!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μυστικισμός.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Μυστικισμός.
Όσο για την θρησκεία είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτό δεν αλλάζει.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Και από τον Τζιμ Μόρρισον.
Αν είναι το ίδιο με αυτό που διάβασα πριν κάμποσα χρόνια,θα το χαρακτήριζα πρόχειρο,σε γενικές γραμμές.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:11
Ο Κόσμος της Σοφίας/Jostein Gaarder
Αυτό είναι το μόνο μυθιστόρημα που αξίζει αναφοράς. Πολύ σουρεαλιστικό.
Αγαπημένος του πατέρα μου και της μητέρας μου .
Εμένα δεν μου αρέσει.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου, δικέ μου. Φρόντισε όμως να έχεις και μία πυξίδα μαζί σου, γιατί νομίζεις ότι ο προορισμός σου είναι το Άγνωστο, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:49Φίλε διαλεχτέ διψάω για μάθηση. Είναι εμμονικόςFeindflug έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:45Τύπε, νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να βρεις πρώτα αυτό που σε γοητεύει προσωπικά και έπειτα να εντρυφήσεις σε αυτό. Δεν μπορείς να ασχοληθείς με όλα ταυτόχρονα, εκτός και αν είναι η δουλειά σου αυτή.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:11 Είναι η ώρα για ανανέωση του έργου της ανάγνωσης
Προσπαθώ να κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα της βιβλιοθήκης και να επιμορφωθώ όσο μπορέσω
Δεν έχω κάτι ακριβώς μυστικιστικό αλλά ό,τι πρέπει να διαβαστεί και το βρίσκετε άξιο λόγου πείτε μου να το συμπεριλάβω στο διάβασμά μου
Παρακάτω ό,τι βρήκα προς το παρόν
Ιστορία της Φιλοσοφίας/Ουμπέρτο Έκο (16 βιβλία)
Αυτό βάζω γιατί ο Έγελος λέει ότι η Φιλοσοφία είναι η Ιστορία της Φιλοσοφίας. Συν το ότι η ιστορική αναδρομή μπορεί να με βοηθήσει να εντρυφήσω καλύτερα σε ιδεαλιστικές ή άλλες πιο πνευματικές φιλοσοφίες
Ιστορία Επιζώντων Θρησκευμάτων/Αναστασίου, Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας
Ισλάμ (Θρησκειολογική Προσέγγιση)/Αναστασίου, Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας
Λεξικό των Θρησκειών/Mircea Eliade
Κοράνι
Ανάλεκτα/Κομφούκιος
Ο Αντίχριστος/Νίτσε
Παράκαιροι Στοχασμοί/Νίτσε
Πέρα από το Καλό και το Κακό/Νίτσε
Αυτό γιατί αναφέρθηκε ο Νίτσε
Πολιτεία/Πλάτων
Μύθοι/Πλάτων
Γιατί αναφερθήκαμε αρκετά στον Πλάτωνα
Περί Ψυχής/Αριστοτέλης
Το πιο κοντινό που έχω σε πνευματική φιλοσοφία σε Αριστοτέλη. Δυστυχώς δεν έχω τα Μετά τα Φυσικά![]()
Θεογονία/Ησίοδος
Έργα και Ημέρες/Ησίοδος
Οι επτά σοφοί
Ο Ήρωας με τα Χίλια Πρόσωπα/Joseph Campbell
Ανατομία της Κριτικής/Νόρθροπ Φράι
Ο Κόσμος της Σοφίας/Jostein Gaarder
Αυτό είναι το μόνο μυθιστόρημα που αξίζει αναφοράς. Πολύ σουρεαλιστικό.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις μυθολογίες από όλους τους λαούς και κείμενα από διάφορες θρησκείες, για αρχή. Έπειτα, αφού βρεις την ατραπό για την οποία σου αρέσει να διαβάζεις και να μελετάς, αφοσιώσου σε αυτήν και μην σκορπάς την προσοχή σου σε χίλια δυο δόγματα και θεωρίες.
Φυσικά θέλω να πλάσω δικό μου σύμπαν αλλά είμαι ταγμένος στο να αντλήσω μυστική γνώση από όλες τις πηγές που μου προσφέρονται. Θέλω να μάθω πάμπολλες παραδόσεις και τρόπους σκέψης.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Θα πρέπει, νομίζω, να διαβάσεις και κάποια πολύ βασικά κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:55 Όσο για την θρησκεία είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτό δεν αλλάζει.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- Γενιά της Αμαρτίας
Προορισμός μου είναι το Άγνωστο.Feindflug έγραψε: 05 Απρ 2020, 12:08Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου, δικέ μου. Φρόντισε όμως να έχεις και μία πυξίδα μαζί σου, γιατί νομίζεις ότι ο προορισμός σου είναι το Άγνωστο, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:49Φίλε διαλεχτέ διψάω για μάθηση. Είναι εμμονικόςFeindflug έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:45
Τύπε, νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να βρεις πρώτα αυτό που σε γοητεύει προσωπικά και έπειτα να εντρυφήσεις σε αυτό. Δεν μπορείς να ασχοληθείς με όλα ταυτόχρονα, εκτός και αν είναι η δουλειά σου αυτή.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις μυθολογίες από όλους τους λαούς και κείμενα από διάφορες θρησκείες, για αρχή. Έπειτα, αφού βρεις την ατραπό για την οποία σου αρέσει να διαβάζεις και να μελετάς, αφοσιώσου σε αυτήν και μην σκορπάς την προσοχή σου σε χίλια δυο δόγματα και θεωρίες.
Φυσικά θέλω να πλάσω δικό μου σύμπαν αλλά είμαι ταγμένος στο να αντλήσω μυστική γνώση από όλες τις πηγές που μου προσφέρονται. Θέλω να μάθω πάμπολλες παραδόσεις και τρόπους σκέψης.
Ποιο είναι το συγκεκριμένο;
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
- Γενιά της Αμαρτίας
Αδερφέ μου καλέ, να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Είναι κάτι που βαραίνει τη συνείδησή μου. Εγώ θα ήθελα πολύ να βιώσω την εμπειρία του μοναχού. Εδώ και 7-8 χρόνια. Την εμπειρία όμως όχι τη ζωή. Να ζήσω 1-2 χρόνια σε μοναστήρι και παράλληλα να διαβάσω την Φιλοκαλία και την Παλαιά Διαθήκη. Δεν μπορώ όμως να ζητήσω κατι τέτοιο από έναν καλόγερο, είναι υπέρμετρη ασέβεια. Δηλαδή να ζήσω σαν μοναχός με χρονικό όριο. Και αυτό με γεμίζει μεγάλη θλίψη. Δεν θα ζήσω μοναχός και με συντρίβει αυτή η δήθεν ελεύθερη ζωή που έχω.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 05 Απρ 2020, 12:09Θα πρέπει, νομίζω, να διαβάσεις και κάποια πολύ βασικά κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 11:55 Όσο για την θρησκεία είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτό δεν αλλάζει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Το μόνο που μου τη σπάει με την Εκκλησία είναι ότι δεν έχουμε ΝΕΟΥΣ.Niki έγραψε: 05 Απρ 2020, 12:36 viewtopic.php?f=29&t=20437&p=1187712&hi ... 2#p1187692
Στην δύναμη της ομαδικής προσευχής πιστεύω.
Έχουμε παραδοθεί στην ξενοδουλεία και έχουμε χάσει τη νεολαία από το ποίμνιο. Και είναι μεγάλο κρίμα στον λαιμό όλων μας.
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Ρέ... Εσύ δεν παίζεσαι !!!
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Σου έγραψα ένα ling για την θεματολογία που σ' ενδιαφέρει. Τί έγινε δεν σου κάνει κανένα βιβλίο από αυτά?Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Απρ 2020, 12:52Το μόνο που μου τη σπάει με την Εκκλησία είναι ότι δεν έχουμε ΝΕΟΥΣ.Niki έγραψε: 05 Απρ 2020, 12:36 viewtopic.php?f=29&t=20437&p=1187712&hi ... 2#p1187692
Στην δύναμη της ομαδικής προσευχής πιστεύω.
Έχουμε παραδοθεί στην ξενοδουλεία και έχουμε χάσει τη νεολαία από το ποίμνιο. Και είναι μεγάλο κρίμα στον λαιμό όλων μας.
Ένα από αυτά έχει τίτλο Αποκρυφισμός.
Δέν έχω καταλάβει ακόμα τί θέλεις να μάθεις Διώτη
Αναφέρεσαι σε πολλά διαφορετικά μεταξύ τους θέματα.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε απολύτως συμπτωματικοι, άντρες γυναίκες παιδιά , ζωντανοί και πεθαμένοι , δεν θα νοιώσει καλύτερα άμα το χωνέψεις αλλά θα σαι λευτερος, και η ελευθερία είναι υπακτική. Alamo
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.
Λεει ιστοριες για τον Ραμ, τον Μωυση, τον Χριστο κλπ, που τις εχει βγαλει απ τον κωλο του (αστρικη ενοραση
Εμενα γιατι μου φανηκε μεγαλη μουφα;