο αρχικη μεγαλη διστακτικοτητα ενω σε καποιες περιπτωσεις εφαρμοσαν κατι ενδιαμεσο η δεν το εφαρμοσαν καθολου.
Κι αυτο γιατι οι αντιπαγκοσμιοποιητες βασιζονται στην ΕΘΝΙΚΗ οικονομια την οποια θαβει το lockdown. Αντιθετα οι παγκοσμιοποιητες χεστηκαν για τις εθνικες οικονομιες.
Εγώ θέλω να ρωτήσω, αυτούς που αρνούνται τις παρατηρήσεις που γίνονται σχετικά με τα αποτελέσματα της εκτεταμένης καραντίνας, πώς βλέπουν τον κόσμο στην μετα-καραντίνα εποχή (εαν αυτή έλθει ή όπως έλθει) και τί προτάσεις έχουν για τα προβλήματος μεγέθους ατομικής βόμβας που θα επακολουθήσουν+τις αλλαγές που θα προκύψουν σε ζωτικά γι αυτούς σημεία ενδιαφέροντος όπως αυτά των ατομικών ελευθεριών. Δεν είμαι σίγουρη οτι έχω καταλάβει.
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 21:28
Εγώ θέλω να ρωτήσω, αυτούς που αρνούνται τις παρατηρήσεις που γίνονται σχετικά με τα αποτελέσματα της εκτεταμένης καραντίνας, πώς βλέπουν τον κόσμο στην μετα-καραντίνα εποχή (εαν αυτή έλθει ή όπως έλθει) και τί προτάσεις έχουν για τα προβλήματος μεγέθους ατομικής βόμβας που θα επακολουθήσουν+τις αλλαγές που θα προκύψουν σε ζωτικά γι αυτούς σημεία ενδιαφέροντος όπως αυτά των ατομικών ελευθεριών. Δεν είμαι σίγουρη οτι έχω καταλάβει.
Έχει να κάνει με την διάρκεια των μέτρων -την ισχύ του ιού και τις οικονομικές αντοχές των κρατών
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 21:36
Δηλαδή εαν οι καραντίνες λήξουν Μάιο ας πούμε, τελείως αισιόδοξα, πώς το βλέπετε?
Ναι ασχέτως τον αριθμό των θυμάτων ή την πορεία του ιού -μεχρι τον ιούνιο έχουμε επάρκεια τροφίμων
και αναγκαστικά θα τελειώσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού από την καραντίνα
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2020, 21:46
Δεν λέω για επάρκεια τροφίμων σε αυτήν την φάση (του Ιουνίου).
Λέω, σε τί κατάσταση θα είναι η οικονομία και οι πολίτες οικονομικά
Αν λήξει τον μάιο θα είμαστε μια χαρά από κει και πέρα και πιο πέρα ο θεός βοηθός
Στις ΗΠΑ, με το καλημέρα της κρισης, έχασαν τις δουλειές τους 6 εκ. Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσει κάνεις πως παρά το πληθωριστικό χρήμα που θα τυπωθεί αβέρτα, θα έχουμε στρατιές ανέργων. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, να έχουμε 1 δις ανέργους ανά τον κόσμο. Η καραντίνα θα γίνει τσανταλινα, μανταλινα και στον κωλο μια σωλήνα...
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Απρ 2020, 21:59
Στις ΗΠΑ, με το καλημέρα της κρισης, έχασαν τις δουλειές τους 6 εκ. Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσει κάνεις πως παρά το πληθωριστικό χρήμα που θα τυπωθεί αβέρτα, θα έχουμε στρατιές ανέργων. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, να έχουμε 1 δις ανέργους ανά τον κόσμο. Η καραντίνα θα γίνει τσανταλινα, μανταλινα και στον κωλο μια σωλήνα...
Ας περάσουμε και μεις μια τόσο δα πείνα. Τα αρχίδια για ντεκόρ τα έχουμε; Οι παππούδες μας πείνασαν, έφτιαξαν και έζησαν.
Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Απρ 2020, 21:59
Ας περάσουμε και μεις μια τόσο δα πείνα. Τα αρχίδια για ντεκόρ τα έχουμε; Οι παππούδες μας πείνασαν, έφτιαξαν και έζησαν.
Αν πεινάς, για ντεκόρ τα έχεις.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢